Laʻau

Fualaau aina Alexandria: talafaasolopito o le galueaiina, faʻamatalaga o le eseesega ma foliga o le tausiga

Faatasi ai ma le tele o togalaau o togalaau aina, o le tele o laupepa e tatau ona toe teuteuina, e sili ona talisapaia. Latou te fua mai i le taumafanafana uma, ma e mafai ona e atiina ae e le gata i totonu o le togalaau, ae i totonu o le potu i luga o le windowsill. O se ituaiga lauiloa o strawberries Alexandria, tuputupu ae tutoatasi mai fatu, o le a tuuina atu sua suamalie manogi i tamaiti ma tagata matutua seia oo i le faaiuga o le tautoulu.

Eseesega Tuputupuʻe Talafaasolopito

O lea e leai se faʻalavelave faʻalagona, e taua le taʻua vave - o le berry, lea e lauiloa e pei o strawberries, o le mea moni lava o se faʻasaga vine. O strawberries moni, e ui lava e manogi ma suamalie, e laʻititi ma e seasea lava. I soo se tulaga, ae le o le avanoa faatapulaa o fale o le taumafanafana, lea o loo i ai se taua mo vaega taitasi. E ese mai togalaau o togalaau i foliga o vine, manogi, lanu ma le fua o laulaau. O togalaau o togalaau, i le isi itu, o loʻo faʻatusalia i luga o nofoaga i ituaiga uma o foliga ma lanu. O le tele o vine vine Alexandria ua lauiloa mo le silia ma le afa seneturi. I le 1964, na faʻalauiloa ai o ia e Park Seed Company.

Faamatalaga o le eseese o strawberries Alexandria

O le togavao e oʻo i le luasefulu inisi le maualuga. E le afaina ai se musika. O lau lanu lanumeamata lanumeamata, faʻatasi ai ma se pito faʻamalosi, gaugau i le veto tutotonu. O fugalaau e paʻepaʻe, laiti, faʻatasi ai ma fugalaʻau.

Laʻau laiti laiti, e aunoa ma le ua, o le mea e sili ona lelei, faʻapupula latalata atu i le ape. O le mamafa o le fua o le fua e 8 g. O le lanu o vine o le mumu, o le lanu e manaia. E mafai ona iloa fua, e vali mumu. O le pulupulu e suamalie, sili ona lelei, faatasi ai ma se fualaau faʻasalaga faʻalauiloaina. O fualaau e masani ona faʻaaogaina mo le teuteuina o faʻamafaʻi ma pusa, mo le faia o siamu ma le pelo.

O vine o le vao vao Alexandria e laiti, ae suamalie ma manogi.

Tulaga o le vasega

O le eseese o loʻo toe faʻaleleia. Mo strawberries, o Alexandria e faʻaalia e le tele o galu o fua mai fua mai ia Me ia Oketopa, o se avanoa e le mafaamatalaina ma se tamai laʻau. Fua o le seleselega. O le fua, 400 g o fualaau suamalie suamalie ua aoina mai le vao. O fualaau o le vaʻaia o Alexandria o loʻo faʻaalia i le malulu ma le faʻamaʻi o faʻamaʻi. O le laau e faʻaleleia e fatu, talu ai e le tuʻuina mai e le vao ni musika. O le fua faʻatau ma le leai o se musele e faia ai le sosolo silika e sili ona fiafia i ai pe a filifilia se vine mo le ola i luga o se faapaleni poʻo se faamalama sill.

Vaega o le totoina ma le tuputupu aʻe o strawberries Alexandria

Mo le totoina o le strawberries, o fatu o Alexandria e maua pe ola tutoatasi mai fatu. O le toe gaosia e fatu e tele ona lelei: o le mea e tupu ai laau e le afaina i le nematodes, ticks ma viruses. E masani lava, pe a faʻatau sau vine i le maketi, e le mafai ona e mate faʻatasi ma le ituaiga, talu ai e le o taimi uma e mafaufau ai tagata faatau. E le gata i lea, o le faatauina mai o fatu o se mea e mafai ona maua i le tamaoaiga, ma afai e te mauaina oe lava, ona e saoloto ai lea.

E sili atu le aua nei faʻatau faʻatau vine i totonu o le maketi, ae ia totoina oe lava mai fatu

Fuaina o Gaosiga o Fatu

Faʻatasi ma vine sili ona paʻu, faʻatasi ma se naifi malosi, vavae ese ma le faaeteete luga o le papa o le paʻu ma le itiiti ifo o le pipi. O loʻo tuʻuina i luga o se solo pepa ina ia faʻagogo. A maeʻa ni nai aso, ona fufulu lea o fasi mago i tamatamailima, faʻasaʻo fatu. O loʻo i ai se isi auala: o vine mama ua maeʻa maeʻa i se ipu vai. O le pulupulu i lenei tulaga e fetogi, ma o fatu e tumau i le pito i lalo. Suavai ma paluga pulupulu ua sasaa mai, o fatu ua faʻamauina ma ua mamago.

