Fualaau faisua

E faʻafefea ma pe faapefea ona kuka le sana? Fuga kuka

O meaʻai suamalie ma suamalie ua kukaina o se mea e sili ona fiafia i ai mo tamaiti ma tagata matutua.

Mo le puipuia o le taua ma le tofo, e taua le saunia lelei o taliga o le sana fou.

E faʻapefea ona filifili ma o le a le umi e kuka ai sana sana fou i luga o le paʻu? O le a se mea e mafai ona faia mai saga fou, na o faamaoniga ma faʻataʻitaʻiga faʻamaonia.

Meaola

Aganuʻu ua faʻatupulaia mo fafaga, meaʻai ma faʻatekinisi. O lenei cereal o se faʻapogai o masini silasila ma fatuga, lea e mauʻoa i le tele o mea aoga macro ma microelements. O fatu foi e maua mai ai le masini ma le kulukose. O loʻo i ai se manaʻoga tele i le vaega o mea taumafa, ua faʻaaogaina e maua mai ai le falaoamata, pata, popukoni ma mea faʻafiafia. O le numera o oloa, lea e aofia ai lenei cereal, e silia ma le 200 mea.

FESOASOANI! Faleoloa i totonu o Amerika - Amerika. I aso nei, o le tele o faʻatoʻaga o loʻo faʻatotonuina i le Iunaite Setete, Pasila, Romania. I lo tatou atunuu, e sili atu i le 37 pasene o saito i le hectare e maua mai i lenei fua o le aʻa.

I le faʻavasegaga o agronomic, e tele ituaiga o sana:

  • nifo-pei (fatu e pei o nifo nifo);
  • siliki;
  • suauu (faʻaaogaina i le maso ma le paʻu eletise);
  • afu (saito le fatu i le taimi o togafitiga vevela);
  • suka ('aina le kuka);
  • uʻu (faʻamaoniga maualuga).

Mea aoga

Le lelei o le sana, e faaopoopo atu i le tofo lelei - o se mea aoga ma paleni. I luga o le paʻu, o se pasene maualuga o vitamini o vaega uma ma tulaga tulaga ese tulaga. I la latou lisi phosphorus, potassium, iron. Aganuʻu o se 'oa taua o meaʻai taua. Ina ia toe fausiaina a latou paleni i aso uma, ua lava mo se tagata ona 'ai 40-50 kene o sana i le aso i soo se ituaiga (kuka, kuka).

O le maualuga o le fiber i le fualaau aina e mafai ona faʻaleleia ai le galuega o le mea o loʻo i ai meaʻai ma le toso maoaʻi mai le tino. Fomaʻi fautuaina e 'ai le sana mo tagata e maua i le maʻisuka, mea e oso ai le tino, faʻafitauli o le tino, gaʻo.

Faʻamatalaga fou fou

O i latou ia o mea na e na o le tosoina mai le laau; latou te lei faia se isi gaioiga faaopoopo. O fualaau suamalie fou o loʻo i ai se fausaga faʻapitoa, e mafai ona latou 'ai, fufuluina i masima pe leai ni mea manogi. O le saito fou e matua suamalie ma suavai, o lea e le mafai ona e 'ai tele..

O le vaeluaina o pusa o loʻo i ai se tele o vitamini E - o se puna o le matagofie o le natura.

E faʻapefea ona filifili?

O le tulaga autu mo le kukaina o ipu suamalie - o le filifiliga sao o le pusa. O fua moni fou e tupu i tulaga masani e mafai ona faatauina atu i le vaitau (i le taumafanafana). I le tautoulu, o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o le faʻatauina o se oloa gaʻo ma le faigata (pe faʻapefea ona kuka kulimi tuai ina ia suamalie ma malie, faitau iinei). I le taumalulu ma le tautotogo, o saito malogo i luga o le paʻu e masani ona faʻatau (ua matou taʻuina iinei e uiga i mea e mafai ona kuka mai i le faʻamala).

O a faailoga autu mo le filifiliga sao:

  1. O le i ai o mea uma o loʻo i luga o le tino. O ulu, e le o fautuaina i latou i le lanu paʻepaʻe, e le o fautuaina, e pei o lenei mamanu o loʻo faʻamamaina le mama ma le fou o fatu.
  2. Siaki mo talavou. E tatau ona tulei lauʻau ma faigofie ona taomi ma se atigilima i luga o le saito. O le fou o le eseesega elasticity ma le suamalie, o le matua - o le maualuga ma le maaleale. I totonu o le saito saito o loʻo i ai se vai paʻepaʻe paʻepaʻe e pei o le susu.
  3. Faailoa le faamaʻi. Ina ia faia lenei mea, punou le lau o le amniotic ma asiasia le ulutala. Lelei e tatau ona tuʻuina i ni laina, ia tutusa ma lanu, e aunoa ma se ele ma se mea e pala.

