Fua o le gaosiga

Pine Pollen: Faʻaaogā ma Faʻaaogā

O le fasi fuaitau "pine pollen" ua uma ona ia mafaufau e uiga i togafiti ma nisi togafiti faataulaitu. Ma ei ai le mea moni i lenei mea, aua o lenei oloa o loʻo i ai ni faʻamalologa faʻapitoa ua leva ona faʻaaogaina i isi vailaʻau, aemaise lava i Saina i Saute, Amerika ma Europa i Matu. E faʻapefea ona e maua mai se faʻamatalaga faapena ma pe oa tulaga e faʻaaoga ai - seʻi o tatou talanoa atili i auiliiliga.

Faʻavae

O le mea e ofo ai, o na fatu o le microscopic ua faʻaaogaina ai se tele o mea aoga eseese. Faatasi ai ma:

  • vitamini A, vaega o vitamini B, C;
  • calcium, magnesium, phosphorus, potassium ma le sodium, lea e faaosofia ai le metabolism ma faʻamalosia ai le tino puipuia;
  • zinc, apamemea, manganese, seleni, uʻamea, e aunoa ma ni faiga o meaola o le tino e le mafai.
O le uiga ese o le pollen o loʻo taʻoto i le mea moni o nei vaega aoga uma i lona tuufaatasiga e paleni lelei, ina ia maua ai le malosi o le soifua maloloina, ae le afaina ai allergies.

E te iloa? I aso anamua, o le gasegase na aoina mai fualaau laiti na maua ai le lauiloa o se malosi malosi o le aphrodisiac.

O ituaiga ituaiga eseese na faia e le natura mo se mafuaaga faigofie. Pollen - O tamaʻitaʻi feusuaʻiga e faʻafeiloaʻi ai le fafine mo le faʻamaopoopo atili o fefaʻatauaiga. Ma ina ia mafai ai e le siama faatoa fatuina ona maua le malosi ma vitamini mo le tuputupu aʻe, e tatau i tamaʻitaʻi ona maua mai se sapalai o mea aoga.

Fale aoga ma faʻamalolo

O le tulaga tulaga ese o mea gaosia i le pine ua maua ai le malosi atoatoa o le polokalama puipuia, ma faʻateleina foi le faʻamalolo ma togafitiga o faʻamaʻi faapitoa.

E le gata i lea, o le puipuiga mausali e aʻafia i le: fugalaʻau, fuakala, kalaka, meaʻai, apu, mamoe, paʻu, vali paʻu, aloe, almonds, uʻamea paʻepaʻe, viburnum, suauu, magolia china, melissa.

Ua leva ona maitauina o pine o loo i ai sona aoga aoga i le galuega a le mama. Ma o nei faafetai uma i le pine pine. O le ulufale atu i totonu o le mama i foliga o le pefu, e poloka poloka o loʻo maua ai iina, o le gaioioiga galue lea e mafua ai se tale asthume. O le mea lea, o tagata maʻi e maua i le foma e fautuaina e savavali umi i vaomatua.

O le pollen ua lauiloa o le fili sili o le faʻamaʻi sili ona leaga o le vaega o le manava. - tuberculosis. O le mea moni, o le meaʻai faʻasalalau e galue o se vailaau faʻamaʻi masani, lea e muamua faʻagesegese ai le toe gaosia o le pepe tuberculus, ona faʻaumatia lea. I le amataga o le faamai, ua faatonuina e fomaʻi le pine pine e avea o se vaega autu o le togafitiga.

E te iloa? I le lalolagi anamua, e le gata o le pollen, ae o pine foi na faaaoga e fai ma vailaau faafomai. Mo se faʻataʻitaʻiga, i taimi o suʻesuʻega i luga o le teritori o le Setete, na maua ai papa maʻa maʻa ma suʻelaʻau e luasefulu ma le tele o faʻasolosolo e faʻavae i pine o pine.

O lenei oloa e iai sona aafiaga lelei i le faiga o le hematopoietics, faamalosia o puipui o toto toto, fufulu ese mai maso gaʻo ma le cholesterol. Ona o lenei mea, gaioiga galue i luga o le faʻaaogaina o le uʻamea i totonu o le toto, lea e puipuia ai le tupu mai o le anemia. E fesoasoani foi le pollen e faʻaleleia atili ai le toto, faʻateleina le faagasologa o le faʻamaloloina o manuʻa.

I le faʻaopoopoga, o le faʻaleleia atili o le toto o loʻo faʻaalia i luga o auala i le tamai pelvis, e aofia i totonu o le gutu prostate. Ma o le uiga lenei mo le puipuia o tagata mai le prostatitis ma le prostate adenoma. Afai ua amata nei le faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o le nectar e mafai ona taofia ai le tuputupu ae o le paʻu, ona faʻaosoosoina ai lea o lona faʻagasologa malie.