Fuaina o fatu ma totoina togalaau

E tusa ai ma iloiloga, vave vave ona leai ni fatu laau toto, o lea e fautuaina ai e amata ona totō vave pe a uma le seleselega. Ae ui i lea, o le tele o fai togalaau e amata ona toto laau i le faaiuga o Fepuari po o le amataga o Mati, ao latou mauaina uluai fua i le tausaga lava e tasi.

Vitio: toto fatu

Ina ia maua mai fatu mai fatu e te manaʻomia:

  1. Saunia ni mea lelei.
  2. Faʻatau se tamai pusa tioata ma fai ni pu mo alavai i totonu.
  3. Faʻatoʻa le pusa 'oloʻo maua ai le eleele lelei, faʻatusatusa ma le maualuga.
  4. Faʻamama le eleele i se auala mafanafana o Fitosporin.
  5. I luga o le eleele, taatia se solo paepae paʻepaʻe, ma faʻafeinu foi i se vaifofo o Fitosporin, poʻo se laulau o le kiona.
  6. Liligi le fatu i se isi saula ma tufatufaina ma le faaeteete i se nifo nifo i luga o se solo solo poo le kiona.

    E tatau ona tufatufa atu se vaega o le kiona i luga o le palapala ma fufuluina fatu ile luga

  7. A faʻaaogā se solosolo, e mafai ona e tu i totonu o na nofoaga o le a toto ai fatu. O le mea autu e le o le faʻalolotoina.
  8. Ufiufi ma se tapuni poʻo se ata tifaga e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le susu, faʻafeiloaʻi i se nofoaga susulu ma faatalitali mo pepa muamua moni e aliali pe a mavae le tolu po o le fa vaiaso.

    A mavae le 3-4 vaiaso, o le a aliali mai ni lautusi moni i luga o le totogo

  9. I le laasaga 2-3 o nei laulaʻau, vavae ese fualaau i totonu o fagu po o ipu.

    Fafano fualaau o le vine i le vaega o 2-3 lau moni

  10. I le amataga o Mei, e mafai ona ave i fafo ni pusa ma ni laau toto i le ea fou mo le faʻamaʻaina, sosoo ai ma le totoina i le laufanua.

Vitio: totoina o fatu

O le malamalama lelei o le tulaga autu lea mo le mauaina o le ola maloloina, ae le o ni fualaau aina. Ina ia mafai ona malosi le toto, ia fautuaina le fafagaina o fualaau aina pe a uma ona faaali mai le lautusi lona tolu, e faaaoga ai humus poʻo isi lavalava sauniuni. Mo se faʻataʻitaʻiga, Gumi-20M Rich, lea, e faaopoopo atu i se faʻalavelave o fomaʻi, e aofia ai foi le Fitosporin, lea e taofia lelei ai le atinaʻeina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi o laau toto.

Ali-20M Rich - fertilizers containing macro- and microelements, e maua ai meaai paleni o laau toto

Faʻamasinoga

Mo le totoina o laau i le eleele tatala i Me, ua faʻamamaina se vaega laitiiti, o le palapala o loʻo i ai i fugalaʻau po o le palapopoina o le faapalaga ua faaopoopo i ai, lea ua faʻafefiloi ma faʻapipiʻiina. O fatu laau e totoina i se mamao mamao mai le tasi ma le isi mo le tuputupu ae. O nisi o fai togalaau latou te ufiufi ia laau ma fagu paʻu paʻu e faʻaitiitia ai le mamafa o le totoina.

Ina ia mautinoa le lelei o le seleselega o seleselega, e fautuaina ia mulch le palapala. E lua ituaiga o mulch: organic ma inorganic. Organic mulch - palasi vao, peat, hay, nila. E faʻaleleia lelei le eleele, ae ua pupuu. E tatau ona sui tasi pe faalua i se vaitau.

O le mulic mulch e lelei le sua lelei o le palapala, ae ua pupuu

Inorganic mulch - spandbond, kiriata palasitika. E sili atu ona umi, ae le faʻaleleia le tuufaatasiga o le palapala ma ma le tele o le susu e mafai ona mafua ai le pala. O lona lelei e aofia ai le mea moni o loʻo tumau pea le lelei o le susu, faʻalavelaveina le tuputupu ae o vao, ma o le palapala i lalo o sea mulch warms vave ma tumau le vevela.

