Fua o le gaosiga

Laʻau o le alofa e totoina ma tausi i le fale

I totonu o fualaau oona ua totoina e pei o laau i totonu, e tele lava ituaiga o meaola e tausia i latou i le fale e faigata ma e le o tagata uma e mafai ona gafatia.

Ae o le mea o loʻo i luga e le faʻaaogaina i sinodenium, pe a faʻapea e taua ai o le laau o le alofa.

Faʻamatalaga

O sui o le ituaiga Sinadenium (Synadenium) i lalo o tulaga masani e maua i Aferika i Saute ma Aferika i Sasae. O lenei ituaiga e aofia ai le 20 ituaiga o vao ma laau. O le ituaiga o le aiga o Euphorbia poo Euphorbiaceae (Euphorbiaceae). O le laau o loʻo faʻamalamalamaina i saʻo, vaʻaiga mafiafia, ma laʻau faʻalelei. E fuga i le taumafanafana. O fugalaau e laiti, lanumumu, ma fai ai ni mea leaga. E lua ituaiga o meaola ua totoina e pei o totonu o laau toto - Grant cardinalini i laulaau lanumeamata ma le synadenium a Rubra ma paʻu paʻu.

Pandanus, Strelitzia, Alokaziya, Pachypodium, Hymenocallis, Drimiopsis, Tsikas, Hovey Forster ua taʻua foi o laau toto.
O le igoa lona lua o lenei laau o le laau o le alofa. O le amataga o lenei igoa e le manino.

E te iloa? O le ituaiga Grant synadenium (Synadenium Grantii) e faaigoaina i le sailiga a le au Peretania i Aferika i Sasae o James Augustus Grant, o le na faamatalaina i le 1875.

O le laau o le alofa e vave televave (e oʻo i le 25 cm i le tausaga) ma e mafai ona oʻo i le maualuga ma le tasi mita ma le afa. E faasino i laau toto, o lona uiga faʻaputuina le vai i lona tino. E masani lava, o le potu o le fale e iai le ituaiga laau, ae o le tipiina e mafai ona fausia ai se laau.

Tofiga

O le auala pito sili ona faigofie e faʻaleleia ai lenei laau o le toe gaosia lea e ala i le vavae.

Plumeria, zamiokulkas, diploadiyeniye, koleriya, philodendron, aglaonema, afrika, karyopteris, fittonia, dieffenbachia, osteospermum, arrowroot faʻaolaina e ala i le oti.
Mo lenei mea, i le tautotogo, o pito i luga o upega o se tagata matua matua po o se laau 10-12 cm le umi ma le 4-5 laulaau ua tipi, ma o le tipi o le a fetogi i le malala.

E faʻamago le seleselega i le aso, ao le tafe mai o le sua oona oona e tatau ona taofi.

E taua! O le sua sinadenium, e pei o le euphorbia uma, o le oona. E oʻo lava i le inu o le paʻu i luga o le paʻu o le tino e oʻo atu ai i le mumu ma le ita, ma faʻafesoʻotaʻi ma mucous membranes, ma sili atu i totonu o le tino o le tagata, e mafai ona oʻo atu ai i le tele o aʻafiaga ogaoga, e oʻo lava i mea matautia.

O le mea e fai mo le totoina o se faʻafefiloi o palapala laʻau, peʻa ma oneone (tasi vaega o vaega taitasi). E fautuaina foi e faʻaopopo sina sina malala i lenei paluga. O le masini sauniuni e sasaa i totonu o se ulo ma faʻapipiʻi i ai se fasi laau, faʻalauteleina se lua sikimita. O le fagu o loʻo tuʻuina i se nofoaga lelei. O le fatu e masani ona aʻafia i le 2-3 vaiaso.

E mafai ona afaina le sinadenium mai fatu, ae o lenei metotia e manatu sili atu ona faigata pe a faatusatusa i le vavae. Toto e tatau ona totogo. Mo fatu, o se meaʻai e saunia mai le faʻafefiloi o le oneone ma lau lauʻeleʻele, e toto fatu i totonu.

A lūlū, e tanumia i latou e 5-10 mm. I totonu o le tasi i le lua vaiaso, o fatu e totoina. O le maualuga o le taumafanafana mo le germination e + 18 ° C.

E te iloa? Sinadenium na faʻateleina faʻapitoa i Amerika i Saute. O iina e masani ona faʻaaoga e fai ma pa puipui.
E leʻi leva ona oʻo mai le totogo, pe a oʻo i le 1 cm, latou te faia le mea muamua. Pe a tutupu totogo e oʻo i le 3 cm, e faia se togi lona lua.

Tulaga

O sui o lenei ituaiga o euphorbia e aunoa ma le faʻasalaga i tuutuuga o le taofiga, ua latou atiae lelei i totonu o se fale mautotogi masani.

Malamalama

I le auala sili e lagona ai e lenei laau i tulaga o le susulu, ae o le faʻasalalauina, ma le susulu manaia o le la e mafai ona mafua ai le mumu o laʻau. E masani lava o pamu faʻatasi ma ia tuʻuina i luga o le faamalama le faʻasalalaʻe agai i sisifo poʻo sasaʻe.

I le autumn ma le taumalulu, i tulaga e le lava le malamalama ma i totonu o se potu mafanafana, e mafai ona faʻaloaloa lala o le laau, lea e le afaina ai ona foliga (o laʻau faʻalava e foliga matala). Mo lenei vaitau, e sili atu le lelei o le laau (ae le talafeagai) e teu i totonu o se potu malulu.

