Tomato ituaiga

O ituaiga eseese o tamato mai vine Siberia

Amerika Amerika i Saute o fale i tamato, o le au faifaatoaga ua sili atu ma le 10 ituaiga o meaʻai, ma o le au fai togalaau e totoina fatu tumato Siberia i tausaga taʻitasi, ma o le sili atu ona aoga e maua ai le 6 kilokalama o fua mai le togavao i le vaitau. Ona o le vevela ma le vevela vevela, faafetai i galuega faifaipea a tagata, o tamato i Siberia ua tupu uma i greenhouses ma le malae vaalele.

Filifiliga Siberia

Faatasi ai ma ituaiga eseese o tamato, fatu ma ituaiga sili ona lelei mo Siberia e iai na ituaiga:

  • maualalo laʻititi i suiga i le vevela ma le malulu;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • fetuutuunai i se vaega itiiti o le susulu o le la;
  • amataga;
  • le malosi e gaosia pe a uma ona aveese mai le vao;
  • avanoa i femalagaaiga ma le umi o le teuina o fua.
I le taimi lava e tasi, o le filifilia o Siberia i tomua faʻataʻaloga e ofi atu i le tele o foliga ma lanu o fualaau aina - mai le lanu samasama ma le piniki e toetoe lava uliuli.

O le tele o ituaiga o laʻau fafie e mafai ai ona e filifilia se ituaiga meaʻai ma maualuga pe itiiti foi aʻafia, e fetaui lelei ma tulaga o le falemalama poʻo le dacha.

Siaki ituaiga e sili ona lelei mo le galueaina i Urals, i le itumalo Moscow, Leningrad area.

Maualuga

E talitonu le au faifaatoaga o kulupu sili ona lelei o tamato o mea ia, e itiiti lava le galue, e maua ai le maualuga o le gaosiga.

O le auala e faʻaaogaina ai fualaau aina e taʻalo ai foi se vaega:

  • mo salati fou;
  • mo le sua ma le tomato puree;
  • mo le salting ma marinating.
Faatasi ai ma ituaiga lauiloa o le fanauina o fatu o Siberia e igoa o le Abakansky pink, Cherry bloosem F1, Chanterelle, Grandee.

E taua! O vailaau e ese mai ituaiga i totonu ina ia mafai ai ona maua ni fatu e tatau ona pasia le lua o matua.

Abakansky pink

Televave tuputupu ae olaola mo greenhouses. O le ituaiga o vao e le o taua, o le mea autu e tupu pea, e tatau ona nonoa. Pink lapisi (500 g) fua fatu-fatu e vave ona tupu.

Faitau foi e uiga i ituaiga o tamato: "Samara", "Rio Grande", "Miracle of the Earth", "Pink Paradise", "Cardinal", "Red Red", "Verlioka", "Spasskaya Tower", "Golden Heart", "Sanka" "," White filling "," Little Red Riding Hood ".

Shtambovy Alpatyev

Uluaʻi ituaiga laisi siaki, faʻaogaina, o le maualuga o le ogalaau 30-40 cm. E le manaʻomia le taofiofia, faʻasaʻo i faʻamaʻi vailaʻau, malulu. O le tino, fua maualalo o fualaau aina o le 70-90 g na fua i le 100-115 aso. O laʻau e mumu, foliga lanu lanu mananaia. Tausia lelei.

Talosaga

Faʻatele i le avanoa tatala. O fualaau suamalie, o fualaau suamalie e oʻo i le vaitau atoa, o fua o loʻo faʻaloloaina, 50-60 g, o le fua muamua e tupu ile aso 85. O le paluga e pala, o le ituaiga e fetaui lelei mo le taina ma le taumafa fou.

Velvet vaitau

Laʻau mūmū mūmū mūmū o loʻo i ai fatu suamalie suamalie.

Aumai le 300 g i se fua e maua mai i luga.

Fua faʻatatau.

Vaʻaia le vaomatua 50-70 cm, stepon ma ola aʻe i le 2 stalks.

Faamaualuga o Siberia

Le Tomato Maualuga O le faʻamaualuga o Siberia ua fuafuaina mo le totoina i totonu o le kiona, ae e talafeagai foi mo se avanoa e tatala ai. Tetee lelei i faʻamaʻi faʻamaʻi o greenhouses. Amata amata, 80-100 aso aʻo leʻi amataina le seleselega muamua. Fualaau aina tetele, e oʻo atu i le 800 g, e laʻititi faʻalelei mai pou, lelei teuina, manaia le tofo.

E te iloa? I le XVI senituri i Europa, o tomato na manatu o se laau oona oona. Sa totoina i latou e teuteuina togalaau ma faga.

