Tomato ituaiga

Pepa suamalie tele - o mea e maua mai ai maualuga

I le taimi nei, e faitau afe ituaiga o tamato. Ma o tausaga taʻitasi o loʻo faʻatumuina ai a latou auʻaunaga fou. O le tele o tamato e pei o isi fualaau faisua, fua ma fua. Tato toto fasi pepa e pei o le pepa. O nei ituaiga eseese e lauiloa i le au faifaatoaga ona o le maualuga o latou fua, ma o latou talisaloloa e taua tele mo le lelei tele.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga o le ituaiga

E tele naua ituaiga o tamato. Tomato "Toa-pei o se meaʻai tele" o se tasi oi latou, ma o le faʻamatalaga o lenei ituaiga o loʻo i ai le tele o mea:

  • ua faamoemoe mo le totoina i totonu o greenhouses, ma tupu aʻe i vaega i saute i se laufanua;
  • faʻamaonia: i totonu o nofoaga e faʻaaoga ai le greenhouse ma le tausiga lelei e mafai ona ola ma fua mai i le silia ma le tasi le tausaga;
  • umi: o le maualuga o le vaomatua - 1.5-2 m, e manaʻomia ai se pusa. Paranesi ma lau lanu uliuli lanu meamata;
  • ogatotonu o le vaitau: amata ona fua mai i le 100-120 aso;
  • gaosi oloa: 6-9 kg mai le 1 sq. m ma le tausiga lelei.

E te iloa? O ituaiga tomato faʻamaoni e le faʻatapulaaina le tuputupu ae, latou te ola e faʻavavau pe a fai o le greenhouse ei ai se tau talafeagai.

Faiga Fua

O pi tetele tamato e faigofie ona aʻoaʻoina:

  • o le fomu o le pepa-foliga, e matua lautele (i le 15 cm);
  • vine tetele, mamafa 150-250 g;
  • o le lanu o fualaau aina suamalie ua maeʻa ona mumu, o le lamolemole e lamolemole;
  • o le paluga e pala, o manu, e itiiti ni fatu;
  • tofo e manaia, suamalie: e tele atu sugars nai lo isi tamato;
  • faigofie ona felauai ona o le paʻu mafiafia.
E te iloa? E oo atu i le senituri lona 18, o tamato na avea o ni laau teuteu, ma o latou fua sa manatu oona.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Faamanuiagalea na talisapaia e le tele o faifaatoaga ma talimalo:

  • talafeagai mo le galueaina i totonu o le puipuia ma le tatalaina eleele;
  • maualuga fua;
  • lelei femalagaiga;
  • ata matagofie o fualaau aina;
  • lelei le tofo;
  • faaaogaina masani.
Le tele o ituaiga: E leai se faaletonu faʻalauiloaina i lenei ituaiga, ma e leai se faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi pipisi e mafai ai ona faʻafefeina mai Tomato maoaʻe pe, i se isi itu, e mafai ona latou teenaina. Mai le masani a nisi o faifaatoaga ua na o le iloa o fua o latou aʻafia e aʻafia i le vetex rot, o le mafuaʻaga o le le lava o le faʻavaivai ma le toesea po o le tele o minerale, poʻo le calcium. Puipuia o laau mai lenei faamai, e mafai, pe afai e tausia lelei i latou: vai i aso uma ma fafaga lelei.
Siaki i ituaiga silila lelei mo tomua a Siberia, Urals ma Moscow.

Vaega o le tuputupu ae

  • Fatu e tatau ona lulu i le masina o Mati, 60-65 aso ao le i taunuu i le eleele. O se atigipusa pusa o ufiufi i ata tifaga o loʻo tuʻu i se nofoaga mafanafana. Pe a tupu mai, ona tatala lea ma tuu i luga o le windowsill i luga o le la.
  • Fatu laau suavai i ipu pe a uma ona foliga mai 1-2 laulaau moni. E manaʻomia i le vaiaso ao lumanaʻi le totoina o togi faʻamalosi i aso uma.
  • Faʻamasinoga i totonu o le eleele malupuipuia o loʻo faʻatinoina ia Me, pe a fai e 5-7 laulaʻau ma 1 fugalaau fugalaau i fualaau aina, ma i nofoaga tatala - ia Iuni. Toto laau e tatau ona toto e tusa ai ma le polokalame 60h50 cm ma e le sili atu i le 4 itu i le sikuea 1. m
  • Tausiga faigata. Mai lava i le amataga, e tatau ona fausia ia vao i le 2-3 laasaga, e tatau ona faʻamavaeina le toʻaga uma. O le tele o pipi o se laau, o le itiiti ifo o fua o le a maua. Busi e ola maualuga, o lea e manaʻomia ai ona nonoa. Matou te manaʻomia le veleina ma le tafiaina o vao e faʻamalosia ai aʻa ma sili atu le mamana. Ma mo le vao e atiae lelei, e lua pe tolu taimi e te fafagaina ai i le fafagaina o fagalaʻau.
  • Faʻasa E faʻatatau 2-3 taimi i le vaiaso i le afiafi ma le vai vevela. A maeʻa le eleele, e manaʻomia le tatalaina.
O ituaiga eseese o tamato e mafai ona mafua i le le taua: "Koshivapy Bear", "Evpator", "Rapunzel", "Jubilee Tarasenko" ma "Cosmonaut Volkov".

