Pear

Pear "Rossoshanskaya dessert": uiga, mea lelei ma le lelei

Pear o se tasi lea o fua e sili ona masani i luga o le maketi. O aso nei tatou te ofoina atu se ituaiga lautele o ituaiga e mafai ona faamalie ai le tele o togafitiga. Eseese "Rossoshanskaya dessert" - o se tasi o mea sili ona manaia ma ofoofogia i foliga ma uiga. O le a le eseesega i le va o nei fua? Muamua mea muamua.

Faʻasologa o talaʻaga

O le ituaiga na fafagaina i le 1952 i le Rossoshanskaya Experimental Station o Gardeners, mai iina na maua lona igoa. I le fausiaina o ituaiga e aofia ai "Winter Beech Michurin" ma le "Forest Forest". I le 1968, na siitia atu ai laau i suega a le Setete, ma ua maeʻa ona tufatufaina atili i le Caucasus i le itu i Matu, o le Vaega Tutotonu ma le Southern Black Soil Region.

O le ituaiga lautele na salalau lautele i totonu o le 1975-1995 i le itu i saute o le Central Black Soil Region.

Laʻau faʻamatalaga

O laau e masani lava ona ola i le umi. E i ai se pale ma se lautele, lea e fesootaʻi ma le vaivai gafatia e fausia ai ni vaʻai fou. O se vaega tāua i totonu o le mea e masani ona teuteuina.

Ia e masani i ituaiga eseese o pears e pei o le "Petrovskaya", "I le manatuaina o Zhegalov", "Avgustovskaya dew", "Children", "Rogneda", "Kokinskaya", "Elena", "Nika", "Lada", "Talgar beauty" , "Na o Mary", "Otradnenskaya", "Ussuriyskaya", "Crimean Honey", "Hera", "Krasulya".
O le paʻu e masani ona enaena enaena i le lanu, o nisi taimi ma le lanu uliuli. O paranesi e masani ona tu i le itu i luga o le itu i luga o le itu i luga o le itu i luga o le itu i luga o le itu i luga o le itu i luga o le itu, Lentils e laiti, o taamilosaga e tolu tafatafa ma faʻafefete, lanu enaena. O laulaau i luga o le laau e tele, o le tele o le lapopoa, faatasi ai ma le fesoasoani e tau lemu i luga. O le laulau lamolemole e lamolemole, o se lanumeamata lanu meamata, e masani ona punou i lalo i le vaeluagalemu.

E te iloa? O laulaau i luga o le paina o lala e tupu tele i le faasologa tatau, ma e taʻitasi i le maualuga o le 135 tikeri. Ma o fua e mafai ona lava le la ma le vevela.

Fualaau Faʻamatalaga

O se uiga iloga o le eseese o ona fua. E masani lava o latou laʻititi ma laʻititi tele. O le mamafa o le peara toharite e 140-170 g, ae e le sili atu i le 210 g. E lapotopoto, e foliga tutusa ma apu i foliga vaaia.

E ui o le tofo o le pi e suamalie, o le tino o le tino e lanu ma vaivai, ma o le manogi ua tumu, o le tofo e fuafua i le 4.6 i le 5 points.

O fua ei ai se lanu samasama-lanumeamata, e masani lava ona i ai se lanu piniki matagofie. O le paʻu e manifinifi, ae paʻu. O le aano e masani lava ona paʻepaʻe, o nisi taimi e maua ai foi le uʻu beige. O peʻa lava latou e faʻapitoa ma vaivai, o le tino e laugatasia i le tofo ma e aunoa ma le faʻaaogaina o fatu, suamalie ma le sogasolo.

Manaomia o le malamalama

O le laau e fiafia i le susulu o le la i le tele o mea uma. O se vateatea ma le la e fiafia i le la, lea e le mafai ona taliaina faʻataʻitaʻiga ma matagi malolosi.

O ituaiga o pene "Rossoshanskaya Dessert" o le a avea ma fua lelei i nofoaga e faamatalaina ai tulaga nei:

  • susulu o le la;
  • se vaega toaitiiti o tuaoi;
  • E leai ni laupepa tele o fale.

Manaomia o le eleele

"Rossoshanskaya dessert" o loʻo faatatau i ituaiga o meaʻai ole tausiga ma le tausiga, o lea e leai ni manaʻo faapitoa ile eleele.

E taua! O le mea e manaʻomia mo le tausiga o laau uma ma le eleele e le fiafia le vai i le vai ma se umi umi o le susu.
Ae, afai e te manaʻo e maua le maualuga o fua o le fualaau aina, o le a maua ai se eseesega tele i le laau.

Faʻasalaga

Eseesega o loʻo i totonu o le samobzlodnyh, o lea e manaʻomia ai le faʻamalosia o le eletise. Laʻau o le Malaga, Tatiana, Autumn Yakovleva ituaiga o le a talafeagai laau. E mafai ona e faʻaaogaina isi ituaiga, pe a oʻo lava i le taimi e tupu ai tupu aʻe i le taimi e tasi.

Fruiting

Pear is skoroplodnoy. Ua i ai i le 5-6th tausaga o le olaga, e mafai ona faia le uluai palota ma faamoemoe e maua se seleselega. Fruiting e faʻaalia i le masani ma le lelei ma le tumau.