Grandee

O le tamato e pei lava o le fatu o Bull, e fetaui lelei mo Siberia, ola i totonu o se fale kiona, i totonu o se togalaau aina; e pei o ituaiga sili ona lelei, o loʻo i ai le tamalii, maualuga le gauaʻi. Le mautonu, faʻafefe i faʻamaʻi, sulu. Fua o le mamafa 300-400 g Idea mo salati ma tomato tomato puree gaosiga.

O le totoina o faatoaga ma togalaau aina i Siberia ei ai nisi o mea taua. Aoao pe faapefea ona tupu kukama, isalaʻelu, pateta, aniani a le aiga, apu, pears, vine, hydrangea, rhododendron, vine, fugalaau fugalaau i tulaga matuia.

Sensei

Tulaga lautele i tulaga o tulaga tuputupu ae. Toto amata, maualuga-gauaʻi. Fua seia oʻo i le faaiuga o le vaitau, o fua e fua i le vevela o le potu. Berries pe a ma le 400 g, tino, suamalie, ma sina fatu fatu.

E taua! Mo fua maualuga, o tamato e tatau ona fafagaina masani.

Eagle le gutu

Tomato o le filifiliga fou, e aunoa ma se foliga vaaia, o fua e iloga i se manogi suamalie ma logoina. Ua mafai e le au faʻatoʻa ona faʻateleina le faʻafitauli o maʻi.

Olesia

O le mea fou mai le faʻatoʻaga, o lanu moli lanu moana e mauoa i carotene, o le suamalie suamalie e pei o apricots. Alu i le saling.

Bulat

Muamua, e malulu, ma se mea maualalo - 70 cm O le vaitaimi o le matua ua 80-90 aso i totonu o se falemaua poʻo le avanoa avanoa. Fua o le fua 150 g, tausia lelei.

Gribovsky eleele

E le manaomia e le togavao le teu ma le pine, e manatu o se tasi o mea sili ona malulu. O le seleselega e tupu i le 90-100 aso, pe a tuputupu ae i lalo o ata, o le fua o le a faateleina e 40%. O fua e lapotopoto, laiti.

E te iloa? O se nofoaga lelei e teuina ai tamato e le o se pusaaisa, ae o se potu pogisa ma lelei le ea.

Fiafiaga faalelagi

Faʻatele i le tatalaina o le eleele e faʻaaoga ai se kiriata le tumau. Tetee i faʻamaʻi.

Fualaau aina lapopoa e faʻaaogaina i salakeke ma mo le gaosia o sua, masini pateta.

Igoa igoa na mauaina mo le lelei o le tofo.

Beefound

O Tomatoes ua atofaina i se vasega o le paluga eseese mo le maualuga o le tino o le fua. Toto i totonu o se fale kati.

De barao

O le vailaʻau o loʻo i ai ni faʻavae laiti: samasama, uliuli, piniki, auro, mumu. Tetee i le phytophthora. O fua e laʻititi, faʻaloloa, lelei ona feaveaʻi, faʻamaʻa ma teuina. O se mea lelei fou ma mo le faʻafefe atoa. O le togavao e manaʻomia ai se pusi, aʻo iai le maualuga o le mea e faʻaaogaina ona o pulumu umi ma fua.

E te iloa? O le pata Tomato e faʻaaogaina i le manogi e avea o se faʻaleleia masani ma le puipuia, ma o le maso o vine fou e vave faʻafefeteina foliga i le vevela o le taumafanafana.

Masaga

Uumi, e oo atu i le 1.2 mita ituaiga, vaeluagalemu o le vaitau, ma e tusa lava, fualaau lapopoa, toetoe lava tutusa. O le pele e faigofie ona vavaeeseina, e talafeagai mo meaai pepe, suamalie, salting.

Tupulaga Siberia tuputupu aʻe i isi itulagi

I le totoina o tamato o le filifiliga Siberia, e aofia ai i isi itulagi, e taua le malamalama pe o le a le eseesega o ituaiga tau pe vavalalata.

Faatasi ai ma le lelei o le malulu ma le fetuunaiga i sina vaega o le la, e le mafai e tamato ona onosaia le vevela, matagi malulu, lamala po o timuga mamafa, uiga o le itu i saute. O le totoina o sipisi Siberia ua tupu i luga o le eleele, atonu o le a le sili atu ona latou faaali atu le sili i le itu i saute, e ui lava e mafai ona e totoina i le ogatotonu o latitudes.

I totonu o greenhouses, e mafai ona maua fua maualuga i soo se itulagi, pe a talafeagai, suia le vaitau tuputupu ae mo le itu i saute 1-1.5 masina muamua atu.

Filifili se ituaiga o tamato, suesue ma le faaeteete ona uiga, faatau mai fatu o tagata e faamaonia, mulimuli i fautuaga mo le tausiga o laau, ona maua ai lea o fua maualuga.