Toileta

Faaputugatupe mo cesspools

O le toʻatele o tagata o loʻo feagai ma le faʻafitauli o le faʻamamāina o fale i totonu o taulaga. Afai e leai se vaʻa tutotonu i totonu o le nuʻu, ona tatau loa lea ona e faʻavasega au lava: tuʻu se masini sima pe na ona eli se pu. I soo se tulaga, o ituaiga uma o cesspools e manaomia ai le faamamaina masani. O le a tatou talanoaina auala ma metotia mo le faamamaina o fale i lenei tusiga.

Metotia faʻafaigofie mo le faʻamamāina o fale

Faʻaaogaina masini faamama e aofia ai le faʻaaogaina o se pamu felaʻi faapitoa poʻo mea masini eletise. I le tele o mataupu, o loʻo nofoia e tagata o loʻo nonofo i nofoaga faʻatautaia auaunaga a kamupani o loʻo mamanuina e faʻamamaina le faʻaogaina o masini. E valaau e se tagata se faʻasalalauga, valaʻau se masini fesoasoani i lona fale, ma ona faia lea e le fomaʻi mea uma: tosoina le maea i totonu o le vaitafe, faʻamamaina ma momoli le otaota faʻasaina i le nofoaga lafoai. E masani lava, o lenei faiga e le tele se taimi e alu ai (mai le 20 i le 50 minute), e faʻalagolago lava i le maualuga o le suavai ma le maualuga o le faʻaleagaina.

I le faʻaaogaina o lenei metotia o le faʻamamāina o fale, e tatau ona matauina se tasi o tulafono taua: faia faʻamalosi pe a maeʻa le tafega, a leai o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻaleleia o vailaau e toe faʻatumu i vai. Ou te fia faʻaopopo foi e mafai ona e faʻaaogā masini e faʻamamā ai oe lava, ae mo lenei mea e tatau ona e faʻatau mai se pamu felei faapitoa o se fausaga faʻapitoa. O le fausiaina o sea ituaiga pamu o se tagata e felelei ma se kapili.

E te iloa? Mo le taimi muamua o le auala o togafitiga vai ma le fesoasoani o sēga malosi ma le faʻaaloalo na faʻatulaga e le au Peretania V. Lokett ma E. Arden i le 1914.

O nei elemene e mafai ai le pamu i fafo atu o le mafiafia tele o otaota. (e faia e le kapili le feces liquid, ona lele ai lea o le vaa ma amata ai le pamu, ae seia oo i luga le vaa, o le a taofiofia le faagaoioia o le pumping, e na o le kapaila e galue). E tatau ona maitauina o le paʻu fesuisuiai e faʻaaogaina uma lava le galuega, e manaʻomia e le tagata ona faʻafesoʻotaʻi ma aumai i le tane mo le faʻamamaina.

O le auala faʻainisinia o le faʻamamaina o fale e iai ona itu lelei ma leaga. Faatasi ai ma tulaga lelei ou te fia taʻua nei:

  1. Le faigofie o le auala. Naʻo le valaʻau i le ad ma totogi le tupe, o le tagata tomai faapitoa o le a faia mea uma lava ia.
  2. I le averesi, i le 20-30 minute, o le a masani ona faamama le avefeʻau, ma o lea faiga e mafai ona mafaufau vave vave e tusa ai ma le tikeri o le maeʻa.
  3. Faʻatau oe lava i se pamu fesuisuiai, o le ae teuina le tele o tupe i le fufuluina masani o le vai.

Matou te fautua atu ia e faamasani i tulafono mo le filifilia o se paʻu fesuisuiai.

O mea le lelei e aofia ai vaega nei:

  1. E le mafai i taimi uma ona fufulu mamā le taʻavale. O le mea e tupu ai o le pulupulu o le masini aspenzator e le faigofie ona oʻo atu i le paʻu vavalalata (pe afai o le vai i totonu o le fanua e le mafai e le loli ona oʻo atu ai).
  2. Laititi le aoga o le metotia. A maeʻa faʻamamaga taitasi, e tumau pea le tele o mea e totoe.
  3. I nisi o tulaga, e matua le mafai lava ona le mafai e le lautele o tagata ona faʻafefe. I totonu o le faletaavale e tatau ona faʻaopopo vai, faʻafefiloi mea uma ma faʻaopopo atili ai le vai. Ma o nei mea uma e toso ai le tau o tupe ma le taimi.

Le faʻaaogaina o meaola

I le faʻaopoopoga i auala faʻainisinia mo le faʻamamāina o fale, e mafai ona faʻaaogā sauniuniga faʻapitoa, lea e mafai ai ona liua otaota tagata i le maualuga o le gaosi. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o meaola o le a faʻaitiitia ai le manogi o mea manogi.

Faitau foi le auala e filifili ai se meaola-falemaʻi, faʻapea foʻi ma le lelei o le faʻaaogaina o se paʻu falemaʻi

Siama ole siama

Anaerobic Bacterial Microorganisms e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamamāina o pusa otaota i le leai o se faʻateleina o le okesene. E maua e le siapobic le malosi ma faia a latou galuega e ala ile phosphorylation. E talafeagai le faʻaaogaina o nei siama i vaʻa faʻapitoa masini vavalalata poʻo falelauasiga vavalalata vavalalata.

