Greenhouse

Vaega o le faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina o le kiona "pusa falaoa" i luga o le saite

O le "falala falaoa" lea e maua ai le lauiloa o se lauʻeleʻele, lea e iloga i lona laitiiti, faigofie ona faʻaogaina, ma faʻafaigofie ona faʻapipiʻi.

E mafai ona e aoina oe lava pe ae mulimuli i ni taʻiala faigofie.

Faamatalaga ma masini

O le fale kuka e laitiiti tele ma ua fuafuaina mo le ola i le amataga o fualaau, greenery and root crops. Ole tele o laau e masani ona le fetaui ma lenei metotia, talu ai o le maualuga o le greenhouse e laiti, ma o le a amata ona malolo le pa laau i le taualuga o le fausaga.

O le tele o le faʻavaa o le greenhouse "pusa falaoa" - 2.1 × 1.1 × 0.8 m. O loʻo maua ai le faʻaaogaina o le polycarbonate cellular, o lona mafiafia e 4 mm. Ua faʻatulagaina le faʻatulagaga ina ia mafai ona faʻafeteina e le gata i le matagi, ae faʻapea foi le mamafa o le kiona. Ma o le ufiufi ua faia i se auala e le tatau ona e ave i fafo mo le taumalulu.

E te iloa? O uluai vevela na aliali mai i Roma anamua ma foliga mai o taavaletoso i uili: i le ao na latou tutu i le la, ma i le po na ave i latou i potu mafanafana.
O le falemaʻetaʻe faʻamalama ua faʻatau i le faleoloa e aofia ai:

  1. Butt - 2 pcs.
  2. Tutu - 4 pcs.
  3. Lalo - 2 pcs.
  4. O le faapipiiina o luga o le tino e 4,2 * 19 - 60 vaega.
  5. Pulu m-5x40 - 12 pcs.
  6. Paʻu m-5x60 - 2 pi.
  7. Lafu mamoe M5 - 14 pcs.
E le gata i lea, e mafai ona aofia ai fasi pepa polycarbonate.

Filifilia se nofoaga mo se fale lauʻeleʻele

E tāua tele le filifilia o le nofoaga tonu e faʻatulagaina ai, talu ai e leai se aoga mai le fale kuka. Faʻalogo lelei i mea laiti uma: o le nofoaga o mea taua, mea lata ane e mafai ona maua ai le paolo, moli, ma isi.

O le Greenhouses e masani lava ona faʻaaogaina i a tatou latū mo le totoina o fualaau, tamato, eggplants, fugalaau, kapisi, ma kukama.
Mo le lanu meamata "falala" e faia i le polycarbonate, o le pito sili lea ona lelei i le teritori, e lata ane e leai ni fale poʻo ni fale fale. O lea e mafai ai ona ausia le maualuga o le aoga, ona o le tele o le malamalama o le a paʻu i luga o le kiona.

O le mamao i le mea lata ane e mafai ona maua ai se ata lafoia e tatau ona le itiiti ifo 5 mae ui i lea, o oe lava e mafai ona fuafua pe o le a le mamao o le a mafai ai e se fale faapitoa ona lafo se ata.

E taua! Afai ei ai se tane faʻapitoa i luga o le fanua, ona sili atu lea ona tuʻu le fale lauʻeleʻele 25 mita le mamao.
Ma o le mamanu e le sefe i luga o le taimi, e tatau ona tuu i luga o se nofoaga mafolafola. Ina ia siaki lenei mea, faaaoga le tulaga masani.

Faʻatulagaina ma faʻapipiʻi

O lea la, a e maua se nofoaga lanuʻe e le faʻalavelaveina e isi fale ma o loʻo tu i luga o se mea laugatasi, e mafai ona e amata fausiaina se fale kesi i le tulaga o se falaoa. O le nofoaga sili mo le mamanu o, o lea o le itu amata e feagai ma saute. O lenei auala o le ae maua atili ai le vevela ma le malamalama i totonu o le mataupu.

Sauniuniga i le nofoaga

E mafai ona e faʻaoga saʻo le mamanu i luga o le eleele, ae sili ona lelei le faʻaaogaina o le faavae. E mafai ona faia mai piliki pe mai ogalaau, laupapa, ma isi.

E taua! Afai e te faʻaaogaina le fafie e fatu ai se faavae, e tatau ona e togafitia muamua i se vaifofo antiseptic ma meatotino faʻaaogaina.
Oleli se lua, o lona loloto e 70 cm, ma le lautele - le taua o le tele o lau mamanu. I luga o le umi atoa o le lua matou te faatuina ai le faavae o le falemalama i le lumanaʻi. O le isi, e tatau ona e faʻatumu i le faʻalauteleina o soʻo se faʻamalavai - faapalaga, pisa, pe na ona faʻamago lau.

