Incubator

Faʻavae o le faʻaaogaina o se faʻaogaina o le fale ile fale ile "tuʻu"

I aso nei, o maketi i totonu o le lotoifale ua maua ai le tele o ituaiga eseese o meaola, na faia uma i Rusia ma faaulufale mai. O manu feʻaveaʻi o se pisinisi e manaʻomia e manaʻomia ai tomai ma masini talafeagai. E pei ona fai mai le tele o faifaatoaga moa, e le tatau i se tasi ona taumafai e faatau ni mea taugata ese mai fafo, aua o loo i ai ni oloa lelei i le lotoifale. I lenei tusiga, o le a tatou talanoa e uiga i mea na tutupu i totonu o le fale o le gaosiga o Rusia "Neuska Bi-1" ma le "Neseka Bi-2".

Incubator "Lafoaʻi": masini ma masini

O loʻo faʻapipiʻiina le faʻaaogaina o le "Laying" mo fanau e gaosia mai geese, pato, pheasants, moa, ma isi. O le meafaifaʻaili e faia i le filo fila, lea e mama ai, e mafai ona feaveaʻi ma, i le taimi lava e tasi, maua ai le mafanafana lelei. O masini uma e faʻapipiʻiina ma se faamalama mo le matamataina o le atigipusa, o le vevela, o le mita mita, o le psychrometer. O nisi o nei elemene e ono eseese e ala i le fesuiaiga e fuafua i le ituaiga o mea e faʻaaogaina ai le masini.

O nisi faʻamatalaga e uiga i se mea faʻapipiʻi: Blitz, Cinderella, Manuʻa lelei, ma le auala e faia ai se fale moa, o le moa ma le incubator mai le pusaaisa

Bi-1

O tagata faʻasolitulafono o lenei ituaiga e maua i fesuiaiga e lua: 36 ma le 63 fuamoa. O le faʻataʻitaʻiga faʻatasi ai ma se laʻititi laʻititi e faʻapipiʻiina i moli mumū, o le ata-Bi-1-63 faʻaaogaina elemene faapitoa eletise. O le suia o le vevela i totonu e matua faigofie lava: mo lenei mafuaʻaga, ua fausia se thermostat faapitoa i totonu o le incubator. I le faʻaopoopoga, o faʻataʻitaʻiga uma o le Bi-1 ua faʻapipiʻiina i le gaioiga o fuamoa o le moa.

E te iloa? O Aikupito anamua, pe a ma le 3000 tausaga ua mavae, na taumafai e fausia ni mea e faaleagaina ai manulele.

O le incubator "Layer Bi-1" ei ai lona mafaufau (mo le puleaina o le vevela) ma le thermometer (mo le fua o le vevela). O nei masini uma e lua o loʻo i ai se faʻamatalaga faʻamatalaga faʻamatalaga numera (na o lomiga fou o faʻalavelave). Soʻo se faʻataʻitaʻiga o Novosibirsk-auto-incubators e gaosia e le masini 12-watt. I lalo o tulaga masani, e mafai ona galue le incubator mo le 20 itula.

B-2

O le eseesega autu i le va o le incubator Bi-1 ma le Bi-2 o le voluma o le koneteina mo fuamoa. O le faʻataʻitaʻiga lona lua ua fuafua e fausiaina se tele o manulele i se tasi o taualumaga. O taavale afi ma le igoa "2" e lua fesuiaiga e tusa ai ma le potu malolo: 77 ma le 104 fuamoa.

O le faʻapipiʻi faʻamaʻiina o le "Layer Bi-2" ua faʻapipiʻiina ma se malosi e sili atu le malosi ma faʻaleleia lea e mafai ai ona e faatumauina se vevela e manaʻomia i taimi uma. O le mea vevela o le vevela i le masini e le sili atu i le faatagaina 0.2 ° C. Mo tamaiti o moa, o fuamoa ia e leai ni laasaga masani, e mafai ona e faʻaaogaina ni tufatufa faʻapitoa faapitoa. O lenei faʻataʻitaʻiga o le masini faʻaleleia i totonu o le faʻagasologa o le faʻaaogaina e 40 watts.