Poma siama

O nei meaola ninii e mafai ona fufulu lelei le alavai. ma vaevaeina i latou i le 2 laulau. Ae o pea e faaauau pea le latou olaga faataamilo i le na o le maua pea o masini o le okesene. E fautuaina le faʻaaogaina o siama faʻamaʻi mo le tatalaina o le fale poʻo le faʻavaʻaina o tane vaʻai faʻatasi ma se faʻaopoopoga o le okesene.

Seʻio tatou vaai pe a sili ona lelei le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina ma anaerobic mo togafitiga vai. Fai mai tagata popoto, o oloa gaosia i siama e fautuaina e faaaoga i le taumafanafana, ona o le le lelei o le vevela, o mea ola e taofi le taofiofi o latou olaga. I le faʻaopoopoga, o meaola o meaola e lelei mo tagata o loʻo i ai se vavalalata e le mafai ona avanoa mo le fesoasoani. O le isi itu taua: Faʻasologa o le bacteria i le fugalaʻau lelei, lea o le a avea ma fesoasoani lelei mo soʻo se tagata nofo mafanafana ma se faʻatoʻaga.

E taua! E faʻasaina le lafo i totonu o otaota otaota, fasi pepa palasitika ma palasitika. O ia ituaiga mea e le faʻavaivai, ma i le taimi o le fufulu masini, e mafai ona latou faʻaaogaina le sooga o meafaigaluega e faʻamamaina.

Faiga faʻavae tuʻufaʻatasia

E tolu ituaiga o bioparaparations mo togafitiga o suavai leaga: muamua, pulupili ma le vai. I ituaiga uma o ituaiga o meaola ninii, o loo i ai le tele o vaega o siama ma siama faapitoa ua mamanuina e gaosia ai otaota o le ola o le tagata.

Biologics Powdered e maua i luga o fata o faleoloa i ni ato faapitoa, i mea o meaola ninii o loʻo i totonu o se nofoaga e lafi ai. E mafai ona faatoa faʻaaogaina pe a faʻafefeteina le paʻu i le vai (faʻamamaina e tusa ai ma faatonuga ua faʻamaonia e le kamupanī). O papateria mo nei sauniuniga e tupu aʻe i lo latou siosiomaga masani ma e saogalemu mo tagata (o le mea mulimuli e leʻo faʻamaoniaina faʻamaienisi, o le mea lea ma ia sauniuniga e tatau i tagata ona faʻaeteete ma mulimulitaʻi i fuataga uma o le tumama).

O fai togalaau ma fai togalaau e sili ona latou faʻasusuina a latou poloka i fugalaʻau faʻasili - togafiti: solofanua, puaa, mamoe, lapiti, povi, ma faeces

O meaola faʻaleleia i totonu o le vai e aofia ai siama vave i se tulaga malosi. A maeʻa le faʻaofiina o se auala i totonu o le eletise, o le a amata ona faʻagasolo lelei e microorganisms le feces i le carbon and water. E tatau ona maitauina e tusa lava pe o le lita le gafatia o se meaola olaola e lava lea e gaosia ai le 2 tone o otaota.

O sauniuniga i pepa laupepa e sili ona faigofie ona faʻaaoga.. E na o le tatau lava ona mataʻituina le fuainumera ma lafo le aofaiga tatau o fualaau ole palatini, ma o le siama o le a faia mea uma. I le faaopoopo atu i laupepa, e mafai foi ona e mauaina ni meaola o loʻo i totonu o ni kaseti poo ni suka soluble i luga o fata teu oloa. Ae i soo se ituaiga lava e te mauaina ai se meaola o meaola, o lona tuufaatasiga ma le masini o le gaioiga o le a avea ma tulaga masani.

E te iloa? O le muamua i le talafaasolopito o le suavai na fausia i le VI senituri BC. er i Roma anamua.

E tatau ona maitauina o le faʻamamaina o cesspools e faʻaaoga ai le siama faʻamaʻi ma le anaerobic e iai ona lelei ma faʻafitauli. Le aoga o lenei metotia:

  1. Siosiomaga faʻafefealoai auala. Faʻatagaina le toe faʻaaogaina o otaota mo le faʻamalositino lea e manuia ai le siosiomaga.
  2. O fualaau faʻatau e faʻatau atu i soʻo se faleoloa popo, o lea o le a leai ni faʻafitauli i le faʻatau.
  3. E mafai e siama ona aveese le manogi manogi. E le gata i lea, latou te faʻaaogaina le otaota le leoa, e ese mai i le masini fesoasoani.
  4. O sauniuniga e fetaui lelei mo cesspools o foliga uma, mamanu ma lapoa. E na o le tatau lava ona amanaʻia le aofaʻi pe a faʻaaogaina.

