Tupe teu

Lafoina togafitiga o pi mai mites Varroa: auala e faia ai se potu vevela i ou lava lima

Iniseti, e pei o le tele o isi meaola, e masani ona aʻafia ai e le gata i siama siama, ae faʻapea foʻi ma faʻamaʻi pipisi e sili atu le soifua maloloina ma faateleina le ola faaletino.

O le asō o le a tatou talanoa e uiga i le a potu vevela ma le auala e faʻaleleia ai le soifua maloloina o iniseti. Sei o tatou talanoa e uiga i le faagasologa o pi ma taʻu atu ia te oe pe faapefea ona fausia se iunite i le fale.

Faamatalaga ma mataupu faavae o le taotoga

E amata i le, o le a le potu vevela?

Atonu e le iloa e le au faipese ni mea e masani ona aʻafia ai iniseti e meaola ninii e manaʻomia ona tau, pe o le a leiloloa le faitau aofaʻi, pe o le ae maua se gasegase tino le atoatoa e le mafai ona fua mai le aofaiga o oloa.

Aoao atili e uiga i fualaau oona faʻaaogaina i le vaega o le tausiga o le beekeeping: "Apira" (o se vailaʻau e faigofie ai le puʻeina o paluga i le vaitaimi o le pisapisao), "Apimax" (o se pama saogalemu ma le manaia, lea e laveaʻi ai Pasika mai faʻamaʻi pipisi ma vailaʻau) ma le "Bipin" e faʻafefe ai le tele o pi).

Falemalo - O se pusa laʻititi lea e pei o se ogaumu gas i totonu o mea laiti e aunoa ma se afi. O loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi tioata e mafai ai e oe ona matauina le gaioiga, ma le vavalave, lea e vevela ma faʻamalosi. O le eletise e maua mai ele eletise. O lenei masini e galue e pei ona taua i lalo: a maeʻa ona e tuʻuina se atigi pipi ma iniseti o loʻo i ai, e tapuni vave le kesi ma vevela i le 48 ° C. I le faagasologa o le faʻavevelaina, o vavao i le va o mama mama, pe a fai e nonofo i ai le sogasolo o le varroa mite. O se taunuuga, e le mafai e le parasima ona taofimau i le pi ma pau i lalo. O lenei faagasologa ua taua o le "vevelaina o le pi mai pusa."

O se mea ofoofogia o le mea pueata o le a le tali atu pi i lenei vevela, aua e sili ona taliaina mo i latou. I le taimi lava lea, o le gaosia o bees i totonu o le potu e faʻapupulaina ai foi le tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi, ma faʻaititia ai foi le pasene o iniseti na aʻafia i siama viral.

E taua! O mite pe a uma le gaioiga e tatau ona aveesea mai le mea pueata.

O le telefoni mumu e te faia ia oe lava

Sa faatauina mai ni filifiliga i luga o le maketi i le le lava o aofaiga, ma o lo latou tau e mafai ai ona e pikiina se taʻavale ma se sikulifili. O le mea lea, o le a atili ai ona tatou aʻoaʻoina le faia o se potu vevela ma o tatou lava lima.

Mea ma mea faigaluega

E manaʻomia lou amataina o soʻo se gaosiga ma le faʻatauina o meafaitino ma meafaigaluega. Matou te tuʻuina atu se lisi o mea sili ona aoga-e mafai ona e faia le filifiliga sili mo le potu vevela:

  • Paʻu o laupapa 3x3 cm
  • Plywood, 6 ma le 10 cm le mafiafia.
  • Sue mo laupapa.
  • Screwdriver.
  • Vaai
  • Siliki kelu.
  • Tioata
  • Pulu faʻatele 60 W taʻitasi - 4 pcs.
  • Telefoni eletise.
  • Malosiaga eletise.
  • Thermometer.
  • O se tamaʻi tamaititi e pei o se tagata e toʻa i totonu o se komipiuta komepiuta.
O le mea mulimuli e mafai ona suia i le telefoni, ae i lenei tulaga, o le aofaʻiga o le tau o le a faateleina.

E te iloa? Ina ia aoina le meli i luga o le sipuni se tasi, e lua selau pi e tatau ona galue i le aso atoa.

Faatonuga mo le faia

Muamua e tatau ona e tusia se ata tusi o le a faʻaalia ai le tele moni o le masini. Talu ai matou te gaosia se potu vevela e fetaui ma o matou manaʻoga ma mo nisi o numera o aiga, e aoga le faʻatulagaina o itu talafeagai mo oe.

I le taimi lava e te filifili ai i le umi, lautele ma le maualuga o le fausaga, e tatau ona e agai i le foafoaga o le faavaa.