O le kamupani a Novosibirsk o loʻo ofoina atu foʻi i ona tagata faʻatau le faʻaogaina o le "Bi-2A Bird". Ua faʻapipiʻiina i le masini eletise ma le psychrometer numera, ae e faʻamalosia e le 60 watt le batini. E le gata i lea, o le Bi-2A ua faʻapipiʻiina ma isi tufuga tufatufa.

Faʻamatalaga faʻapitoa

Faʻamatalaga faʻamatalaga faʻapitoa i le "tuʻuina" incubator manual instruction:

  • E malosi e le 220 V (50 Hz). O le 12 volt o loʻo tuʻuina atu i le vevela eletise e fafagaina e ala i se tagata liliu mai.
  • O le eletise e 12, 40, 60 poʻo le 65 W (faʻalagolago i le ata o le masini).
  • O tuaoi o le puleaina o le vevela: + 33 ... +43 ° C.
  • O le faʻatagaina le sese o le setiina o le pito i luga e le sili atu i le 0.2 ° C.
  • O le mamafa o le incubator e ese mai le 2 i le 6 kilokalama.
  • O le suiga o le gradient vevela i totonu o le atigipusa e le silia le 1 ° C.
  • Pusa o le vevela o le vevela - numera poo analog.
  • O le tele o pa i totonu o mea faʻavevela faʻavevela e 2-7 itula.

Faʻatau ma faʻasoa

Pe a faʻatusatusa le faʻapipiʻiina o le "Laying" i mea faʻaoga analog, o tulaga nei e mafai ona iloga:

  • tau talafeagai;
  • mamanu lautele;
  • laʻititi laʻititi, mamafa mamafa;
  • maualuga le maualuga o le faʻamafanafana.
O le taunuuga lelei mulimuli e mafua mai i le mea moni e faapea, o le vaega ole vavalalata o le incubator mo fuamoa o le "Laying" e aofia ai filo filo. Ae talu ai ona o lenei mea, o lenei masini e lua ni vaega le lelei:

  • tofoina o manogi manogi;
  • vaivai o le masini.

E taua! E tatau ona faʻatulagaina le fua o le vevela i luga i luga e tusa ai ma le faʻapipiʻi incubator!

Ina ia puipuia le muamua o nei manatu, e valaau le gaosi oloa mo le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi e faʻamamaina ai pe a uma ona faʻaaogaina le masini.

Sauniuniga mo galuega

I le taimi lava e uma ai ona faʻatauina le masini, e le tatau ona tapenaina ma siaki mo le faʻatinoga ma le tausisia o le faʻamautuina o le masini. Ona faʻapipiʻi lea o le tufuga tufuga i le pito i lalo o le fale. E le gata i lea, e tusa ai ma faatonuga, faʻapipiʻi le AUP (masini faʻapipiʻi mo le liliuina o le mea faʻapipiʻi) ma le ufiufi.

O lea ua sauni le masini e galue, o lea o le laasaga e sosoo ai o le faʻafesoʻotaʻi lea i le 220 V network. A maeʻa lenei mea, matou te faʻafesoʻotaʻi le tulaga o le vevela i fua faʻatatau (vaʻaiga + 36 ... +38 ° C) ma faʻatali mo le 20-30 minute. Pe a taunuu le tagata e faʻaaogaina le masini i le seti o le seti, e faʻamalama le faailo, lea o le a faʻaalia ai o le masini o loʻo i luga o le faiga faʻaoga autu. O lea e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le mana o le pa, mulimuli i tulafono o le polarity ('aua nei galo e momotu le masini mai le masini 220 V).

Sauniuniga Faaulu

Afai oe fou i le faleoloa moa, ma e te leʻi fefaʻatauaʻi muamua i mea faʻapipiʻi, ona tatau lea ona e suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga o loʻo faʻaaogaina mo le Lafoaʻi. A maeʻa lena, e mafai ona e amataina le faagasologa o le sauniuni mo le faʻavevelaina, lea e aofia ai le fetuunaiga o le faatonutonuina o le vevela, faapea foi ma le filifilia ma le tuʻuina o fuamoa.

Toe fetuʻutuʻeseʻesega faʻalelei

O le fetuunaiga o le faatonutonuina o le vevela e faia i ni tulaga. Mo sea ituaiga o taualumaga, e tatau ona e faʻaaogaina se vailaʻau faafomaʻi. Muamua ia faʻamautinoa o loʻo e faʻaalia lau faʻamafanafanaga (e mafai ona e faia ni nai vaega ma faʻatusatusa i le faʻataʻitaʻiga o le vevela o lou tino). Ona tuu lea o le thermometer i le pito i lalo o le incubator i se tulaga lea o le a lelei ona maimoaina ai lana faatinoga.