O le pollen e maua ai le faʻaaogaina o aʻafiaga i le tulaga o kanesa kanesa. Afai o le puipuiga o le tagata e le "vaai" i le tino, o le amino acids o pine e vave ona matauina le maʻi ma amata ona tau ma i latou, e aunoa ma le paʻi i sela maloloina, e le pei o vailaau.

E taua! E le tatau ona e mafaufau i togafitiga e pei o se isi mea i togafitiga masani. Le togafitiga o se faʻamaʻi e pei o le kanesa e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga ma faatonuga a fomaʻi agavaa.

Faʻaaogāina o meaʻai faʻatau o le maʻisuka e mafai ona puipuia le pancreas mai le faaleagaina, ma taofi ai le alualu i luma o le maʻi. I le tutusa, o le nectar e faʻaleleia ai le gaosiga o le tino o le inisalini masani, fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le suka.

Mo faafitauli o le manava ma le ate, o le a sau le pollen i le laveai. O ona enzymes ua faʻavaveina ai le galuega o maso o le intestinal, faʻasaʻo le faʻamalosi, ae o fesoasoani a le amino e fesoasoani i le ate i le faiga o filtration ma le aveeseina o slag. Ma i le togafitiga o le anorexia, o fualaau o le pine e faʻaaoga i le nectar e faʻaaogaina e faaosofia ai le manaʻo.

E fautuaina malosi e fomai fafine a latou gasegase e faaaoga lenei oloa. i le taimi o le misa, ona e le gata ina mafai e ia ona faʻamaopoopoina hormones, ae ia puipuia foi neura o se fafine i lenei vaitaimi faigata.

I le avea ai o se mea faʻapipiʻi, o le pine poli ua faʻataʻitaʻiina mo le atuatuvale, mo le puipuia o le kanesa ma le malulu, faapea foʻi ma tagata mamaʻi e manaʻomia ona faʻafaigofieina le toto.

O le masani masani o le toto maualuga e fesoasoani foi i le: meloloupe melon, musika, cherry plum, gooseberry, chervil, basil, laulaau, mint, celandine.

Talosaga

E tusa ai ma le tele o ituaiga o gaioiga, o le pine poli e faʻaaogaina i vaega eseese ma taʻiala.

Mo tagata amata, o ia - O se faʻaopoopoga sili i le meaai i aso uma. O lenei oloa e le manaʻomia se togafitiga faʻapitoa poʻo sauniuniga aʻo leʻi faʻaaogaina. Faʻatasi le paluga o se pine o le pollen ma se sipuni o le meli pe faʻamaepe i se ipu susu.

E tusa ai ma vailaau faaleaganuu, o le numera o fua aoga aoga ma le auai o pollen e le faitauina iinei. E i ai eseese sipuni, ma meaʻai ma teuteuga, lea e faigofie ona saunia.

Faatasi ai ma nei fua - ma paluga o le meli mai le bronchitis. Mo lana sauniuniga ia 'ave le 1 tbsp. l pollen i le 1 lita o le meli. I se tulaga faapea, o le meli ua uma ona suamalie, faʻamafanafana i totonu o le vai vai, e fetaui foi. Faʻafefiloi ma le faʻaeteete ia mea, ona ave lea faatolu i le aso afa ile itula ao le i taumafa. O le meli lava ia o se meafaigaluega malosi tele i le tau faasaga i pathoces o le tino respiratory tract, ma o le siʻosiʻomaga na te maua ai le taua o meaʻai.

E taua! Afai e te maʻi i le meli, e mafai ona e suia i le 1 lita o susu susu.

O le pollen pine ua i ai lana galuega i le tulaga o meaʻai ma le mamafa o le mamafa. Fans of dieters and practice good doctor fomai fai togafitiga e faʻaaoga lenei nectar i le faiga o mea taumafa, ma aemaise lava - i le vaitaimi e aluese mai ai. O le faʻalavelave solo mai le anapogi i le faʻaaogaina o meaai i aso uma e maua ai se mamafa mamafa i le tino, lea ua le o toe faigaluega. Puipuia le soifua maloloina mai i na faigata o le a fesoasoani i le pine pollen, lea e mafai ona tuʻuina atu se vaitaimi o suiga i le faagasologa o le faʻapalaina.

Faaaoga lelei lenei oloa i le cosmetology. A uma, o mata e faʻavae i ai:

  • sulu felanulanuaʻi;
  • fafagaina le paʻu i microele;
  • leo ma susu;
  • faaleleia le tafe toto i totonu o sulu;
  • faʻaitiitia faʻamaʻi tino ma paʻu.

