Laʻau

Faʻafefea ona taulimaina le telefoni i totonu o le togalaau?

O se tagata masani lauiloa i se togalaau ma fualaau faisua, e pei o le malae vaalele, e taua foi o le mutia mutia, mata o mata, mop grass, whisk, siʻi solofanua. O le faavae o le gaosia o vailaʻau o loʻo i ai se aoga aoga i le tauʻavega faʻamaʻi, gasegase, eczema, dermatitis, lichen ma isi faʻamaʻi. Ae o se itu lelei o lenei mutia e matua vavalalata lava ma le tele o le toe faafoi - o le vaʻavaʻavao o se togavao vao, o nisi taimi e matua faigata lava ona faʻaumatia.

Faamatalaga faʻatau

Vaʻalele - O se laʻau faʻapitoa lea e oʻo i le maualuga o le 40-50 cm. O le vao ei ai se fulufulu fetolofi e tele, lea e faʻatupuina ai ni faʻataʻitaʻiga laiti, faatasi ai ma le fesoasoani o loʻo tutupu ai le mutia. O lapisi eletise o laau totino e laiti, o lona uiga, o le gafa ma le vegetative. E tuʻuina atu i le lanu enaena poʻo le lanu piniki, e iai ni nifo lanu enaena i le foliga o se tafatolu; vegetative - lanumeamata, faʻavae, leai, ia i ai se pito sili. O le faʻalauteleina o vao e tupu mai i meaʻai, pe a maeʻa lona tino e mate atoa. Ae ina ua mavae ni nai vaiaso, ona toe ola ai lea o laau. Ona i ai lea o le fausia o lala lalata, lea e foliga mai e le mafaamatalaina mai le ituaiga o laau vegetative.

E te iloa? O le Horsetail o se tasi o tagata sili ona matutua o lo tatou paneta, o ona tausaga e tusa ma le 400 miliona tausaga, ua matua atu nai lo tainasoa.

Ua tupu aʻe le Horsetail i le vailaʻau faʻavaomalo, temperate ma le vevela o Eurasia, i Amerika i Matu. O tulaga lelei mo ia o eleele lafulemu. E salalau solo i isi vailaʻau.

O le a le mea matautia i le atunuʻu?

E le gata i le mea moni o lenei mutia o se mea leaga ma vevela le ola o faifaatoaga, e tatau ona manatua lena oona. E vave lava ona salalau le alatele i le eleele, ua lava lea e maua ai ni feeseeseaiga i luga o le eleele, ma o le tausaga a sau e faamoemoe o le tupu tele o lenei vao. I le taimi lava e tasi, e faigata ona faʻaumatia, e oo lava i mea sili ona faamaonia ma lauiloa e le masani ona fesoasoani i lenei faafitauli. O le mea e manaʻomia o se faiga masani ma le faʻaaogaina o auala faʻafefiloi o le tagofiaina o lenei tagata e le manaomia le nofo i lau togalaau aina.

Auala e taulimaina ai vao

E ala i le eliina o lau togalaau i tausaga taʻitasi, e mafai ona e feagai ma le faʻafitauli o le sailia o faailoga o lenei vao. O ona aʻa e fai i le loloto o le 40-60 cm, lea e faigata ona oʻo i se suʻu masani. O le iʻuga, o loʻo ola le atunuʻu ma ola i lau togalaau. Naʻo le taimi tatau ma le faʻaaogaina lelei o metotia aoga e faʻafefe ai, o le a fesoasoani e puipuia ai lona faʻasalalau faʻasalalau. Mafaufau i ni nai auala.

Faitau foi e uiga ile auala e aumai ai le togalaau vao, snyt, laumei, nettle, birch, euphorbia, dodder, quinoa, hogweed, purslane.

Faʻaitiitia le faʻaitiitiga

E iloa e tagata uma o loʻo ola le ulu i le eleele ma maualuga maualuga. O le mea lea, ina ia faʻaumatia, o lenei faailoga e tatau ona faʻaitiitia. Manatua o le faagasologa o le faʻaitiitia o le eletise e umi tele ma e mafai ona ave mai le 5-6 masina i ni nai tausaga.

