Persimone

Persimmon i le Crimea: totoina ma tausi

Afai e te manaʻo e 'ai se meaʻai maloloina lelei, ona tatau loa lea i luga o lau laulau i taimi taʻitasi. O Berry o le a tausia lelei ou mata, fatu, mama, manava, gaʻo, hemoglobin i le toto, lelei lelei ma le matagofie. Tau lava e te le manatu o se ituaiga o meaai o le a taugata tele ia te oe. O le mea moni, faʻafetai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, e mafai ona faʻapupulaina se aganuu masani Asia i lau togalaau. O le a le uiga o le totoina o le tagata i Crimea? O le a le ituaiga tausiga ma le malamalama e manaʻomia? O le a matou ufiufi uma nei mea i le tusiga.

Faamatalaga ma aoga aoga

E mafai faapefea e fua o fua o se persimmon foliga, masalo, e iloa e tagata uma. A uma mea uma, faatasi ai ma le amataga o le vaitau, latou te aliali mai i luga o fualaau fualaau aina uma. Ae o le laau e taʻua o le vanimonimo e leai se mea e vaaia.

E taua! Mo le faatauina mai o fua maualuga o le persimmon i totonu o le faleoloa, ia faʻalogo lelei i le paʻu o le fua. O le tele o paʻu mama i lona paʻu, o le suamalie o ia. I le paʻi, o se pipi lelei e tatau ona faʻamausalī ma lamolemole, ma o lona tino e tatau ona faʻapitoa.
O le fiafia i laau laiti po o pine pine i aso nei e le gata i le nuu o aganuu, i Saina. Latou te ola manuia i togalaau o Ausetalia, Iapani, Amerika i Matu ma Europa. O nei laau toto ua manatu ua leva ona ola ona o lo latou ola i le 500 tausaga. I le lautele e oʻo atu i le valu mita le maualuga ma taofi mau manino o tuaa vao. O laau e iloga i luga o se pale lanu lautele ma lapisi o le fetagisi, isi laulaau faigofie, fugalaau tane ma le fugalaau. Aumai lenei vaega o le aganuʻu, faʻalapotopotoga fai togalaau faʻapitoa e tuʻu i totonu o faʻataʻitaʻiga o le tamaʻitaʻi tane, lea e saofagā i mea e maualuga atu.

O le faateleina o le lauiloa i le au faifaatoaga o fualaau aina suamalie e pei o fig, sharafuga, vine, actinidia, nectarine, azimina, bergamot, cashew, kumquat, lemon, almond, loquat, papaya, feijoa, lemon, ziziphus.

I le faatusatusa atu i tamaloloa a le tamaʻitaʻi, o tamaʻitaʻi o loʻo faʻaalia i le lautele o sepal ma se faʻalanuga o le corolla allongated. Ma o eleelea e i ai lanu samasama-paʻepaʻe paʻepaʻe o loʻo faʻatulaga i foliga o se lautele tioata. O le fugalaau e amata i le tautotogo ma e faalagolago i le tau o le itulagi.

I le amataga o le autumn ua amata ona pau i luga o laau, ae o lenei faagasologa e le afaina ai le matagofie o le aganuu. A uma, o laʻau o loʻo teuteuina i fualaau moli lapopoa e tautau seia maeʻa. O le lanu oo latou paʻu, faʻalagolago i uiga o le ituaiga, e mafai ona fesuisuiaʻi mai le lanu samasama ma le lanu violē. E masani lava, o le Crimean persimmon o loʻo i lalo o le kiona, ona o lona o le faʻamafanafana e tumau seia oʻo ia Tesema.

E te iloa? O saina saina Saina e taua o le "la o le Atua" ma talitonu e tatau ona i ai sona tofo.
O le tulaga ese o le fua o lenei laau o le paluga tioata-pei o pulupulu i totonu o se ituaiga e tasi ma le ogaoga fiva totonu i totonu o le isi. O fua mulimuli e maua ai le manaia lelei, o le pau i lalo o pulu, ma le muamua e mafai ona fiafia e aunoa ma le faatali mo le matua.