Pe a faʻaaogaina le faʻaogaina o le laʻau, e totoina fualaʻau o strawberries i luga o faʻataʻetaʻu i totonu o mea

Ina ia fauina i se nofoaga tumau e te manaʻomia:

  1. Saunia se moega 100-110 cm lautele. Taʻu le palapala ma faʻafetaui.
  2. Po o le a lava le mulch filifilia i totonu o le moega, ia eli lua o le 25x25x25 cm i se mamao e 30 cm mai le tasi ma le 50 cm i le va o laina.
  3. Suavai i pupu ma totō laau toto, taumafai e aua le faʻalolotoina le pala.

    E tatau ona totoina laau toto i se mamao e 30 cm mai le tasi ma le 50 cm i le va o laina

  4. Ufiufi le eleele faʻamaoaigaina ma le humus, ma mulch faʻatasi ai ma le solo ma le paʻu mama. Afai e faʻaaogaina se mulilua, ona faʻapipiʻi lea o pito o le meafaitino i le nofoaga o le togalaau.

    O pito o le ata tifaga e tatau ona faʻataʻamilomilo i le nofoaga o moega

A maeʻa le totoina o laau i le eleele avanoa, e fautuaina e vavae ese fugalaau muamua e aliali mai, ina ia tupu atili ai laau toto ma maua aʻa.

I le tele o tulaga, i le faaiuga o le taumafanafana e latou te taumafai e faataitai le fua muamua o vine. O fualaau o le Alesania o le tele o mea e faʻafeoloolo ai le maualalo o le vevela, o le a sili atu le tausiga mo lea mea o le a le afaina ai le tele o faafitauli. E fautuaina le toe faafouina o laau i tausaga taʻitasi uma e maua mai ai se faʻatoʻaga lelei, lelei ma lelei.

Iloiloga Aʻoaʻoga

Toe iloilo: Fatu o le faʻatoʻa gamontant Gavrish "Alexandria" - Ua na o se ituaiga tala faiva! Faʻasoʻatoa: Faʻalēmataʻu, fuaina o taumafanafana uma Minuses: leai ni moa I ni nai tausaga talu ai, na matou suia mai le tuputupu aʻe o le strawberries i strawberries ma e leʻi faʻafefe lava. Tatou te ola i le tele o ituaiga, ae o le autu o Alexandria ... O fualaau e le lelei, saogalemu atoa ma le vevela. O fua mai Iuni ia Setema e faʻaauau. Ma o le mea moni lava, e sili atu ona suamalie nai lo strawberries! O le laau e manaia, pe a uma le 2-3 tausaga e mafai ona e totoina se mea fou, pe mafai foi ona e vaeluaina le vao tuai.

Meg452//otzovik.com/review_3594196.html

E maua ai vine i lena lava tausaga, i le tausaga ua teʻa, na ou ola ai i le seleselega o Alexandria eseese mai 2 kamupani - Ou te leʻi matauina le eseesega, e ui lava e eseese i ata o ato - mai le RO. O vine e suamalie, manogi. O le isi na totoina Baron Solemacher, ae mulimuli ane - ia Mati. Na paʻu le pepe mai le ipu i luga o le moega ma se fala. O lenei vailaʻau na gaosia na o ni nai vine i le faaiuga o le taumafanafana.

Tatyana//www.forumhouse.ru/threads/93593/page-27

Ae o ituaiga eseese: Alexandria, Baron Solemacher, Ruyan, Rozeya, o nisi papaʻe (Ou te le iloa ituaiga, fua na foai), Ali Baba sa taumafai mai i fualaau aina laiti. E sili ona fiafia i le Ali Baba ma le paʻepaʻe. Le sili ona manogi, suamalie ma lapoa. O Alexandria e faigofie atu ona tofo, ae sili atu ona aoga. Rozeya ma Ruyan - e leai lava ni fua, ma o le tofo e le lelei tele. O nisi oi latou na taufaaleaga ma se musika!

faamasino//www.forumhouse.ru/threads/93593/page-27

O le asō, faafetai i le vine strawberry Alexandria, sa ou asiasi i le parataiso, ua taʻua MOTHERLAND. I aso nei, na ia tauina fua muamua o vine mai laau vao na totoina i fua mai Fepuari. Ma manatua, i le kata "RATATUY", ina ua uma ona tofo i fua, na ou siitia i le taimi i le 40 tausaga talu ai, ina ua matou aoina ma oʻu matua i Urals i lenei togavao i totonu o le vaomatua i taumafanafana uma, e taofiofia i le taina o kamela. taimi e foliga mai ai namu e pei o ni monsters tetele.

222bagira//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-4761.html

Soo se mea lava e te filifili e tupu ai le strawberries - i luga o se fasi fanua poo totonu o se fagu i luga o le faapaologa, o le a le tuua oe na o se tamai vavega. O le faʻafiafiaina o le manogi o suamalie suamalie o le a tumau ia te oe, ma folafola ai se suamalie suamalie.