O le fausiaina o le faavae o le a tuʻuina ai le fale kiona o le vaega sili lea ona faigata. Naʻo ia lava, o le mamanu o le fausaga e le faigata tele.

Faiga faʻavae

O le faʻapotopotoga o le faʻavaa e tatau ona faʻatinoina i luga o se nofoaga ua uma ona saunia (mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se faʻavae) pe naʻo luga o se laufanua laugatasi. Faʻafesoʻotaʻi uma elemene faavae na aofia ai. E mafai ona faia lenei mea i screws. Tuu faʻamaulalo maualalo i le pito muamua, ona faapipii lea o pito i guide i le isi itu.

O fesoʻotaʻiga uma lava e ala i le faʻaofiina o se paipa o se vaega laititi i totonu o se paipa o se koluse tele. Latou te faʻapipiʻi le tasi i le isi i faʻamau mai le pusa (M-5x40 mm).

E taua! E sili atu le faʻapipiʻi o le kesi i totonu o le faʻavae saunia e faʻaaoga ai le faʻaogaina o sikuea 100 mm poʻo le 120 mm le umi.
E le gata i lea, e tusa ai ma ata, lea o loʻo aofia ai, matou te aoina le taualuga. O le faia o lenei mea, i le isi itu, e tatau ona e tuʻuina i totonu o se tasi o faiga masani o vaega pito i tua, faʻapea foʻi ma arcs ma fasi kesi. I le va o pito, o loʻo faʻatinoina ai le faʻatulagaina o le vaʻalele, faʻapipiʻi tagata osooso.

A uma ona tuʻuina nei vaega uma, ia fai le foliga o le taualuga o le lumanaʻi. A e faʻapipiʻi uma vaega ma faʻamautinoa mea uma o loʻo i ai, e mafai ona e faʻamalosi le pito.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le faagasologa e matua faigofie lava: e mafai ona e faʻapipiʻi se kaluvaʻai e faʻaaoga ai na o se sikulifiliu.

Toto

O le amataina o le 'otiʻoti o le' lauʻeleʻele '' taga falala 'e faia i le polycarbonate, e tatau ona e saunia pepa:' otiʻoti le pepa faʻapitoa polycarbonate e faʻaaoga ai se maka e pei ona faʻaalia i le ata i totonu o faatonuga.

Aʻo leʻi tipiina, ia toe siaki uma ia lapoa. E mafai ona e tipiina le meafaitino ma le naifi faʻamalosi masani, ae sili atu le faʻaaogaina o le jigsaw.

E taua! O le polycarbonate na e faʻatau mai i le ata i itu uma e lua. E tatau ona aveeseina aʻo leʻi amata ona faʻapipiʻi mea i le faʻavaa.
Faʻapipiʻi le polycarbonate i le mea e saunia ai ma le fesoasoani o le 4,2 * 19 sikola faʻapipiʻi. Muamua e tatau ona e ufiufi mea o loʻo faʻaogaina i lalo o le nofoaga. O le pito i tua o le laina o totonu ia faʻapea foi le pito i fafo.

O itu o le pito i fafo o le ufiufi e tatau ona faʻatonuina i fafo, ma i totonu - i totonu.

Faʻamau le faʻamau

O le faʻaogaina, i la matou mataupu e tuʻuina atu i le ituaiga o taulima, o le a faʻamaonia mulimuli. E talafeagai ina ia faigofie ona tatala pe tapunia le fale kesi. Faapipii le faʻi i le tapuni ma faʻaoʻo totoa. Ia faaeteete ma filifili ni mata malosi malolosi, a leai e mafai ona gau.

E te iloa? I le Vaitau Tutotonu, na faia e Albert Magnus se togalaau matagofie i le taumalulu i Cologne ma faatulaga ni greenhouses ma greenhouses i luga o lona teritori. Mulimuli ane, na lauiloa o ia o se tagata faataulaitu aua na ia solia le natura masani o vaitau.
Nai lo lena, ina ia aua le faia ni pu faʻaopoopo i sikilima, e mafai ona e faʻaogaina faʻamaufaʻailoga mo le faʻapipiʻi. E lelei mo le faʻafesoʻotaʻi ma le polycarbonate.

Vaega o le taotoga

O le fale kuka e faʻapitoa mo le totoina o laau toto. E mafai ona tupu uma fugalaau ma fualaau. Ae peitai, e tatau ona e gauai atu i le maualuga o laau totoina - ua na o le pau lea o le tapulaa. O le tele lava o taimi, o tupu muamua e tupu i le falaoa: radishes, tomato, kukama.