Ina ia faia lenei mea, faaopoopo le falaoamata a le dolomite, lime lue poʻo le pefu i le eleele. O ia vaega o le a fesoasoani e foia le faafitauli. O le mea autu o le faʻatusatusa saʻo lea o le dosiga: 2-3 kilokalama o le limesone i le 1 mita sikuea i le tausaga muamua ma le 500 g i le lua poʻo le tolu tausaga. Afai tatou te faʻaopoopoina le faʻagasolo o le faʻaitiitia o le eletise ma le faʻaaogaina o le veleina masani, ona i ai lea i ni nai tausaga, o le a faʻaaogaina le faʻafitauli o lenei vao e faʻavavau.

E te iloa? I totonu o Iapani, o loʻo iai ni auala faʻapitoa e fufulu ai i fafo, ma e faʻaaogaina e faʻamalosi ai mea faitino e faʻaogaina ai le faʻaogaina o mea taulima, lea e maua ai i latou se susulu ma le le masani ai.

Vailaau Mataʻutia

O le Horsetail ua faʻavasegaina o se laau faʻamaina, e leai ni fugalaau ma faʻatoʻa faʻaipoipo. Ina ia mafai ona faʻaumatia atoa o ia i le togalaau, faʻaaoga fualaau oona e fasi ituaiga ituaiga vao. O le tele o latou ituaiga e aofia ai le vasega o le ILO e tusa ai ma le lamatiaga o vailaʻau ma e le afaina i ia iniseti aoga pei o pi. O lenei ituaiga o vailaʻau e puipuia ai le faʻasinomaga o vailaʻau amino faʻamalosi o loʻo tupu i lenei vao. O se taunuuga, o le vao e faasolosolo malie lava ona oti ma maliu.

Ina ia faʻafefe vao, e faʻaaogaina e fualaau fualaau: Prima, Ground, Zencor, Stomp, Agrokiller, Lontrel-300.

Faamalositino togafitiga o le togavao i le afiafi. O se tulaga lelei tele o le i ai o le toʻafilemu o le tau e aunoa ma le matagi ma timuga.

A fai le gaioiga, ia mautinoa ia tuu totigilima lima i lou lima e puipuia ai i latou mai le faaleagaina e vailaʻau vailaʻau. E le fautuaina e sulu le vao i timuga timuga, faapea foi i le taimi o le tau vevela. Taulima na o le tuputupu ae malosi o vao. Afai, a maeʻa le seleselega, e te maitauina ua aliali mai pine fou - vave faʻaumatia i latou. I lenei auala, o le ae faʻaaogaina vao vao i le tausaga a sau. Talu ai o lenei togavao parasite e loloto i totonu o le palapala ma o loʻo i ai ni puipuiga lelei, o le gaioiga o faʻamaʻalosi e le o taimi uma e aoga. E masani ona masani ai i totonu o fualaau faʻatoʻaga e pei o Roundup, Tornado ma isi vailaʻau e leʻo iai se mea e manaʻomia ma faʻamoemoeina. E le gata i lea, mai le poto masani a le tele o faifaatoaga, e mafai ona faaiuina e tusa lava pe tolu togafitiga o vao ma Roundup i le vaitau e tasi, e leai ni faailoga o le mou ese atu poo le faaitiitia o faasalalauga i fafo.

E taua! E mafai ona faʻaumatia lenei vao ma faʻaaoga ai vaovao malolosi ("Glyphos" poʻo "Tito") ma le maualuga o mea o vailaʻau (e tusa ma le 10 lita i le hectare). Ae o lenei auala e te faateleina ai le ono mafai ona oo atu mea leaga i le eleele ma le mea totino lava ia.

Metotia o meaola

Afai o loʻo e mafaufau pe faʻapefea ona e faʻateʻa ese le vaʻalele i le togalaau, ona e sau lea i le aiga laveai Faasatauroga laau toto. O ona sui - o fili pito sili ona leaga mo le atunuʻu, e na te le taliaina le nofoaga e lata ane ia i latou. Afai ua e matauina mea e manaʻomia muamua mo le tupu mai o vao i totonu o lau lava togalaau, ona sosoo ai lea ma le vaitau e sosoo ai o le totoina o fatu faasatauro. E mafua lenei mea i le mea moni ei ai a latou faʻailoga faapitoa mai rhizomes e mafai ona taofia vao. O lenei metotia o le a oʻo atu ai i le toetoe lava o le mou ese atu o le ita tele.

