Mini taʻavale

Mini tractor KMZ-012: iloiloga, tomai faʻapitoa o le faʻataʻitaʻiga

I totonu o le auupega o le tele-tele-tractor machinery, o loo i ai se manaoga faapitoa, ona e taugofie, taugata ma aoga. O le kamupanī fou fou na tulaʻi mai KMZ-012 na faʻatautaia le faʻatautaia o le au faʻatautaia o le aufaʻasalalau, ma avea ma fesoasoani moni mo tagata lautele, faʻalapotopotoga laiti poʻo nuʻu masani.

Faʻatau

O foliga vaaia o le tele-tractor KMZ-012 e tatau ona inisinia Kurgan Machine Works. Mo se atinaʻe e leʻi iloa muamua e le tele o tagata faʻatau, o le tekinolosi ua avea ma faʻataʻitaʻiga muamua, o loʻo faʻatulagaina o ia o se fesoasoani faigofie ma aoga o le faʻalapotopotoga lautele mo le faʻatinoga o galuega tau faʻatoʻaga e ese le faigata. I le taimi muamua, o le Kurgan Machine-Building Plant sa masani lava mo le gaosiga o meafaigaluega a le militeli, aemaise lava le BMP, lea na tuuina atu i le sili atu i le 23 setete o le lalolagi. Mo le taimi muamua na faʻalauiloaina ai le avetaʻavale i le 2002 ma na vave ona maua le manuia i le au faʻatau e le gata i Rusia, ae i Poland, Romania, Iukureini, Belarus, Moldova, ma isi. pe a le mafai e oloa faʻatau oloa ona faʻaaogaina tau o lona gaosiga. O le mea lea, na tulai mai ai se iunite i totonu o le lalolagi atoa lea na tauva ma tekinolosi mai le Malo Faaselesitila, talu ai na faatinoina uma lava galuega tutusa e pei o "tagata faigaluega" fafo, ae na sili atu ona taugofie.

E te iloa? I aso nei, o le numera o taʻavale o ituaiga uma i luga o le paneta e silia ma le 16 miliona kopi.

Faʻamatalaga faʻapitoa

KMZ-012 o se tamaʻi taʻavale ma se tele o mea mafai. E faʻaaoga e fai ai le kiliina ma le totoina o galuega, mo le galue, pei o se felauaiga i uta poʻo le fausiaina o galuega. O le iunite e mafai ona faʻapipiʻiina i se suotosina, moa, tagata faʻatoʻaga ma isi masini faʻaleleia, lea e faʻalauteleina lona lautele.

Faʻasologa

I lona telē, o le mini-tractor KMZ-012 e faʻatusatusa pe'ā mafai. O lona umi e aunoa ma se taofiga muamua, o le lautele ma le maualuga e aunoa ma se taualuga o: 1972 mm / 960 mm / 1975 mm faasologa.

Tuuina atu le taualuga ma elemene elemene, ua siitia nei vaega: 2310 mm / 960 mm / 2040 mm. E mafai ona eseese le mamafa o masini. mai le 697 kilokalama i le 732 kilokalama faʻalagolago i le ituaiga motoa ua faʻapipiʻiina i luga, o le averesi o le malosi o le malosi o le traction e oʻo atu i le 2.1 kN. O le lautele o le laina e mafai ona faʻafetaui ma e lua avanoa: 700 mm ma le 900 mm. O le faʻaaogaina o aʻoaʻoga faʻapitoa e 300 mm, o le loloto o le papa, lea e mafai ona faʻatoʻilaloina i le auala, e 380 mm.

Faamasani oe lava i le lelei o le faʻaaogaina o se taʻavale tele i lou tuafale.

Inisinia

O le mini-tractor KMZ-012 ua gaosia i vaega e fa, lea e aofia ai le faʻaaogaina o eletise eseese:

  • SK-12. O lenei ituaiga motoa o se vaega o le faʻataʻitaʻiga masani. O le afi uila afi, lea e galue i luga o le uila, e lua nofoaafi e tuu i se laina, ma le galuega o le malulu.

O ona faʻamatalaga:

  1. Mana: 8,82 / 12 kW / hp
  2. Faʻailoga: 24 Nm.
  3. Faaaogaina o le kapini: 335 g / kW, 248 g / hp. i le tasi le itula
  4. Liliu o le afi: 3100 rpm.
  5. Pauna: 49 kg.