  1. Otioti le faʻamau ma fai le faʻavaa.
  2. Otioti le plywood 6 mm ma faapipii i puipui ma se sikulifili.
  3. Ave se fasi plywood 6 mm ma faia faataamilo pe sikuea, ma o le a avea o se faamalama mata.
  4. Faʻapipiʻi le ipu malamalama i fafo o le tipi, ao faʻaaogaina le kelu. E tatau ona e faapipiiina i se auala o le tipi i totonu o le plywood, lea e itiiti ifo i le tioata, o loʻo i lalo ifo o le tioata lava e tasi. E le saogalemu le kelu mai totonu, e pei o le kelu e mafai ona faʻasaoina mea matautia pe a vevela.
  5. Faʻapipiʻi le plywood ma le tioata tioata i luga o le potu vevela.
  6. Matou te faia lalo ifo mai le plywood mafiafia.

Aoao pe faapefea ona fausia i ou lava lima: o se ofagapi, o se ofagapi o Dadan, o se upega alpine, o se ofagapi o Varre, o se ofaga e tele ituaiga, ma faitau foi pe faapefea ona fausia se faapaologa mo pi.

O le isi e tatau ona tuʻuina le moli ma le moli. O faʻalavelave faʻalavelave o le a avea o se mea faʻavevela, o lea e tatau ai ona e faʻalatalataina i luga. E tatau ona tuʻu i le pito i lalo le tagata o loʻo i ai, a faʻapea o le tele o iniseti o le a paʻu i totonu o lona mata o le a oti. Ave 4 lamepa ma mauga i pito i luga. E mafai ona tuleia le uaea eletise i le mama ma alu i fafo i le nofoaga o le a tapunia ai le faitotoa, pe fai foi se avanoa faaopoopo i se pu.

E te iloa? O pi e manaomia le beeswax ina ia mafai ai ona faʻaleleia honeycombs ma le meli i se nofoaga faapitoa.

I le taimi mulimuli, tatou te tuu le thermometer ina ia tutusa lava le mamao mai moli uma ma i le taimi lava e tasi e manino lava ona iloa i le faamalama.

Mo le faitotoʻa, o ona faʻavaa e faia i pa laupapa, ona tuʻuina lea o le plywood i luga o sikuea. O le faitotoa e tautau i luga o uila lelei ma tapunia le loka.

O le potu vevela mo togafitiga o pi ma o latou lima ua saunia.

Auala e faia ai togafitiga vevela

O le mea sili ona taua ma le taua o le togafitiga. E taua tele le malamalama afai e te le faʻaaogaina se faatonutonuina o le vevela vevela, ona e le tatau ona e alu ese mai le mea pueata i soo se tulaga, a leai e te "fulu" au pi.

O le mea muamua e manaʻomia ona fai o le togafitiga e faia e aunoa ma le pipi. Muamua, afai ei ai le fatu, o le a faʻaputuina pi i le polo ma, o lona uiga, o le vevela i le va oi latou o le a faateleina i ni nai tikeri faaopoopo; lona lua, e seasea ona aʻafia le siama i le siaki, o lona uiga e le manaʻomia togafitiga. E tatau ona 12 minute le taimi e faʻaalu ai. Afai e oʻo i le 18, ona maua ai lea o iniseti o loʻo i ai le gaʻo atoa, poʻo le fiaaai tagata taitoatasi. O le mea lea, afai e le mafai ona faʻaitiitia le taimi, ona fai lea e tatau ona faʻamalosi le pi e aoina mai meaʻai i totonu o le pule ma fesoasoani ai i le asu, poʻo le tuʻuina atu o se avanoa e lele ai sina mea itiiti ina ia avanoa le inumaga.

Afai e te faia le togafitiga pe a pa'ū le vevela o le vevela i lalo ifo o le 11 ° C, ona e tatau lea ona e muaʻi faʻapala le meaʻai i le 18 ° C, a le o lea o le a tumau pea le siaki i iniseti. I le vevela i lalo ifo o le 11 ° C, o le meaʻai e pa'ū i anabiosis ma e le faigofie ona maua i le vevela.

E taua! Faʻasoa le tane e le mafai, ona o le a maliu mai le vevela maualuga.

O lenei mea e faaiʻuina ai le tusiga i le auala e faia ai se mea pueata ma faʻatautaia lelei le pi. Aua nei galo o lenei faiga e faigata, o lea e le mafai ai ona e aloese mai le leiloa i le faitau aofaʻi o pene, lea e masani lava. Taumafai e aʻoaʻo mai mea na tutupu i isi tagata tausi manu, ina ia faʻatagaina ai sina mea itiiti.