Faatoaga faatoaga

O mea uma e uiga i meaʻai o manu: ata ma faʻamatalaga, uiga o le ituaiga ma ona ituaiga - В76, white в66, fawn в77

I le lalolagi faʻaonaponei, e mafai ona fafagaina ai moa, e le gata i totonu o alamanuia ma faatoaga, ae faapena foi i totonu o taulaga. O le tele lava o taimi, e fafagaina moa i totonu o fale tutoatasi, i le mea o loʻo umia ai e tagata ona fanua ina ia mafai ai ona e fausia se moa moa ma faʻapipiʻi se nofoaga mo le savali.

O moa laiti-aano manu ua maua le lauiloa tele i totonu o faatoaga aua latou te aoga i tulaga o le taofia ma le le lelei. O le a matou talanoaina lenei mea i auiliiliga i le tusiga o loʻo i lalo.

E faapefea ona sau?

O lenei ituaiga o hens na fafagaina i Lusia. O lona filifilia na aofia ai le Zagorsk Poultry Institute, lea o loʻo i le itumalo Moscow. I fafo atu, o meaʻai moa aʻano na avea ma mea masani i se taimi mulimuli ane toe fanauina. Ma i nisi o atunuu, o nei moa ua toetoe lava a sili atu i le aano o manu po o fuamoa moa.

O foliga mai o lenei ituaiga o se lagona i totonu o le faleoloa o le moa, ona o le totoina muamua o hybrids na le i maua muamua, e le gata i le gaosia o fuamoa ma aano o manu. Na vave ona latou manumalo i le alofa o faifaatoaga aua latou te maua le toʻa i mea latou te maua. ma e mafai foʻi ona talafeagai mo le amataina o lenei pisinisi.

Faʻaaliga manino

  1. Muamua lava O se tulaga iloga ma taua tele o ia moa o lo latou vave tuputupu aʻe. Aʻo felelei le manulele e faʻatusatusa i isi ituaiga o moa, ae o le mamafa o le mamafa e sili atu le vave nai lo tupulaga i le matutua, ae o se ituaiga eseese.

    I le averesi, i totonu o le 2 masina, e mafai ona maua le mamafa o le roosters i le 2 - 2.5 kilokalama, ma moa 1-1.5 kilokalama. Ma o loʻo i ai ituaiga o moa aʻano moa, lea e mafai ona oʻo i le 3 klm pe sili atu.

  2. Latou te le faʻaaloalo i ituaiga o fafaga. Latou te lagona le lelei pe afai latou te faʻafefiloi mea faʻafefiloi masani, ua uma ona faʻapitoa ma faʻafefiloi lima. O lenei ituaiga o moa ua iloga foi i le maualuga o le nutestibility o meaai ma le metabolism vave, o le mafuaʻaga lea latou te faʻatau ai meaai laiti. Ma o lo latou gaosia o le a avea ma mea lelei mo le faifaatoaga moa ma e le taugata.
  3. O nei moa e eseese i le mea moni e aofia ai i cages. I luga o le 1 sikuea sikuea e mafai ona toto e tusa ma le 10-11 moa. Ae o le a lagona le tele ma le saoloto i totonu o le falemoa.

    Ina ia puipuia le tele o faʻamaʻi, e tatau ona faʻamamaina, i totonu o cages ma i le moa moa atoa, talu ai o gaʻo e matua nofouta i soʻo se faʻamaʻi. E mafua lenei mea i le faʻapitoa faapitoa o nei manulele.

O nisi vaega lauiloa

I tali i uluai vaega o ituaiga o ituaiga i la latou lava auala VNITIP (o le uluaʻi mataitusi "B" i le suafa) o uiga uma o le ituaiga e tutusa lava i tulaga o gaioiga, gaosiga ma isi faailoga, ae eseese i le lanu o le fulufulu.

B66

O lenei ituaiga o moa aʻano, e ui lava o le lautele e pei o isi faʻaitiitiga, ae e mafai ona mafua i le tele o aano o manufasi.

