Tala Fou

10 nofoaga sili ona lauiloa mo le potu malolo

O le lapoa tele o le potu malolo e faigofie ai ona tuʻuina se numera tele o laau i totonu. O le a le ituaiga o sui o le fugalaau e le mafai ona maua i totonu o le potu malolo fai fualaau aina.

O iinei e mafai ona e vaʻaia ma teuteuina ai ni pama, ma le maualuga o le dracaena ma isi laau e ola ai e leʻi manatu o latou tagata e tatau ona tuʻu i isi potu.

O le tele o taimi, o le potu malolo e ese mai isi potu ma lana lava microclimate, lea e mafai ai e laau totino ma tagata o le fale ona nonofo ai. E tatau ona filifili ma le faʻaeteete fugalaau i totonu mo le potu malolo, aua e na o le taimi lava e mafai ai ona latou avatu i tagata e ona le fiafia moni.

A iai le tele o laau toto i totonu o le potu, e tatau ona i ai i le ea le tele o le susu. O le mafuaʻaga lea, mo le soifua maloloina ma le mafanafana o le potu nofo potu o loʻo fautuaina e faʻatau se mea e faʻamaualalo.

A uma ona faitau lenei tusiga, e mafai ona e faamasani ia oe lava i laau sili ona lauiloa ua tuu i le potu malolo.

Pellargonium

O lenei fugalaau e sili atu ona lauiloa o le "geranium masani".

O le laau e le fetaui mo le faʻapipiʻi i totonu o potu moe po o potu o tamaiti, o lea e tatau ai ona mitamita le nofo i totonu o le potu malolo.

I totonu o se potu vateatea, o lona manogi e foliga mai e faʻaola ma faʻafouina..

O le matagofie o ituaiga eseese e le mafai ona faamalieina ai mata o tagata o le fale. O nei mea uma e mafai ai ona avea le geraniums ma tagata e sili ona lauiloa i totonu o le fale.

Na o le pau lava le tulaga mo lona soifua manuia ma lona vaʻaiga o se potu e malamalama lelei.

Jasmine

O lenei fugalaau manogi e matua malamalama-alofa. O lenei uiga e tatau ona mafaufauina pe a filifilia se potu mo lona tulaga. Ona o le leai o se malamalama, atonu o le a mate le laau. E tele ituaiga lauiloa o le Jasmine e mafai ona maua i totonu o potu nofo.

Jason televise. O le laau e mafai ona ola maualuga e oo atu i le 2.5 mita. Lanu piniki-piniki pe a uma ona fuga mai i le paʻepaʻe, manogi fugalaau.

Vaʻalaʻau Jasmine e mafai foi ona ausia se maualuga o le 2.5 mita. O le laau e paʻepaʻe, fugalaau sili ona manogi. Amata ona fuga i le amataga o le tautoulu.

Primrose Jasmine E ese mai i ona uso a tagata e leai se mea e pala ma e leai ni fugalaau samasama.

Lemoni poʻo le moli

O nei laau toto o le autu lea o le faamemelo o le tele o fai togalaau.

O le laau lava ia o se teuteuga o le potu.

O lona manogi malu ma le le maluelue o le a fesoasoani e toʻafilemu ma malolo pe a uma se aso pisi..

I totonu o le au potu malolo, o loʻo i ai uma lemoni moni ma moli, faʻapea foʻi ma a latou mea teuteu matagofie.

O laau teuteu e lapopoa i le tetele, ma o laau moni o loʻo ola malolosi.

Gardenia

Jasmine gardenia e matagofie ma susulu lau. O lona teuteu e manogi, fugalaau fugalaau. O se fugalaau laititi e tele ituaiga eseese. Gardenia e matua faigata lava ona tausia. Ina ia mafai ona fiafia le mata i ona lanu matagofie, e tatau i le o ona ona gauai totoʻa i ai. O le fugalaau e fiafia tele i le la, susulu potu.

Dracaena

O lenei laau "tatu" na manumalo i le tele o fugalaau fugalaau. Dracaena o se tasi o potu sili ona lauiloa potu nofo potu.

E manaʻomia e le fugalaau le faʻaleleia o le ea ma faʻafeiloaʻi soo. Tuu le laau i totonu o se potu mafanafana ma susulu.

Ficus

Vasega masani mo le ola. E mafai ona maua i toetoe o fale uma. Ficus, e masani uma lava, o loʻo i ai sona foliga lalelei matagofie.

O le laau e le lelei i le tausiga, e mafai ona e filifilia e tusa lava pe amataina fugalaau.

Amazon lily (Euharis)

E pei o isi lili, o le a faʻatumu e le laau le potu ma se manogi manaia i le taimi o le fugalaau. E tatau ona i ai i le potu mafanafana ma susulu le lanu o Amisa.

Chinese Rose (Hibiscus)

O le laau e sili ona tuʻuina i le potu malolo ma faʻasalalau faʻasalalau. O Hibiscus le lelei ma le malosi, e sili ona manaia i le taimi e tupu ai.

Otofi

Masiofo i totonu o fugalaau fugalaau. Afai e mafanafana le potu malolo ma o le ea i totonu o loʻo tumu i le susu, ona avea ai lea o le kulisi ma filifiliga sili mo le tagata e teu ai meaai.

E i ai le tele o ituaiga o nei fugalaau matagofie. I totonu o ituaiga e talafeagai mo le tuʻuina i totonu o le potu malolo, e mafai e se tasi ona fiafia i mea nei:

  • Angrekum.
  • Bifrenaria
  • Aeriders.
  • Dendrobium.
  • Wanda.
  • Miltonia.

Encyclicals - vao vao faʻatasi ma fugalaau laiti, faʻapenaina se manogi manaia i le taimi o lona ola. E le lafoina e Encyclia laulaau i totonu o le vaalele.

Phalaenopsis - o ituaiga sili ona lauiloa o totonu o orchids. I le manaʻomia o se tausiga lelei, e mafai ona tuputupu aʻe ma le manuia, e le gata i le potu malolo, ae i totonu foi o le potumoe, vasega pepe poʻo le umukuka. E teuteuina Phalaenopsis i ona lauulu matagofie, fugalaau lanu papaʻe papaʻe ma piniki piniki.
Monstera.

O lenei laʻau fale ua maua le lauiloa ona o ona laʻau e le masani ai. I le faaopoopoga i foliga le masani o laulaau, o le laau e matagofie ona fugalaau. O Monstera ua avea o se laau oona, ae le mafai ona tuʻuina atu mea leaga i le siosiomaga. O le laau e mafai ona 'ona' ai pe afai e te 'ai ona lau.

O le fugalaau e tatau ona i ai i totonu o se potu ma se moli vaivai, faʻafefe. O eleele i totonu o se fagu e tatau ona susu i taimi uma. I le taimi o le mafanafana, e tatau ona sosolo laulaau i taimi uma e mafai ai.

Ua e masani i laau sili ona lauiloa e mafai ona tuu i totonu o se potu malolo tele. Ma o fugalaau o loʻo i totonu o lau potu malolo?