Ituaiga o le shefflera

O ituaiga sili ona lauiloa o tagata e teu ai meaai

O le fua faʻamalosi i tulaga masani o se laau poʻo se vao o le aiga Araliaceae. I le natura, o le shefflera e tupu i atunuu ei ai se tau vevela. Vaʻaia e tusa ma le lua selau sui.

Laʻau o le Schefflera poʻo le laau (Schefflera arboricol)

Laʻau ile Homeland Fuafua le faʻataʻitaʻiga le fanua o Ausetalia ma New Guinea. O se tamai laau lea e iai se ogalaau e ola saʻo, faʻalaina, ma se aʻa ma malosi. O le tuputupu ae o le mutia ao tuputupu ae o le lanu enaena. O lau lanumeamata lanumeamata lanumoana ua vaevaeina i ni sefulu laupepa laupepa i foliga o se ellipse. Faʻasalaga inflorescence i fuga lanumeamata-lanu samasama. O ituaiga sili ona lauiloa o le ituaiga:

  • O le auro Capella - teuteu o le shefflera e lafoaʻi lau paʻu. I luga o le laʻau lanu meamata ua salalau solo samasama o foliga le lelei.
  • Amate - ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi i faʻamaʻi iniseti. O le laau toto e ola matagofie i le paolo.

Schefflera elegantissima

O le tagata e sili ona lalelei o le faʻailoa e iloagofie e se lapisi lapisi o laulaʻau ma sina numera tele o siama. O le ogalaau o le laau e lauulu-enaena. I luga o petiole taitasi e tupu aʻe ai se faʻalavelave faʻapitoa o laulaau, vaevaeina i ni laulau sefululua. E faʻasolosolo taʻitasi i latou, faʻatasi ai ma le faʻamau. I le fale, e mafai ona ola le laau i le lua mita.

O le tele o taimi i totonu o faleoloa e mafai ona e vaʻaia ituaiga e tolu o lenei laau:

  • O le Castor ei ai lau lanu lanumeamata e oʻo i le tasi ma le afa senitimita le lautele, i luga o se lau laʻau lapopoa - tolu laulaau;
  • Bianca e tutusa ma Castor, sei vagana ai Kant i luga o se apa laupepa laupepa;
  • Gemini ituaiga, o ona laulaau e le faʻaloloaina, e pei ona i ai muamua, ae i le foliga o se vaʻa le lelei, o le faʻailoga o loʻo faʻafefeteina.
E taua! I le taumalulu, e le mafai ona e tuʻuina le fale i tafatafa o masini faʻavevela ma ia avanoa le nofoaga o le ata. I le taumalulu, e faʻaitiitia ai le faʻavaveina o fafie.

Schefflera veitchii

O lenei ituaiga o shefflera o loʻo i ai se paʻu laupepa laupepa i le foliga o se olonoa faʻalanu. E manaia tele le laau ona o lona talavou o loo i ai ni lanu mumu, ao tuputupu ae, o le lanu ua pogisa, maua mai se lanu lanumeamata lanumoana. E fiafia lenei tamaʻi mamoe i le la, o le nofoaga sili mo ia o le itu i sasaʻe poʻo sisifo.

Schefflera octopus poʻo le pou (Schefflera octophylla)

O lenei ituaiga o laumei ua taua o le pou o le laau mo le tulaga le masani ai o laupepa lau. I luga o le lanu o se lanu enaena, e oʻo atu i le sefulu ma le lua (lau) e tusa ma le sefulu centimita le lautele. O laʻau e manaia i latou ma o latou lava: faigata i le paʻi, ma le lalelei o foliga vaaia; o le pito i lalo o le hina-lanumeamata; o laulaau lanu o lanu ia o olive, ma o mea tuai o lanu lanumeamata. O le laau e fai ma lanu samasama-lanumeamata, o le fugalaau e umi ona uumi ma lima petals.

E te iloa? Schefflera - o se laau aoga. O ia, e pei o le omomi, faʻafefe le malosi le malosi i totonu o le fale ma faʻaitiitia ai lona aʻafiaga.

Schefflera actinophylla (Schefflera actinophylla)

Schefflera luchelistnaya o le ituaiga e sili ona fiafia i ai le au faifaatoaga. I lalo o le natura masani, e tupu ai i Ausetalia ma tupu i le 12 mita. O le laau o loʻo i ai se ogalaau enaena malosi ma se lautele lautele lautele. I luga o le lanu meamata lanu meamata e vaevaeina ai le alofilima lapopoa i le 14-16 pepa. O laulaau e vevela, e laʻititi ona faʻaloloa i se pito maoaʻe. O le lau o laulaau e manaia, mafiafia lauulu lanumeamata. O ituaiga eseese e:

  • Green Green ma fualaau sinapi;
  • Nova - olive-lanu samasama ma lanu mafiafia ma samasama pe mumu mumu.
Faʻalogo! O le shefflera teuteu e le taliaina le vevela. Afai o le vevela o le potu e maualuga atu i luga o le 23 ° C, e tatau ona siitia le laau i se nofoaga e sili ona lelei, atonu i se faapaologa.

Fua numera numera

Homeland Shefflera palmate - Niu Sila. O le laau e tupu i le valu mita. E foliga mai o le pama i le foliga o ni laʻau faigata. O le lau laulaʻau ua vaevaeina i ni paʻu se toʻasefulu, e foliga tutusa ma le olon, ma ni pito i luga o itu uma e lua. O laulaau e manifinifi, manaia, e pei o le paʻu paʻu. O laulaau o laulaau laititi e mumu, ao latou tuputupu aʻe, ma faʻamalosi. O le lau laau e tosina atu ai le mafaufau, e foliga mai o se pipili e oo atu i le luasefulu minute le umi. O loʻo i ai faʻamatalaga o ituaiga o Schefflera o lenei meaola ma le laulauina o lanu laʻau. E le mafai e le tagata faʻatalanoa ona fai lau laʻau.

Se mea manaia! I aso anamua, na faʻaaogaina e tagata le laau shefflera palmar, e maua ai le afi e ala i feeseeseaiga.

E le mafai ona faʻamatalaina mea uma e uiga i le tafaʻilaʻau, sili atu ona faʻamatalaina uma ona foliga. Ae e mafai ona e tautala puupuu e uiga i le sili ona lauiloa ma teuteuina. O le faʻataʻavalevale a Ianine e naʻo se mea e maua. E i ai ona laʻau paʻu matagofie ma mamanu papaʻe.

Eseese Charlotte - o se vao faʻamalosi ma laʻau paʻepaʻe, lea e puipuia i faʻamaʻi. E le o se mea faʻapitoa i le faʻamaʻi Melanie ma lau laʻau malosi. I le tele o manaoga e eseese ma se mosaic mamanu i laulaau, ituaiga e mafai ona liua lala.

O mea uma e manaʻomia mo le tuputupu aʻe o le shefflera o le gauai ma le tausiga taimi. Ou te manaʻo e lapataʻia tagata e ona pusi. O lapisi e fiailoa ma masani ona taumafai e tofo manaia, o le sua suamalie e mafai ona afaina ai mucosal i manu. O lea e sili ai le taofia o le laau mai meaola.