Apple laau

Apple "Rudolph": uiga, mealilo o le galue manuia

Afai ei ai sou manaʻo e faʻapipiʻi le matagofie ma le aoga ma teuteu lau fagaga i ni fualaau aina, ona avea lea o le Rudolf apple tree ma filifiliga lelei.

Faamatalaga ma foliga

"Rudolph" - o le tau tuputupu ae malosi uila teuteu o le apu. Uiga iloga - maualuga maualuga, pale pyramidal, ma le mumu, toso, lau ovalu i le isi itu. O se laau e tupu i le ono mita.

O ituaiga eseese o apple apple o laau foi ia "Apple Nedzvetskogo" ma le "Royalties".

O fugalaau e faigofie, ae ona o le faʻaleleia o le vaʻaina ia Me, o le matagofie o le "Rudolph" e le maualalo ifo i le lauiloa Kerrypani lauiloa. O fua e laʻititi, lanumumu, e aʻafia i le ogatotonu o Setema ma tumau pea i luga o lālā mo se taimi umi, e lelei tele mo le faia o le cider-home, ae e mafai ona e 'ai pei o lena.

E te iloa? Ua sili atu ma le fitu afe ituaiga o laau o le apu, ma o le a le tu ai iina ia faifaatoʻaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o laau e mafai ona sili atu ma le sefulu mita le maualuga, ae faʻafaigofie le faagasologa o le seleselega, o ituaiga o loʻo maualalo le tuputupu ae, o nisi e le sili atu ma le lua mita.

Talosaga

"Rudolph" e lelei e pei o se laau e fua mai, ae o loo maua foi le mea moni mo le teuteuina o le togalaau, fale o le tau mafanafana, fanua o le fale. E mafai ona avea ma se mea e ese mai le tuputupu ae (faʻaaogaina o le laufanua "soliter") poʻo le faia foi o ni tala. E talafeagai mo le vaʻaia ma vao ma fugalaau fugalaau. E le gata i lea, ona o le saʻo ma le maualuga o le ogaumu, o le Rudolph o le apu e foliga maualuga i luga o se ogalaau.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

E sili ona lelei le faʻatau o fatu i totonu o se vasega faʻapitoa faapitoa ma se talaaga lelei, o lea e faʻaititia ai le lamatiaga o le maua o se maʻi. Filifilia o se laau, faʻalogo i lālā o le pale - e le tatau ona sili atu ma le tolu mo le lua tausaga le matua. E leai ni lala. E le fautuaina e faʻatau faʻatoʻaga matutua - latou te aʻafia ai.

O faʻamaoniga iloga foi o aʻa ma le mea. E tatau ona vaʻaia ma le faaeteete le apu mo le leai o se tuputupu ae ma le faaleagaina. O aʻa e tatau ona susu, e mafai, ae le o ese mai le ogalaau.

E taua! Afai e te tosoina le aʻa, ma e nofo pea i lou lima - o le faailoga manino lea o le pala.
Pe a filifilia laau o apu, e faʻatau ma faʻatau atu i le fale, ua oʻo i le taimi e tuʻuina ai i latou i luga o le saite.

Totoina o laau o le apu teuteu

O le totoina o togalaau o se mea e gafa, e ui e le o se mea faigata. E masani lava, o le laau e faʻaalu lona ola atoa i le nofoaga e mauaʻa ai, o lea e manaʻomia ai ona e totoina i le mea e sili atu ona faamanuiaina ai le nofoaga mo ia tulaga e tusa ai ma tulaga talafeagai ma i le tulaga o mea tau meaola o togalaau.

E mafai ona e teuteuina lau taupulega e ala i le lafoina o se catalpa, o le malo royal, o se Iapani faʻataunuʻu, aspen, whitemouth pine, holly, o se vaalele, o se uila mumu po o isi laau teuteu.

Filifiliga nofoaga

Muamua e tatau ona e filifilia se nofoaga o le a tupu ai, ao manatuaina lena mea e fiafia le laau i le malamalamaae le taliaina toleniga ma maualuga maualuga. O le eleele mo lenei apu e manaʻomia tele le suavai ma lelei. Maofa i lenei itu, eleele lanu uliuli.

Taimi sili ona lelei

Le taimi sili e toto ai se apu "Rudolph" - faaiuga o Setema. Afai e leai sou taimi, aua e te faʻavaivai, o le mea autu e le o le tuai atu nai lo le ogatotonu o Oketopa. O le tautotogo "Rudolph" e le manaomia.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

Totoina e faapenei:

