Faatoaga faatoaga

Faʻamatalaga, uiga ma foliga o le lapisi Hubbard (Iza F-15)

O le aso, o le tele o faifaatoaga moa o loʻo fafagaina Iza Hubbard broilers.

Ua lauiloa o lenei ituaiga o aano o manufasi ma manu-fuamoa ua maua ai se igoa lelei, ma o lona fausiaina o se pisinisi lelei.

Sei o tatou taumafai e fuafua ia uiga autu ma foliga o le satauro.

Faʻamatalaga

O lapisi a Hubbard na fafagaina ona o le fausiaina o pepe e le kamupani umia Hubbard ISA, lea e aofia ai nofoaga autu o suʻesuʻega i le Iunaite Setete, Farani, ma Egelani. O lenei koluse ua valaauina foi F-15 ma o loʻo i ai le maualuga o le ola o fuainumera talavou. O le 98-99%.

O le genetic type has a body-size body build, o se ulu laʻititi ma se selu o lanu piniki. O le fatafata o le manulele ua lelei ona atiaʻe, maso: i tamaitai e lautele, i alii - o le lapopoa.

O mea faʻapitoa e aofia ai foi le tele o le lapopoa ma vae malolosi. O le fulufulu o le koluse Hubbard e tele, e masani lava papaʻe. O tagata taʻitoʻatasi o le faʻaipoipo fafine e faʻafeiloaʻi televave atu nai lo le tama. Pigmentation o le paʻu ma metatarsus - samasama.

E te iloa? E maua e chickini se maualuga lelei o le atamai, e mafai ona manatuaina le sili atu ma le 100 tagata (moa poʻo tagata) ma iloa le tagata talimalo faatasi ma isi mai le mamao o le 10 m.

Faiga faʻavae

O le aufaʻatasi na tuʻuina atu i le atunuʻu e maualuga le fua o le mamafa ma fua o fuamoa.

Faʻailoga mamafa

O le suʻesuʻeina o le faʻamatalaga o le Hubbard F-15, e mafai ona matauina le leai o se faʻafefe o le gaʻo. Koluse e masani ona vave tuputupu ae. Ona o le maualuga o le malosi o le manulele o le manulele e mafai ona ola e oʻo i le 8 kilokalama. I nisi tulaga, faatasi ai ma le fafagaina faapitoa, o le tele o manulele e mafai ona faateleina i le 10 kilokalama.

O le fuainumera o le mamafa o se tagata matua e fesuisuiaʻi e tusa ma le 5-6 kilokalama, ae o lenei mea e tatau ona fai i le faʻatulagaina o tulaga ola ma meaʻai talafeagai. I le lua masina o le matua, e maua ai e le au fafie le mamafa o le mamafa. E maua e poula le mamafa pe tusa o le 2 kilo 700 700 g, roosters - 3 kg 200 g.

E te iloa? Chickens lafoaʻi fuamoa i totonu o le malamalama.

Gaosiga o fua

E faʻanatinati le fafagaina o moa e pei o masani. O le fua o le fuamoa o fuamoa o loʻo latalata 200 fuamoa i le tausaga. O fua o fuamoa o nei manulele e le eseese i le tofo ma fuamoa o moa masani. O le tele o le lapoa o se mea iloga - e sili atu le telē mo tagata e faʻafefeteina, e tele a latou lapoa - e tusa ma le 60-65 g. I le taumafai e maua se fua maualuga o le fuamoa o fuamoa mai Hubbard, e mafai ona e maua ni faʻafitauli i le soifua maloloina o tamaʻitaʻi, i soʻo se tulaga e taua le feutagai ma se fomaʻi.

Tuutuuga o le taofia

Hubbard faʻatoʻa amataina le faʻaleleia o pepe ma faʻaleleia le fale ma le fanua.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i uiga o le faʻaleleia ma le tausiga o le matai gutu o le kolisi.

Manaoga mo le fale

Aua tolu aso aʻo leʻi tulaʻi manu i totonu o le fale e tatau ona togafitia le fale i le formalin, ma sulu i luga o puipui i le lime. O le fola o le chicken coop o loʻo ufiufi i le lime-fluff, ma i luga o le kapeta faʻataʻavaleina i fafie laupapa po o laumei lapoa. A maeʻa le faʻamalosi, o le potu e iai ni faʻavae po o sela e faʻavae mo aso e tolu.

O se tasi o uiga o moa Hubbard o loo faapea mai o le fatuga e maaleale i le osofaʻi o oso i luga o le vevela o le ea po o le afi. I le taimi o le tau faʻafeiloaʻi, e taua tele le tausisia o le puleaina o le vevela e tusa ma le 32 ° C ma le faʻamamaina e tusa ma le 70%. E faasolosolo lava, faatasi ai ma le afa o aso e lima, o le vevela e amata ona faaitiitia e le 2 ° C.

I le oʻo atu i le 5 tausaga o le tamaititi, e leai se faʻamafanafanaina o le moa moa, ma o le vevela i totonu o le potu e le tatau ona pau i lalo o le 18 ° C. Ole fesuiaʻiga o le vevela e mafua ai le tuputupu ae o le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o le manulele, e mafua ai le faʻaaogaina o le tele o meaʻai.

Faatulagaina ma le tele o le fanua

Nofoaga mo le monastery e manaʻomia e filifili ai i le itu o le la. O le susulu o le la o le a "afaina" le eria, puipuia ai le atinaʻeina o microbes pathogenic, ma faamafanafana ai foi le potu, puipuia mai le susu. E taua foi le tuʻuina atu o le puipuiga o le kulupu mai roi. Ina ia faia lenei mea, ia fausia se fale o mea taua.

