Fua o le gaosiga

Malina Taganka: uiga, mealilo o le galue manuia

Raspberries - o se tasi o vine sili ona fiafia i ai le tele o tagata. O fualaau suamalie e masani lava ona mafua ai ni mea matagofie, mafutaga o le tofo o le tamaitiiti. Ae ui i lea, e tele ituaiga o fugalaau, ma o ia mea uma e eseese le tofo, tele, foliga o le vao, ma isi. I lenei tusiga o le a tatou mafaufau i le eseesega o ituaiga fugalaau Taganka, o le a tatou faamatala atu ona uiga autu, faapea foi ma tulafono o le totoina ma le tausiga.

Talafaasolopito o le foafoaga

O lenei fualaau 'aina vine na faguina i le 1976 i Moscow. O saienitisi mai atinaʻe ma tekinolosi faʻapitoa o togalaau ma le vasega pepe sa galulue i le faʻaleleia o le gaioiga. I aso nei o loʻo i ai tala e faapea o le ituaiga o fualaau 'aina o Taganka o se tasi lea o ituaiga o fualaau fou fou, ae o lenei ua e iloa e le o se mea e sili ona lelei. Na maua le kulupu i le laasia o le ituaiga Krupna Dvurod ma le ituaiga o le hybrid Scottish 707/75.

Faʻamatalaga ma Vaega

O le saienitisi Kichina faatasi ma ana uarota na aumaia lenei ituaiga i le silia ma le 40 tausaga talu ai. Ma i le asō, o vine ma vao o Taganka e le mafai ona fenumiai ma isi ituaiga vine.

Busu

O le togalaau faisua o lenei ituaiga o mea e sili ona palasi. Laʻau maualuga e ola i luga. Bushes e mafai ona oʻo i le maualuga o le lua mita pe sili atu. O pine tetele, o le fuainumera i luga o le tasi laupapa e eseese mai le 6 i le 8, e fesuisuiaʻi, mamana ma mafiafia. O tausaga taʻitasi e lanu lanu meamata lanu meamata, o mea e lua e lanu enaena. I taimi taitasi e totogo mai ai le tele o fualaau aina suamalie, ma faigofie ona mafai ona tatalia se seleselega tele o laau toto. O laulaau e aoina i le tolu i luga o vavaega taitasi. E faʻauluina, valiina i le lanumeamata lanumoana. O le tele o vao tuitui o loʻo i ai i luga o laʻau e le o mausali ma e valiina i se lanu violē lanu moana.

Berries

O vine i lenei ituaiga e tupu tele tetele, tusa lava pe leai ni tausiga lelei o vao. O le mamafa o le fua o le suamalie o le lapisi e leai se paʻu e oʻo atu i le 7-8 g. Mo mea tau pisinisi i luga o eleele o loʻo galueaiina, o vine e oʻo i le mamafa o le 17 g. O nisi tagata fai togalaau e faʻatusatusa le tele o fualaau o Taganka ma le tele o plums.

E te iloa? E tusa ai ma talaʻaga, o le muamua i le rusia vine na faʻaalia i Yuri Dolgorukov. E le gata i lea, o le fua o le totoina e pei o le urosa e lei faateia ai soo se tasi e asiasi soo i fugalaau.
O fua o Taganka e masani ona lanu mumu, o le ogatasi o le oval. O le paʻu o le vine e paʻu tele, o lea pe a seleseleina, e le faʻapalapalaina fualaau aina ma aua le faʻasaina le vai (o le pisinisi o le maualuga o vine e maualuga). Fualaau aina suamalie, manogi, suamalie. O se tasi o latou uiga lelei o le pito maualalo o numera o fatu.

Tuuina atu

Talu ai ona o lenei ituaiga o vine o loo ola pea, e fua mai i le 4-5 taimi i le vaitau. Faʻasaga lelei mai se togavao mo le vaitau, e mafai ona e aoina i le 45 kilokalama o vine. Afai e te ola Taganka mo mea tau fale gaosi oloa i luga o faatoaga tetele, ona 1 le heta le tasi o fanua e maua mai i le 20 tone.

