Faatoaga faatoaga

Chickens Kuban Red: uiga, faʻamalosi i le tausia ma le faʻaleleia

O le ituaiga o hens, lea e ese mai ona aiga e ala i le maualuga o lona aano o manu ma foliga matagofie, o le Kuban Red breed. E mafai ona tupu ituaiga o manulele e le gata i tulaga o se faatoʻaga faifaatoaga, ae faapena foi ile aiga. O le tulaga maualuga o le gaosiga o lenei ituaiga, ola lelei o le autalavou, faapea foi ma le teuina i le fafagaina e le mafai ona iloa. Ina ia mafai ona tupu le totoina o le moa a le Kuban, e le gata ina mafai ona maua e faifaatoaga moa, ae o tagata fou foi i lenei vaega, tatou te ofoina atu se auiliiliga auiliili o lenei vaega o moa.

Uiga ma tulaga iloga

O le igoa aloaia o lenei ituaiga o moa "UK Kuban-7". Ae, e masani lava, o le a faigata tele mo se faifaatoʻaga ona faʻailoa lana moa i lena auala, o lea na maua ai e nei laulau le igoa lona lua - Kuban reds. O lenei vaega o manulele o le taunuuga o se filifiliga umi ma le loloto ma ua amata ona lauiloa i aso uma.

Vaʻai i ituaiga masani o moa: "Hubbard (Isa F-15)", "Amrox", "Maran", "Master Gray", "Mamanu", "Redbro", "Viandot", "Faverol" , "Rhode Island", "Poltava", "Minorca", "Andalusian", "Russian White" ("Snow White"), "Orpington", "Jubilee Kuchinsky", "Leggorn", "Cohinhin", "Brahma" "Sagorsky salmon", "Loman Brown", "Sussex", "Hisex Brown" ma Hisex White ".

Talafaasolopito o le amataga

O tuaa o le lanu mumu Kuban o Rhode Island ma Leggorn e maua. O ituaiga uma o manulele na lauiloa i le lelei o le gaosiga o oloa, lea na i ai se aafiaga lelei i fua o lo latou sopoia. O le uluai manulele o le Kuban Red na aliali mai i le Territory Krasnodar i le Plants Labinsk i le 1995. O le itu i saute o Rusia, Kuban. O le mea lea o le igoa o lenei ituaiga o moa.

E taua! Vaevaega e oo mai i le aso nei. O le kamupani o loʻo galue malosi e faʻaleleia uiga lelei o se motley matagofie.

Eseesega mai fafo

E tele le lapoa o le manulele, ao le ulu e laʻititi ma o loʻo i ai ni mea manogi. O fulufulu o le mumu po o le lanu enaena. E i ai foi se selu laupepa, lanu mumu lapopoa ma le tele lapopoa. O le siʻusiʻu ma apaʻau o moa e ono laʻititi.

O le fausaga o le skeletal o loʻo ogatasi lelei ma le tulaga masani o soʻo se taʻiala. E māmā ma faʻatusatusa. Paws e laʻititi tele ae matua malosi. E tasi le moa e mafai ona mamafa pe a ma le 2 kilokalama. O le taʻavale e masani lava ona laʻititi tele ma oʻo atu i le 3 kilokalama mamafa.

E na o le mafai lava ona iloa le vavao mai moa pe a oʻo atu i le 1 masina. O manufelelei e toʻafilemu, e mafai ona faʻaogaina ma e sili ona lelei. Faʻafeiloaʻi suiga suiga, mea o iai ma nofoaga o le savali.

Uiga lelei

Chickens Kuban mumu o sui lalelei ia o le fua o fuamoa fuamoa. Afai e te tuʻuina atu ia i latou tulaga lelei ma tausiga lelei, ona mafai lea e moa taitasi ona tuʻuina atu i le 320-340 fuamoa ma le mamafa lelei. O le umi ole gaosia o fuamoa e umi ma amata mai le 4 masina.