E le afaina le lanu o le lanu pe a filifilia. E tusa ai ma nisi o punaoa, o lanu samasama susulu o se faailoga o le matua, ma o le malamalama o se faailoga o le fou. O lenei fautuaga e sese, aua o le paolo e faalagolago i ituaiga eseese - e fai ma faataitaiga, o le saito saito o Bonduel e iloga i lona lanu samasama samasama.

Sauniuniga

Aʻo leʻi faia se togafitiga vevela e taua tele e saunia ai le paʻu. Ina ia faia lenei mea, fufulu mama i lalo o le vai tafe, ona faʻasaʻo mai lea mai laulaau.

Tuʻua o le oloa mai laulaau o se faiga filifiliga., e pei ona fautuaina e nisi o kuka e kuka le faiga faʻatasi ma i latou (faʻasaoina le manogi ma le suamalie o le fua). Aʻo le i ai le kuka, ia mautinoa o le fufuluina o le paʻu ma aveese otaota vevela, pe afai ei ai. O le toesea o le metotia o le paʻu faigata o le ulu o le ulu i foliga afifi

Aʻo leʻi kukaina, e fautuaina foi e faʻavave le pusa mo le 60 minute i totonu o le vai malulu - o le a fuga le fatu, ma o le a faʻaitiitia o latou taimi sauniuni.

Mo le kukaina, e taua le filifilia o sana o le tele lava. Afai e tele fua, vaevae i le afa ma se naifi.

Meafaigaluega taua ma laasaga muamua

Muamua taga i soo se metotia - faamama ma fufulu ulu. O le lisi o mea e te manaʻomia e te kuka e faalagolago i le metotia na filifilia. E mafai ona avea o se pusa lapisi, se fagu eleu afi poʻo se masini e fai ai meaʻai, ogaumu, se mea palasi, se fagu faʻafefete poʻo se mea e faʻafefe ai.

O le fagu kuka e tatau ona gafatia ma mafiafia. O se filifiliga talafeagai o le tuʻuina o se uʻamea uʻamea poʻo se fagu, lea e tapunia ma se tapuni. I le faagasologa o le kuka e mafai ona aoga le katemu ma fatu nutimomoia - faʻaopopo pe a manaʻomia. Mo le tuʻuina atu mulimuli ane o le ipu e manaʻomia ai le pata ma le masima.

Fuga kuka

E i ai ni fesuiaiga i le faasologa e saunia ai mea manogi ma manogi i le fale. O le filifiliga o se metotia patino e faalagolago i umukuka umukuka o loʻo i le lima ma le mea na faʻamoemoeina (masani faʻapena poʻo sana kuka).

I luga o le ogaumu

I le lisi o mea e aofia ai:

  • 5-8 ulu;
  • 2-4 lita o vai.

Algorithm o taga:

  1. Matou te fufuluina fua o laulaʻau ma stigmas.
  2. Afai e le fetaui ia cabbies - vaevaeina i ni vaega se lua.
  3. O le tasi-vaetolu o laulaʻau ua saeia o loʻo ufiufi i le pito i lalo o le pani, ma matou faʻapipiʻiina ulu o kapeti ia i latou.
  4. Ma le isi, sasaa le vai ina ia mafai ona ufiufi 1 cm o fua uma.
  5. Luga pito i luga laulaʻau o totoe.
  6. Faʻapipiʻi le pusa ma se tapuni, faʻapipiʻi ile vevela vevela.

E fia minute e kuka ai sana sana? Taimi e kuka ai mo tamaiti laiti - 20-25 minute, matua - mai le 40 minute. E le fautuaina le vai inu po o le sana, aua e faʻaitiitia ai le sua.

E mafai foi ona e matamata i le vitio e aoao ai pe faapefea ona kuka sana i totonu o le apa:

Aʻa

Mea e te manaʻomia:

  • ulu o sana;
  • pata;
  • vailaʻau ma pepa cardamom;
  • masima

Auala e kuka ai fua:

  1. Tatou faʻamamāina ulu.
  2. Pusa faʻatasi ai ma le pata.
  3. Matou te faasalalauina le ufiufi ma taofi mo le 30-35 minute (pe a kuka kuka poʻo ni mea tuai, o le taimi e faʻatupulaʻia 2 taimi).
  4. I totonu o se pusa eseese, faʻafefete le pata, faaopoopo mea manogi.
  5. Tuu le sana sapalai i luga o le ipu, sasaa le suauu i luga. Faamama e auauna atu i le laulau.

