Cherry

Tulimanu suamalie mo le taumalulu: o le a le tele e mafai ona teuina, pe faʻafefea ona faʻamalo ma mea e fai

I le taumafanafana, matou te faʻaaogaina le fiafia i fualaau 'eseʻese e aunoa ma ni tapulaa. Ae i le latalata mai o le tautoulu, e toatele e tau mafaufau e uiga i le galo o fualaau aina ma vine, i le taumalulu e faaaoga ai e avea o se punavai faaopoopo o vitamini. O le pelene ua manatu e sili ona talafeagai mo le teuina o taimi umi, o loʻo i ai se aofaiga tele o vitamini, e faʻasaoina lelei lona tofo ma mea aoga e tusa lava pe ua maeʻa le teuina i totonu o le pusaaisa. Sei o tatou taumafai e iloa pe faʻapefea ona togiina cherries, o le a le tele e teuina ma pe faapefea ona sili ona faʻaaoga.

Pe tumau pea meatotino aoga

I tausaga talu ai nei, o le maluluina o vine ua faʻalagolago ma le faʻamalosia le tafega masani i le ituaiga jam po o compotes mai luma o le tau malulu. O lenei metotia e lauiloa aua e le gata ina itiiti se taimi, ae faapena foi e faʻatagaina oe e teu se mea maualuga o meaʻai i meaʻai tioisa. E toʻatele e fiafia i le tele o meaʻai faʻapitoa e teuina pe a faʻamaʻa. Mo le faʻatusatusaga, afai e te teu faapelepele i le vevela o le potu, e sili atu i le aso, o le a leiloa le 10% o le acid ascorbic o loʻo i ai, ma a maeʻa, e ono ono masina talu ona teu. O le mea lea, o le maluluina o fua o le a taofi pe tusa ma le 100% o vitamini i le ono ono masina o le teuina ma e oʻo atu i le 90% i le isi.

O peleti e tamaoaiga i vitamini ma minerale. O loʻo i ai le fructose, glucose, vitamini C, E, B, o vailaʻau eseese o meaola, aemaise lava, gaʻo kulifa, e aoga mo tina faʻamoemoe.

Matou te fautuaina oe e faamasani lelei i fualaau mo le faia o le sukalati ma le lauti mai laulaau i le fale.

O le 'aiina o cherries i meaʻai e maua ai le faʻafitiaina o le tino. E aoga tele mo le hematopoietic system ona o le pectin o loʻo iai i totonu, o le acid ascorbic e faʻamalosi ai puipui o toto toto, faʻamaʻaina i latou mai pusa cholesterol. O se aoga aoga i luga o le cardiovascular system, e aoga tele mo gasegase maualuga ma lona mafai ona faʻaitiitia le toto.

O le maualuga o le vitamini C e avea ai cherries ma fesoasoani taua i le puipuiga ma togafitiga o faʻamaʻi viral i le taumalulu-taumalulu, decoctions, compotes e mafai ona faʻaaoga uma i tamaiti ma tagata matutua.

E te iloa? E tusa ai ma meatotino ma gaoioiga, e 20 fua o vine o vine e tutusa ma le 1 papalama o aspirin.

O cherries tipi ua manatu o se meaʻai, maualalo-kalori oloa. E na o le 46 kalori i le 100 grams o meaʻai tioisa, ma e sili atu le lelei! Talu ai ona o le maualuga o mea o loʻo i ai gaʻo meaʻai, o le a avea ma se meaʻai sili ona lelei ma maua ai se tau o le malosi. Ioe, pei o soʻo se oloa, e le aoga le peleni i tagata uma. E mafai ona afaina ai tagata o loʻo mafatia i le gastritis poʻo le manava o le manava, ona o lona sua oona. E le gata i lea, e te le fautuaina e faʻaaogaina ma tagata mamaʻi, aua o vailaʻau o loʻo i ai, lea e maua ai le lanu mumu, e mafai ona mafua ai mea e maua ai meaʻai.

E taua! E le mafai ona e 'ai i piko, ona o vailaʻau o loʻo aofia ai i totonu o nei mea oona ma mafai ai ona mafua ai le onā matautia!

Ae ui i lea, o aoga o siaki tioata e sili atu ona manino mai le leaga, ma io latou uiga lelei, latou te lelei mo oloa na faia e le fale. O le malulu o le filifiliga pito sili lea mo lona teuina, aʻo faʻamalosi meaai, foliga vaaia ma tofo.

Faatasi ai ma metotia uma o le selesele fualaau faisua, fualaau aina, vine ma laau mo le taina o le tau malulu e sili ona talafeagai ma vave. O le mea lea e mafai ai ona e laveaʻiina lanu, vine, apu, apricot, tamato, peʻa lanumeamata, eggplant, uka.