O aano o nei moa e matua manaia, malie ma o loʻo i ai se uiga faʻapitoa. E mafai ona avea o se meaʻai taumafa. E tatau ona maitauina o lenei ituaiga o moa e le o se lapisi, o lona uiga, e tupu tele lava mo le gaosia o fuamoa, ae le o ni mea e 'ai i manu.

E te iloa? Faʻaaliga iloga "moa moa" e matua le mautonu. E tusa ai ma faʻamatalaga a tagata suʻesuʻe, o le moa ua uma ona i ai muamua i le taimi muamua o le olaga e mafai ona faʻamauina ma sili atu i le tulaga o le atinaʻeina o se pepe e tasi le tausaga le matua. E mafai e se matua matua ona taulotoina le sili atu ma le 100 o foliga eseese, ma ia iloa ai le tagata e ona mai tagata ese mai se mamao o le silia ma le 10 mita.

Tulafono mo le faʻatauina o tamaʻi faʻatau

E taua tele le aʻoaʻoina le auala e filifili ai moa mo le faʻatau. E mafai ona e mauaina ni faʻasalaga laiti i faʻatoʻaga moa, i vaʻaia faʻapitoa, faʻapea foʻi ma tagata faʻatau pisinisi tumaoti.

  • Fai mai o tagata teena tagata e mafai ona faʻatau atu i faatoaga moa, ma o lea o le tau e masani lava ona faʻaalia. Ae e taua foi le maitauina i totonu o ia atinaʻe o loʻo i ai pea le togafitiga o vailaʻau, lea o le a fesoasoani ai le faʻatau mai le lamatiaga o le mauaina o manulele faʻamaʻi.
  • Mo tagata faʻatau tumaoti, latou te masani ona ofoina atu ni vaega laiti o manulele, masani lava i maketi. O lea e faigata ai ona fuafua le ituaiga ma o nisi taimi e mafai ai ona e tamoe i sikola. Ae afai e faʻamaonia ma faamaoni le tagata faʻatau, ona maua ai lea o moa mai lalo o le moa ma le soifua maloloina ma le malosi e mafai ai.
  • O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e masani lava ona ofoina atu mo le faʻatau atu o masini o moa. Poloaiga e tatau ona faia muamua. Masalo o lenei metotia o le faatauina mai o le a le faigofie mo tagata uma, ae o lenei filifiliga e mafai ona e mautinoa i uiga lelei o le autalavou, aua o se pisinisi o le a galue pea i lona igoa.

O le matua o tamaʻi faʻasalalau lea e ofoina atu mo le faʻatau e masani lava e mai le 1 i le 10 aso. E tusa ai le matua o moa, o le sili atu ona taugata. Ae i le taimi lava e tasi, o le matua o le moa, o le tele lava o le a ola ma ola lelei. O le pasene lelei o le ola o meaola laiti o le oti o le 2-4 tagata (e le sili atu nai lo) o le 50 vaega. Ae fautuaina e filifili ma le faaeteete manulele maloloina ma malolosi ina ia faʻaleleia ia fuainumera.

E tatau ona mama le moa, o lona fulufulu e tatau ona matagofie ma lamolemole. E tatau foi ona e gauai atu i le eria o loo i totonu o le nuu, e tatau ona mama ma e aunoa ma le mumu. O se tagata soifua maloloina ma malosi o se moa e tu i luga ma e alu ma le lototoa. E tatau ona matala mata ma sina susulu. E tatau ona pipiʻi mama i totonu o le tino, ae aua le togi. E le tatau ona i ai se toto toto i luga o le uʻamea. E tatau ona faamalūlū le masima ma e le faafefeteina. O manu laiti e tatau ona asiasia ma le totoa mea e le masani ai ma faaletonu i fafo.

O tagata soifua maloloina e masani lava ona faʻaalia ma televave. O lo latou siʻufofoga e tatagi, e aunoa ma le susu. E matua faigofie lava le siakiina o le gaioiga o fagafao - e tatau ona e tuʻi faʻamalamalama i luga o le atigipusa o loʻo latou i ai ma iloilo a latou suiga o amioga. E le gata i lea, o manu laiti e tatau ona tali atu i meaʻai, taumafa ma le fiaʻai.