Vaitaimi

Fugalaau o le laititi laʻitiiti, faʻafefete ma fai sina pala. E masani ona paʻepaʻe, e foliga mai o faamalu i laʻititi laʻititi. E masani ona tapunia a latou gaʻo. O le fuga e tupu i se taimi umi, e taʻitaʻia e le taimi lautele o le fuga.

Gestation period

O le laau e masani ona i ai i ituaiga muamua. I taimi o le mafanafana o le itu i saute, o fua na aina i le ogatotonu o Setema. E fautuaina e piki ni fualaau e le o fua mai, ona taoto ai lea ma maua ai se lanu samasama matagofie.

Tuuina atu

O le seleselega, lea e mafai ona maua mai i se laau e tasi, o loʻo i ai se mea maualuga ma tumau. Faʻatasi e pears e tusa ma le 70 kilokalama o fualaau 'aina i le tasi vaitau. Afai matou te talanoa e uiga i le tele o alamanuia, ona mafai loa lea ona e maua mai le 130 i le 320 kg i le tausaga.

Malosiaga ma le teuina

O le taimi o le tagata faatau e 78 aso, seia oʻo ia Novema, lea o se tulaga masani mo ituaiga o le tau. E tusa lava pe a maeʻa femalagaiga, e maualuga le maualuga o le pears.

Faʻafitauli i tulaga tau siosiomaga ma faʻamaʻi

I se tulaga lautele, o le eseese e le lelei, ae e le mafai ona taliaina ni faʻataʻitaʻiga ma faʻafuaseʻi o matagi.

Aoao atili e uiga i teteʻe teteʻe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, faʻapitoa e uiga i le taofiofia o launiu, lapisi, moli moli, ma mumu faʻamaʻi.
O le mea aupito sili mo ia o le eleele paʻu ma le eleele ma lomi malamalama. Laʻau le lelei i le eleele palapala.

E taua! O le eleʻele eleʻele e tatau ona maualalo pe laʻititi, ma e le tatau ona latalata mai le maualuga o le eleele i le 3 mita i le aʻa.
Ae o faʻamaʻi, o lenei ituaiga o se tasi o tagata sili ona tumau, ma o lenei mea ua manumalo i lona alofa ma le alofa. O le maualuga o le puipuiga o le tino e tetee tele i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi o loʻo tau ai na o ia lava. Maualuga maualuga i le paʻu ma septoria.

Lafoaia o le lamala

Talu ai e le fiafia tele lenei ituaiga i le suavai, e faʻafefe lelei ai le palapala ile laau. Ae afai o laau talavou faatoa totoina ua i ai i le vevela ma le vevela o le tau, e tatau ona faia le suavai i le tele o le aofaiga.

O le faigata o le taumalulu

E masani lava o le faigata o le taumalulu o laau totoa e maualuga tele. Ae i itu i mātū o le atunuʻu, e faʻaititia i tau. O loʻo faʻamatalaina lenei mea i le mea moni o le eseese e aofia ai le vevela-alofa ma le alofa mama. E mafai ona faʻamalosia e ala i le faapipiiina atili o ituaiga togafitiga i palealii o laau.

Faʻaaoga fua

Talu ai o le pi e faatatau i le suamalie, o ona fua e lelei le tofo ma e mafai ona faʻaaogaina faʻatau. I totonu o le pulu e tele tele le aoga o fiber ma elemene taua.

E te iloa? Pear o se faʻafitauli faʻapitoa. O mea o loʻo aofia ai i totonu o loʻo i ai faʻamaʻiloga ma mea faʻamaʻi. O le mea lea, e fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o fualaau aina eseese - ua faʻamamaina le manava ma ua faʻaleleia le gaʻo.
E mafai foi ona e saunia ni compotes, lea e matua suamalie ma suamalie, moli ma sauniuniga mo le taumalulu. E tele taimi e faʻaaoga ai fua e fai ai lapisi ma fualaau mama. O fua i le togafitiga o le vevela e le faamaluluina ma tumau ai le atoatoa, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo le taoina.

Malosiaga ma vaivaiga

E pei lava o soʻo se isi lava ituaiga, o le pear ei ai ona lelei faʻapitoa ma mea le lelei. Ae e taua tele le lelei o lenei ituaiga o mea sili atu.

Faʻaauau

  • O le vaitaimi o fualaau aina e vave ona vave - i le 5 tausaga.
  • Maualuga maualuga.
  • Maualuga maualuga o le kiona ma le teteʻe atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  • Lelei le mafai ona faʻaleleia ma tausia le lelei.
  • Tauvaga i le faʻaaogaina o fua.
  • Vaʻaia togafitiga ma eleele.

Faʻasologa

  • Le manaʻoga mo le faʻavasegaina faifaipea.
  • Le manaʻoga mo le faʻaaogaina pea o le pale ma le vevela.
  • I itu i mātū o le atunuʻu - o se faʻaitiitia o le teteʻe i le kiona.
Pear type "Dessert Rossoshanskaya" e lelei mo soʻo se togalaau poʻo se togalaau fualaau aina ma o le a mafai ona faʻafiafiaina oe i le maualuga, le leʻofaʻatasi, tausiga lelei ma fuamalie.