Saunia o Cherries

Ina ia mafai e le au pele ona faʻafiafia ia te oe i le taumalulu ma se tofo lelei ma le matagofie ile taimi e kuka ai, e tatau ona faia le sauniuniga maeʻaeʻa mo le faʻavela. Mafaufau pe faapefea ona fai sao. Muamua lava, e tatau ona filifili pe oa mea o le a teu ai vine. E mafai ona e filifilia filifiliga eseese - taga masani palasitika, taga faʻapitoa ma se kilipa mo le malulu, pusa palasitika. O faʻapitoa faʻapitoa e masani ona faʻaaogaina, latou te faʻaitiitia le avanoa nai lo pusa, ma e sili atu ona faigofie nai lo faigofie faʻapipiʻi, talu ai o loʻo tuʻuina ia vine i le tasi papa.

O togalaau e tatau ona filifilia ma le faaeteete, lafo i fafo mea leaga pe mama foi, aveese ia meaʻai ma lau. A maeʻa lena mea, e mulumulu le talone i ni nai taimi, muamua i lima, fufulu i totonu o koneteina i le vai, ona i lalo o le vai tafe, tuʻu i totonu o se mea e teu ai. Lafoaʻi fualaau aina i luga o solo pepa ina ia faʻagogo.

E taua! E le fautuaina e filifili fua o vine mama mo le maluluina, e matua vaivai lava ma e mafai ona inu.

Auala e malolo

I aso nei, e tele naua meaʻai mo le faʻamaisa, lea o le a faʻasaoina ai le maualuga o aoga i fua, ia tatou faamasani ma i latou.

Faatasi ai ma ponaivi

Ina ia mafai e le cherry ona taofi le tele o le vitamini, e sili ona lelei le tafeina o fatu, mafaufau pe faapefea ona fai sao. Atonu o le auala aupito faigofie lea ma sili ona vave. I le faaopoopo atu i ai, o loʻo i ai sona avanoa faapitoa. Berries, faʻamaisa mo le taumalulu i lenei auala, taofi le tele o le sua, ma faʻatasi ai ma meaʻai.

E taua! Cherry ma maa e teuina mo le silia ma le tausaga, talu ai ona o le umi o le teuina, o le hydrocyanic acid e amata ona faʻasaʻoloto mai maʻa.

Faʻasusu faʻamaʻi faʻatasi ma le ponaivi:

  1. Saunia fualaau, faʻapipiʻi, fufulu ma le faaeteete i lalo o le vai tafe, tuʻu i luga o se solo e faʻamago.
  2. O le taimi lava e matua maeʻa ai le sua, tuʻu i se tasi o pusa i totonu o soʻo se koneteina pe na o le pito i lalo o le pusaaisa ma faʻaalu mo le tusa o le 5 itula. O se laasaga lenei o le faʻataina muamua, o le a mafai ai ona faʻasao le sua ma le aoga o fua i le tele e mafai ai ma puipuia ai a latou mea leaga i le taimi e teuina ai.
  3. A maeʻa le 5 itula, faʻapipiʻi siaki tioata i taga sa muai saunia poʻo ni koneteina, ia vavalalata ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. Le itiiti ifo o le ea i totonu o le tane, o le lelei o le a tumau le oloa.

E taua! E sili atu le aua le fagogo le tele o afifi i le taimi e tasi, afai e le mafai e le pusaaisa ona taulimaina, o le a le ola lelei fua.

Lua

O siama tioata e faʻamalieina e lelei pe afai e fuafua e faʻaaogaina mo le faia o compotes, pies, dumplings.

E te faʻaleleia oe lava i le taumalulu ma le suamalie, ia tausia sauniuniga o fualaau aina ma fualaau: apu, pears, plums, blueberries, lingonberries, strawberries, gooseberries, currants (red, black), yoshta, chokeberry, sea buckthorn.

O le faʻagasologa e ese mai le masani o le malulu o vine atoa.

  1. Matou te faʻamagoina fatu ua mama, ona toso ese ai lea o ponaivi e faʻaaoga ai se mea faigaluega faʻapitoa po o se pine saogalemu.
  2. Matou te tuʻuina atu e faʻamalo le sua tele, lea matou te tuua ai le vine mo sina taimi i totonu o se meaʻai.
  3. Faʻataʻatia ma le faʻaeteete ia vine i totonu o se pusa se tasi ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le faʻamaisa.
  4. Faʻamau i luga o siene muamua i totonu o koneteina poʻo taga ma teuina i totonu o le pusaaisa.

I le siva suka

O se tasi o fua muamua o fualaau mo le faʻamaʻiina, lea o le a mautinoa ai le fiafia i le nifo, - siaki frozen i si suka suka.