Afai e manaʻomia e le faʻatalanoaga masani le tele o teritori o le faatoaga, o le ata o le faafeagai ma tagata faimalaga, ma o le tele o le faatoaga e sili ona laitiiti. O nei manulele e tatau ona siʻitia sina mea itiiti e maua ai le mamafa mamafa.

E taua! Mo le mafanafana ma le puipuiga o le ola maloloina o manufelelei, e tatau ona matauina tulaga faatonuina o le ola. Faailoilo 15 tagata taitoatasi i le sikuea 1. m. ua manatu e sili ona taliaina.

Fafagaina tulafono

Mai aso muamua o le olaga, e tatau i lafumanu ona saunia lelei meaʻai. E i ai ni eseesega i le fafagaina o moa ma manulele matutua. E tele taimi e fafagaina ai le faʻafefiloi o mea faʻafefiloi. E aofia ai le paleni o mea e tatau ai ma vaevaeina e tausaga o le matutua, e aofia ai:

  • muamua;
  • amata;
  • maeʻa

Faitau foi e uiga i le fuamoa, tau ma tauagafau masani o moa.

Poula

O le faʻatulagaina ma le aoga o le meaʻai e faʻapipiʻiina e taua mai le fanau mai. E fa aso moa ua fafagaina i le fafagaina o meaai, lea e aofia ai:

  • sana (50%);
  • saito eleele (16%);
  • soya taumafataga (14%);
  • susu susu (12%).

Mai le lima lima i le lona tolu sefulu aso, o le fua o le fafaga meaai e faʻamalosia i isi meaʻai. Mo otaota lelei latou te faʻafeiloaʻi ai le oneone, pulu paʻu. Aumai se faʻataʻitaʻiga fua masani masani fua o fuae aofia ai:

  • sana (48%);
  • saito eleele (13%);
  • soya taumafataga (19%);
  • susu susu (3%);
  • lefete (5%);
  • iʻa ma falaoa falala (7% ma le 3%);
  • penisina ma fafaga gaʻo (1%).
Ina ia mautinoa le maua o le mamafa o le mamafa, o lafumanu i le taumafataga e aofia ai mea inu susu.

E taua! O meaai lelei mo moa e maua ai le 8-10 meaai i aso taitasi. Faʻatoʻa tufaina atu e tatau ona faia i le po.

Manuʻa matutua

Talu mai le masina o le matua ma faaiu i le masina lona tolu o le ola, o le lisi o manulele e tumau pea e le suia. Faateleina naʻo le aofaiga o mea taumafa taumafa. I lenei vaitau, o le Hubbard o loʻo fafagaina faʻamaeʻa meaaio lana fua foliga foliga faapenei:

  • sana (45%);
  • masini eleele ma karite (21%);
  • keke (17%);
  • lefete (5%);
  • iʻaʻai (4%), meaʻai ma le ponaivi (3%), lauʻeleʻele (1%);
  • penisina ma fafaga gaʻo (2%).

O ia ituaiga taumafa e tumau pea pe a mavae le tolu masina o lafumanu.

E taua! Faʻatasi ai ma se liua o le 4 kilokalama o le 900 g o fafaga i le 1.5 masina, e mafai ona e maua le 2 kilokalama o le 350 g o le mamafa o le mamafa o se fafie.

Totoga uiga

Aʻo leʻi amataina le totoina o pepe, e tatau ona saunia se nofoaga mo lo latou tausiga (e pei ona taʻua muamua). O se nofoaga lelei e tausia lelei ma le manaʻomia o le vevela manaomia e manaʻomia taimi faʻapitoa e puipuia ai le faʻasaina o siama. Faʻagaiga o lona uiga e fautuaina e amata mai le aso lona lua o le tulaʻi mai o manulele, ma maeʻa i le lima. O togafitiga faifaipea e faia i aso 25-28 ma i le 35 aso. O fualaau laiti e masani ona afaina i le avitaminosis, o le mea lea, e tusa ai ma fautuaga a le vet, o meaai ma suavai ua faʻamalosia i vailaau o le vailaʻau i le tau manaʻomia. Mo le puipuiga o faamaʻi e faia tui puipui:

  • "Gambara" ua tuʻuina atu i le fitu ma le fa aso le matua;
  • Newcastle ua tuʻuina atu i le 21 aso o le soifuaga o se moa;
  • i le 6, 8, 13, 15, 20, 22 aso, latou te maua le folasaga o le "REC Vital".

E te iloa? Roosters ma moa e masani ona taʻua o tainasoa aso nei. O i latou o suli tuusaʻo o se tasi o tagata sili ona televave i luga o le paneta - Tyrannosaurus Rex.

Malosiaga ma vaivaiga

Aoteleina mea uma o loʻo i luga, tatou te faʻamatalaina sili ona lelei o le koluse:

  • avanoa lelei physiological mo le tuputupu aʻe e fesoʻotai ma le kenefiti;
  • uluaʻi matua i tau maualalo o le tau;
  • sili atu ola olaola;
  • le mautonu ma le fetuutuunai i soo se tuutuuga o le taofia, aemaise lava ile fafo;
  • faigofie o le tausiga.

Ae ui i lea, o isi itu e aʻafia ai le gaioiga o le atunuʻu:

  • le le lava o se tumama tumau ma le puipuia o le ola maloloina, lea e mafua ai le faamai o le lafumanu;
  • leaga le lelei poʻo le le lava o meaai;
  • vevela malosi le vevela i totonu o le fale moa ma luga o le fanua.

O itu taʻitasi e aʻafia ai le ola maloloina o tagata taʻitoʻatasi, o latou vaivaiga o le autu o le toe foʻi o le koluse Hubbard Isa. Ae o le tausiga lelei ma le tausiga o tulaga uma o manulele o le a mafai ai ona maua se tulaga maualuga ma lelei le filifilia o le talo.