Le lava o fua naʻo lo latou faʻatatau i le vave faʻafuaseʻi. O faʻataʻitaʻiga paʻepaʻe e sili atu ona lelei, aua a maeʻa le seleselega, e mafai ona taoto i lalo mo le masina ma le afa, a maeʻa ona sili atu lea.

E tusa ai ma tagata atamamai, o vine o loʻo i ai le tele o beta-carotene, lea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le vaʻaia ma e le mafai ai ona faʻataunuʻu le maso mata. I le faʻaopoopoga, o le vailaau e tausi lelei le vaega o le manava, faʻamamaina ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese, e aofia ai taimi masani.

Fualaau aina na aoina mo le soifua maloloina o le tagata soifua maloloina ma meaola eletise, lea e faamalosia ai le puipuiga o le tino ma maua ai se aoga aoga i le faagasologa o le totoina. O loʻo matou talanoa e uiga i le taimi nei i le vailaʻau kemikolo o fua o le calcium, potassium, iron, sodium, magnesium, iodine ma fulukalama. E le gata i lea, o le persimon e mauoa i le retinol, acid ascorbic, thiamine, fishflavin, niacin.

Fai mai tagata fai togalaau o sua suamalie ma teas o se vailaau sili ona lelei mo faamaʻi pipisi o le tino, maʻi mama, ma e oo lava i faamaʻi o le cardiovascular system. E le gata i lea, o le tau o le fua o le fualaau aina ma fualaau oona e maua ai se aafiaga lelei i le le atoatoa o le gastrointestinal tract.

E taua! Ina ia aveese le tele o le faʻamalosi ma le persimon, tuu le fua i le po i totonu o le pusaaisa. I le taeao o le a maua ai e le Berry se meaʻai suamalie.
3 vine i le aso e lava lea e fufulu ai fatugaʻo mai masini faʻaputu. O lenei aafiaga e mafai ona mafua ona o mea o loʻo i ai le magnesium, lea e fesoasoani e faamama le urogenital system.

O loʻo faʻaaogaina foi Berries o se visepisi mo faʻamaʻi faʻamaʻi ma mumu. O a latou fasi pepa e paʻu ai mata ma faafitauli paʻu, paʻu, po o le lautele. E le gata i lea, o le fualaau suamalie o loʻo i ai se lagona toʻafilemu i luga o le tino, lea e mautinoa ai se moe lelei ma se uiga lelei.

Manatu talafeagai mo la tatou tau

E tusa ai ma le faʻavasegaga faʻamaonia, o le persimon (Diospiros) o le aiga o Ebony ma e tusa ma le 300 ituaiga. I le va o le Crimean latitudes, o mea pito sili ona manaia o mea nei:

  1. Eastern (Diospiros kaki) - o le ituaiga e lauiloa i le avanoa faasaina a Saina, e sili atu i le afe ituaiga o meaʻai. Ae e ui lava i le tele o filifiliga a le au faifaatoaga i le lotoifale e sili atu naʻo le malulu.
  2. Caucasian (Diospiros lotus) - o ni laau malolosi e atiae i lo latou lava Caucasus e oo atu i le 30 mita le maualuga. O loʻo faʻaalia i le faʻaititia o le toʻa. Fualaau suamalie tetele ma le tast tart ma le paʻu paʻu. E leai se sili atu i le 4 fatu i la latou pusa. Ole ituaiga e le o totoina ituaiga eseese, ae o se mea sili ona lelei mo oloa.
  3. Virginia (Diospiros virjiniana) - ua iloga e le gata i Amerika i Amerika, ae o se ogalaau alalaʻau, faʻapupulaina i le maualuga o le gaosiga ma le tumau i le malulu. Ole ituaiga e masani ona faʻaaogaina mo rootstock, ae o loʻo faʻamaonia ai foi le vaivai o le fanau laiti ma le lagona lelei i le totoina, faapea foi ma isi suiga i tulaga tuputupu ae.
E te iloa? O le igoa Latina mo persimmon (Diospiros) o lona uiga "meaai a atua". E talitonu tagata fomaʻi o le amataga o le upu e fesoʻotaʻi vavalalata ma le vailaʻau o le fualaau aina - e leai lava se fiva tele ma le gaʻo.