E taua le taumafai e toe taumafai se isi metotia o le tagofiaina o se laau - mulutuli poʻo le malupuipuia i le afifi paʻu uliuli o nofoaga e tupu ai. E mafai ona e faʻaaogaina mea faʻalaʻau ma mea faʻaoga. Lafoaʻi vaega ole palapala lea e sili atu ai le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le palapala.

O le Cabbage poʻo le Cruciferous aiga e aofia ai: kapisi, radisa, alissum, horseradish, arugula, pepe, katran, ma le faʻatagaina.

E itiiti ni mea aoga

O le malae vaalele na lauiloa i le avea ai o se "tagata faʻamalolo" moni ona o lona tulaga ese faamalolo tino. O le vao e masani ona faʻaaogaina o se anti-inflammatory ma diuretic mo tiga i le vevela ma fatugaʻo, o loʻo i ai lona malosi malosi cardiotonic ma le lautele. O faʻamatalaga mai lea ituaiga o laau, muamua, faʻatuina faiga faʻasolosolo, ma le lona lua, faʻateʻa ese le tino o le tele o le vai, ma faʻaitiitia ai le pauma o le tino ma totoga i totonu.

O le taliaina o le upusii o lenei togavao e faʻamalosia ai faiga faʻasolosolo e faia i totonu ole fagu pepa ma lauulu. O le tele o suʻesuʻega e faʻaalia ai le lelei o le telefoni i le faagasologa o le aveeseina mai le tino o le tagata le sili atu o mea leaga e ono afaina ai lana galuega.

I isi vailaau faʻaaoga na faʻaaoga ai foi se teuteuga o le telefoni mo le gaosiga o faʻamalosi e togafitia ai le faʻaleagaina, vaʻaia ma manuʻa, faʻapipiʻi. I totonu o le vevela vevela vevela e mafai ona fufuluina tamaiti malulu ina ia faʻaitiitia le vevela ma faʻaumatia uma faailoga.

Manatua e mafai e le 'eleʻele ona faia se tali malosi o gaʻo, pe'ā faʻaaogaina i le nephrosis ma le nephritis. Leai se tulaga e le tagofia fualaau faasaina e aofia ai lenei laau toto, e aunoa ma se fomaʻi. Naʻo se uiga faʻaeteete ia te ia e mafai ona puipuia ai ni faʻafitauli. E matautia foi mo meaola o le faatoʻaga, pei o le tele o tulaga o latou mea oona ua matauina. O le tuugalasea e matua afaina tele i tagata pe a fai e inu i ni gaʻo tetele.

E taua! Afai e te faʻaaogaina se fofo faʻale-aganuʻu, o le mea autu o le fanua e leai se mea e teu ai, ma e te lagona le vevela, e te lagona le manaia pe e te vaʻaia le vevela tele, e tatau ona fufulu vave lou manava i se tali maualalo o le manganese ma saili fesoasoani mai tagata tomai faapitoa.

Horsetail - o se vevela vao ma se togafitiga faʻamalolo. O le tele o fai togalaau i matāʻupu taʻitasi e feagai ma le faʻafitauli o le auala e taulimaina ai le telefoni i totonu o lana togalaau. Mo lenei mafuaʻaga, matou te faʻapalapalaina le palapala i taimi uma, togafitia i vailaau vailaʻau eseese, ma mulutulu, ma totoina le 'au "au" fili "i le itu e tasi. O mea uma e faʻaumatia lenei meaola.

Ma e naʻo faiga faʻavae ma faʻalelei e mafai ona fesoasoani i lenei. I le taimi lava lea e tasi, o loʻo i ai se fuainumera tele o suʻega a tagata e faʻaaoga ai le vaomatua e avea ma mea taua. Ua leva ona ia faatuina o ia lava o se faʻamaʻi sili ona lelei mai le tele o faʻamaʻi ma maʻi.