E i ai ni ponaivi malosi ma o latou susu ua atiaeina, o vae e puupuu, ae malosi ma saʻo le seti, e pei o ituaiga meaʻai uma. O lanu o lenei vaega eleele atonu e matua paʻepaʻe. Soʻo se isi lava faʻafeiloaʻiga o fulufulu i fulu o le siʻu, apaʻau poʻo le pito i tua e mafai ona taʻu mai ai le faʻamaonia.

O le faʻavae autu faʻaalia:

  • O le gaosiga o le gaosiga i lenei aofaʻi itiiti o le tusa ma le 180 fasi paʻi i le tausaga, ae fai mai faifaatoaga fagafao e mafai ona ausia le 260 fasi vaega i le tausaga i le tausia lelei ma le fafaga.
  • O le mamafa o se paʻu matutua matutua e oʻo atu i le 3.3 kilokalama, ma moa e oo i le 2.7 kilokalama.
  • Toa lapoa, e le silia le 65 kalama.
  • Amata ina ia fanau i le matua o le afa tausaga.
  • I le 2 - 3 masina e mafai e le tasi tagata ona paʻu mai le 1.3 kilokalama i le 1.6 kilokalama.
  • O le maualuga o le fuaina o fuamoa e tusa ma le 93%.
  • O manu olaola e ola i le 85% o mataupu, ae fai mai faifaatoaga fagafaoloa e faapea, faatasi ai ma foliga uma ma tausiga lelei, o lenei pasene e mafai ona maualuga.
  • O le fafagaina o le fafaga e tele naua ma e tusa ma le 35% - 45% le maualalo pe a faatusatusa i isi ituaiga o manulele.
  • Maua maualuga meaʻai o manu.

B76

O nei manufelelei e pei o isi o lenei ituaiga, ae o loʻo i ai ni paʻepaʻe paʻepaʻe ma paʻu paʻu. Na mafua mai i le sopoʻia o laina o le tama B77 ma le laina o le tina B66. O le mea moni, o uiga uma lava e tutusa ma le B66.

B77 ma le gaosia o fuamoa

O le manulele o lenei ituaiga o loʻo i ai se lanu enaena lanu enaena ma se auro auro, e pei o le faʻamatalaga o le fua o le moa. Fafaga e ala i filifiliga ma filifiliga. O isi uiga uma o le B77, e aofia ai le gaosia o fuamoa, e tutusa ma le B66. O le isi B77 ua taʻua o le fawn subspecies o lenei ituaiga o moa.

Ata

Siaki i ata o le ituaiga o moa aano o manu:



Tausiga tausiga

Ina ia mafai e le manulele ona lagona le mafanafana ma le maloloina e tatau ona tausia lelei, ia puipuia le tupu mai o soʻo se faʻamaʻi i le taimi ma fafaga atoatoa.

  1. O moa laititi-aano o manufasi e matua fiafia lava i le mafanafana ma le susu, o lea i le taimi malulu e tatau ona e faʻafefiloi ma le faaeteete le moa moa, ma i le taumafanafana, ia mautinoa e le o savavali moa i le timu, aua o latou paʻu e 30% - 40% nai lo isi moa, ona o latou o se faʻalavelave laiti. Ona o lea mea, e mafai e le manulele ona solo le vaega o le manava o le eleele ma susunuina le malulu.
  2. E manaʻomia i totonu o se fale po o se fale, o loʻo iai se taele e tumu i le oneone, ina ia faʻamamaina ai le manulele, talu ai o le pito i lalo o le manulele e sili atu ona afaina ma sili atu pe a faʻatusatusa i moa masani.
  3. E tatau ona i ai ni togi pi i lalo o le tulaga masani i le 60-70 cm mai le fola. O le faamamaina lautele ma le faʻaaogaina o le moa ma le savali e tatau ona faia i le tele o taimi nai lo le mea e masani ai, e fautuaina e fai lenei mea i le tausaga, pei o moa aano moa e pei o le mama.
FAʻATASI! O moa laiti-aano e felelei leaga ma e matua nonoa lava i le fale, o lea aua e te fefe e tuu i latou eo atu e aunoa ma se totogi, aua o le a latou lele ese pe leiloa e laitiiti tele!