O le greenhouse tapunia ua mamanuina mo se uta o le kiona e le silia le 30 kilokalama i le sikuea mita. m (pe tusa ma le 10 cm o le kiona), ma se lanu meamata-e leai se sili atu i le 45 kilokalama i sikuea mita. m. I le taumalulu, ia mautinoa o le ufiufi e le maua ai le kiona. O le a taofia ai le kiona mai le taʻavale i lalo. Afai e tele naua le timu, o le taualuga e le mafai ona tatalia le avega. I le taumalulu, e mafai foi ona e faia se fesoasoani faaopoopo mai le uamea po o le fafie e faʻaitiitia ai le ono lamatia ona o mamafa mamafa. Afai e te tausisia nei tulaga uma o loʻo galue ai, ona oʻo lea i le tau malulu e le tatau ona e aveese le faʻavaa i le polycarbonate. Aua e te faʻapipiʻi le falesa i tafatafa o fale e mafai ona paʻu ai icicles ma isi suauu.

I le taumafanafana, e faʻamamā le meafaitino, e manaʻomia lou suʻeina o se mea susu. O le a lava lea, ma o le faʻaaogaina o vailaau faʻasolosolo e matua le manaʻomia.

O le manino, ae toe fai tulafono o le e le mu i totonu. E le tatau ona faia lenei mea i tafatafa o le faleoloa, e siomia e le 20 m.

E masani lava e tatau ai le siakiina pe faapefea ona faʻapipiʻi le tino i le faʻavae. Afai e tatau ai, faʻapipiʻi atili.

Faʻatau ma faʻasoa

O le mea muamua lava e pupula mata i le vaaiga o le "falaoa areto" o lona faʻatusatusa lea. Ona o lona laʻitiiti, e mafai ona fetaui i soʻo se 'upega tafaʻilagi.

O lona fausaga ua faʻapotopotoina i se auala e mafai ai ona galue i laau e aunoa ma le alu i totonu, o lona uiga e le mafai ona faʻaleagaina i latou e ala i le laa i luga. I le vevela o le tau, e mafai ona tatalaina faitotoa e lua, ma o le a mafai ai ona maua uma le faʻaleleia o le ea. Ma le isi, e faigofie ona selesele mai itu uma.

Ae ui i lea, o nisi faʻataʻitaʻiga e le mafai ona tatalaina atoatoa. I lenei tulaga, o le a faigata ona tausia uma laau. Ae afai e te fatuina se kiona, oe mafai ona e filifilia le avanoa e tatala ai.

O le faʻamalamalamaina o foliga o le a le faatagaina ai le kiona e nofo i luga o le taualuga i le tau malulu. E taofia ai foi le faafanoga i taimi o matagi malosi.

O mea e faʻaaogaina ai le greenhouse, faʻatagaina oe e taofi le vevela ma tausia le vevela lelei i totonu e le gata i le tautotogo ma le taumafanafana, ae faapea foi i le autumn.

O le mamanu ei ai sina mea mamafa, o lona uiga, pe a manaʻomia, e mafai lava ona e ave i se isi nofoaga e aunoa ma le vavaeina.

Polycarbonate - o le mea autu o loʻo faʻaaogaina - ei ai le malosi e faʻasalalau ai le malamalama, sili atu nai lo le tioata. E le gata i lea, o lenei mea e sili atu ona malosi nai lo tioata. Ae peitai, pe a faatusatusa i le ata lava e tasi, o le polycarbonate o se mea sili atu ona taugata. Afai e te le fausiaina se lau mafiafia, o le a le umi.

O le falemalama e lelei tele mo laau laiti ma voluma, mo fualaʻau maualuga e sili atu ona aoga le mafaufauina o le faapipiiina o greenhouses - Signor Tomato, e tusa ai ma Mitlayder, faʻatasi ai ma se taualuga amata, faʻatasi ai ma le otometi, o loʻo ufiufi i le polycarbonate poʻo le faʻamalosia le ata, ma le mafai ona faʻamafanafana.

"Falaoa falaoa" ma le "butterfly": o eseesega

O le greenhouse "butterfly" o se sui lauiloa mo le "falaoa falaoa," ae e tele a latou feeseeseaiga e le masani ai ona faatagaina i tatou e mafaufau i latou e fesuiaʻi.

Muamua lava, o le "falaoa falaoa" ei ai le tau maualalo e faʻatusatusa i le "butterfly" ma le tele o isi greenhouses. O le mamanu faʻamatalaina e itiiti lona mamafa, i le faasologa, e sili atu ona faigofie.

O le pusa falaoa e faʻaaogaina le "butterfly" ma faʻafetai i se fuafuaga faʻaopoopo faʻaopoopo. Auala eseese e tatala ai le tapuni. I le "areto falaoa" i soo se nofoaga, latou te fatuina se pusa o le ea vevela mafanafana.

Afai e te faitauina ma le faaeteete ia faatonuga o le faapotopotoga, vaai i ata ma ata, ona leai ai lea o ni fesili e totoe, ma o le faagasologa o le fausiaina o le fale koli o le a vave ona alu ma le fiafia.