Pear

Ese ese o pears "Belarusian Late": uiga, togafiti o agrotechnics

Afai o loʻo e suʻeina se ituaiga vine e le gata ina mafai ona puipuia le lelei o ona fua, ae tusa lava pe i ai le taimi e mafai ai ona faʻaleleia a latou mea totino - o lenei tusiga, e aunoa ma se masalosalo, ua faamoemoe mo oe. O le a taulaʻi atu i le Belarusian pear mulimuli, o le faʻamatalaga o lenei ituaiga, o faʻalavelave o le totoina ma le tausia.

Faʻasologa o talaʻaga

O lenei ituaiga o laau na muamua mauaina e ala i le lūlūina o fatu o le faʻamaloiloina saoloto o ituaiga Farani o le "Good Louise". Mo le taimi muamua, na filifilia e saienitisi o le Institute of Institute of Horticulture (Belarusian Research Institute of Horticulture), lea ua taua nei o le Institute of Fruit Production, National Academy of Sciences of Belarus.

E te iloa? I le taimi o Eleni anamua, o le fua o le pear na faʻaaogaina o se auala o maʻi gasegase. O tagata Gagana Eleni na latou tosoina fualaʻau o nei fua seia oʻo ina toesea ia faailoga o le maʻi.

O tusitala o lenei ituaiga o loʻo iloiloina i se tulaga e tolu faifaatoaga: G. K. Kovalenko, M. G. Myalik ma N. I. Mikhnevich. Talu mai le 1989, o lenei ituaiga ua tusia i totonu o le Setete Resitala o Variamu ma Tupulaga o le BSSR, ma talu mai le 2002 na aofia ai i totonu o le Setete Resitala o Vaʻaia Faʻatinoga, lea ua faatagaina e talosaga i Rusia.

Faʻamatalaga ma uiga iloga o le ituaiga

E taua le matauina o le ituaiga e maua lona igoa mo se mafuaaga. O le vaega muamua, e pei ona uma ona manino, o loʻo faʻaalia ai le faʻasalalauina o le uluaʻi fualaau aina o lenei ituaiga, lona lua o lona uiga o fua o lenei laau e tupu i le tautotogo ma le taumalulu.

Wood

O lenei laau e tutusa lona telē. O le maualuga o se laau matua e seasea ona sili atu i le 5 m, o le palealii e ese mai i le 3 i le 4.5 m. O le palealii ei ai lona foliga matagofie, o se foliga laugatasi, o lala autu e fausia ai le maualuga o le 90 ° e tusa ai ma le ogalaau. O le vaetogo e tutusa le vafiafia, o se vaega lapotopoto ma ufiufi i filo, o le lanu e eseese mai le lanu paʻepaʻe i le lanu enaena.

Siaki ia ituaiga o pears e pei: "Otradnenskaya", "Kokinskaya", "Fairytale", "Nika", "Rogneda", "Elena", "Lada" ma le "Rossoshanskaya dessert".
O fatugaʻo e foliga tutusa, laiti i le lapopoa, leai ni mea. O lala o loʻo ufiufi i le tele o lentils. O laulaau e laititi tele, o le foliga - mai le taamilosaga i le oval. O le lau o le lau e vaʻavaʻa, e foliga mai e foliga mai, e pei o se seevae ma nifo lelei. Lanu - moli lanu meamata, lamolemole i le paʻi, saʻo lelei. O fugalaau e tele tele le lautele, ei ai ni peti ellipsoid ma e sinasina i lanu.

Fua

O le tele o le fetus e faʻatusatusa i le tele o isi sui o lenei meaola - ala. O le mamafa o le mamafa e tusa ma le 100-120 g. O fua o loʻo faʻaloloaina, o le paʻu e foliga mai o le paʻu o le lanu, e tele le vevesi. O le tino atoa ua afaina i se lanu enaena enaena. O le valivali e faʻalagolago i le tikeri o le matua ma le taimi e taoto ai le fausua i se tino ua afaina. I le avea ai o se tulafono, i le taimi o le seleselega, o le lanu o pears e lanu meamata ma lanu o lanu enaena lanu enaena, ma i le vaitau e talafeagai lelei mo le taumafa, latou te mauaina se lanu samasama ma sina lanu mumu lanu moana.

E te iloa? Pear - o se aiga vavalalata le aiga o le rosa, ona o le mulimuli, faapea foi ma le hawthorn, o laau apu ma e sili atu ma le 2,000,000 laau toto, o le faasologa o Rosaceae.