E faʻapefea ona filifili fua

O le tulafono autu i le filifilia o se laau o se tagata faʻatau faamaonia. O le faatauina o mea e toto ai le maketi i maketi masani, e le tatau ona i ai, aua o tagata e faatauina atu i ai e le o mulimulitaia le eseesega o le mama ma le lelei o le mea ua faatauina atu. E le gata i lea, i maketi, e ala i le faatamala, e mafai e se tasi ona faʻatau se taaloga taʻavale lea o le a fua mai ai fualaau aina, ma e laʻititi lava. E fautuaina e le au atamamai le faatauina o laau toto i fale tausimai tele poo i luga o luga o le upega tafaʻilagi. O le vaega mulimuli e masani ona galulue faʻatasi ma togafitiga tele togalaau ma tuʻuina atu i le tagata na o mea e sili ona lelei e totoina ai.

E lauiloa foi ituaiga eseese e pei o: "The Greatiant", "Mira Miracle", "Faatuatua", "Fairy Tale", "Cumberland" ma le "Caramel".

A e faʻatau, faʻalogo i le umi o le mama. E tele naua mea e mafai ona faʻaogaina, ma o le a sili atu ona faigata mo i latou ona maua aʻa i se nofoaga fou. O se mea totō e totoina ai e tatau ona i ai le 2-4 vine iti (faʻaalia e le au faʻatau faʻatoʻaga ni fatu laau e na o le tolu tolo). E tatau foi ona e gauai faapitoa atu i aʻa o le laau. E tatau ona malosi, faʻamalosi, atiaʻe lelei, ma e le pala.

Filifilia le nofoaga saʻo

Afai e te manaʻo e aoina se tele o fualaau tetele ma manogi i tausaga taʻitasi, ona e manaʻomia lea ona e maua le nofoaga sili ona lelei mo le totoina o lenei laau lalelei.

Malamalama

E iloa uma e le fai togalaau o le fusi o se laau toto-alofa, ma e tatau ona totō i se nofoaga lelei. Mo le totōina o ni nofoaga e le talafeagai i lalo o laau lelei poʻo totonu o laau uumi. E sili ona lelei le totoina o le ituaiga o Taganka i le itu i saute poʻo le itu i saute-sasaʻe o le fanua lea o le a osofia ai e le lā le tele o le ao.

Soo

O lenei fugalaau fugalaau fou ua tupu lelei i luga o eleele suamalie. O fanua mo le totoina o laau e tatau ona puipuia mai le feʻilafi o matagi malosi. E tatau ona taoto le maualuga o le palapala i le loloto e le latalata i le 1.5 mita. O le eleʻele eleʻele e tatau ona fesuiaʻi i le 6-7.5 V. O le faateleina o le suavai o le saite ma le nofoaga e tele ai le vai e maua i le tautotogo e le talafeagai mo le totoina o le tacaka.

Sauniuniga i le nofoaga

Afai o loʻo iai le ituaiga laufanua laufanua i luga o lau 'upega tafaʻilagi, ona manaʻomia lea ona suia le luasefulimita le maualuga i le omea ma le faʻaopoopoga o le mutia. O le mea mulimuli, ona o le i ai o meaola ninii eseese, o le a fesoasoani i le faʻavaveina o le faʻatulagaga o le numera o tagata.

E taua! Ina ia faʻafefete i le fusi tipisi i le vaitau o le vavao, e tatau ona suʻeina vao i iniseti ma fuluʻi.
Mo lenei ituaiga vine, e sili ona lelei le saunia o lau eleele lelei. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona aveese le pito i luga o le palapala i le loloto o le 45-60 cm i le nofoaga o loʻo tulaʻi mai i le lumanaʻi. E masani ona faʻaogaina e le Faatoaga superphosphates po o le falaoamata falaoamata, masima masima, fuālaʻau faʻasusu, ma isi. O le aofaiga o le toneta i le 1 m³ o le fanua e faʻamalosia e faʻalagolago i luga o le faʻaogaina o le eleele i lau 'upega tafaʻilagi. E masani lava, i le mita kupita o palapala mo le totoina o togalaau e fautuaina ina ia faʻaaogaina (fua faʻatatau): 100-120 g o le superphosphate, 20-30 g o le masima tiso, 80-100 g o fualaau faʻasaina.