O le a aoga mo teineiti le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaaogaina le rosemary, marjoram, coltsfoot, laumei, marigolds, chamomile, peony, vao, lovage, enoteru, anufe, manu manu, parsnip, zucchini, walnuts, beeswax mo faamoemoega teuteu.

Manatua o lenei meaai e talafeagai mo ituaiga uma o le paʻu ma le paʻu.

Afai e te faʻaaogaina le pine paina e pei o se pulu mo lauulu, ona maeʻa lea o nai vasega, o le a sili atu ona manaia, sili atu le soifua maloloina ma o le a fiafia i lo latou matai ma se lalelei matagofie. Ae o suauu taua e faʻavae i le pollen e faʻamālosia ai aʻa o lauulu ma e mafai foʻi ona faʻamālōlōina ai meaʻai.

E te iloa? 1 le pine o vao vao ua gaosia i le aso e oʻo atu i le 4 kilokalama o le suauu taua, lea e faʻamavae i le ea.

Auala e faʻaoga ai

O le tele o taimi, o le pine pine e faʻaaogaina e ala i le fefiloi ma le meli, e aunoa ma se faʻaopoopoina gaioiga. O le lūlūina o le meli, o le tele o vitamini aoga o le a tumau pea i totonu. Ae o mea suamalie ua uma ona suamalie, e mafai ona solo i totonu o le vai, ae le sili atu i le vevela o le 40 ° C, a leai o le suamalie o le a le toe aoga lona aoga.

Aoao atili e uiga i mea aoga o le kenaini, linden, rapeseed, buckwheat, coriander, acacia, espartse, phacelia, sefe mimiti malie.

Afai e le mafai ona faʻaaoga le meli, ona faʻaaogaina lea o le susu, ua uma ona kuka. Faʻafefiloi le suavai ma le manulele, ia tuʻu ai mo se aso. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻamago le taoto, faamamaina le tuusao, ma faʻaaoga tonu le mea mama.

Afai o tatou talanoa e uiga i tagata matutua matutua, o le a fesoasoani e faʻamalosia ai le tino ma faʻamalolo ai maʻi. gaioiga i luga o le ava malosi. E mafai ona faʻaoga uma i le mama ma faʻaopoopo i le lauti.

Ae o tamaiti e faʻaleleia le aafiaga tuʻu le nectar pine i le pata po o le fuamoa moa, o le a fesoasoani tele i le fualaau faasaina. O le kulimi suamalie ma le sua o le tipolo e faʻaaogaina foi ina ia sili atu ona manaia le paluga.

Auala e filifili ai se oloa lelei

O le aʻafiaga o le pine pollen e faʻalagolago i le lelei o le oloa. O le mea lea, e taua le iloa pe faapefea ona filifili sao.

Ia, pe afai e mafai ona e maua saʻo le oloa mai le au tausi pipi. E masani lava ona latou ofoina atu le manua o le meli - pollen. Ma o le tele o tufuga na te aoina lenei nectar ia latou lava, ae sili atu i lena mea mulimuli ane.

E taua! E mafai ona e faʻatau faʻamalosi i aso nei i faleoloa tetele, ae sili atu le faia i falemaʻi, lea e sili atu le maualuga o le puleaina o tulaga e teu ai.

Afai e manino mea uma ma le nofoaga o le faʻatau, o le a matou agai saʻo atu i le oloa. Le lelei o pollen ua ofoina mo le faʻatau, e mafai ona faʻamoemoe i le tele o taʻiala:

  1. Afai e faia le faʻatau i le vaitau (Me-Iuni), ona tatau lea ona i ai i totonu o falesa ia malamalama, lanu paʻepaʻe, aua ua faatoa uma ona aoina ma e leʻi oʻo i le taimi e malolo ai. Afai o le valivaliina o le meafaitino e le o se mea e faʻaogaina - e leai se afaina, ae o se paʻu, o le paolo paʻu o se faailoga lea o oloa faʻaseʻe (tausaga ua teʻa). Ma i le taimi lava e tasi, afai e faʻatau pine pollen i le tautotogo ma le taumalulu, faʻalogo i pale paʻu, aua o le teuina mo se taimi umi e mafai ona faʻamago ai le pollen, lea o le a leiloloa lona lanu. A o faagasolo lenei vaitau, o le lanu lanu o mea masani e tatau, i se isi itu, ona mataala - atonu o le a le saʻo nei fualaʻau.
  2. Ia, pe ae maua le avanoa e paʻi atu ai i le pollen. O le maualuga o le oloa o le a faia i le foliga o mea laiti laiti (1-2 mm), e le avea ma pefu mai le paʻi. Afai latou te faʻaloaloa o latou lima, o lona uiga ua faʻamagoina e le kamupanī le maligi poʻo le faatagaina o le susu e ulufale ai i totonu.
  3. Taumafai e sosogi i le mea faitino. Fou, o loo i ai se manogi malu ma le manaia o le meli ma fugalaau, ae o le manogi e mama ma ua mou atu vave.
  4. O le tulaga lelei e tofotofoina foi mo le tofo. O le pollen lelei e le malie ma e le suamalie, e le lagona ai le tofo manino o le meli. Afai o le oloa e sili ona suamalie, o lona uiga, atonu o le mea na tupu, na toe faʻaleleia, ma afai e gaʻo, e vevesi.