Fafaga

E tasi le manu e tusa ma le 130 kalama o fafaga i le aso. E mafai ona e fafagaina fafaga faʻapitoa ma fatuga masani faʻatasi ma se faʻafefiloi o meaʻai ma vailaʻau faaopoopo. I le taumafanafana, e mafai ona e tuʻuina atu ni moa vao avanoa pe a mafai. O le a latou 'ai i aʻa o laau afu, lau o laau laʻau, fualaʻau aʻa. Ma le manulele foi e fiafia i iniseti, ma fiafia i luga o fuamoa moa, anufe, toto, lele.

I le taumalulu, e manaʻomia ona tuʻuina atu vaovao i moa. Afai e faʻafefiloi le fafaga i le lima, ona tatau lea ona e tausia le i ai i totonu o le iʻa po o le ivi, meaola, fuamoa. E tatau i tamaʻi meaola ona inu vailaʻau. O lenei mea e mautinoa ai le tatau lelei o le ivi ma le tuputupu aʻe lelei.

Afai o meaai moa e le lelei, ona amata lea ona togi e moa a latou lava fuamoa. Afai e tupu lenei mea, ona oʻo lea i le lumanaʻi o le a faʻaauau pea le "gaoia" o le manulele tusa lava pe e te faasaʻo meaai. O le mea lea, e sili atu le tuʻuina o sea manulele i se isi potu, pe gaʻo ai foi i luma o le fasia ma faapipii.

Tofiga

O moa aano moa o ni moa mananaia, o lea latou te lafoaia lelei ai fuamoa ma tausi lelei moa. Afai e te faʻatauina se faʻaigisi o Cornish, e mafai ona e maua mai ai ni paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. Peitai e le fautuaina e faifaatoʻaga poto masani a le aufailaʻau le fafasiina o le vaitafe o moa aano moa, aua atonu o le a latou le toe maua a latou tulaga faatonuina ma mulimuli ane mama mai i moa.

Fesoasoani! I le laasia o se fasi moa aano moa ma se paluga o se isi ituaiga, e masani lava ona maʻi le fatu ma umi se taimi e maʻi ai, e pei ona afaina muamua le puipuiga a le manulele, ma o le a mafai e le autalavou ona vaivai ma tuputupu ae le lelei.

E ui lava i le mea moni o moa o ni moa sili ona manaia, atonu ei ai ni tagata e matua le mananao e faʻafefeteina. O le mea lea, afai e te manaʻo e tuʻuina atu se mea e le faʻalavelaveina mo oe lava poʻo le faʻatau atu, ona sili atu lea ona lelei le faʻatau mai o mea faʻapipiʻi.

O se mea lelei faʻapipiʻi o le a liliu ai fuamoa i ona lava luga ma faatumauina le lelei o le vevela ma le susu. O tamaʻi moa ua tuʻuina i totonu o le mea faʻapipiʻi seʻia maeʻa maeʻa., ona faʻapipiʻiina lea i totonu o se atigipusa ma se faʻamalamalamaga faaopoopo o le moli infrared.

I le tulaga lautele, o le fausiaina o ituaiga o meaʻai laiti e le tele se taumafaiga, talu ai o le ola olaola o manu laiti ma le fua o fuamoa o loʻo i luga o le maualuga.

Faaiuga

O le aano o manufasi o manulele e masani lava i ona uiga ma i le tele o itu e mafai ona sili atu nai lo le masani ona tuʻuina o ni laumei poʻo ni mea e faʻaaogaina. E tusa ai ma iloiloga, sa tatau ona ia maua le alofa lautele mai faifaatoaga tutoatasi ae le gata. O le tausiga lelei, o nei manu felelei o le a fiafia ia te oe i se fuamoa umi ma se meaʻai lelei.