Ona o le alofa o le au faifaatoaga Crimean mo le Caucasian ma le itu i Sasae ituaiga eseese, na fanau mai hybrids artificial na matua mausali le malulu. Ae o le ituaiga tamaitai Rusia eseese 18, e faavae i luga o ituaiga o tina o le itu i sasaʻe ma le taupou, e sili ona lauiloa i le peninsula. O le kulupu e taua o le sili atu ona faigata ma le saogalemu i luga o le -27 ° С.

O ia o se mea itiiti i lalo o nei vaega eseese o Nikitsky maroon, Mount Goverla ma le Mauga o Roman-Kosh, lea o loo faamatalaina i fualaau manogi tele ma le tofo matagofie.

Le filifiliga atamai o laupepa i luga o le faʻatau

E ala mai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga o le Nikitsky Botanical Garden, na faamaonia ai e mafai e le laau ona aumai fua lelei e le gata i le itu i saute o Crimea, ae o le penisula atoa. Ma ina ia maua ai mea lelei e totoina ai, e taua le muamua fefautuaai ma tagata tomai faapitoa o le vasega pepe. Naʻo latou o le a mafai ona filifili le ituaiga o peimeni lelei mo lou nofo ai.

E le fetaui mo ia ituaiga faʻatau i luga o sikuea maketi ma faʻaaliga. I ia nofoaga e mafai ona e maua se vaomatua poʻo se ituaiga o le a mou atu i luga o lau 'upega tafaʻilagi i le taumalulu muamua lava.

O aso nei o loʻo i ai le tele o tausimai i luga o le peninsula lea e mafai ona e faʻatau ai vine: i le nuu o Semennoye, Itumalo Nizhnegorsky, ma i le nuu o Novopavlovka, District o Bakhchsarai. E mafai foi i le nuʻu o Nikita ma le aai o Yalta, lea o loʻo i ai le Fale o le Nikitsky Botsad Trading House.

E te iloa? I le tele o atunuu, e masani ona faʻaaogaina fafie pine, lea e tu i fafo mo lona suamalie ma le faʻaleleia. O meafale, mea fai musika ma mea taalo e faia mai meafaitino.
Aua le faʻatau fualaau i le aliaʻeA maeʻa, i tulaga faapena o tulaga lamatia e maualuga tele o le a aʻafia le laau ma o le a le aumaia ai le fua e faamoemoeina. A e mauaina fautuaga faufautua, ia vaʻavaʻai ma le faaeteete i le fesoasoani o le ituaiga mea ua fuafuaina. O fualaau e mafai ona faʻatau i totonu o pusa ma faʻamau aʻa. I le sulu, e taua le faʻamautinoa le saʻo o aʻa ma le poloka. O se laau maloloina e tatau ona i ai se lagoʻa lelei, o le aʻa e mafai ona aoga ma lala mumu ma se lanu lamolemole, lanu, ma vavae matafefe ma 4-5 skeletal branches.

O le faateleina o le lagona o loo i ai auala lautele o aʻa. Afai na eliina sese, o le a latou feoti i ni nai itula. O faʻamaumauga faʻatasi ai ma lala mago ma aʻa fou e lelei tele mo le totoina, ae o le a amata ona totoina i se taimi mulimuli ane. E fautuaina e le au atamamai e togafitia na taimi ma le tuuina atu o mea e fiafia iai i na o laau e sili ona lelei.