O totonu o le pears e paepae, e manaia, manogi lelei le manogi o le manogi ma se faʻataʻitaʻiga o le vanilla, e matua suamalie, suamalie ma faʻamalosi i le tofo. O le fausaga o le pulupulu e selesele lelei, faʻalelei ile paʻi.

O le a le mea e te suʻeina pe a faʻatau mai

Muamua lava, e tatau ona manatuaina e le mafai e se tasi ona faia se faʻatauga i luga o maketi tuusaʻo, talu ai o tagata faʻatau mo i latou e matitiva tele pe e le mulimuli i le mamanu mamā oa latou fua. E le gata i lea, i ia maketi, e masani lava o aʻa o laau talavou o loo afifiina i taga palasitika, lea e matua faaleagaina ai i latou ma ei ai se aafiaga leaga i lo latou ola manuia i le lumanai. E tusa lava pe e te maua le laki e maua ai se fatuga lelei, o le mea e ono avea lenei mea o se vaomatua o le a maualuga tele. E matua manaomia lava le totoina o le fatu ma totoina i le sone fesuiaʻi, lea o le a sili ona vavalalata ma le nofoaga e te fuafua e toto ai le laau talavou. O lenei mea o le a faafaigofieina ai le maua ma le saofaga i le lelei ma le atinaʻeina o le lumanaʻi.

E taua! E tatau ona totogia le taulaiga i le aʻa o le faʻatau. E tatau ona i ai se fausaga mamana ma se foliga vaaia maloloina o le a saofaga moni i le manuia ma le lelei o le atinaʻeina o le fatu.

O fualaau pipi o lenei ituaiga e masani lava ona faapipiiina i luga o fualaau o ituaiga eseese o ituaiga, lea e ui i lea, e tatau lava ona sili atu le tetee atu i otaota. E le talafeagai le ave o fualaau mama e faapipii i luga o le cotoalar, hawthorn, irgu ma quince, aua e le o iai le tulaga talafeagai o le ogaoga o le faapalepale o le lamala.

Filifilia se nofoaga i luga o le saite

O le nofoaga sili mo le totoina o lenei ituaiga o paʻu o le a avea ma se faufauga o loʻo i lalo o le malosi o le susulu o le la mo le umi umi o le taimi i le ao, talu ai o le pi o se faʻalauiloa alofa. E taua foi le amanaia o le tele o se tagata matua, ma tuu ai mo lona atinaʻe se fasi fanua e le itiiti ifo i le 4 × 4 m. O le eleele e sili ona lelei mo le totoina o pears o le eleele lanu uliuli i mea eseese o meaola.

Mo le totoina i le ogatotonu ole lanu eseese e pei o: "Marble", "Duchess" ma le "Yakovlev alofa".
O le eleele e tatau ona lava le ea ma le vai e mafai ona faʻaogaina. O le aʻa o lenei ituaiga o pears e sili ona lamatia i le tupu mai o ituaiga fomaʻi eseese, o lona uiga e le tatau ona faamalieina le eleele i le tele o le susu. Lafumanu ma le eleele eleʻele e talafeagai mo le tuputupu ae o pusi e sili ona leaga, aua i luga o sea eleele e le mafai e le laau ona atiina ae atoatoa ona aʻa, lea e mafua ai ona le atoatoa le atinae.

Galuega sauniuni aʻo lei tulaʻi

I le taimi muamua, o le a manaʻomia e le laau laʻitiiti se vaʻaiga lelei ma faʻamaʻiina i le tele o minerale eleele. O le mea lea, e tatau ona tuʻuina se faʻafefiloi i totonu o le lua o loʻo faʻatatau mo le totoina, lea e aofia ai pakete 2 paʻu, 2 pakete oneone, 35 g o mea e iai le potassium, ma le 20 g superphosphate. Ia mautinoa e vaʻaia le eleele, lea e te fuafua e fufuluina ai se laau toto, ma vele uma vao leaga i lona nofoaga. E taua le taulimaina o mea uma e faʻamalosia ai le faʻamavaeina o vaega ma toega o isi ituaiga o pearise na aveesea mai le eleele, talu ai e mafai ona pisia i latou i vailaʻau ma faʻamaʻi pipisi o lenei ituaiga laau.

E taua! Mo le faʻaleleia atili o le faagasologa o le aʻafia o le aʻa, ua fautuaina e togafitia le fua ma le fesoasoani o se aʻafiaga tuputupu ae o aʻa, mo se faataitaiga, Charkora.