I le isi, e manaʻomia ona e suʻeina le suimui i totonu o le 220 V ma faʻapipiʻi le leo eletise o le vevela i le tau e manaʻomia (e sili ona lelei le seti o le vevela, o le +37.7 ° C). Faatali 15-25 minute, pe a moli le faailo i luga o le masini, a maeʻa e te manaʻomia le siakiina o faailo o le thermometer. Afai o le eseesega i le va o le seti ma le vevela ua maua e sili atu nai lo le 0.5 ° C, ona tatau ai lea ona faia le fetuunaiga o le vevela e faʻaaoga ai le tumutumu o le thermostat.

E te iloa? O le gaosiga o le gaosiga o tagata faʻatau i le USSR na amata i le 1928.

A maeʻa le vevela o loʻo manaʻomia i totonu o le masini e faʻaaogaina ai le masini, sui le masini faʻafomaʻi i le tasi e tuʻuina atu i le masini. Faatusatusa faitauga, ma afai ei ai se eseesega ia i latou, ona mafaufau lea i isi taualumaga.

Filifili fua

Aoina mai fua mo le susunuina i le tele e mafai ai. Afai e le vave ave i le teuina, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le maalili (i le taumalulu, tautotogo, autumn) poʻo le vevela (i le taumafanafana). O fuamoa fou e seleseleina o loʻo teuina i totonu o se nofoaga faʻapitoa i le vevela o le ea + 8 ... + 12 ° C ma le faʻamamafana - 75-80%. E le tatau ona i ai ni faʻataʻitaʻiga ma faʻamalamalamaga le tumau i le nofoaga e teu ai.

E mafai ona e teuina fuamoa aʻo leʻi faʻapipiʻiina mo le silia ma le 7 aso. E mafai ona teuina fualaʻau o Duck ma goose i tulaga lelei mo le tusa ma le 8-10 aso. E taua le malamalama o le faaumiumi o le teuina muamua o mea e teuina e tau atu i le mea moni o meaola leaga e amata ona ulu atu i fuamoa.

Faitau e uiga i le faʻalavelave o moa faʻavevela, goslings, turkey poults, pato, turiketi, moa manu, salu.

Pe a filifilia fuamoa, ia mautinoa o le foliga ma le tulaga o le atigi e sao. O se mea e faʻaogaina e talafeagai mo le faʻaleleia o manu laiti e tatau ona i ai se atigi lanu lamolemole o le mafiafia ma le tele o mea.

E mafai ona faia se auiliiliga auʻiliʻili o fuamoa mo le faʻavelaina ma le fesoasoani o se ovoscope. Faʻaaogaina, e tatau ona filifili fuamoa o loʻo i ai se potu malulu o le masani masani. E le gata i lea, e tatau ona i ai se selu e le pipii i le atigi, faatasi ai ma se paʻu lamolemole o le taʻavale.

Lauina o le fala

E leai se tulaga e le faia ai le faʻaaogaina o le atigi aʻo leʻi faia le mea faʻapipiʻi. O ia faʻavae o le a taʻitaʻia ai le faʻamaonia o le antibacterial poʻo isi fualaau faasaina o le a ui atu i totonu o le atigi ma totonu o le fuamoa. Ma o lenei mea o le a taʻitaʻia ai le mea moni e faʻapea o le a le mafai lava e le fanau ona paʻu.

E taua! Afai oi ai se pa'ū masani o le vevela e oʻo i le ± 10 ° C i totonu o le potu, ona faʻamoemoe lea o se faʻavave o le vevela o le vevela e oʻo i le ± 1-2 ° C.

O laumei ua saunia mo le lisi e tatau ona faailoga i itu uma e lua ma faailoga "O" ma "X". O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e pulea ai paʻu ma e le o fenumiai. A maeʻa ona tuʻuina le mea faʻapipiʻi, faʻapipiʻi le thermometer ma tapunia le tapuni.

