Fua o le gaosiga

Kanata Sangvinaria: o aoga ma mea leaga

Kanata Sanguinaria - mamalu, ua salalau i totonu o vaomatua o Amerika i Matu. O le fiafia i ona fugalaau paʻepaʻe, o le laau o le mea moni oona, ae i le taimi lava e tasi, o lona aʻa, lea e taua o le toto, o loʻo faʻamalolo ai meatotino.

Vailaau faʻamaʻi

O le Kanata Kanata Rhizomes (Sanguinaria canadensis) e maualuga le faʻaogaina o alkaloids oona (chelidanic acid, chelerythrine, toxine sanguinarine, ma tannins), e aʻafia ai le tino o le tagata i auala eseese: e mafai ona faʻaosofia le faʻaoga o le tino, faʻaitiitia le lagona o aʻafiaga, faʻalavelave galuega o le cardiovascular system ma maua ai se faʻalogiga faʻapitoa.

Aoao e uiga i mea aoga ma le faʻamaʻiina o le Hypericum, aʻa o le paʻu, eucalyptus, fugala o le vao, hibiscus, mauga arnica, bison, riki mumu, elderberry redberry, fugani tibetan, parsnip, dusheni Indian, dandelion, casasva edife.

O vaega o totoe e le taua mai le manatu o vailaau. Ua taʻua o le fofo o le homeopathic, e faia mai le sua o le aʻa.

E te iloa? O meatotino o Kanata Kanesa na muai fautuaina e avea ma vailaau a George Henry Butt, o se sui o vave homeopathy.

Mea tau vailaau

O le aʻa o aʻa o se laau o se vaega o le tele o vailaau. O le tele lava o taimi o se vaega o le tele o le tale ma sauniuniga faʻafofoga. I vailaau faʻataʻitaʻi, e faʻaaogaina e pei o se tonic, faʻafefete, analgesic, emetic, ma faʻaaoga foi i le togafitiga o le niumonia ma isi faʻamaʻi pipisi.

E manatu foi o se sui lelei o le gasegase ma talafeagai mo le faʻapalapala manuʻa ma maʻi pipili; togafiti faʻamaʻi ma siama. O le Sanguinaria o se tasi lea o nai auala e fesoasoani e faʻamalo ai le ulu o le natura o migraine, ma e mafai foi ona faʻaleleia le tulaga masani o se fafine i le taimi o le misa.

E taua! E mafai ona faʻaaogaina e pei o se iniseti.

Faʻaaogā i vailaʻau ma le faleopathy

I le faleopathy, o Sanguinaria canadensis e avea o se mea e le mafai ai ona aveeseina, e sili atu le manava, faʻamoemoe, sui antibacterial. Faʻaalia foi le faʻaaogaina o faʻamaʻi pipisi faʻasolosolo, fomaʻi faʻamala, ituaiga eseese o migraine. E aofia ai i le tuufaatasiga o le tele o fualaau oona lea e togafitia ai le gaioiga o le fafine, ma e faʻaaogaina i faʻafitauli o le moaopausal.

O togafitiga faleopathic e aofia ai le sua juice suamalie e faʻaaogaina foi mo le le mautonu o le laau, le lepiagia, le negagia, le o le toto, leryngitis, le bronchial and chophoryngeal catarrh, rhinitis, sweat sweat, acne, spastic urination.

Mo le togafitiga o faʻamaʻi o le vavau o le tautala e faʻaaogaina foi le togafiti vao, launiu, maple, Manchurian walnut, yarrow, vao dope, marjoram, princess, lime, heather, rose, kalanchoe, cactus.

Faʻaaoga pisinisi

Sanguinaride, o se palloid o loʻo maua i le aʻa o se laau, ua faʻaaogaina. i le gaosiga o vailaʻau faʻaleleia o le tumama. Ua faamaonia le Sanguinaria e avea o se vaega o le tele o nifo, e pei ona i ai ni mea e puipuia ai siama. E le gata i lea, o le puipuia o le tartar na faʻaaogaina ituaiga eseese. Mo le togafitiga o gingivitis, o sauniuniga e faʻamamaina e maketi e faʻavae i lenei faʻasologa.

E taua! 0.5 kalama o le paʻu paʻu paguinar o le paʻu o se paʻu oona.

O le seleseleina ma le teuina o vailaʻau faʻasaina

I le avea ai o se meaola mo togafitiga faʻasoifua maloloina ma fualaau faʻasolosolo, o vaega uma e lua o le eleele ma ona aʻa e faʻaaogaina. O vaega o sanguinarians e faʻamago pe suʻe suavai mai ia mea. E mafai ona faʻaaoga le aʻa i soo se ituaiga. I le faagasologa o le sauniuniga, o le mea autu o le puipuia o lima: o le laau ei ai sona aafiaga faʻaleaga, o lona uiga autu o loʻo mu.

E te iloa? O le aʻa toto na maua ai lona igoa ona o le moli lanumumu lanumumu na maua mai ai.

Contraindications ma le afaina

E pei lava o fualaau faasaina ile homepaatic, Canadian sanguinaria faʻaaogaina i ni tulaga maualaloae, e ui lava i ona togafitiga faafomaʻi, o le sanguinaria o loʻo i ai le tele o faʻailoga. Sanguinaria ua solia i fafine maʻitaga, fanau, tagata e le faʻalogo i le tusi. A aunoa ma fautuaga faufautua, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona afaina, ma o le sese, o le mea e leaga ai, taʻitaʻia mataʻutia.

O le faʻaaogaina o soʻo se togafitiga o le homeopathic e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete. O fua le saʻo e mafua ai le vailaau oona, ma i le tulaga o le sanguinaria, o le mea mama atoatoa. O le mea lea, afai e tatau ona togafitia i lenei auala, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo faʻatalanoaga ma tofiga taʻitasi.