E te iloa? O le taʻavale sili ona tele i le lalolagi e 8.2 x 6 x 4.2 mita, ma o lona malosi e 900 le mamafa o solofanua. O Ia na faia i se kopi se tasi i le 1977 mo se faatoaga patino i Amerika.

  • "V2CH". I se taimi mulimuli ane, na sui ai e le tagata gaosi oloa le afi masini kaponi ma le lua-cylinder "B2C", lea na sili atu ona lelei, aoga ma taugofie. O lenei faʻataʻitaʻiga na atiina ae e le kamupani a Chelyabinsk "ChTZ-Uraltrak". O le enisini ei ai le ea malulu ma le V-shaped cylinder placement.

Faʻasologa autu:

  1. Mana: 8,82 / 12 kW / hp
  2. Liliu o le afi: 3000 rpm.
  3. DT faʻaaogaina: 258 g / kW, 190 g / hp. i le tasi le itula
  • "VANGUARD 16HP 305447". O le masini Amerika ua faia e iloga i se faʻavae V o kulini, o le i ai o se galuega o le malulu o le ea ma se masini faufale mo le tuiina o le penisini. O le faʻataʻitaʻiga e fa-taʻavale o se oloa o le lauiloa American brand "Briggs & Stratton".

Faʻafanua:

  1. Mana: 10,66 / 14,5 kW / hp
  2. Liliu o le afi: 3000 rpm.
  3. Faaaogaina o le kapoli: 381 g / kW, 280 g / hp. i le tasi le itula
  • "HATZ 1D81Z". O le faʻataʻitaʻiga foi o loʻo i ai se "shtatovskoe," ae o ona tusitala o atinaʻe o le kamupani "Motorenfabrik Hatz". O le afi afi e fa, lea e galue i luga o le suauu tiso, e tasi le paʻu, e tu i luga, ma se masini eletise. O lona lelei ua manatu o le faigofie ma le maualalo o manaoga i le faʻaaogaina, sili atu le tamaoaiga.

Taʻiala faʻamatalaga:

  1. Mana: 10,5 / 14,3 kW / hp
  2. Liliu o le afi: 3000 rpm.
  3. DT faʻaaoga: 255 g / kW, 187.5 g / hp. i le tasi le itula

E taua! O le tele-trakene ma afi eletise eseese e ese mai i faʻataʻitaʻiga faʻatautaia o le gaosimea ma le malosi maualuga, faʻatuatuaga i le faʻaaogaina, faʻaleleia o le faʻaaogaina o le suauʻu ma i le taimi lava e faigofie ai le tausiga ma le toe faaleleia.

Tuuina atu

O le uluai fesuiaiga o le taavale na faʻapipiʻiina lima lima i luma ma le tasi - tua. Mulimuli ane, na toe fausia e le kamupanī le vailaʻau i luga o lenei mataupu faavae: fa luma ma lua tua. Faʻataʻitaʻiga o taʻavale o aso nei Polokalama tusi taʻavale ono-saoasaoa i luga o laina eletise e lua - vevela ma vailaʻau.

Faailoga o le saoasaoa o le iunite o:

  • tua - 4.49 km / h;
  • pito i luma - 1.42 km / h;
  • i luma o le galuega maualuga - 6.82 km / h;
  • o le tele pito i luma e 15.18 km / h.

O le faʻasalalauina o le tele-tractor o loʻo iai foi le tusi lesona ma se mea e faʻagogo e tasi, o loʻo faʻaaogaina ai le ono-speed gearbox. O lenei mea e mafai ai ona atiaʻe le saoasaoa o le KMZ-012 i le 15 km / h, vave le saoasaoa e oo i le 4.49 km / h.

E le gata i lea, o le faasalalauga e aofia ai:

  • taofi, lea o loʻo i totonu o le fale eletise;
  • mūmū mago faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo e tuʻuina atu ai le siaki mai le feʻalo;
  • faʻaaogaina o le faʻaaogaina o fatu

O le Kurgan ua faʻapipiʻiina i le lua malosiaga, lea e tatau ai pe a faigaluega i masini masini.