Faatasi ai ma vaivaiga e tatau ona matauina:

  1. I eria e le lelei ai le vevela i le taumalulu, e le faʻaaogaina meaola.
  2. E le o fualaau uma e tutusa lelei mo le galu. O nisi taimi e tatau ona e taumafai ituaiga eseese o meaola e faʻataunuʻuina e ausia ai le manaʻoga.
  3. O le tau o se ato o siama e maualuga tele.

Vailaau Mataʻutia

O fualaau mo le faamamaina o fale e faʻaalia ai le maualuga o le lelei e tusa lava pe sili atu ona faigata. Ae i le taimi lava e tasi, o le gaosiga o la latou gaioiga o le saogalemu ole siosiomaga: e le tatau ona sasaaina i moega, i lalo o laau poʻo totonu o se vaitafe.

Amene

Faʻamatalaga:

  • faʻaitiitia le tele o fecal mass;
  • aveese le manogi;
  • pathogenic ma pathogenic microorganisms ua maliliu.

Faitau foi pe faʻapefea ona faʻaaoga le sulfate ammonium e avea o se faʻalaina, faʻapea foʻi ma le auala e fafagaina ai vine, garlic, apple trees, fruit fruit and shrubs.

Cons:

  • tuufaatasiga o ammonium e afaina ai le siosiomaga;
  • mafua vave le faaleagaina o paipa paipa;
  • le aoga pe afai e sasaa i lalo mea o loʻo i totonu o le otaota;
  • Tau maualuga le tau o se pusa kilokalama (e tusa ma le $ 25).

Nitrate Oxidizers

Faʻamatalaga:

  • laʻititi le faʻaleagaina o le siosiomaga i le mea e faʻamalolo ai le eleele;
  • o le palapala palapala lalo ifo i le maea ai o le faʻaleagaina o otaota feʻaveaʻi e mafai ona faʻaaogaina e pei o le faʻamaʻi;
  • maualuga maualuga i so o se vevela oona;
  • gaosiga o mea e faapaleni ai meaola oona o loʻo galue i lalo o tulaga sili ona mamafa, tusa lava pe i ai ni mea e faʻaleaga ai;
  • ia faʻamaonia lelei le teuina i luga o puipui o cesspools.
Cons:

  • o le tau o le oxidizers o le nitrate e maualuga tele;
  • o ia tupe e afua ai le faaleagaina o paipa paipa;
  • saienitisi e leʻi suʻesuʻeina meatotino o oloa o le gaosiga o oxidizers nitrate; o nisi e faʻamaonia lo latou aoga, o le lona lua o loʻo faʻaalia le valea ma e oʻo lava i tulaga lamatia.

O nisi tagata atamamai e faatagaina le faʻaaogaina o feces i lona mamanu mamā, e pei o se faʻavasegaina mo laau teuteu ma puipui.

Formaldehyde

E tele naua mea aoga i lenei meafaigaluega: Formaldehyde e taugofie, peitai e lelei ona toe faʻaleleia otaota o tagata. Ae ui i lea, o le le lelei o lenei vailaʻau siama e sili atu ona maualuga:

  • ogaoga maualuga;
  • o se nofoaga e lamatia ai le siosiomaga e mafai ona fasiotia ai le na o le fuga ma le fauna, ae tusa lava pe o se tagata (afai e na o le 10 g o le vailaʻau o loo i totonu o le manava, o le mataupu o le a muta i le oti ma le 90% o le tulaga);

E taua! Afai e te faʻapipiʻi se tane vai i lau eria, ona e manatua lea o vaega nei: o le lua mo le vaʻa faʻapitoa e tatau ona i ai le 50 m mai le vaiinu ma le 5 m mai le auala ma le fale.

  • ua le toe faaauauina, o le mea lea, toetoe lava a le maua i luga o fata;
  • na o ni nai vasega e mafai ona faʻaleagaina ai le paipa vavalalata.

Fautuaga mo le taotoga o cesspools

Ina ia le faʻaleagaina paipa paipa ma eleele lata ane, E tatau ona mulimuli i fautuaga i luga o le faʻaaogaina o masini vai

  • Ia faʻamamāina i taimi uma lau paʻu. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le masini, faʻaaoga meaola faʻapitoa e iloagofie e le maualuga o le saogalemu o le siosiomaga.
  • Aua nei faatagaina le suavai e faatumuina i pito i luga, ona o otaota e mafai ona ulu atu i vaitafe ma poloka ai.
  • Aua nei sasaa atu i le otaota vai ma fualaau faasaina. E mafai ona latou faʻaleagaina le microflora mai siama.
  • Aua e te tafe mai le tafe i taimi lolovaia. O ia ituaiga mea e lamatia ai le toe faʻaleleia o otaota vale ma suavai.
  • Aua nei togi le pepa i totonu o le fale, aua o le a nofo i totonu o se mea malulu i le pito i lalo ma mafai ona tataʻi paipa o le masini otaota otaota aʻo fufulu masini.

O lenei ua e iloa le auala e fufulu ai le vaalele. Matou te fautua atu ia e filifilia le auala aupito sili ona lelei ma le faʻaleleia o le siʻosiʻomaga ina ia aua le afaina tele i laufanua ma fafaga lata ane.