Lulu

I le taumafanafana, o le maualuga o le vevela + 22 ° C i le + 26 ° C e sili ona lelei mo le sinadenium. E leai se taimi malolo manino mo lenei ituaiga, ae i le tau o le taumalulu ma le taumalulu e lagona ai le lelei i le ea malulu, ae o le vevela, e le tatau ona i lalo ifo o le 10 ° C.

Faʻamamaga o le ea

O lenei vaega e leai sona aafiaga faapitoa i le atinaʻeina o le laau. Ina ia faʻaumatia le pefu, o ona laʻau e fufulu faʻatasi i se taimi e fuʻu ai le omomi pe faʻapipiʻi foʻi ile vai.

Soo

O le mea aupito sili mo le agasala o le eleele mama lea e leai se uiga faʻaalia. E masani lava, o se meaʻai e saunia mo le totoina e ala i le faʻafefiloi o vaega tutusa o peat, oneone ma eleele lau. O iina e mafai ona e faʻaopopo i ai se aofaiga faapitoa o meatau piliki ma malala.

O le pito i lalo o le fagu fugalaau e ufiufi i se vaega o le uamea lautele e faʻamautinoa ai le faʻafefe.

Tausiga

Sinadenium o se laau e le lelei, tausia ile fale e le faigata. Ae e taua le iloa o nisi o vaega o ona anotusi.

Faʻasa

Mo le faʻaleleia o vai, susu, faʻafefeina vai ua faʻaaogaina. Vai le fale e tatau ona masani, ae le o le soona fai, ina ia aloese mai le pala o aʻa. I le taumafanafana latou te suavai pei o le pito i luga o le eleele e magoto. I isi taimi, o le taimi ole faʻavaivai e faʻaitiitia i faalua i le masina.

O le laau, e pei o soʻo uma, e faʻafefeteina lelei le lāmala, ae i le taimi lava e tasi o le a mafai ai e le laulaau ona paʻu'ū pe pau foi. Faʻasalaga le lafoaia pe a toe amataina le suālaʻau e le toe foi i lona tulaga muamua. E mafai ona vavae ni laulaau ma nei laulaau, o le a vave ona tupu mai pine fou.

Fertilizer

O fualaau e faʻaaogaina e faʻapipiʻi lelei ai le alofa. Fafagaina o le synadenium e faalua i le masina ma e na o le tautotogo-taumafanafana. Faʻaaogā, e fai ma tulafono, faʻalavelave faʻapitoa faʻamalolo. O le mea aupito sili ona talafeagai o fugalaʻau vai mo le cacti.

O faʻamalosi faʻamalosi e aofia ai Plantafol, Sudarushka, Ammophos, Kemira, ammonium sulfate.

Teuteu

O lenei faiga e mafai ona faʻatinoina i soʻo se taimi o le tausaga, ae o le teuteuina o teuteuga, lea e tuʻuina atu ai le laau, o le a sili ona faia i le tautotogo. Afai e tatau ai, aveese puʻu vaivai ma lau paʻu.

O le tipi e togafitia i le malala. O le teuteuga o le pine e taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o le toto.

Suiga

Sinadenium e faʻaalia i le televave o le tuputupu ae, o le mea lea ua totoina le laau talavou i tausaga taʻitasi i totonu o se fagu tele. I le lumanaʻi, o le taimi o le faʻavasegaina o loʻo faʻaititia, o le faʻatinoga e faʻatinoina ile taʻitasi ile 2-3 tausaga.

O le taimi aupito sili mo le totoina o le amataga o le tautotogo. Afai e le manaomia se tuputupu ae o le laau, ua totoina i totonu o se ulo o le lava voluma. O laau lapopoa e totoina, e le toe suia, ae ia suia taimi i le pito i luga o le palapala i totonu o le fagu.

E taua! Talu ai o le sinadenium o se vailaau oona, teuteu ma le totoina e tatau ona faia i totigilima lima e aloese ai mai le inu o le sua i luga o le paʻu.

O aʻafiaga ono tutupu

Mai i luga o le vai, o le pala o le faavae o le laau toto e mafai ona amata, ma ona o le leai o se vai, o le ogalaau e tupu, o le a lafo ma pau. Faatasi ai ma le leai o se malamalama i le tuufaatasiga ma se potu mafanafana, ua tosoina ai le totogo ma ua foliga mai o le a foliga mai o le snimoneni ua faaitiitia. Ina ia mafai ona toe faafoiina le laau i lona vaaiga mataʻina muamua, e tatau ona vavaeina na ituaiga laau.

O lau o le laau alofa e mafai foi ona pauu pe afai e suia tele tulaga o fafo - pe a oso i luga le vevela o le ea, pe a faʻaaogaina le vai malulu mo le faʻavaivai, poʻo le taimi e faʻafuaseʻi ona suia le malamalama. O le faʻamautuina o tuutuuga o le tausiga ma le teuteuina o taʻai o le a vave ona toe foʻi atu i le vaaiga muamua i le synadenium.

Maʻi ma faʻamaʻi

E ui i lona afaina, o lenei ituaiga e mafai ona mafatia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e ui lava o se mea e seasea tupu. E mafai ona faamataʻuina o ia e se moli vaʻavave, o se mealybug ma se sikoa.

O le tauiviga ma i latou o se tulaga masani: faʻasalalauina i se vaifofo o le fasimoli lanumeamata, poo, i mataupu sili atu, faʻaaoga vailaau iniseti. E pei ona tatou vaaia, o le tausiga o le agasala e le faigata, o le toe gaosia o le laau o le alofa e leai ni faigata.

E le gata i lea, o lenei fale teuteu matagofie, e mafai ona teuteu ai totonu o fale, le lelei, e tetee atu i meaola faalafua ma faamai, vave ona toe foi mai pe a uma ona teuteu ma ola vave.