O le isi o le saunia lea o se fua. Ina ia faia lenei mea, latou te lafoaia laulaau uma ma aveese lala ma vaega o aʻa ia e iloagofie ai tulaga o le faaleagaina. A maeʻa lena, e tatau ona faʻafefete le fatu i le vai, tuʻu ona aa i le vai mo le itiiti ifo i le 3 itula. Ona mafai loa lea ona e agai atu i le auala tuusao o le tulaueleele.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o fatu

Belarusian popo-grade pear o loʻo i lalo mea nei e toto ai algorithm:

  1. I le taimi muamua e tatau ona saunia se lua i le lautele o le 1m ma le loloto pe a ma le 80 cm. Afai o le aʻa o le laau e ufiufi i se paʻu eleele, eli le lua e tusa ai ma lona tele.
  2. I le isi itu, ua faatofuina le laau talavou i totonu o se lua i se auala, ina ia manino lelei lona aʻa ma aua nei punou. I le taimi lava e tasi, o le ua aʻa e tatau ona tafe 6-8 cm i luga o le eleele.
  3. O se lua o loʻo i ai se fatuga ua tumu i le suamalie e tumu i se palapala lafulemu o le palapala, lea ua faʻatulagaina ao faʻaopopoina.
  4. Ua sasaa le uila i le tele o vai (e tusa ma le 3-4 pakete).
  5. A maeʻa le susu o le susu, e aoga tele le mulch le eleele e lata i le laau toto ma le fesoasoani a humus, lau paʻu poʻo vao.

Vaʻaia togafitiga taimi

O peʻa e matua le mautonu i tulaga o tausiga o laau. O poutu autū o loʻo faʻatūina ai le seleselega lelei: o le teuteuga taimi, faʻamalosia i taimi, ma le puipuia o faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi.

Faʻaleleia eleele

I le amataga o le 2 tausaga talu ona totoina, e tatau ona mataʻituina le tulaga o le eleele i tafatafa o le ogalaau: vevela i le taimi i taimi talafeagai ma eleele papaʻu (5-7 cm). Ina ia mafai ona faʻafefe vao, e mafai ona e faʻaaogaina ni vaifofo eseese o vaovao.

E taua! E matua taua lava, o vaifofo agavaʻa malosi e le pa'ū i luga o laau totoina, aua o lenei mea e mafai ona afaina ai i latou. O le mea lea, o le totoina faatasi ma i latou e naʻo le toʻafilemu o le tau e faia.

A maeʻa sina taimi, e mafai ona totō ituaiga o mutia i tafatafa o le laau, mo se faataitaiga, o se ituaiga o moa, lanu mumu po o le lanu moana. O nei laau totő, pe a uma le moa, o le a avea o se punavai sili ona lelei o fugalaʻau o minerale mo lau talo. O lenei ituaiga o pears e matua maualuga lava le tetee atu i tulaga malogo, o le mea lea, o se tulafono, e le manaomia ai le faaopoopo o le susu. Ae ui i lea, i tulaga o le tele o le vevela, o nei laau fautuaina e fafaga faalua i le aso, i le fua faatatau pe tusa o le 5-7 pakete vai mo laau matutua taʻitasi.

O le mulilua masani o le poloka o le lala laau e faia i na o tausaga muamua o le atinaʻe malosi o peʻa laiti, ona faʻaaogaina lea na o nisi taimi pe a oʻo mai ni tulaga matutu, ina ia mafai ai ona vave faʻavaveina le susu mai le palapala. O le mulimulitaʻiina o loʻo faʻaaogaina ai vao, humus, o le mutia o le mutia po o laʻau pau.

Laʻei pito sili

I le tautotogo, e fautuaina e tauaveina ni laei e lua: tasi i le taimi o le fufuluina ma le isi vave pe a maeʻa. O nei laei e lua e tatau ona aofia ai fugalaʻau. Mo le mea muamua, o se vaifofo o le nitrate e faia i le fua faatatau o le 1:50 ma le faʻaleleia atili o le suavai e faia i le fua faatatau o le 30 g o le kesi i sikuea mita o le fua o le vao. O le laei lona lua e mafai ona avea ma vaifofo o Urea, i le fua faatatau o le 180-220 g o le mea i le pakete vai.