E taua! O le faʻasiliina o fatu ma aʻa e matala lelei e sili atu ona faʻatau i le tautoulu, ma e mafai ona mauaʻa i totonu o le tautotogo.
O le totoina o meaʻai i totonu o le ulo e faʻatatau e pei o le ogalaau ma lālā. E tatau ona i ai se laufanua laugatasi, e aunoa ma ni paʻu, pogisa poʻo faʻalelei, vaega o masini poʻo isi mea leaga. Afai o se sifi, ia vaʻaia ma le faaeteete le nofoaga o tui. E le tatau ona avea ma taʻaloga ma sese. Manatua o taimi faʻale-aganuʻu e aʻafia.

Filifilia se nofoaga

O se laufanua lauolaola ma se mea lanu po o oneone i totonu o se nofoaga e puipuia mai matagi malolosi ma faʻataʻitaʻiga e lelei mo se laau vevela. E taua tele i totonu ole vai eleele eleele ua filifilia e le sili atu nai lo le 70 m mai le fogaeleele.

A le o lea, o le aʻa, o lona tele o loʻo i le afa mita, o le a susu, ma o le a oti le laau. Persimone alofa tele i le malamalamao le mea lea, o le sone o le tulaueleele e le tatau ona ufiufi e soo se mea. A le o lea, o le vaovao o laau totō ua leaga, ma o le ovary o le a malepelepe vave.

E le gata i lea, pe a filifilia se nofoaga mo le totoina o laau e tatau ona amanaʻia le mamao mai mea totō latalata ane. Mo le atinaʻeina o le tuputupu ae o ituaiga o tagata, e tusa ma le 25 sikuea mita, ae o ituaiga o meaola maualuga e manaʻomia le lua faaluaina le avanoa. O le faʻatulagaina faʻatauina e mafai ona faia i luga o se mea faʻapitoa e ala i aganuʻu faʻagasolo.

I itu i mātū o le peninsula, e fautuaina le totoina o le laau lata ane i fale, lea o le a mautinoa ai le faʻamafanafanaina ma le malupuipuia i le taumalulu.

E taua! O le mealilo autu o se nofoaga manuia mo le totoina o le pemoni o le itu i saute o le itu i sasaʻe, o mea e sili ona lelei, o le faʻaleleia lelei o alavai ma le puipuiga mai le matagi, faʻapea foʻi ma ata.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o fatu

O ituaiga uma o lenei laau i le itu i saute o le Crimea e mafai ona mauaa ia Novema. O le mea taua o le lalolagi e leʻi lava se taimi e faʻaliliu ai, ma e leai se kiona. A uma, o le aʻa o le laau e manaʻomia se taimi e faʻafetaui ai i tulaga fou. Ae i le pito i matu o le peninsula o le totoina o le tagata e sili atu ona lelei le auai i le tautotogo, pe a uma le taufaamatau o le kiona.

E masani lava e tatau ona amata le faagasologa i le tele o le eliina ma le faʻasosoʻoina o le eleele. O le tele o taimi i ia tulaga e tuʻufaʻatasia ai meaola ma superphosphates. E le gata i lea, e le afaina le fetuutuunai o le eletise, aua o le aganuu e fiafia i se siosiomaga le mautonu. Aʻo sauni le fasi fanua, eli i luga. tosoina o le pu ma fua 60x60x60 cm.

A maeʻa lena, faʻatumu i se alavai o alavai ma faʻafefiloi palapala eleele. Ua saunia mai i vaega tutusa o humus, faapalaga, le oneone ma le peat. Ona ufiufi lea i le paʻu paʻu paʻufika ma faʻatagaina ni nai vaiaso e fausia ai se microclimate faapitoa. Naʻo le taimi lava e mafai ona aveese le fausaga o le ufiufi ma agai i le tulaʻi mai vave.

Muamua e tatau ona e tietie atu i le ogatotonu o le malologa o se pine laau ma se pito mu. O le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina laupapa e taua ona e puipuia ai le faia o le pala pe a faʻalagolago le lagolago.