Malosiaga tano ma le faʻaaogaina o le suauu

KMZ-012 o loʻo maua i faʻasalafa e fa, e aofia ai le faʻavae. E leai ni eseesega tele i le va o faʻataʻitaʻiga, e leʻi paʻi le atinaʻe i le tele o le masini ma lona tele. O le Kurgan sa faigaluega i le tele o ituaiga o afi, e fuafua lava i le kamupani na atiaeina. O le tele o le tane suauu i le auala e 20 lita, ao le faʻaoloaina o le suauu i le tau faʻatusatusaina tutusa e faʻatatau i le ituaiga o afi:

  • "SK-12" - 335 g / kW, 248 g / hp. i le itula o le gasoline;
  • "V2CH" - 258 g / kW, 190 g / hp. i itula taitasi o le suauu tiso;
  • "VANGUARD 16HP 305447" - 381 g / kW, 280 g / hp. i le itula o le gasoline;
  • "HATZ 1D81Z" - 255 g / kW, 187.5 g / hp. i le itula o le diesel.

Faitau foi e uiga i tomai faapitoa o le tele-traks MTZ-320, "Uralets-220", "Bulat-120", "Belarus-132n".

Taʻavale ma taofi

O loʻo faʻapipiʻiina le taʻavale faʻapipiʻi taofi o loʻo tuʻuina i totonu o fale afi, o loʻo galue i le suauʻu ma faʻaaogaina mai eletise faʻalogo. I le tulaga atuatuvale, pe a tapuni ia pedal i le tapuni, o taofi o loo i totonu o le nofoaga o le paka. E mafai foi ona vavaeeseina le vavae ese.

O meafaigaluega faʻapipiʻiina e le manaʻomia ai se taavale mo le avetaʻavale, ae mo le totogifuapauina e mafai ona faʻatau. O le vaega o galuega ua faʻapipiʻiina ma se nofoa ma punavai, lea e mafai ona fetuunai. I luma o le enisinia o loʻo i ai se vaega e pulea ai le tele o masini. I le ogatotonu o le laulau o loʻo tuʻuina ai le laina o le nofoa, lea e mafai ona fetuunai. I lalo ole nofoa o le tane suauu ma maa.

Faiga faʻavave

O loʻo faʻatulagaina e le Kurgans system e tusa ai ma le 4 x 2 fuafuaga, o lona uiga, o uili pito i tua o uili autu. KMZ-012 - le uili o le uila, o le taʻavale eletise uma e leʻi tatalaina.

O uili pito i luma, o loʻo faʻasolosolo, ei ai le toʻalaiti laʻititi ma o loʻo faʻapipiʻi i luga o se fafie feʻaveaʻi, lea e avea o se alalaupapa, lea e mafai ai ona faʻalelei le lamolemole auala le lelei pe a ave taavale. O le lautele o uili e lua, pe a manaʻomia, e mafai ona fetuunai i ni avanoa se lua mai le 70 cm i le 90 cm.

Aoao pe faʻapefea ona faia se taʻavale e gaosia i fale ma se mea e gaogao ma le uila moto.

Faiga faʻapitoa

Mafaufau i le mea moni e mafai ona faʻaaogaina e le taʻavale tele masini eletise, e tuʻuina atu e le kamupanī faʻatautau e lua - i luma ma tua, faʻatasi ai ma le faʻatinoina o faʻamaufaʻailoga i vaega e tolu. O le eletise i luma e maua ai le gaioiga o le masini i le taumatau i le 50-100 mm, o le tua e agai i le itu taumatau ma le agavale i le mamao lava e tasi.

E taua! O se suiga taua o le masini eletise o le amataina lea o le pamu eletise e ala i le faasalalauina, ma afai e togiina le pipi "i le maualuga," e le amataina le eletise. Ona o lenei mea, o le pulea o le fesoʻotaʻiga (faʻavaivaia poʻo le faʻaleleia) e manaʻomia ai tomai faapitoa mai le avetaavale.

Faʻatonuina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le paʻu o luma ma tua o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai le vailaau vavave faʻavaʻa.

Aotelega o le talosaga

O le tele-tractor o le laau Kurgan ua fuafuaina mo le galue i luga o eleele laiti e oo atu i le 5 heta. E faʻaaogaina lelei o se tagata galue vine, moa, vaovao ma le kiona. Ae ui i lea, o le lautele o lona talosaga e le gata i lenei. O le gaosiga o masini e faia i ni faʻaliliuga se lua - faʻatasi ai ma se fale tatala pe tapuni, faʻalagolago i le tau o le tau o le a faʻaaogaina. O lenei mea e mafai ai ona faʻaaoga le taʻavale i tulaga tau fetolofi uma: timu, matagi, kiona, ma isi.

