Tomato ituaiga

Faamatalaga o se togi o se tamato "Eagle beak"

Soo se tagata fai togalaau, e pei o se tagata fiafia, e manao e saili ni ituaiga tamato e ono faamalieina uma ona manaoga.

O le Ea Beak Tomato e aʻafia ai i latou nei, o se ituaiga fualaʻau fua tele na faʻapitoaina e tagata e leai se tausiga faʻapitoa.

Mafaufau i uiga ma le faʻamatalaga o lenei ituaiga.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga o le ituaiga

O le "Eagle beak" e faasino i le ogatotonu o le vaitau, faʻamamaina, ituaiga umi o tamato e maua mai i luga. Na fafagaina e le au faifaatoaga Siberia mo le totoina o fanua i luga o le eleele ma totonu o le fale koli. O fua na fua lelei i tulaga o le afu o le tautotogo, ma le vaitau puupuu. E ui i lea, ua totoina atili i moega, aua o le ituaiga e le o se mea e aafia ai le tagata lava ia. Laʻau faʻatoʻa matutua o tamato "Eagle beak" tupu i le maualuga o le 1.5 mita.

Faatasi ai ma se tasi togavao e mafai ona e aoina mai le maualuga o le gaosiga e oʻo atu i le 8 kilokalama O lau o le laau e tele, lanumeamata. E masani ona aliali mai i luga o le laʻau 10 le faigofie.

E te iloa? O le tumato aupito tele i le lalolagi na ola i le Iunaite Setete, o lona mamafa e 2.9 kilokalama.

Faiga Fua

O le tulaga ese o lenei ituaiga o tamato o la latou foliga le masani ai. E pei o se puʻu o le aeto, faʻalaloa i luma ma faʻalelei i lalo. E mafai ona ese le lanu o le lanu mai le lanu piniki i le ulaula uliuli. O le mamafa o le mamafa o le tamato e 500 g, ma i le seleselega muamua e mafai ona oʻo i le 800-1000 g. I le vaega lona lua o le fuaina o le mamafa e sili atu ona lelei - e oo atu i le 400 g

E suamalie tele ma suamalie le Tomatoes, ma le pulupele o le tino, lea e saofaga i lo latou teuina fou.

Vaʻavaʻai i isi ituaiga o tamato, pei o le "Peresitene", "Explosion", "Klusha", "Iapani a le Iapani", "Casanova", "Prima Donna", "King of the Early", "Star of Siberia", "Rio Grande" Honey Spas, Zhigolo, Rapunzel, Samara.
O lenei fualaau aina e faʻaaogaina i auala eseese: latou te saunia ketchups, pastes, divers dressings, oloa faʻataʻavale, togi sua ma tipi i totonu o fualaʻau taumafanafana.

Tomatoes "Eagle beak" ua tupu uma i luga o le eleele ma totonu o le fale koli. O fua muamua na amata vave lava, mai le foliga mai o laulaau laiti i le fua o fatuga ua saunia, e le sili atu ma le 100 aso le pasi.

E te iloa? O Tomatoes e aofia ai le tele o serotonin, o lea e mafai ai ona latou tauva ma sukalati i le mataupu o le siitia o lagonauo
Mo le faʻavaveina o le tuputupu aʻe, faʻapipiʻi ma le faʻavaeina o laau e faʻatinoina i se taimi talafeagai, ma faʻalauteleina mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe e faʻalautele ai le gaʻo.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le lelei o lenei ituaiga e aofia ai:

  • tetee i meaola faalafua;
  • maualuga fua;
  • sili ona manaia.

E i ai foi mea le lelei i le tomato "Eagle beak", ae tusa ai ma o latou uiga latou te le taua:

  • manaʻomia le masani ona faʻasusu ma faʻasusu;
  • talo e manaʻomia le nonoa.