Faiga faʻaolaina aupito maualuga

I luga o taga o fatu, ua faailoa mai e le tusitala: 5-9 fualaau aina o loo faapipiiina i le tasi lima, e tusa ma le 250 g. Ae, i le faamasinoina e manatu o le au faifaatoaga, o loo i ai isi taunuuga i le faatinoga. E masani lava ona le mafua le mafuaaga i le leaga o le fatu, ae i se isi. O ituaiga uma o tamato e manaomia meaʻai, aemaise lava i le taimi o le fausiaina ma le fua o fua. Afai o loʻo misi, faʻaitiitia le gaosiga o le vao. Ma faʻamautu lelei fuamato "Pepa suamalie", e mafai ona e faʻaleleia fualaau ma faʻalautele fua. E fautuaina e fafagaina tamato i vaega e tolu:

  1. 10-15 aso pe a uma ona totō i le eleele e fesoasoani i laau e faʻafetaui ma totoina aʻa. A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia faapitoa e le vao le gaʻo ma le maika. E fautuaina le faia o le faʻamalosi vai (vaifofo o le manulele, moa moa poʻo le suamalie), e mafai ona e faʻaopopo faʻamaʻi faʻamaʻi.
  2. Muamua po o le taimi o le fugalaau: o lenei mea o le a faʻaleleia atili ai vine e fai ai. O nei tamato e manaʻomia le potassium ma le fulukalama, ae e manaʻomia le faʻaitiitia o le aofaʻi o le malosi. E mafai ona e faʻaaoga le superphosphate (1.5 masina aʻo leʻi seleseleina). O togafitiga faʻaleagaina o tagata e aoga i le vaitau lenei: faʻafefete i luga o le fefete (10 g o le fefete faʻamago ma 2 sipuni gaʻo mo le 10 lita o le vai, faʻamalosi i le la mo 2-3 itula, faʻafefe i le vai 1:10 ma le vai), supple supplements (4 lita o le vai, 1 l susu ma le 15 pata o iodine, pulu), o le acidic boric (5 g / 10 l o le vai, laau pipi). Ae o loʻo i ai sauniuniga sauniuni e fesoasoani i fua o fualaau aina: "Ovary", "Bud", "Lelei", "Senor Tomato", "Appin".
  3. I le taimi o le fualaau taumafa, ia faʻaleleia le tofo o tamato ma faʻaititia le gaosi. O meaʻai faʻamalosi (superphosphate poʻo nitrophoska ma le sodium humate) ma vai (vaifofo e faʻavae i luga o le oisa, iodine, boron, manganese) e talafeagai.

E taua! O Tomatoes i totonu o le greenhouse conditions e matua manaʻomia lava mo le fafagaina lelei, ona o le faateleina o le vevela ma le mafanafana, o le tele o laʻau i luga o le vao e faateleina, ma o fua - ua faaitiitia.

Seleseleina

O le seleselega i greenhouses e mafai ona i ai i le ogatotonu o Iulai, ma i le malae vaʻavaʻai - sina taimi mulimuli ane. E pei o isi ituaiga meaʻai, i totonu o le "Pepper-like giant", o le fualaau aina e oʻo i luma o le amataga o gutu o le autumn. I lenei taimi mai le 1 km. E mafai ona ou aoina mai i le 9 kilokalama o vine, pe afai o le tausiga e saʻo.

E taua! E fautuaina e aveese faʻamaumauga o loʻo aliali mai ia Aokuso: o fua fou o le a leai se taimi e faʻamalolo ai aʻo leʻi malulu. E taua foi le tuiina o tumutumu o vao ina ia latou le toe tuputupu ae ma aua le faaalu lo latou malosi i luga.

Faʻaaoga fua

Tomatoes "Pertvidny Giant" latou te maua le suamalie suamalie ma sina manogi, o le mea lea, latou te fiafia e 'ai ma fou ma faʻaaoga e fai ai salakeke fou. O fualaau aina suamalie, fualaʻau 'aina ma se numera itiiti o fatu e mafai ai ona fetaui lelei mo le faʻamamaina, fagogo, tosoina, salting, canning (faʻapitoa i le lautele). O fualaʻau matutua o loʻo aofia ai le tele o sugars, o lea o meaʻai pepe, suamalie ma paluga pateta e faia mai ia i latou. "O le pepa-giant" o se tasi o ituaiga o tomato matagofie, o lona galue malosi o le a mautinoa lava le aumaia o taunuuga lelei.