  1. Saunia o le palapala - matou te eliina se liʻo ma se lapoa e tusa ma le mita, o le loloto o le afa mita. Aveese le vaega ua aveeseina o eleele - e aoga i le faaiuga.
  2. O le pito i lalo o le lua e tatau ona eli. O le faʻafefiloi o palapala ma fugalaʻau e tuʻuina i totonu (o le efuefu, humus ma nisi superphosphate o le a talafeagai lelei e fai ma ofu pito i luga).
  3. I le ogatotonu tatou te faʻatutu se pou eli maoti - o le a lagolagoina la tatou apu. O le pou e tatau ona faʻafefe e tusa o le afa mita i luga ae o le eleele.
  4. Faʻaopopo nisi eleele (tasi le tolu o le uluaʻi voluma o le lua).
  5. Matou te tufatufa aʻa aʻa mo le faʻaleleia atili i le eleele.
  6. Ma le isi, matou te ufiufi le pito i luga o le pito i lalo.
  7. A uma le falelauasiga, e tatau ona luluina le laau, ona faapipii lea o le eleele i tafatafa o le ogalaau. E tatau ona vave totoina pe a uma ona totoina i vaiaso uma. 35 lita vai i taimi e lava.

Afai e tele ni fualaau e fuafua mo le totoina, ona mafai lea ona faia se alalaupapa po o se vaega teuteu mai ia mea. E taua le manatua o le pale o le apu e mafai ona oʻo i le ono mita le lautele. E faavae i lenei mea, o le mamao i le va o laau ua fuafua. O le a tatau foi ona fausia ia aloalii ma mimiti ese lala, aloese mai la latou felauaiga.

Vaega o le tausiga ma le gaosiga o agrotechnics

A maeʻa ona tulaʻi, e le muta le galuega. O le apu, pei o so o se laau (sei vagana ai vao e ola matagofie ma e aunoa ma se taumafaiga mai le fai fanua), e tatau ona gauai atu i le olaga atoa.

E te iloa? O le tele o meaʻai e maua i totonu o le apu, e pei o vitamini, minerale ma elemene, o loʻo i lalo tonu o le pele, o le 'ai o le apu e sili atu nai lo le leʻoina.

Faʻaleleia eleele

E tatau ona mulumulu le palapala i autafa o aʻa o le laau - faʻamaeʻaina ma se kulupu ma faʻaopopo le faʻamalolo (compost, fuga manu, manu e fai). Ulutala pito i luga i le mutia po o vaomago (papaʻu e tusa ma le lima senitimita).

O lenei mea o le a tosina mai ai i luga o le eleele, lea o le a tumau ai le vavalalata o le palapala ma faʻasaoina ai oe mai le vevela o taumafaiga. E le muta ai le suavai, ae o le tele o le vai e faʻalagolago i luga o le tau - pe afai ua vevela le taumafanafana, e mafai ona e sasaaina i lalo o le apu ma 2-3 pakete faalua i le vaiaso.

Laʻei pito sili

O luga o laei e le o se mea e sili atu, ae e le tatau ona e faʻaaogaina - na o ni nai tioata o le efuefu o le a lava. Liligi i latou i autafa o le ogalaau i se taimi lata mai ao le i fuafuaina le suavai. O meaʻai uma o le a maua mai i le mulch. Ae i se sili atu tagata matua e tatau ona faaopoopo i le mafuaaga o le humus poo vaifofo o le faatauina mai o fomaʻi.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

O le faʻaogaina o le pale e tatau ona faʻaleleia ai fualaau aina. O le lua tausaga muamua i luga o le laau o le aveese lea o fugalaau ina ia mafai ai ona malosi uma lona tuputupu aʻe. Galulue ma le pale e faia i tausaga taʻitasi - i le tautotogo ma le autumn.

O le teuteuina muamua e sili ona lelei i le amataga o le tautotogo. Mai le apu e tatau ai ona aveʻesea pito faʻamaisa o lālā, faʻamalosi tele le pale, ma lala paʻu. Trimming ua faia i fagu po o sulu. O pito o le seleselega e manaʻomia ona faʻalelei ma togafitia i le togalaau.

E taua! O le paʻu pe na o se paranesi faʻamalosi e tatau ona gaosia i le pa i le taimi lava e maeʻa ai, ma le tupulaga - i le aso e sosoo ai.

Saunia mo le taumalulu

I le lima tausaga, o le ogalaau o le apu laʻitiiti e togafitia i se vaifofo o le penisina, pe a uma le lima tausaga - faatasi ai ma se vaifofo o le lime. E le gata i lea, ao leʻi amataina le tau malulu, e manaʻomia ona ufiufi ma mulumulu laau i le manua, ae leʻo latalata i aʻa.

Afai o le manua, kusi poʻo isi togisi e mafai ona maua i lau 'upega tafaʻilagi, e manaʻomia e le ogalaau o laau laʻititi i le taumalulu se puipuiga faaopoopo. Uu i latou i pine paʻu po o vao.

O le tuputupu ae o se laau fualaau o se faagasologa uumi, ae o le taumafaiga e aafia ai e sili atu nai lo le totogiina. I le faʻaaloalo i taiala faigofie mo le tausiga, e faigofie ona faʻamautinoa o le a 'oliʻoli le apu "Rudolph" i lona matagofie, fugalaau ma fua.