E te iloa? Afai o fualaau aina e le mafaamatalaina ma se tofo e le manaia tele e tuu i totonu o se taga palasitika faatasi ai ma apu, o le a sili atu le saoasaoa o ituaiga o fualaau aina e lua. O le mea moni, o le apu e faʻamalosi le ethylene, lea e fesoasoani i le vave o le matua o laʻau o le fua.
Po o le a lava le faʻatau mai o le fatu ma aʻa e matala pe tapunia, e tatau ona tuu i totonu o se atigi pusa vai poʻo le faʻafeinuina lelei aʻo leʻi aʻaina.

E fautuaina le toe siakiina o le aʻa o le aʻa mo le faaleagaina ma le faʻailoga, ona togafitia lea i le mash mash. A maeʻa le togafiti, ona tuʻuina lea o aʻa o le laau i totonu o le totō totoga, faʻasaʻo, inu tele ma ufitia i eleele lelei. Ia faʻamautinoa o loʻo i ai i le gaogao se nofoaga e 5 i le 10 cm tanumia.

Vaʻaia togafitiga taimi

O le toatele o tagata e amataina le togalaau e manatu sese o le sili atu ona aoga o le laau, o le tele foi lea o le manaomia o le gauai atu ma nisi tulaga faamafanafana faapitoa. Ma o le mea moni, o le persimmon in tatters and smashes these misconceptions ma faamaonia ai o le atamai e faigofie. Mafaufau i nisi faʻamatalaga auiliili o le tausiga o persimmon i le Crimea.

Faʻasalaga

Mo le faʻaleleia atili o fua o le laau, e tatau i le fai togalaau ona vaʻaia le vavalalata o le vaimoli i fugalaau male ma le fugalaau, ona e seasea tupu ona tupu i luga o le laau tiogo bisexual. E masani lava, o nei faʻaaliga e faʻalagolago i le tele o aganuʻu.

E taua! E le mafai le paʻu o le persimon. O loʻo i ai le tele o tannins, lea e fesoasoani i le faʻaogaina o tioata malulu i totonu o fatu ma fatu.
Botanists e vaʻaia le sortovidovid faʻatasi ma le faʻaipoipoina o fafine:
  • Tsuru;
  • Amon;
  • Hakiia;
  • Sare;
  • Hyakume;
  • Aizu Mishirazu;
  • Rusia 18;
  • Nikitsky maroon;
  • Tsurunoko;
  • Tsurunoko;
  • Meoce Saukun.
O nei ituaiga, e na o ni nai tagata e mafai ona fausia le ovary e aunoa ma ni tagata popoto, ae o lenei mataupu manuia o le a mafai ona maua i lalo o le tau lelei ma le agronomic. Ma, e moni, o le a le tupu lenei tausaga, ae i vaitau o 2-3 tausaga. A aunoa ma se fesoasoani i fafo, o fua o le a fua tele: Kostata, Gosho Gaki, Tamopan Big ma Tanenashi. E tusa ai ma tagata atamamai, e tatau i le valu fualaau aina e manaʻomia ai a itiiti mai e tasi le pollinator. O ana galuega e mafai ona faia e laau ma fugalaau tane o ituaiga nei:
  • Shagotsu gaki;
  • Gayley;
  • Fou;
  • Saili;
  • O se miti;
  • Satelite
E taua! Afai e tumu le togalaau ma e leai se nofoaga mo le tagata palota, ua fautuaina le au fai togalaau e togafitia ia laau o le fugalaau, ona sosoo ai lea ma le Zelentsy na faaali mai i le Gibberellin solution.