O ituaiga eseese o le fugalaau remontant e mafai foi ona aofia ai ituaiga eseese e pei o "Hercules", "Atlant", "Heritage", "Diamond" ma "Monomakh's Hat".
E tatau ona maitauina e le fiafia le fusi a Taganka i eleele suamalie, o le mea lea, afai e maualuga le eletise palapala i lau eria, ona tatau lea ona faaaoga le 100-140 g o le lime i laina taʻitasi o le uamea. O nisi o fai togalaau ua matauina fua lelei o fua o faatoaga i nofoaga o le eleele e aofia ai le faapalaga. Pe a totoina, e mafai ona faia i le fua o le 2 pakete i le 1 mita.

Laʻasaga taʻitasi e tulaʻi ai

A maeʻa ona saunia le saite mo le totoina, e tatau ona faʻagasolo i le faʻavaeina o ia lava. Mo lenei mea taua e manatua ai le tasi tulafono: o le mamao i le va o vao i le laina e tatau ona 45-55 cm, i le va o laina - 1.4-1.5 mita. O isi faʻamatalaga e faʻaalia ai laasaga nei e ala i le taʻaloga:

  1. O le totoina o lua i lenei vaega, e tatau ona e saunia, e pei ona e faia i le taimi muamua i le aveeseina o le lafulemu lafulemu ma faʻaopoopoina le faʻala. O le loloto o le lua e tatau ona 45-60 cm, lautele - 40-50 cm.
  2. I le pito i lalo o lua e tatau ona sasaa se vaega itiiti o eleele ua saunia. Ona saunia lea o se alavai lelei. Mo lenei mea e mafai ai ona e faʻaaogaina se piliki po o se maa nutililii. Ua faataatia le alavai i se vaega e tusa ma le 7-10 cm. Mai i luga ua ufitia i se manifinifi lanu o palapala.
  3. O lea e tatau ai ona togi 40-50 g o mea faʻapitoa o minerale i le pito i lalo o le fossa, ona faʻaofi lea o se fatuga i totonu ma fufulu i le eleele.
  4. O le eleele faataamilo i le vao e tatau ona fusi ina ia faia ai se tamai pu. Sasaa e uiga i se pakete vai i totonu o le lua ma faʻatali seia maeʻa ona faʻapalapalaina ile palapala.
  5. Ona fai lea, ia sii aʻe le togavao ina ia o le ū o le 4-6 cm i luga o le eleele.
  6. A maeʻa lena mea, e mafai ona sasaa atu le vaega o totoe o le lalolagi i totonu o le pu ma sina mea e solia ai.
  7. Faataamilo le eleele toto ma mulch. Mo lenei mea e mafai ona e faʻaogaina ai vao, vaomago matagogo, solo, ma isi.
Manatua e tatau ona vaeluaina taʻitasi 6-8 tausaga le matua i se nofoaga fou. I lenei tulaga, o laau tuai, pe afai ei ai sea ituaiga manaoga, sui le mea fou. O le gaoioi e faia ona o le mea moni e faapea, mo se vaitaimi ua faamaotiina e mafai ai e le tagata ulaula ona ave ese mea uma o minerale aoga mai le eleele palapala. E le gata i lea, o laei i lenei mataupu o le a le aoga.

Tausiga tatau - le ki i se seleselega lelei

Ina ia mafai ona toe maua mai ni fua lelei ma maualuga i tausaga uma, e tatau ona e iloa le auala e tausia lelei ai le fugalaau Taganka.