Faiga faʻavae

Mo se faʻaleleia manuia o le faʻaleleiaina, o tulafono nei e tatau ona mulimulitaia:

  • Faʻaauau le mataituina o le vevela i totonu o le incubator. E le gata i lea, aua neʻi galo le toe faʻaleleia o vai (pe a talafeagai, ia vavae le masini mai le masini muamua muamua).
  • Ia mautinoa o le AUP e le faʻaleagaina ma fesuiaʻi mea e faʻaaogaina ile taimi o le taimi ole taimi atofaina.
  • O nisi taimi e fufulu fuamoa i totonu o le incubator. O i latou na latalata i le puipui, suia ma i latou na i ai i le ogatotonu. E tatau ona faia lenei mea, aua o totonu o le faiga e iai le eseesega o le vevela o le vevela i le atoaga o le voluma (i le ogatotonu, o le vevela e mafai ona avea ma vaega o le tikeri maualuga atu nai lo pito). Ma ia manatua e sili atu le taʻavale o fuamoa, aua i le taimi o le siitia o oe e mafai ona faʻaleagaina le tino o le tama.
  • Lua aso ao leʻi oʻo i le faaiuga o le faʻavevega, e faʻasaina le fesuiaʻiina o fuamoa.
  • Aʻo faagasolo le vaitaimi atoa, e tatau ona faʻalua-siaki le atinaʻe o fuamoa. E faia lenei mea i le fesoasoani o se ovoscope ma se moli eletise (150-200 W). I le 7-8 aso pe a suʻeina le fuamoa ma le fesoasoani a se ovoscope, e tatau ona foliga mai se tamaʻi uliuli laitiiti i totonu o le efuefu. I le 11-13 aso, o le fuamoa atoa e tatau ona pogisa. O ia faailoilo o faailoga ia o le masani ai o le atinaʻeina o le moa. Afai e tumau pea le malamalama o le fuamoa i luga o le matamata lona lua, ona avea lea o se "failauga", ma e tatau ona aveese mai le incubator.
  • Afai o le a faʻaaogaina le faʻaaogaina o le afi, o le mea lea e tatau ai ona faʻaaoga se afi eletise poʻo le gaoioi foi o le masini i se nofoaga mafanafana, e ufiufi ai i le mea lalaga ie.
  • Afai o pepe iti e momotu i totonu o le atigi aso muamua, e tatau ona faʻaitiitia le vevela ole incubator ile 0.5 ° C. I le tuai o foliga o le tamaititi, o le vevela e faateleina ile 0.5 ° C.
  • A oʻo mai uluaʻi moa, e manaʻomia ona teuina i se nofoaga mafanafana (+37 ° C) mo le pe a ma le 7-10 aso. O le mafanafana e mafai ona faʻatino e faʻaaoga ai moli.
  • A maea le faʻasalaga, e tatau ona fufulu lelei ma teu le masini.

O le ki i le manuia o le fafagaina o moa, goslings, pepe, pepe, moa ma musk ua lelei le fafagaina.

Polokalame saogalemu

Manatua o le Incubus auto-incubator o se mea faʻaaogaina eletise faʻale-eletise, ma a faʻaaogaina e tatau ona e mulimuli i tulafono ma puipuiga:

  • E faʻasaina le faʻaaogaina o abrasives ma fofo ua faamoemoe mo le faamamaina o sima ma tui tui mo le faamamaina o le incubator.
  • Aua neʻi tuʻuina atu soʻo se vaifofo vailaʻau i totonu o le tino o le telefoni.
  • E faʻatagaina le faʻaaogāina o masini eletise malolosi i luga o le masini, aua e mafai ona lamatia ai i le uaea eletise poʻo le faʻaletonu o le tino, ona o se mea e ono tutupu ai le pupuvaga po o isi faafitauli i le masini.
  • E faʻasaina le faʻaitiitia o le masini o le incubator, lea e fesoʻotaʻi atu i le fesoʻotaiga.

E te iloa? I le amataga o le 70s o le seneturi talu ai, e sili atu i le 1.7 piliona tagata faʻapitoa na faʻaaogaina i le USSR atoa.

O le Incubus autoincubator o se masini lelei tele mo tagata amata oe mananao e fanauina a latou fanau. O lenei masini e mafai ona faʻapitoa i le 80% o le galuega, e aunoa ma le faia e le tagata. E le gata i lea, o lona taua o loʻo faʻapupula atili ai le au faifaatoaga o le moa.