Faʻasa

O le a lagona e Persimone le mafanafana i se siosiomaga talafeagai lelei. I le mea sili, o le tele o le vai e mafai ona faʻaosoosoina ai se atinaʻe malosi o tila, lea o le a faʻaaogaina ai le meaʻai o greens. O se taunuuga, e mafai ona tuua oe e aunoa ma se fua. E mafai foʻi ona faʻamaʻi aʻa, talu ai o le manava ma le vevela e faʻaleleia ai le toe gaosia o maʻi faʻamaʻi ma siama.

I totonu o le talafatai o le peninsula mo le malulu o le gataifale o le ea, lea e afaina ai le taimi ma le tele o le palapala o manaomia. Fai mai tagata popoto faapea o laau talavou, aemaise lava i le tausaga muamua o le olaga pe a uma le totoina o le totogo, e tatau ona fafaga i aso uma e 14.

Ma o laau matutua e mafai ona fausua tasi i le masina. Ma o faiga i totonu o le Crimea e fautuaina i taimi uma, aʻo leʻi faʻamalosi vai, e siaki ai le maualuga o le susu ile eleele. Fai faigofie i se pine.

Fafaga

Laʻau laiti i le tolu tausaga talu ona totoina le faʻatapulaʻaina o le tele o meaʻai. E faia lenei mea e ala i le faia o vaifofo mafolafola sauniuni ma mamao ma le 60-80 cm mai le ogalaau. O loʻo faʻalauteleina le faʻaleleia ma le toe faʻaleleia o faʻafitauli i luga o le faʻafitauli mo se taimi umi pe a maeʻa ona aʻafia. Ma o laau matutua ua sili atu i le 8 tausaga le matutua ua faʻamaʻaina e tusa ai ma le faʻatalanoaga o le pale.

E te iloa? Persimone e faaleagaina ai nifo ma faʻaosoina ai le pala o nifo. Pectins ma suka o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le fatu, faʻapea ai ma le pulupulu fibrous, e saofagā i nei taunuuga le lelei o le suamalie suamalie. O le mafuaaga lena e masani ai ona fautuaina e fomai nifo e fufulu le pu o le gutu i se ipu vai pe a uma ona 'ai nei fua.
E pei o isi fua o fualaau aina suamalie, e manaʻomia le organic ma minerale mo meaʻai. I le lima tausaga muamua o le soifuaga, e le sili atu i le 15 kilokalama o mea e gaosia ai laau, ma mo i latou e tusa ma le 10 tausaga, o le aofaʻi o nei vailaʻau e faʻatuputeleina i le 20 kilokalama. Tusa lava po o le a le tele o taimi e fai ai ofu, e manaomia e le persona le masani ona tatala o pristvolny circles. I le vaitau o le tuputupu aʻe, o lenei faiga o le a toe faia e tusa ma le 6 taimi.

Teuteu

O le muai seleseleina o lauulu i laau talavou e tatau ona faatulagaina mo le 2-3 tausaga talu ona totoina. Ua fautuaina e tagata tomai ia aua nei faaseseina e fua muamua o loo aliali i luga o le 3-4 tausaga ola o laau, ae ia faia ma le faamaoni le faatuina o lala. A le o lea, o le a foliga mai e le lelei le laʻau, o le latou vaega o le tamaoaiga o le a taulai atu mai le ogatotonu i luga o lauʻau, lea o le a oʻo atu i se taimi mulimuli ane o le a taʻitaʻia ai i latou.

O le tuputupu ae i luga o le Crimea e mafai ona faia i le tulaga o se togavao, lea e atiina ae i le maualuga e 4 mita le maualuga pe o se laau e oʻo atu i le maualuga e 12 mita. Po o le a lava le foliga ua filifilia, aveese le pito i luga mai le fatu i le 80 cm mai le ū i le tautotogo i le tautotogo talu ai ona toto. I le tausaga na sosoo ai filifili 3-4 lala skeletal o le poloaiga muamua, ma vavaeese mea uma. I luga o vaovao tutotonu vavalalata, tuʻu le 2 puʻe, ma luga o mea manifinifi - 5 taʻitasi.