E taua! Aʻo leʻi filifilia ni moa mo le faʻatau, e tatau ona siaki lo latou tausaga i le faʻatau. E le gata i lea, o na tagata na faʻaaogaina i lalo ifo o le 7 itula talu ai, e le mafai ona faʻamalosi ma telefoni feaveaʻi. O lenei laasaga o le a oʻo mai mulimuli ane.

Tuutuuga o le taofia

O lanu o le ituaiga Kuban Red e iloga i lo latou tetee atu i le atuatuvale, faapea foi ma le malosi o le tino puipuia. Ae i le taimi lava e tasi, ina ia mafai ona tausia se tulaga lelei o lo latou soifua maloloina, e tatau ona tausia i latou i tulaga o le a fetaui ma tulaga lautele mo ituaiga ituaiga.

  • E manaʻomia le fale o le hen le maualuga pito maualuga o le maualuga o le susu.
  • Manaʻomia se potu ea i taimi uma a le faʻaogaina i se faiga faʻaleleia. E mafai foi ona tuʻuina atu le fale i se tamai launipa, ae i le taimi lava e tasi e taua tele le puipuia o le faʻatulagaina o pepa.
  • Fainu ma pipiʻi mo nei moa e tatau ona tuu i se maualuga pe a ma le 1 mita.
  • E tatau foi i manu felelei avanoa e savali saoloto i le avanoa avanoa i le tautotogo aemaise lava le taumafanafana. O lenei mea o le a faateleina ai lo latou gaosiga. E tatau ona maitauina o lea ituaiga o faitioga e le o se mea e sili ona mamafa, aua o loʻo i totonu o paluga faʻatoʻaga fagafaʻalele e faʻapitoa i totonu o fale. Ae afai ei ai se avanoa, o lona uiga e taua tele le tuʻuina atu o au fagafao ma le avanoa e savali ai.
  • Tulaga o le vevela i totonu o le fale e taua tele foi. I le taumalulu, e le tatau ona pau i lalo ifo ile -2 ° C i le taimi o le taumalulu, pe a leai ni moa, o le a faʻaaogaina meaai, ma, o se taunuuga, o le a le toe tauaveina fuamoa. I le taumafanafana, foi, aua nei galo e uiga i le ea i le fale. E le mafai ona faʻafefete le vevela i se maualuga maualuga atu nai lo le 27 ° C, a le o lea o le a leiloloa le manulele i le moa ma o le a lafoaʻi fuamoa ma se atigi mata, pe leai foi. O le maualuga o le taumafanafana mo lenei ituaiga o moa e 17-19 ° C.

E te iloa? O le mea e sili ona leaga ma sili ona faigata i le gaosiga o moa, o le fagogotaina o moa. O na gaoioiga e faʻaosoosoina ai le gasegase o le gaʻo, faʻapea foʻi ma tiga matuitui i tua ma lalo ifo. Ona o le mea moni, i le aluga o taimi sa matua faigata lava ona faigaluega ma, o le mea e sili ona taua, taofi ia tagata faigaluega, o se masini e aoina ai moa na faia. I foliga vaaia, e foliga mai o se tuufaatasiga mautinoa ma foliga sili ona mataʻu i le faagasologa. Ia, faafetai i tulaga faapitoa, "gauai" manufelelei i le isi. Ae o le mea moni, e pei ona faaalia i le faatinoga, o moa e aoina e ala i se metotia masini e sili atu ona le afaina ma itiiti ifo nai lo na mea na aoina ma le lima.

