Fualaau aina

Aisea e mamae ma paʻu ai le eggplantal? O le a le mea e fai pe afai e malogo laʻau ma lanu samasama? Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

Afai e lanu samasama pe e aunoa ma se mafuaʻaga - aua e te faanatinati e faia ni faanatinati faʻamoemoega ma faʻaumatia ia togalaau ma ni faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻamaʻi.

Ina ia amata, ia tilotilo i fualaau: o foliga vaaia e mafai ona taʻu mai ai le mafuaʻaga o le a mate ai fualaʻau.

O le asō o le a tatou iloa ai le mafuaʻaga e mamae ma paʻu ai le eggplant seedlings? O le a le mea e fai pe afai e mamago laulaʻau i fatulaʻau tupuga?

Aisea e lanu samasama ai lau o le isalaʻelu?

O mafuaʻaga autu e mafua ai ona lanu samasama le fualaau eggplant:

  • eleʻele-leaga le palapala;
  • sili atu le susu;
  • fungal infection aʻa - fusarium, verticillus;
  • susulu malamalama o le la.

Nitrogen deficiency

O le eleele e le naʻo le taua o le eletise mo le tupu aʻe o isalaʻelu. Afai e le mauaina e le laau se aofaiga talafeagai o le macroelement e ala i le aʻa, ona ia tosoina lea o mea talafeagai mo le fausiaina o nila fou mai ia lava.

E sili atu ona lamatia le pito i matua - o le pito i lalo o le cotyledon, e itiiti ifo le faamuamua mo le laau nai lo luga o loʻo ola.

E taua! O le tele o le taufaasese o le le lava o se metronite, o le maualuga o le "samasama" i luga o le fatu.

Vaʻaiga eli ese le laau ma faasaoloto lona vaega eleele mai palapala. Afai o loʻo aʻafia le aʻa, ma o le cotyledon lau lanu e lanu samasama ma mamae - fatuina faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻamalosi faʻatasi ma le faʻaaogaina o vailaʻau gaosi.

Manatua e talafeagai le faʻaaogaina o tupe na mauaina e tusa ai ma faatonuga ina ia aua le faʻaaluina i le fua ma ia aua neʻi faʻaleagaina fua.

Le lelei le palapala ile palapala

O le maualuga o le eleele ile susu o le isi itu i le totoina o fatu: samasama amata i le pito i luga. I le taimi o le asiasiga o le aʻa, o loʻo maua ai vaega o le eleele i le va o aʻa faʻatasi.

Manatua! O vailaʻau ma sigi e faatelevave vave i vai vai, o latou metabolites e suia ai le pH o le palapala i le itu alofilima. I tulaga ogaoga, laveaʻi fualaau o le a fesoasoani e faʻamaeʻa ai le suia o le lalolagi.

I le pito i lalo ma puipui o pusa ma laau totino o loʻo i ai le vai e le mautonu ma le vevela lanumeamata - o se faailoga o le tuputupu ae o le fugalaau.

O fuataga e: soo se taimi e mafai ai sui le palapala ile pusa fatu.

Afai e tafe le vai i lona pito i lalo - ia fai ni tele alavai faʻavaivai ma mautinoa ia tuu le pusa i luga o le pale.

Fusarium

Fusaria - afu oneone e afaina ai laau vaivai. E masani lava, o feeseeseaiga ua aumai i totonu o le eleele ma fatu e le togafitia. I lalo o tulaga lelei, o fomu leaga e afaina ai mai meaʻai, tuiina o laau e ala i aʻa ua afaina pe o le mai i luga o le ala.

O foliga mai o le isalaʻelu, aafia i fusaria, e:

  • tuputupu ae o le tuputupu ae;
  • lanu uliuli o le au ma lona tipi;
  • lanu piniki i luga o aʻafaalautele atu i le eleele vaega o le fatuina;
  • lanu samasama faatasi ai ma le malamalama;
  • samasama lanu samasama e felanulanuaʻi i tubules.

E mafai ona e fesoasoani i laau toto e pei ona taua i lalo:

  1. aveese otaota leaga mai le atigipusa, teuina i totonu o se pusa eseese mea e mafai ona faasaoina;
  2. suia le pusa eleele mo laau toto;
  3. faaaoga fualaau faasaina (Benazol, Fundazol, Strekar, Trichodermin) e tusa ai ma faatonuga.
E taua! A o lei totoina fatu, aua nei galo e uiga i le puipuia o faamaʻi Fusarium: disinfection o fatu, eleele, ma pusa o fatu.

Verticillosis

O le isi fili o le isalaʻelu o le fungus Verticillium. O le taunuʻuga o le faʻaofiina o lenei parasite i totonu ole fale lanu samasama ma lau lauusiusi vave. Ua oti le fatu fatu.

O faailo nei o le a fesoasoani ia iloa le faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • maofa laʻau foliga mataga, vaivai, o la latou samasama e amata i le vevela;
  • pe a uma ona suia o la lanu fuamoa o le isalaʻelu 'ua mamae: latou te ufiufi i se siosiolio ma paʻu'ū ese, ma tuʻuina atu le lagona e susunuina laʻau i vai inu;
  • i luga o le tipi o le uʻamea e enaena.

