Laʻau

E faʻafefea ona aveese faʻamaʻi i totonu o le fale mafanafana: metotia, togafiti, fualaau

O se tasi o iniseti leaga e lamatia, o siaki, aua ua manatu i latou e ave faʻamaʻi pipisi. Ina ia puipuia lo latou tutupu, e tatau ona faia ni auala talafeagai.

Mafuaʻaga mo le faʻaalia o siaki i totonu o le taulaga

O mea nei e mafai ona iloga:

  • Manua o mea taumafa e faʻateleina ai le sailiga mo nofoaga fou. E mafai ona latou ufiufi mamao o le 10 mita i le aso ina ia maua ai ni meaʻai mo i latou lava.
  • Tuʻuina o se fale mafanafana lata i le vaomatua.
  • O foliga vaaia o pala i totonu o tuaoi.
  • Faʻailogaina i latou i le fesoasoani a peti.
  • A faʻatau se 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai se faʻafitauli o siaki. A maeʻa le 18-24 masina na latou faʻaalia, ona latou i ai lea i le taimi muamua, talu ai o latou fuamoa o loʻo matutua i lenei taimi.

Metotia e faʻafitia ai siama i totonu o se fale vevela

E fautuaina e feagai ma arthropods i le taimi lava e maeʻa ai ona faʻamaonia. E mafai ona e faia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o vailaau faʻasolosolo poʻo le faʻaaogaina o togafiti a tagata. O le auala muamua e sili atu le aoga, aemaise lava mo vaega tele. Ae ui i lea, o le lona lua e sili atu le faʻaleleia o le siosiomaga. I le tuliloaina o se sini faapitoa, ua filifilia le auala talafeagai.

E lē gata i lea, e tatau ona faʻaleleia e le gata le fanua, ae faʻapea foi ma mea a lē e ona ma ana fagafao.

Auala faʻaoga e faʻafefe ai pepa

O fua sili ona lelei e maua i le laulau.

IgoaFaʻamatalaga
Tulu mataAve le ulu o kelaiki ma le faʻafefe. O le mea lea e sasaa atu ai i le 2 lita o le vai ma tuu ai i totonu o le paolo mo le 24 itula. Ona fufulu lea o le supalu ma faaopoopo ai le 2 isi lita o vai. O le nofoaga ua afaina o le a sosoloina i se fana fana. Nai lo o le uila, ua faʻatagaina aniani.
Oona suamalieO le a e manaʻomia ni lemoni, fua o vine, oranges, tangerines. O le fua ua filifilia e tipi i le afa ma ua uma ona togi le sua. Ona faaopoopo ai lea o le 3 lita o le vai ma faia le vai.
Faʻasalaga o laʻauO fugalaau o geranium, kālati, chamomile, sage e aoina ma tuu i totonu o le vai inu, kuka mo le 5 minute ile vevela vevela. O le vaifofo sauniuni ua sasaaina i totonu o se atigipusa mo le palasi i totonu o le 48 itula. Ona faamamaina lea ma faʻaaogaina i le leona e faʻaaoga ai se fana fana.
Ole suāsusu taua5 ml o fuālaʻau taʻitasi o le pepa ma le rosemary ua faʻafefeteina i le 1 lita o le vai. O lenei vai e faʻaaoga i le nofoaga i aso uma 60.

Mo le puipuia o lavalava mai alalaʻau, e mafai ona e saunia se vaifofo faapitoa. Mo le mea lenei e te manaʻomia: vai 1-1.5 ipu (sili atu ona malulu), o nai mataua o le suāmosa, 2-3 otaota o le suauu ma le suauu manogi, 2 ipu o le uaina sinasina. A faʻafefiloi mea uma, o le paluga e faʻaaoga i mea.

Mo le puipuia o le tino, e mafai ona e saunia se fofo o le 20 gola o le kerikaraniki ma le gaʻo lavender, 1 le ipu o le aloe vera, 2 ipu o le suauu manogi.

O nisi o tagata nonofo i le tau vevela e totō laau totō laau totō e leai sona manogi e le faʻatagaina e meaola faalafua:

  • vavau vavalalata;
  • rosemary officinalis;
  • tansy;
  • catnip (catnip);
  • Dalmatian daisy (Pirentrum).

Afai e le mafai ona foia e fomaʻi faʻamaʻi, ona faʻaaogaina lea o vailaʻau.