E sili atu le teuteu o le laau, lea e tatau ona ulu atu i le fua o le fua, e aofia ai le faʻafetaui o le tuputupu aʻe o le talavou i le maualuga o le taʻi lua. O tausaga taitasi o le a tatau ai ona fausia le isi vaea o lala skeletal, ma tuua ai le 50-60 cm mai le muamua.

E te iloa? O le upu "Persona" o le amataga o Peresia, ma i le uluai gagana e foliga mai o le "Khormal", o lona uiga o le "date plum". O le igoa o loʻo faʻamatalaina i le tutusa o fualaau o le Persimmon dried ma aso.
O le ola lelei o le laau ua vave ona tupu, ma o fai togalaau i le lumanaʻi e faigofie lava ona aveese le pale. Ina ia mafai ai ona faia ma le faʻamalosi vaega taʻitasi o se laau totō, e taua le malamalama o fua e maua i luga o le tuputupu aʻe faaletausaga. O i latou ia e tatau ona mauaina i le lava o le aofaiga pe a maeʻa le fausiaina.

O pupu uma o fai togalaau e vaeluaina vaevaeina i vaega e lua:

  • fualaau oona - o loʻo i totonu o le 10-25 cm, o le vaega eleele o le ovary ua faia i luga ia i latou;
  • gaʻo - o le umi e mai le 30 cm ma le sili atu; ao le taimi e teuteu ai ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e tatau ona faapuupuuina e le afa.
O tausaga taʻitasi e taua tele le aveeseina mai le laau o lala uma ua paʻu, oti, faʻamaʻi ma frostbitten. Afai o se tagata totō e tupu faʻatasi ma mafuaaga e le mafaamatalaina e faʻaitiitia ai fua ma faʻapipiʻi i le atinaʻe, e manaʻomia se faʻamamaina fou. E aofia ai le tipiina o laupapa seia oo i le 3-4 tausaga le umi. O nisi o loia e fautuaina e toe fai lenei teuteuina o le pasefika i le Crimea i le 3 tausaga.

E taua! O le faʻamalosiina o le persimmon o loʻo faia i le tautotogo ma le taumafanafana. Ma o le galuega autu o loʻo faia ia Mati, pe a leʻi amataina le tafe. Ma i le piriota mai ia Iuni ia Aokuso, ua aveeseina ai lala ma se faʻavaivai vaivai.

Saunia mo le taumalulu

O lenei manatu e tatau ona tuʻuina atu faapitoa i ai. Afai o laau matutua o ituaiga vevela e malulu e saogalemu saogalemu i le peninsula uma, ona o fualaau laiti e manaʻomia se aʻoaʻoga faʻapitoa.

I le taimi lava e uma ai, e fautuaina e le au atamamai e faaputuputuina le ogalaau i le paluga, ma a oʻo mai le malulu, nana le laau i lalo o le laupapa laupapa ma sasaa le eleele, otaota i totonu po o le mafanafana mai totonu ma le paʻu filo. O le pristvolnye circles o le laau ua mulimulitaʻiina i se vaega mafiafia o peat or humus.

I isi manumalo, e taua foi le tausia o le taumalulu o le ogalaau ma lala skeletal. Ua fautuaina e le au atamamai le fale e aofia ai le tuʻufaʻatasia o mea e mafaufau i ai.

I luga o le talafatai i saute o Crimea, o laau tuai ua puipuia e le mulch ma le lime whitewash. Ae i le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le faaleagaina o le ogalaau e oʻo lava i ituaiga o le malulu, lea e faʻaalia e le vavaeese o le paʻu mai le fafie ma le maliu o le kamepi.

Tagata faʻatoʻa Nikitsky Botanical Garden latou te tosina mai le manatu o le au fai togalaau i le taua o uiga o le rootstock ma le sikola. Ma fautuaina foi:

  • se masina ma le afa ao leʻi oʻo i le iʻuga o le vaitau o le tuputupu aʻe o le laau e taofi ai le faʻamaʻa;
  • i le amataga o le tautotogo, ia fafagaina le laau i fualaʻau-paluga o mea taumafa ma mineral complexes faatasi ai ma le igoa "autumn".