Faʻasusu ma mulching

O le lelei ma le tofo o fua o lenei ituaiga o vine e tele lava lona faalagolago i luga o le auala saʻo saʻo. Taganka o se ituaiga o le lamala, ae e le o se tolala kamela, o le mea lea e tatau ai ona vai. E tatau ona faia le vai i vaiaso uma i le taeao po o le afiafi e ala i le fufuluina. E tatau ona faʻamautinoa o le pito i luga o le palapala ile fugalaau e masani lava ona paʻu. I taimi o le vevela o le taumafanafana, e tatau ona fafaga le vai i le 2-3 taimi i le vaiaso.

E te iloa? O le mea muamua na taʻua o le fualaau suamalie suamalie e aofia ai Roma anamua.
O vaitaimi pito sili ona taua e tatau ona tele le vai i le taimi e manaomia ai e le ogalaau: o le amataga o le ola ma le fua o fua muamua. I taimi nei, e tatau ona e mautinoa o le tele o suasusu e faʻamamaina ai le palapala mo le itiiti ifo i le 30-35 cm. Ae peitai, e le tatau ona faatagaina le vai, pe a le o lea e mafai ona tupu ai le tuputupu ae ma le tele o faamai. E tatau ona mulumulu le eleele i taimi o vevela vevela, pe a tatau ona tausia lelei le saluina o le eleele ile laʻau. Faʻatoʻa faʻaaogaina e le Faatoaga mea manogi: ogaoga matagogo, vaovao, peʻa, pine o le pine, mūmū mamago, lau vevela, ma isi.
Siaki tulafono mo le tausiga ma le totoina o fugalaau i le tautotogo ma le autumn.

Laʻei pito sili

O le laei muamua a Taganka na vave maua mai i le totoina. O le eleele e faʻamaoaigaina i meaʻai ma minerale o le a maua ai fugalaau ma mea aoga i le tausaga atoa. O le fualaau e sosoo ai e tatau ona fafagaina le humus, i le fua faatatau o le 5 pakete o le suauu faʻasaina i sikuea mita o palapala. E sili ona lelei lenei mea i le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana. I le vaitau o le fuga, o loʻo manaʻomia le fafagaina o meaʻai i le ituaiga o mulch. Mulch e tatau ona mai le solofanua humus ma vaomago. O ia laʻei pito i luga o le a fesoasoani i le faʻaleleia atili o le fefaʻatauaiga ma le palapala. O fugalaau punavai uma e fafagaina i fualaau faisuala. E mafai ona e faʻatau i latou i soʻo se togalaau faʻatoʻaga i le taimi lava lea ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

Togafitiga puipui

O le fusi teuteu o Taganka e leai ni fili leaga. E faʻamatalaina lenei mea i le mea moni o faʻamaʻaloga e tele lava ina sulufaʻi i luga o moli fufulu, ma ua aveesea i le tautotogo e sosoo ai po o le autumn. I le amataga o le taumafanafana, e mafai ona amata ona tuʻuina i luga o laulaau, ma fuamoa i luga o pine, ma e leai se mea e afaina ai Taganka, talu ai ona amata ona tupu ona lala laau i le ogatotonu o le taumafanafana. E le gata i lea, o lenei ituaiga e puipuia mai le natura mai i anufe i fua. O le mea moni e faapea, o fua o lenei ituaiga fugalaau e amata ona fua mai ia Aokuso, ma e leai ni anufe i lenei taimi.

E taua! Auai leaga muamua fugalaau Taganka: pepa, tamato, pateta, eggplantal.
Ae, e ui lava i mea uma o loʻo i luga, o auala puipuia e puipui ai ona fugalaau e talafeagai. O ia faiga o le ai ai i tulafono nei o tausiga:

  • Tausaga o le autumn fufulu fugalaau.
  • A maeʻa ona teuteu, e tatau ona faʻaumatia otaota mama uma (e sili atu le mumu ina ia faʻaumatia faʻasalaga o meaola uma).
  • Tatalo le palapala ile 2-3 vaiaso i le loloto o le 2-3 cm.
  • Totoina o le pito i luga o le fasi vine i soo se tautotogo.
  • Iloiloga masani o laau toto mo meaola faalafua ma faamaʻi.
  • Taimi ese le aveeseina o vao.

