Fua o le gaosiga

Aniani ani po o le samasama samasama: o le totoina o le primrose i le atunuu

Fuga tao - O se tasi o laau muamua e fiafia i le tautotogo ma lona lanu susulu, e toatele tagata e mananao e vaai i totonu o la latou togalaau pe na o totonu foi o se moega fugalaau. Ae, e ui lava i le vevela, e manaʻomia pea lava le totōina, fafaga ma tausi.

Faʻamatala puupuu

Fuga tao - O se laufanua lauiloa lea o le aiga lili. E tele igoa: o aniani o manulele, selu samasama, gagaya samasama, fugalaau samasama, aniani o le viper, logo samasama.

E te iloa? O se tasi o igoa o le laau o Gagea e sau mai le igoa o le tausiusiusi o T. Gage o le 19 senituri.
Ina ia mafai ona iloa mai isi mea muamua, e tatau ona iloa le faʻamatalaga o aniani gaosi.

O ia: tasi pulu ovalu ma pulou ulu; leai se mea e oʻo i le 24 cm; laulaau lauulu e oʻo atu i le 1 cm le lautele, maualuga atu nai lo le fausiaina; le pito pito i luga, maʻila i luga o le pito, poʻo le laina, faʻamalosi; I lalo ifo o le lanu samasama-lanumeamata e foliga mai o se faamalu. Fugalaau i luga o le 1 fuataga e mafai ona oʻo i le 16 fasi vaega, o le pito pito i lalo e lanu meamata, o le pito i luga o le samasama, o le paʻu pepa e tusi, lautele lautele, e oʻo atu i le 1.5 cm le umi, faʻatasi ai ma sima, uʻu ma le ovate i totonu. O le kulisi -isi o fualaau aina o se atigipusa itiiti ma ni foliga se tolu.

O le lily family e aofia ai lili. Faitau le faʻamatalaga o ituaiga ma ituaiga o lenei fugalaau.
E tupu i luga o le teritori o Eurasia ma se tamai Aferika i Matu. O le faʻaleagaina ma le faʻasoaina o fatu e tupu i le fesoasoani a iniseti. Ae e mafai ona latou faʻateleina ma foliga mai o tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi. Faʻaaogā aniani akusi e mafai uma ona faia i vailaʻau masani ma i le kuka, poʻo le cosmetology.

Filifilia se nofoaga

Laʻau samasama e ola ae o se "vao," ma o se mea teuteu. E mafai ona e feiloai ia te ia i le vao, i tua o fanua, togalaau, fanua papa, vaitafe, vaitafe ma auala, i vaomatua vaomatua, paka ma togalaau.

E taua! Afai e te le taofi le salalau o aniani o le siʻi, e mafai ona liua i se vevela vao.
O eleele lelei mo lenei laau o le a fou, matala, ma le lava o le humus ma le paleni masani o le vai, lea o le a le taofia ai le vai. O le kulimi vai e tatau ona faʻalelei. O se filifiliga sili ona lelei o le totoina lea i nofoaga o loʻo i ai le mutia mo le mutia. Talu ai e le o se mea faʻapitoa i le tausiga, mai lea mea e mafai ona e faia se fugalaau fugalaau, pe totō i luga o le pusa. A oʻo i le eleele humus ma le malamalama lelei, e mafai ona ola latalata i soo se mea.

Totoina o pulu

E tupu mai ai aniani sasama samasama ma le fesoasoani a pulu ma fatu. O fua muamua o tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi, latou te ola i le lona tolu o tausaga talu ona faʻatulagaina, i tausaga o loʻo mulimuli mai latou te maua ai fualaʻau tele, ae a maeʻa le lona ono, e mafai ona tufatufaina atu e fatu. E taua le faʻasoaina o se faamoega o tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi pe a maeʻa ona fufulu laʻau.