E taua! O le puipuia o laau matutua ma pine mai le malulu, e mafai ona e togafitia le pale i le solution glycerin (0.05%), latex, PVA kelu (i le fua faatatau o le 30 ml i le 10 lita o le vai) poo le sauniuniga a Vympel ma Mars.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le tele o le Crimea, o le popmon ua manatu o se oloa faʻaleleia le siosiomaga, talu ai e le masani ona togafitia i vailaau faʻasaina. I la latou talosaga, e matua leai lava se mea e manaʻomia, aua o le aganuu e iloga i lona tumau i faʻamaʻi ma meaola faalafua o fualaau 'aina.

Faʻasalaga le talafeagai, o faʻamaʻi pipisi e mafai, faʻapea foʻi ma le atinaʻe o le paʻu ma le fomopsis. O le faʻasaoina o le laau i ia tulaga e matua faigofie lava ma le fesoasoani o le fetuunaiga o le tausiga ma le paluga o Bordeaux. Mo le faʻamavaega mulimuli o faʻamaʻi o le a lava ma 2 pusa. I le isi itu, o fualaau faasaina "Ridomil", "Skor" ma le "Fundazol."

Caterpillars sucking parasites, aemaise lava mites ma fuainumera iniseti, e mafai ona toto i luga o laʻau talavou i nisi taimi. O le aveesea o iniseti leaga o le a fesoasoani i iniseti "Aktara", "Aktellik". E masani ona pagatia tagata o le laʻau o le laumei i le kanesa o le aʻa, o le mea lea muamua e manaomia ai le tausiga ma le faʻaeteete ma le faʻatinoina o faʻatoʻaga.

E te iloa? Persimmon fesoasoani i le tino e feagai ma aʻafiaga o le ava malosi. O lenei fualaau e mafai ona mafua ona o le i ai o antioxidants ma fiva o mea taumafa i le tuufaatasiga, lea e faatelevaveina ai le soloia o toxins. O le aʻafiaga o nei vaega i le tele o auala e foliga tutusa ma le taofiofia o le carbon carbon.

Seleseleina ma le teuina o le seleselega

O vine o Persimmon ua aveeseina mai le laau i le lima, agaʻi malie. Mo le faʻaogaina o le seleselega, e fautuaina e teu oloa i luga o tamaoaiga e mafai ona gafa pe tu i luma. I le faagasologa o le galuega, e tatau ona faʻaeteete e le faʻaleagaina le paʻu ile fua. O nisi o fai togalaau e faʻaaoga fusi e na ona tipiina ai le aʻa.

E fautuaina ia fualaau suamalie ina ia faʻaeteete ma le faʻaeteete i pusa pīsia faʻamaʻi ma le potassium i luga o le fola o le fola. O pipi ua tuʻuina faʻamalosi, faatasi ai ma laina muamua laina o loʻo faʻasolo i lalo, ma le lua - up. A maeʻa lena, e tatau ona e tuʻuina se apa o seisi ma toe fai le lamination.

E manaʻomia le teuina o le fagu i totonu o se potu poʻo se isi potu e le sili atu ai le vevela i le 1 ° С ma le maualuga o le ea e eseese i totonu o le 85%.

O le Persimmon mo le tino o le tagata o se mea moni moni o mea aoga, vitamini ma elemene o mea. E faʻaaogaina foi mo togafitiga ma le mamafa o le mamafa. Afai ei ai se avanoa e maua ai se laau faapena, faʻaaoga loa. Ma o le ae le salamo. Aganuʻu e le afaina ai faafitauli, ae i le taimi lava e tasi o le a sili ona tauia ai le au o loʻo i ai fua lelei ma fualaau aina.