O fualaʻau minerale o le taumafa autu lea o fualaau aina ma fualaau aina.
Mo le faʻamafanafanaina o se laau e tasi, e tusa ma le 5 lita o lenei fofo o le a lava. I le tau mafanafana, e sili ona lelei le faʻamafanafanaina e faʻaaoga ai le auala faila. O le a sili pe afai o nei supplements e aofia ai vailaʻau faʻamalosi i le phosphorus ma le potassium, mo se faataitaiga, o le nitroammofosku, ammofosku poʻo se vaifofo o le magnesium sulphate. Faʻatulagaina o loʻo faia e tusa ai ma faatonuga na tuʻuina atu i luga o le afifi faʻatasi ai ma le vailaau. I le tautoulu, e tasi le laei e manaʻomia, e sili atu i le faaiuga o Setema, lea o le a aofia ai se aofaiga tele o mea tau meaola.

Atonu o lenei mea o vao o vao, fufū ma faʻafefe 1:10 paʻu manu pe mullein vai. E mafai foi ona e faaopoopoina le pefu laupapa i le fua faatatau o le 1 ipu i le sikuea 1. m o palapala. O le faʻatagaina mo laau toto na o laei e faia i le tautotogo ma le vaitau o le tautoulu. O loʻo faʻataunuʻuina talosaga i luga o le taumafanafana e faʻavae i luga o le tupuga o le manaʻoga mo ia laau totō, lea e mafai ona faʻaalia i se suiga i le foliga mai o le laau poʻo le lelei o le seleselega.

Togafitiga puipui

O le puipuia o le togavao e teu ai fualaau mai meaola faalafua ma faamai e tatau ona faia i vaitau o 1-2 vaiaso. E mafai ona e faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe ni fofo o fomaʻi eseese ma iniseti, e tofu lava ma mea faʻapitoa o sauniuniga ma metotia o gaioiga, lea e mafai ona toe faʻaleleia i luga o le afifiina.

E taua! O le gaioiga mulimuli o laau e tatau ona faʻatinoina e le itiiti ifo ma le masina ao lumanai le aso faʻatulagaina o le seleselega.

E taua le manatuaina o soʻo se gaioiga o nei vailaau e tatau ona faʻatino i timuga timuga e leai se matagi. O mea e sili ona lauiloa ma sili atu ona togafitiga e aofia ai le Bordeaux liquid, 5% o le urupa urea ma le 5% metotia o le vai.

Teuteu

O laau talavou e manaomia le teuteuina, lea ua mamanuina e fausia ai io latou lumanaʻi lumanaʻi lumanaʻi. Mo le mafuaʻaga lenei, o le fatuina o le tamaititi o loʻo totoe i totonu o le 5 sili ona lelei ona atinaʻe ma ua vavae ese le ogalaau e ¼. O tagata matutua e faigofie lava ona faʻamalosi le pale. O le tupua o laau matutua o loʻo faia i le amataga o le tautotogo ma aʻo leʻi oʻo i le tau muamua o le afu. E faʻamoemoe e aveese uma taʻi laiti laiti ma faʻaleagaina lala o loʻo mate. I le taitaia o le teuteuina o pears, e taua le manatuaina o le pale e tatau ona i ai le faʻalauteleina o le fausaga pito i lalo. Afai o fesoʻotaʻiga tutotonu o laau lata ane e faʻafesootai, e tatau ona faʻapuupuu.

Puipuiga mai le malulu ma rodents

O le "Belarusian Late" o le pi o le pene e lelei tele le malosi o le kiona, peitaʻi, afai o le taumalulu i lau eria e le o le kiona, o loʻo i ai se tulaga lamatia o aʻa o loʻo i luga o le palapala eleele. O le mea lea, i le taumalulu, e fautuaina e ufiufi le palapala i totonu o le ogalaau ma le sawdust poʻo le humus. E mafai ona afifiina i le pepa ia ogalaau o laau toe totoina. Ina ia puipuia mai le tele o meaola, e mafai ona e faʻaaogaina se ala taugofie ma le faʻalagolago - teuina o se ogalaau ma conifers.

E mafai foi ona e faʻaaogaina vao pe tipi vine. E i ai, i se faaopoopoga, ni vailaʻau vailaʻau eseese na faʻatautaia faapitoa e faʻatau ai le tootoo ma i ai i totonu o la latou mamanu faʻasolosolo poʻo isi vailaʻau faʻasaina e faʻafefe ai manu. Matou te faʻamoemoe o lenei tusiga na fesoasoani ia te oe i le sailia o tali i au fesili e uiga i pears o le ituaiga Belarusian Late. O le faʻaaogaina faʻamalosi o nei fautuaga uma o le a mautinoa ai le tele o le seleselega. Lelei lelei mo oe ma lau togalaau!