I supermarkets, pe a iai oloa i luga o fata i totonu o se afifi, e seasea mafai ona paʻi pe taumafai le oloa. O le mea lea, i ia tulaga, e tatau ona e taulai atu i le lanu, faʻapea foʻi ma faailo nei:

  1. Faʻapipiʻi: e tatau ona vaʻaia ma e le mafai ona lele le ea. O loʻo faʻafeiloaʻi mea e manaʻomia i tioata po o palasitika, ae tatau ona aloese mai afifi (aemaise lava i totoa faʻaaogaina).
  2. Faʻaauau: o le sili atu ma le sili atu le manino o tamaʻi penisina e mafai ona vaaia, o le sili atu lea. O se aofaiga tele o le "falaoamata" (poli poli) e mafai ona taʻu mai ai le i ai o ni mea leaga i totonu o le oloa.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

E ui lava i le leai o le maʻi ma le mauoa o le kulimi pine, o loʻo i ai pea mataupu pe a sili atu ona lelei le faʻaaogaina.

O le mea lea, o le aveina o le nectar ua solia:

  • maʻitaga ma tina lactating;
  • mafatiaga mai le mai lesepatitis;
  • faʻamaʻi fatu;
  • tagata e maualalo toto toto.

Faamolemole ia matau o le faamaʻi fatu, siaki, siakiina, aurorod, veronica officinalis, scorzoner, o le iron-clad, swimsuit, lagenaria, hawthorn ua fautuaina.

O afea ma pe faʻapefea ona aoina pollen pine

O i latou e mananaʻo e aoina le polini pine i latou lava e mafai ona amata i le ogatotonu o Me, pe a ma le 9 i le 16, pe a fuga mai laau.

Faʻalogo lelei i ia faʻamatalaga:

  • O loʻo i ai ni pusi laiti i le itu o loʻo i ai;
  • o le lanu o le ogatotonu e tatau ona samasama;
  • o le a le mafai ona galo ona o patupatu talu mai itu pupuu o lona uiga o le matuia o le faaletonu.
Matou te fusiina ma le faaeteete fugalaau mai le laau ma tuu i totonu o se mea mamago mo nisi femalagaiga. Ona matou tuʻuina atu lea i fafo i luga o pepa mama ma ave i latou mo le faʻagogo i se nofoaga mafanafana lea e leai ni faʻataʻitaʻiga. Liligi i lalo o mea faʻapipiʻi i totonu o se faʻavevela, lea e faapipii ai i lalo le ato palasitika po o le ato, ma sisi lelei i latou.

E te iloa? I le Latina, o le pine e pei o le "pinus", o lona uiga "papa". O lenei laau ua maua lenei igoa mo lona gafatia e pipiimau ai i aʻa o se maa e le mafaitaulia ma ola e oo lava i tulaga sili ona faigata.

Auala e teu ai

Faamama le oloa maeʻa toe salalau lemu i luga o pepa mo se aso poʻo se lua, e faʻatumu ai le faʻamagoga. Ona matou tosoina lea o le pollen, aua o se oloa lelei e le tatau ona i ai ni otaota mai fafo, nila ma ni vao.

O meafaitino faʻamaʻa mamā e tatau ona teuina i tioata poʻo pusa palasitika. faʻatasi ai ma le tapuni faʻapipiʻi ma le faleoloa i se mea pogisa, mago. O le pollen e teuina i lalo o tulaga talafeagai mo se taimi umi, ae tatau ona siakiina taimi mo le susu.

O le natura na maua ai e tagata le tele o laau aoga ma vaega, e le o le pine o pine pine. Faʻaaogaina o lenei mea faʻapitoa, e mafai ona e puipuia oe lava ma e pele ia i latou mai le tele o faʻafitauli, ma o le mea moni o le soifua maloloina o le aiga o le ki i se olaga fiafia. O le mea lea, faʻaaoga meaalofa a le natura, ae aua nei galo e mafaufau ma le totoa i mataupu o la latou aoina ma le teuina.