Tofi Faʻasologa Mata

Pe a faʻaaogaina le kemisi, e tatau ona taʻitaʻia e se tasi le faatonuga e tuʻuina atu i le auala, talu ai ona o le le tausisia o le tausisia o manu ma tagata e lamatia. Aʻo leʻi faʻasalaina le mea oona, o le mutia o loʻo mūmūina, faʻapitoa e totogi i lālā pito i lalo o laau.

E i ai le tele o fualaau oona e faia e tetee atu ai i arthropods. O le sili ona aoga ma taugofie o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

FualaauFaʻamatalagaVolume, iuniteTau, siaki.
TsifoksFaʻaaoga e faasaga i siama ma ixodid ticks, faʻapea foʻi ma fuʻa, lago, vavae. O loʻo i ai se manogi faapitoa, e faavae ile cypermethrin. O le aafiaga e 3 masina.50 ml166
AcaritoxFaʻaitiitia le ixodid ticks. Puipuiga e 1.5 masina. E le afaina mo tagata.1 kg1700
KamupaniO se vailaʻau mamana malosi e puipuia ai fualaau faasaina. Lavea le saite mai meaola faalafua mo le vaitau atoa.1 lita1136
Sipaz SuperFaʻaaoga mai le tele o ituaiga iniseti, e aofia ai le arachnids. O le saogalemu e manatu i ai o se avanoa lelei, aua talu ai e toetoe lava a leai se uiga o le faʻaalia o vailaʻau.1 lita3060
Nofoaga FaʻatinoE fasi uma a latou ituaiga, e malosi le manogi, o le a vave ona mou atu.50 ml191
RamO se vailaʻau faʻamaʻi pipisi, e le afaina i fua. Valid 1.5-2 masina.50 ml270

Insectacaricides, iniseti, faʻapea foʻi ma le acaricides fesoasoani e faʻasaʻo faʻamaʻi.

Puipuia o siama o le nofoaga tulafale ma se siaki

I le faia o se faasologa o gaioiga, e mafai ona e puipuia lau nofoaga mai arthropods. E aofia ai:

  • Taina lapisi mai le teritori.
  • Faʻasagaina o lauulu faʻanofo ma mea faʻapitoa, a latou suʻega maeʻa.
  • Totoina o laau toto.
  • Lafoaia masani o le eleele mai lala ma le mutia, lafoaia masani o mutia.
  • Faʻatulagaina o manulele manu (starlings, blackbirds) - fili masani o siaki.
  • Le faʻamamaina o meaola - o mea autu o loʻo faʻaaogaina iniseti.
  • O le faia o se faʻalavelave i tafatafa o le pa i le auala o le sawdust poʻo le iliili 100 cm le lautele. O lenei fausaga e puipuia ai tuaoi mai le ulufale atu i le teritori.

Mea sese na faia i le taimi na faʻaumatia ai siama i le atunuu

O le toʻatele o tagata nonofo i le mafanafana i taimi o sauaga o siaki latou te faia mea sese nei, o loʻo maua ai le lauiloa:

  • O le tele o le faʻatagaina o vailaau, faʻamalosia ai le inu o meaola a le tagata ma manu, faʻapea foʻi ma le afaina ai o le lumanaʻi.
  • Le fuafuaina le saʻo o le taimi o le faʻasusu. Tulaga le lelei: vevela ma timu. Le silia i le 40 aso ao le i selesele.
  • Le amataga o le faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le faʻamamaina muamua o le 'upega tafaʻilagi (moa, mutia vao).

E fautuaina mai e le Susuga a le Summer Summer: gaoioiga pe a fai e tosoina le siaki i le paʻu

Afai e maua se parasite i luga o le tino, e tatau loa ona e faafesootai se fomai o le a tuuina atu le fesoasoani talafeagai: o le a ia aveese atoatoa le iniseti ma le leai se uiga, auina atu i le fale suesue mo suesuega, ma faia se tui pe a tatau ai.

E mafai ona e mauaina oe lava, faʻaauupegaina ma se filo poʻo se tweezers. Faʻaaogaina se filo, fai se nonoa i autafa o le suʻega ma faasolosolo malie ona toso, tulimatai mo le alamoa. O gaioiga e tatau ona lamolemole e aunoa ma le maoaʻe.

Aʻo lelei - aveese le siaki e aunoa ma le faaleagaina o le tino, aʻo aloese mai le soona inu. Ae peitai, i le tulaga o le faaleagaina, e tatau ona solo le nofoaga lenei i se vaifofo, ma fautuaina e aveese le vaega o loo totoe (ulu) e faaaoga ai le nila, pe a uma ona toe gaosia le nofoaga. E tatau ona tuʻuina i totonu o se pusa tioata ma ave i se nofoaga faʻapitoa.