Vaʻavaʻai i fualaau suamalie ma le vave mo sana i totonu o se faletua e lua.

E mafai foi ona e matamata i le vitio e aoao pe faapefea ona lelei le kukaina o sana mo se ulugalii:

Grilling

I le lisi o mea e aofia ai:

  • alii talavou o kapisi;
  • olive (suauu olive (e mafai ona suia i le suauu mama, sana poo kulimi).

Taualumaga:

  1. Fufulu faʻamafanafana masani poʻo se meaʻai ile vevela vevela.
  2. Aʻo vevela le pito i luga o le fale, fufulu mama mai laupepa, fiva, stigmas.
  3. Afai o loʻo e kuka i le kesi - liliu i luga le mumu e vevela ma vevela le pusa mo le 10 minute. Aʻo kuka i luga o le meaʻai, ia faʻamafanafana le malala i se lanu paʻepaʻe.
  4. Ma le isi, ia fufulu le ulu i se mea manifinifi o le suauu. Faatagaina e faʻaaoga i luga o le 1 taliga e le silia le 1 le sipuni.

O le taimi o le kuka i totonu o le pani ma le gaʻo e tutusa lava - 6-10 minute. E taua le mulimuli i le sana ma toe faʻafesoʻotaʻi mo le 'ai. Se faailoga o le kuka - lanu enaena o fatu. Afai o se tamai maile e faʻafefe - e leai se mea tele.

E mafai foi ona e matamata i le vitio e iloa ai le auala e tatau ai lelei ona seleseleina le sana i luga o le meaʻai:

I totonu o le microwave

I lenei auala e mafai ai ona e kuka mai le 1 i le 3 i le 1 le taimi (fuafua i le tele o le fua). O le a manaʻomia foi se pusa paʻu mo le kuka (mo faʻamatalaga i luga o le auala e vave ona kuka ai le sana i le microwave i totonu o le taga, faitau iinei).

Auala e kuka ai:

  1. Fuʻu mama, fufuluina mea totoe o fiva.
  2. Cob tuu i totonu o le taga ma nonoa.
  3. I le malosi o le 800 W, faatulaga le taimi e kuka ai i le 10 minute, liliu le ogaumu.
  4. A maeʻa le logoina o le leo, matou te ave ese le pusi, sufulu i masima ma 'ai ma le fiaʻai.

E mafai foi ona e matamata i le vitio e aoao ai pe faapefea ona kuka le sana i totonu o se ogaumu mumu umukuka:

I totonu o le ogaumu

Vaega:

  • sana;
  • soʻo se suauʻu;
  • vai;
  • afifi.

O le kuka algorithm e aofia ai mea nei:

  1. Lubini le pani i le pata.
  2. Matou te taoto i luga ia te ia le paʻu (e tatau ona la tuua ni fasi pepa).
  3. Liligi le fuʻa i le vai ina ia ufitia ai i le afa.
  4. Ufiufi le pepa tao ma le pepa.
  5. Uu le ogaumu i le 200 tikeri ma tuu le sana.
  6. Cook 40-60 minute.

E mafai foi ona e matamata i le vitio e aoao ai pe faapefea ona kuka le sana i le ogaumu:

Faʻapefea ona teuina?

Manatua o uiga pito sili ona lelei o le tofoina i totonu o se oloa faatoa saunia. Afai e te manaʻo e teuina ia laupepa mo se vaitaimi uumi, e mafai ona e faʻaaoga metotia eseese:

  • Tuʻu le pusa i totonu o le vai vevela (i luga o se uʻu, oven), ufiufi le fagu. O fua vevela o le a tumau pea mo ni nai itula.
  • Ma mo le teuina mo sina taimi e mafai ona afifi uma ai taliga i afifi ma afifi i se ie.
  • O le umi o le teuina o le sana ua tunu na o se foliga malulu. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e tuʻuina i totonu o le pusa aisa ma tuʻu i totonu o le pusaaisa (tuu le kulupu atoa pe vavae ese fatu mai ia i latou).
  • Mo le teuina i luga o le 3 masina o le auala e teu ai e talafeagai.

O le mea lea, o sana o se aganuʻu maloloina ma lelei lea o le a aumaia ai ni faʻapitoa i le vaitau o lona tuputupu aʻe masani (taumafanafana). Ina ia filifilia se fualaau aina fou, e taua le gauai atu i le vaivai ma le suamalie o fatu. O keke kuka e mafai ona avea ma auala eseese. Gaioiga faʻatagaina aʻo leʻi kukaina - fufulu ma fufuluina taliga.