Tala

Fugalaau Taganka o se ituaiga umi, o lea e manaʻomia ai se mea lelei ma le taimi talafeagai. E tele auala e puipui ai vine:

  • Spaler method. Mo le faia o lenei mea, i luga o le vao vine i se mamao o le 3-4 mita e tatau ona e tanu ai laupapa laupapa. I luga ia i latou e tosoina se uaea i le lautele o le 4-5 mm. Ua nonoa faʻauʻu i le uaea i se auala e ono oʻo i le 70 cm le umi e ono togi.
  • Faiga faʻala. I le va o togavao uma e lua e tatau ai ona tanumia ia koluma ma le maualuga e tusa ma le 2-2.5 mita. Ina ia nonoa le vaega tauagavale o le mama o le laau talatala saʻo ma le vaega saʻo o le tila o le itu tauagavale. O le iʻuga o lenei mea faʻapitoa, matou te maua ai le keke keke i foliga o se tagata. Lagolagosua Fan e faʻaleleia ai le tuputupu ae lelei o aʻafia ma le lelei lelei o le ea ma le malamalama mama.
  • Faʻasologa o auala. O lenei metotia e aofia ai le tuʻuina o se togalaau sipili i se pou, lea e eli i le eleele i le ogatotonu o le togavao lava ia. O lenei metotia e le aoga ma seasea faʻaaogaina e le au fai togalaau.
O le filifiliga o le fusi vine o loʻo i luga ia te oe. E tatau ona na o le vaʻaia e sili ona lelei le faʻaaoga o tulu tuai po o totini e avea o se pusi, talu ai ona o le mea na faia mai se mea e le faʻapipiʻi tele ai le mama.

Teuteu

O le teuteuina o le fusi e mafai ona teuteu i soo se taimi o le tausaga. Ae ui i lea, o le au fai togalaau ua fautuaina le teuteuina o Oketopa. O lignified uma o vine e tatau ona aveesea, ona faʻauʻu loa lea.

E te iloa? E mafai e Raspberries ona faʻaleleia le tulaga o le paʻu i luga o foliga, o lea ua leva ona faʻaaogaina i le tau faasaga i mataʻupu.
Afai e te manaʻo e maua se seleselega vave o fugalaau, ona oʻo lea i le tautoulu e manaʻomia ona e aveesea na aʻa ua uma ona gaosia ma se tagata faʻamalosi. Ua aveeseina i latou i le 3 cm i luga ae o le pi. Ina ia mafai ona totoina le sipisi i le tautotogo, e le manaomia ona vavaeeseina uma pupu. I ia tulaga, ua aveese uma vaega pito i luga, ma tuua ai na o le aʻa, e le silia le 30 cm le maualuga.

Saunia mo le taumalulu

Autumn teuteu laau talatala ma sauniuni mo le taumalulu. O moli mama i luga o le eleele ua susunuina, ma e na o aʻa i le eleele e manaomia ona vevela. O le vateatea o le Vaitafe o Taganka e tulaʻi mai e oʻo lava i gutu malulu i matu e aunoa ma ni faʻafitauli, o lea e leai se manaʻoga e fatuina se malutaga faapitoa mo ia. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e fai le fugalaau i le tautotogo, e le mafai ona e tafiesea uma laʻau. O le mea lea, e tatau ona lūlūina i le eleele ma ufiufi i le paʻu. E mafai ona ufiufi le eleele i luga o le au e ufiufi solo solo po o peʻa. Ma le mea mulimuli, ou te fia iloa e mafai ona teuina le rasipi Taganka mo se taimi umi i basements poʻo pusaaisa. E talia toleniga femalagaaʻi, ma a maeʻa ona le toe faʻaaogaina, e le faʻaumatia ana mea aoga. O fualaau aina mai lenei ituaiga o Malinki ei ai se manogi manaia ma se mea manaia o le meli.