Fafaga meaai

O le fua o fualaau moa a le Kuban Red e faʻalagolago foi i le lelei o la latou meaʻai. O le mea lea e teu ai meaai mo nei manulele, e tatau ona e matua gafa ma gauai atu. E tusa ma le afa o le aofai o meaai e tatau ona fatu mago. E aofia ai le karite, saito ma le rye. O meaai mama e tatau ona tuʻuina atu i manulele faalua i le aso. I le avea ai o se supple protein e mafai ona gaosia lupine ma leki. Afai ei ai masusu susu i le taumafataga o moa, ona tatau lea ona e faitauina i se auala e mafai ai e manufelelei ona 'aina ia ituaiga meaai i le 30 minute. A leai, o le susu o meaai o le a faʻamago ma leiloloa le tele o vitamini ma minerale. I le taumalulu, o nei mash ua fautuaina e kuka i luga o le uila po o le susu. I le taimi foi o le taimi malulu e mafai ona vaevaeina meaai i tolu taumafataga.

Afai e te manaʻo i au moa e vave ona maua a latou mamafa ma faʻasolosolo lelei, saili pe faapefea, ma le tele, pe faʻafefea ona fafagaina moa a le aiga.

E taua! I le taimi o le matutua o moa, e taua tele le tuʻuina atu i ai o se aofaʻi o le calcium. Afai e le faia lenei mea, o le a moa e moa ia latou lava fuamoa, ma i le taimi, e tusa lava pe toe faʻaleleia le calcium, o nei amioga o le a avea ma masani.

Vaʻaia, tausiga ma le faʻamamaina o le moa moa

Ina ia mafai ona maua e moa a le aiga se fuainumera tele o fuamoa, faʻapea foi ma le le maua o faʻamaʻi, e tatau ona e faia lelei. meaai, ma tuʻuina atu tulaga talafeagai o le taofia.

Mai lea taimi i lea taimi e te mafaia tui manu felelei mai le bronchitis, pursitis, salmonella, mycoplasmosis ma isi faʻamaʻi. O le tui muamua e tatau ona faia i le aso na fanau mai ai le moa. O le a fesoasoani e faʻamautinoa ua faʻaumatia le moa e le maʻi o Marek. O le aso e sosoo ai, e manaʻomia lou tuiina o le salmonella laitiiti. I le ono po o le fitu o aso, ua fautuaina e faʻalauiloa se tui e faasaga i le coccidiosis. I le faaiuga o le vaiaso lona tolu o le soifuaga o le talavou, o le vailaau o le a puipuia ai le moa mai puresitis. O le tui lava lea e tasi e toe fai pe a maeʻa le vaiaso. Faʻafetai i nei ma isi tui, e mafai ona puipuia manu felelei mai manuʻa taatele.

E tutusa lava le taua o le taitaia o le taimi ma le lelei faamama aiga E taua tele le faia o lenei mea i le taumalulu pe a iai manufelelei i totonu o le fale i taimi uma e aunoa ma le alu i le fale. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona fufuluina tagata inu ma manulele manu, e tatau foi ona e aveeseina soo se vaovao mai le fola, talu ai o faataitaiga parasite e mafai ona atiina ae i totonu. E tatau foi ona faʻamamaina avia, lea e faʻaalu e manufelelei le tele o taimi i le tautotogo ma le taumafanafana. O pou e tatau ona tausia mama.

E taua foi le aua nei galo maualuga le malosi o le potu. O le taua tele o lenei mea i taimi vevela o le tausaga, ona o le vevela e matua afaina ai moa a le aiga.

E tatau ona manatuaina o talavou i le taimi muamua o loʻo i ai se faʻafitauli faʻavaivai vaivai, o lea o le taimi muamua e fautuaina ai e vavaeese mai i moa matutua. Ina ia taofia le atinaʻeina o meaola faʻaleagaina i totonu o le vailaʻau o tagata talavou, e tatau ona tuʻuina se tele o lefulefu i totonu o le falemoa poʻo le nofoaga savali, lea e mafai ona felelei ai manulele, ma faʻamamaina a latou laumei.

E pei ona mafai ona vaaia, o le faʻatoʻagaina o laupepa o le Kuban Red breed o se mea manaia tele ma manaia. Afai e tausia lelei manufelelei, o le a latou tali atu. maualuga tulaga maualuga o le gaosiga. O le mea autu - aua neʻi galo le tausia o le moa, ma ia mataʻituina le taumafa o nei moa.