E te iloa? I luga o le kiona lanu samasama e mafai ona e fuafuaina pe a afea timuga. Ua tapunia ona laupepa mo le 1-2 itula ao le i amata le timu.
A o lei totoina pulufana, e fautuaina e sosolo i se vaifofo o le paluga, ona vevela, tuu i totonu o se fagu po o se pusa ma teuina i se nofoaga malulu, pogisa. O le mea lea, i le taimi latou te oso mai ai, o le a latou i ai i totonu o se malo "moe". O pamu lapisi e le tatau ona loloto mo se mamao o le 2-3 cm, o le avanoa i le va o vaomatua e le tatau ona itiiti ifo ma le 10-15 cm. E tatau ona faia le togalaau i le tautoulu, e sili atu ia Setema.
O le ae fiafia e iloa le televave o le totoina o ituaiga aniani: aiga, Initia, mataupu, slizuna, shnitta, leek.

Tausiga Tausi

Talu ai ona o lenei laau toto e tupu o se laau "vao," o le totōina ma le tausiga o aisa o le suka e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga, ae o loʻo i ai pea nisi tulafono e mulimuli ai:

  1. Fafaga suavai. O le laau o le manaia o le susu, ae o le susu tele o le eleele e mafai ona taitai atu ai le fuga o le fugalaau. O le mea lea, e tatau ona e inu vai e le aunoa, ae ia maua sina vai, ma faʻaaoga le palapala e le o uuina.
  2. Suiga E mafai ona toe totoina se laau i soo se vaitau, e tusa lava pe o fufulu. Ae i le taimi lava e tasi e tatau ai ona tipiina fugalaau ina ia le faʻaaluina e le laau le malosi i le fausiaina o le pusa, ae "taulaʻi" i le aʻafia i se nofoaga fou.
  3. Le aofaiga. O le tele o fugalaau na totoina i tafatafa o le isi, e mafai ona taʻitaʻia ai le alo o le kolo i se vao, lea o le a matua faigata lava ona faʻaumatia.
Pe a tulaʻi i le nofoaga sao ma mulimulitai i nei fautuaga o le a totogo aniani aisisi mo le tele o tausaga.

O afea ma pe faapefea ona fuga

O le igoa lona lua o aniani lefe, e taʻua o le samasama samasama, na ia maua mai le vaitau o le vave fuga.

E taua! O le fugalaau e amata ia Aperila ma tumau seia oo ia Me-Iuni, ona fua mai ai lea o fualaau aina.
O le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatusalia e tamai lanu samasama mai le 2 i le 16 fasi vaega i luga o le laau. Perianth e 6 lau lanu lanu, lea e fatu ai le 2 liʻo. I le ogatotonu, e sili atu lanu samasama, lanumoana i tafatafa, fugalaau 2-4 cm le tele. I totonu o loo i ai le 6 tusi ma le faʻailoga. I le va o laʻau ma laʻau e tu i fafo le nectar, lea e tosina ai iniseti.

Faʻatasi ma isi laau

Talu ai ona o lenei laau toto ua faʻaaogaina e avea o se elemene o teuteuga i fugalaau, fale o le mafanafana ma togavao masani, e tatau ona o gatasi ma isi ituaiga o laau totō. Aʻo tuputupu aʻe, e lelei mea e ola ai palatini ma laau vevela, o laau laʻau teuteu teuteu ma cereals. O aniani anila e le o se mea e teu ai, o le mea lea e matua tuʻufaʻatasia ai ma soʻo se laau totō. O le mea taua lava latou te le faʻafefeina ma aua nei faʻafefe vai i le eleele.

Laʻau samasama e mafai ona totoina i totonu o se atigipusa i isi lanu, e le tele se avanoa ma i le taimi e tasi e faʻaatoatoaina ai le fugalaau.

E tatau ona ou eliina pulu mo le taumalulu

O se tasi o fesili taatele e masani ona fiafia i ai le fai togalaau aina pe tatau ona eli i fafo mo le taumalulu? Olati kuliki toleni lelei le taumalulu, o lea e le manaʻomia ai ona eli se pulou!

Saili pe a tutupu aʻe le kiona ma pe faʻafefea ona toto fugalaau i le togalaau.
I le tulaga o gutu malulu, ina ia puipuia ai le laau mai le maalili, e tatau ona ufitia i lapnik, faapalaga, se apa o peat pe faigofie foi ona mamago lau.

O le mea lea, filifili le nofoaga saʻo, faʻaaloalo i fautuaga mo le tausiga ae le o le tele o taumafaiga, e mafai ona e tuputupu ae i se tasi o pulufana sili ona lanu - samasama samasama.