Agrotechnology

I le totoina o nei ituaiga o tamato, o le mea autu o le mataituina o le gaioiga o le gataifale, aemaise lava le mulimuli i tulafono uma ma fautuaga. O lenei mea o le a mafai ai ona aoina fua o fualaau faisua.

O le faagasologa o le tuputupu aʻe o soʻo se togalaau e aofia ai le tele o gaoioiga mai le filifilia ma le saunia o fatu, o latou totoina, i le tausiga ma le seleselega. Mafaufau i foliga o fua o fualaau aina "Eagle beak."

Fatuina sauniuniga

O fualaau mo afaina o le lumanai "Eagle Beak" e mafai ona faatauina e pei ona saunia, ma tupu tutoatasi. O laau totő e tupu mai fatu mamago o le a itiiti ifo le togi i le siosiomaga.

Ae ui i lea, o le faatelevaveina o le faagasologa o le osofaʻiga o uluaʻi fuālaau e mafai ona vave gase. Mo lenei mea, ua ave le ie, ua susu, o fatu ua taatia i luga, ua ufiufi i luga o se ie susulu i luga ma tuu i totonu o se fagu. E totoina fatu i luga o le eleele ma talo i le loloto o le 2 cm le eleele lelei mai humus ma togalaau aina.

E taua! O le faʻaleleia atili o le tuputupu aʻe o tamato i le eleele e aoga e faʻaopopo ai le pefu laupapa poʻo le superphosphate.

Toto fatu i atigipusa ma tausia lelei

Toto Tomato "Eagle beak" ua tupu ma tipu. I le afa lona lua o Mati, o fatu e muamua totoina i atigipusa, ma a mavae le 60-70 aso o le a latou siitia atu i le avanoa e tatala ai le eleele. O le eleele, aʻo leʻi totoina le totoina o mea totino, e tatau ona togafitiga faʻapitoa ma faʻapalapala.

Fatu mo le tuputupu aʻe lelei atili. A o le totoina o saito e loloto ile eleele i le 1 cm, ma le mamao i le va o laau toto e tatau ona itiiti ifo i le 1.5 cm.

Pusa o loʻo i ai i le lumanaʻi e tatau ona tuʻuina i se nofoaga mafanafana (e le itiiti ifo i le 20 tikeri) ma ufiufi i se tapuni malamalama poʻo se ata. O le oʻo mai o pupu muamua o le gafatia e tatau ona tuʻuina i le malamalama. Aua nei galo e uiga i le taimi e masani ai ona faʻafeinu. Mo vai muamua vai, e mafai ona e faʻaaogaina le moli.

A maeʻa foliga o le lua lau muamua, e totoina tamato laiti i totonu o ipu. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga se paluga o le eleele, oneone ma le peʻa ma liligi se vaifofo o le paluga faʻasalalau.

A o le i ai lima, totino totigilima ma e tatau ona aveeseina laau mai le eleele e faʻaaoga ai se spatula laau e faʻaitiitia ai le faʻafesoʻotaʻi ma lima.

O le taimi lava e maua ai fatu i totonu o le ipu, e faʻafeiloaʻi i latou i se mea pogisa, muamua ona fafagaina. A oʻo ina malolosi le laau, e faʻaleleia i luga o le faamalama sill.

Totoina i le eleele

A lelei le mafanafana o le palapala (i le amataga o Me - amataga o Iuni), e mafai ona totō fatu i le togalaau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona matala lelei le eleele ma ia puʻu uma e tumu i le faʻala (faʻaaogaina le sili atu i le 1 sipuni o mea totino poʻo minerale moli).

O fualaau e tatau ona tuu i se mamao o le 50 cm le tasi mai le isi.

Tausia ma fafaga

O le Tomato "Eagle Beak" e tatau ona faʻamalo faʻateleina ia le itiiti ifo ma le tasi i le vaiaso ma fafagaina faʻamaʻi faʻamalosi ma meaʻai i le tele o taimi i le vaitau, ona maualuga lea o le fua.