Aoao atili e uiga i avanoa ma lelei o le faʻaaogaina o trak i mea taufaatoaga: Kirovets K-700, K-744, K-9000, MTZ-1523, MTZ-80, Belarus MTZ 1221, MTZ 82 (Belarus), T-25, T-150 , DT-20.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le iunite e mafai ona e:

  • galueaiina ma suatia le palapala;
  • faʻanoanoa;
  • totoga vavalo, mali ma pateta;
  • lūlū vao ma vao;
  • ia tauaveina le faamamaina o le teritori mai le kiona, laʻau ma lapisi.

Vitio: KMZ-012 ma le pateta

O faifaatoaga laiti e faʻaogaina foi le auala mo le seleseleina o vao ma togavao eleele tetele, o fale tetele e faʻaaogaina ai se tagata vaʻaia e fafagaina manu. I le faaopoopo atu, e ala atu i le KMZ-012, e mafai ona e faʻafefe i le sima, ufiufi, felauaiga le tele o mea mamafa poʻo uta mamafa.

O lona faʻatusatusaga faʻapitoa e mafai ai ona faia galuega e le gata i luga o le fanua, ae faʻapea foʻi i nofoaga puipuia, mo se faʻataʻitaʻiga, greenhouses, fale o faifaatoaga.

E taua! E le talafeagai le Kurgan mo le suotosinaina o eleele mamafa ma faigata. Mo nei faʻamoemoega, ua fautuaina le faʻaaogaina o ni uila malolosi sili atu, mo se faataitaiga, MTZ.

Faapipii Meafaigaluega

O mamanu mamanu o meafaigaluega e faataga ai oe e faʻapipiʻi i luga pe tusa o le 23 iunite o mea faʻapipiʻi.

I le tele o tulaga, e faʻaaogaina se avetaʻavale:

  • moa (fulufulu maʻa, rotula);
  • pateta pateta ma le pateta pateta;
  • mea e ave ai le kiona;
  • palu-hiller ma le plow-harrow;
  • fuga lauulu;
  • tagata galue vine;
  • rake;
  • suauu pipiʻi;
  • selu-muamua

O le tele lava o taimi e faʻaaogaina ai le tele-tractor mo galuega i faatoaga tumaoti ma tamaʻi faatoaga laiti. O tausaga taʻitasi, e faʻateleina ai e le kamupanī le lisi o masini faʻaaoga, lea e mafai ai ona faʻalautele le lautele o le faʻaaogaina o tekinolosi.

Faʻatau ma faʻasoa

Mini-taʻavale KMZ-012 - se faʻataʻitaʻiga, faʻatinoga ma le tamaoaiga, faʻaalia ai le tele o ki taua:

  • manuia i tupe alu;
  • saogalemu i le faʻaaogaina;
  • tagata lautele i le talosaga;
  • itiiti ma mamafa;
  • lautele galuega;
  • lelei faʻaauau;
  • avanoa o vaega faʻapitoa ma mea faʻapitoa;
  • tau maualalo faʻatusatusa i faʻatusa tutusa o gaosiga mai fafo;
  • faigofie ma faʻamalosi faʻamalosi;
  • lelei lelei ma faʻaaoga i totonu o fale.

Faitau foi e uiga i gafatiaga o le "Zubr JR-Q12E", "Salyut-100", "Centaur 1081D", "Faʻanatinatiina", "Neva MB 2" o le pule malosi.

Faataitaiga ua faaalia ai o tekinolosi e le o mautinoa faaletonu:

  • le faʻaogaina o le suauʻu masini;
  • o le faalagolago o le pamu suavai i luga o le felauaiga, talu ai ua taofia le galueaina o le suavai ma le maualuga o le tuiina o le pipii;
  • e le sili atu le maualuga o le lafoina o elemene eletise.

O le toe pito i tua e faigofie lava ona foia e ala i le suia o le mea e gaosia i le suauu ma faʻaaogaina se mea faʻapitoa.

Vitio: tele tractor KMZ-012 i le galuega

KMZ-012 o se faʻamalosiaga, telefoni, faʻatauvaʻa ma mea taufaʻatauuʻu e talafeagai lelei. O le afi o le taʻavale ma le kesi e maua ai le tausiga tatau tatau e mafai ona galue atoatoa mo le tele o tausaga. Ma afai e manaʻomia, toe faʻaleleia le masini e faigofie, aua o mea faʻapitoa e manaʻomia mo lona taotoga e avanoa ma le taugofie.