  1. Muamua e tatau ona e kuka le suka suka. Mo le faia o lenei mea, sasaa le 1 lita o le vai i totonu o se fagu ma faasolosolo faasolosolo malie i le 1.5 kilokalama o le suka, faʻaosooso malie, aumai le siva i luga o se vevela vevela e vevela ma tuʻu ai e faʻamafanafana.
  2. O laʻau ua saunia i totonu o koneteina mo le faʻamaisa, faʻatumu i latou i le afa, ona sasaa atu lea o le sipuni suka suka mama, tuu mo ni nai itula i le vevela o le potu.
  3. Kuni ia koneteina ma faʻamau faʻamau ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.

Aoao pe faapefea ona saunia ma faasao mo tamato o le taumalulu, kukama, zucini, squash, pepa, aniani, garlic, mumu ma le cauliflower, broccoli, pea lanumeamata, rhubarb, piʻamea, physalis, celery, horseradish, butterta, mushrooms.

Rubbed i le suka

O le isi auala e le masani ai o le seleselega o le malulu. vine, fanua ma le suka. O sea ituaiga meaʻai e taua foi o le kulini masi, na o le, e le pei o le faʻamatalaga masani, e le manaʻomia le faʻaopoopoga o faʻasao ma tumau ai le maualuga o mea aoga.

  1. O le mea na saunia ai le paluga pi, mince, faʻafefiloi ma le suka i le fua faatatau o le 1: 1.
  2. Liligi le paluga i totonu o koneteina, ufiufi i le tapuni ma le faleoloa i totonu o le pusaaisa.

E te iloa? O faʻataʻitaʻiga o faletalimalo e fautuaina oe e sasaa le paluga-suka i totonu o fagu palasitika, o se mea faigofie lava le tosoina o le aofaiga tatau ole tino e aunoa ma le faʻaaogaina o sipuni.

O le a le umi e teuina ai

O fualaau suamalie ua teuina, o se tulafono, mai lea vaitau i lea vaitau, o lona uiga, 1 le tausaga. O lenei tulafono e faʻaaoga i le teuina o cerise tio. Afai e te faʻamalo saʻo, e tusa lava pe a uma le tausaga, o le a gaosia pea fua, ae latou te faʻaitiitia le maualuga o vitamini, ma e na ona latou le toe aoga.

Faamasani oe lava i auala o le seleselega mo le aniani lanu meamata ma le laniketi lanumeamata, laau afaina: anufe, pasili, cilantro, arugula, meaʻai, lela.

Faʻafefea ona faʻaleagaina

Matou te faamasani i tulafono faavae o le faʻamaisa, ae o le mea e le tatau ai ona faʻaleagaina foliga vaaia, e le gata ina faʻaleagaina foliga vaaia, ae faʻaitiitia ai foi le anotusi o mea aoga i totonu o le oloa. E faʻafefea ona faʻaumatia le peleni? E pei o soʻo se oloa tioata, e le fiafia i le faʻaitiitia o le paʻu ma le paʻu o le vevela, ma o le a faasolosolo faasolosolo malie lava - muamua tuʻu i totonu o le pusaaisa seia maeʻa maeʻaeʻa ma na ona aumaia i le vevela vevela.

O a mea e mafai ona e kuka

O peleni e le gata o se punavai o vitamini eseese ma elemene o elemene, ae o se meaʻai fua lelei. I le foliga tioisa, o loʻo tumau ai ona aoga ma foliga vaaia, lea e taua tele pe a faʻaaoga i le kuka. O cherries tipi e faʻaaogaina i le tele o meaʻai matagofie.

Le sili ona lauiloa ma manumalo-filifiliga - tao tao. E mafai ona avea ma se taʻalo faʻatasi ma cherries, paluga, kalu falaoisi ma le tumu o le uʻamea, pies, twirls, puff buns. Mo le taoina, e sili ona lelei le faʻaaogaina o fualaʻau e aunoa ma ni maʻa poʻo se suka suka.

E mafai ona e faia ni mea sili ona matagofie, paʻu, teuteu mai siaki tioanoa, latou te faʻaleleia ai le puipuiga o le tino ma maua ai le malosi, lea e taua tele i taimi o malulu malulu. Ma faʻamamaina i le suka, ua toetoe lava o fualaau aina suamalie, ua naʻo lou manaʻo e faʻafefe i vai inu e 'ai. O le mea lea, na matou maua le faaiuga o le siaki o se oloa sili ona aoga, matou te iloa pe faapefea ona fagogo i le fale, ma e mafai ona matou manatu saogalemu o le a fiafia ia te oe i lona taumafanafana ma le manogi e oo lava i le taumalulu.