O le a aoga mo oe le iloa o le ammonium sulphate, Ammophos, Kemira, Kristalon, Plantafol, nitroammofosku, ma fugalaʻau faʻasaina: vaovao, palu lung, ponaivi ma iʻa, meaʻai, pateta potato e tuʻuina atu i vailaʻau. , skarlupu fuamoa, fagu faʻi, laʻau tilati.
O le taimi lava e aliali mai ai fugalaau muamua, e aveeseina ai mea oona mai mea faaopoopo ina ia le taofia ai le fausiaina o le ovary.

Ina ia faʻaleleia le lelei o tamato i le lumanaʻi, o taimi taʻitasi e tatau ona faia le lafumanu. I luga o le vavao ua aveeseina laulaau pito i lalo, ma e le sili atu i le 2 ni 'apa ua faia. O sea ituaiga taualumaga e tatau ona faia i le amataga o Iulai ma le faaluaina i le 10 aso. O lenei ituaiga o tamato e umi. E le gata i lea, o laumei mumu e le o taimi uma e tatalia ai le mamafa o fua tetele ma vavae ese. Ina ia aloese mai mea e le manaomia, o laau totogo e fusifusia se taotoga faapitoa.

Ina ia faia lenei mea, tuu paipa i autafa o le vevela, lea e fesootaʻi ma se uila. I le atoaga o le fausaga, toso le masini (i le mamao o le 40-50 cm) ma nonoa poloka vao o tamato e fusifusia i luga o le solo. E tatau ona faia lenei mea ma le faʻaeteete ina ia aua nei pasi le gaʻo.

Pests ma faʻamaʻi

E ui lava i le mea moni o le "Eagle's Beak" e toetoe lava a le aʻafia i meaola faalafua ma tumau i le tele o faʻamaʻi, puipuia faʻasolosolo le gaosiga o le a le afaina.

Ina ia faia lenei mea, ao le i totoina fatu i le eleele tatala, e tatau ona sasaa le pito i lalo i le vai vevela vevela. O vailaʻau faʻavaomalo poʻo faʻamalologa faʻaleaganuʻu faʻapitoa e pei o le chamomile decoction, celandine, ma le soa soapy o le a fesoasoani e tau ai iniseti.

E taua! E tatau ona faʻavasega faasolosolo ona faia i taimi taʻitasi e aʻafia ai fasi laau "Phytosporin", ma pe a oʻo mai se taufaʻataʻu o le paʻu o le paʻu, e tatau ona suʻi laau i ni faʻavae faʻavae apamemea.

Tuutuuga mo le tele o le fausiaina

Ina ia faʻateleina fua, e fautuaina ai e le faifaatoʻaga le faʻaaogaina o tagata e faʻaleleia le alualu i luma. Taulimaina fatu uma ma fatu laau. O le faʻaaogaina o le alualu i luma o le alualu i luma e faʻamalosia ai aʻa, faʻavaveina ai le faʻamamaina ma faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi. O vailaau taʻitasi e iai sona aafiaga patino.

O le tatau ona fausia o aʻa ma le tuputupu ae tuputupu ae o tamato o le a maua ai le "Heteroauxin" ma le "Kornevin." Le faʻaleleia o le puipuiga o laau e faaaoga ai "Immunocytofit" poʻo le "Novosil".

O le Ambiol poʻo le potassium ma le oloa gaosi suauu o le a puipuia ai oe mai le leaga o le tau. O le faʻaaogaina o mea e faʻaleleia ai mea lautele, e pei o le "Zircon", "Ecogel" poʻo le "Ribav-extra", e mafai ona ausia le maualuga o le aoga.

A maeʻa ona toto fatuga "Eagle beak", ia mautinoa o latou totoga lelei, e mafai e le faifaatoaga ona fuaina i taimi uma se seleselega tele ma se sapalai o fatu fou mo le isi vaitau.