Taʻiala o tauiviga:

  1. vave vave ona aveese fualaau mama (e sili atu le mu i latou ina ia aua nei nofo i lalo le paluga o le pulu otaota;
  2. toto fualaʻau faʻalesoifua maloloina i totonu o se pusa fou ma le eleele;
  3. togafitia ma puipuia ai le mai fatu: Previkur, Rovral, Topsin.
E taua! O le tau faasaga i le verticillosis e seasea ona muta i le faamanuiaina, o lea ia taumafai e laveaʻi laau e leai ni uiga o le maʻi.

UV

O le faʻalauiloaina o le taimi umi i le radiation ultraviolet ua afaina i le vavaeeseina o le chlorophyll, o le cytochrome o loʻo maua mai i le ea e manaʻomia mo se laau mo le photosynthesis.

Leamu atonu ei ai ni lanu samasama poʻo le samasama atoa.

Faamolemole ia maitau na o na pito i luga o laulaau e feagai ma le la o le faamalama po o le greenhouse e aʻafia. Afai o lea, ona e mautinoa lea - mafua ai le la.

Afai o lau laau toto e faʻaalia i le umi o le faʻaalia i le la, e tatau ona ufiufi i le pepa poʻo le ie mai le 12:00 i le 15:00.

Matamata i se vitio puupuu pe faapefea ona taulimaina samasama:

Aisea e mou ese ai le fualaʻau eggplant?

Afai e vevela laau talavou, ia mautinoa o se tasi o mea e le afaina ai laau toto:

  • le maalili maualalo le vevela palapala;
  • le lava le suāvai;
  • talu ai nei togiina poʻo le totoina;
  • fungal infection.

Lafulemu palapala

E ala i le faʻaaogaina o le laau, o le palapala e vevela i le palapala e ulu atu i totoga o vegetela o le isalaʻelu mai aʻa.

Afai e le maualuga le vevela o le eleele ua faʻalavelaveina auala o felauaiga i le susu.

O le laau e faʻamalūina e tusa lava pe faʻamautu lelei.

E taua! Eggplant o se laau vevela alofa. Faʻamafanafana mafanafana mo lona atinaʻe - e le itiiti ifo ma le 13 ° i le po ma le 22-26 ° i le ao.

Suʻe pe a le faʻamafanafanaina le eleele i se ata poʻo se ea malulu mai le auala. Fuaina le vevela mimita - afai e le maualuga, faʻaaoga vevelaina o le eleele ma fafagaina fatu i vai mafanafana 25-28°.

Faʻamalalaina

I le le lava o le suāvai lau lau foliga mataga, manifinifi ma pau i lalo i lalo o lona lava kalave. O se suiga i le lanu o vaega o vegetative o le fatuina e le o se uiga o le le lava o le toto. O le manaʻoga e suia le faiga o le fausiaina o laau o le a faʻaalia ai se eleele maʻa mama.

E mafai ona e faitau pe faʻapefea ona faʻapena lelei le faʻatulagaina o fualaʻau eggplant, iinei.

Manatua

O le ufiufi o le cotyledon lau o le isalaʻelu pe a uma le toina poʻo le suia o mea e mafai ona faatagaina.

Ona o malosiaga na leiloloa e le laau i le taimi o le fetuunaiga i le fou fou ma le faaleagaina i se vaega o le aʻa, ua mafai ai ona maliliu ia lau o lalo o le isalaʻelu. Afai e te matauina lena mea o le pito i luga o le laau ua mamae - o le mafuaaga e le o le suia o le eleele.

Fuga

O faʻaaliga vave o maʻi faʻaleagaga atonu e foliga mai o le faʻamaina o le isalaʻelu.

E sili atu le matautia le afaina o mata - tuai ona togafitia ma toetoe o faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia. O le vavae lanu meamata o le aʻa o le fatu laau o le a fesoasoani e aveese mea leaga i le laau.

I luga o le auala i le seleselega

O le mauaina o mafuaʻaga mo le suiga i le tulaga o tipu, faia o le faʻamaonia saʻo ma le tuʻuina atu o tausiga faʻafuaseʻi i se laʻau pa'ū, o se laasaga tele i se seleselega tele. Faʻamatalaga i aso taʻitasi o laau laiti ma o latou faigofie, ae o mea e manaʻomia e fesoasoani ia te oe i lenei mataupu taua.

TAIMI FAATASI! Saili po o ā faʻamaʻi faʻasalalaʻau e faigofie ona: ole mea e fai pe a pa'ū se fatuga, e tosoina pe ua oti atoa? Faʻaiʻuga o lanu paʻepaʻe ma le uʻamea o laulaau. Ma faʻafefea foi mea faʻavevesi e mafai ona osofaia ai tamaʻi talavou?

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le tuputupu ae ma le tausia o fatulalelu:

  • Auala eseese o le galueaina: i fualaau oona, i se galu ma e oo lava i luga o le fale paolo.
  • O vaega uma o le lulu e tusa ai ma le kalena o le masina.
  • Golden tulafono mo le tuputupu aʻe mai le fatu.
  • Vaega o le galueaina i vaipanoa eseese o Rusia: i Urals, i Siberia ma le itumalo Moscow.
  • Faitau atili e uiga i sauniuniga o fatu aʻo lei totoina.