Aseta

Fale vaʻai: faʻapefea ona e faia se leoleo mamoe naʻo oe?

E fetaui i leoleo mamoe o mataupu e fesoʻotai i le taumalulu o le lafu. O lona faʻatonuga lelei e tele ona uiga. O le potu lea o le a faia uma ai tulaga talafeagai mo le tausia o mamoe e ese mai i lona fausiaina mai le masani masani. I lenei tusiga o le a tatou faʻamatalaina pe faapefea ona avea se leoleo mamoe - o se fale mafanafana mo lenei ituaiga o lafumanu.

O le a le leoleo mamoe

O se peni faifaatoaga, ua fuafuaina mo le mea e nofo ai mamoe, i le taumalulu ma le lafu mamoe, ua taʻua o le lafu mamoe. O se vaega taua o le fale o lona maualuga (1-1.2 m) ma se numera tele o faamalama. O lafu mamoe e fausia i ni foliga eseese - i le foliga o se tafaoga, o le mataitusi "G" po o le "P". O le façiga o le fale ua liliu i le itu i saute, lea ua faʻapipiʻiina ai faʻavae mo le fafagaina o aso, ma o le puipui o loʻo feagai ma le itu i mātū ua faʻatuina e aunoa ma ni faʻaaliga. O lenei faatulagaga e puipuia mai matagi malulu.

Siaki ia ituaiga ituaiga o mamoe e pei o: "Edilbaevskaya", "Romanovskaya", "Tausaga" ma le "Romney-march".

Manaoga manaʻoga

E tele manaʻoga mo le fausiaina e fesoʻotaʻi ma mea patino o le faʻatupulaia o le ituaiga o lafumanu i luga. O le suʻesuʻeina o ni faʻaaliga e manaʻomia mo se manuia manuia o le fuafuaga fuafuaina o le a faʻaolaina ai oe i taimi, tupe, ma faʻamatalaina pe faapefea ona e faia se lafu mamoe ia oe lava.

  • O mamoe o manu feʻai, ae latou te le fiafia i le taofiofi, ma le faʻamoemoe o le aofaʻi o le potu e tuʻuina i luga o se tasi o fatuga o le fatuga o loʻo i ai ma se taotoga e tusa ma le 3 sikuea sikuea. avanoa. Mai lenei mea o le a faalagolago saʻo i le lelei o le fulufulu mamoe.
E te iloa? I totonu o Iukureini (Kherson region) o se faamaumauga na tusia i le numera o fulufulu mamoe fulufulu mamoe mai le mamoe e tasi. E foliga mai o le tane e tusa ma le 130 kilokalama, lea e 31.7 kilokalama o le fulufulu mamoe i le tausaga na tosoina.
  • Latou te le taliaina le fesuiaiga o le vevela, tale ma mafai ona pagatia i maʻi mama, o le mea lea, e tatau ona le gata o le pusa mamoe, ae ia mafanafana foi, e aunoa ma se kopi.
  • Le leai o se maualuga o le susu - o se mea e manaʻomia mo lenei fale. O le tele o le mimita e tau atu i le toe gaosia o le fuga i luga o le ofutele ma le faʻaalia o paʻu paʻu. E mafai ona ausia lenei mea e ala i le faʻapipiʻiina o se faʻalelei vaalele.
  • Le i ai o se fola malulu malo. O tamaʻi mamoe e faigofie ona oʻo i le maʻi vae, o le mea lea, i le faʻatumuina o manaʻoga mo le faʻatauina o le fola, o le ae tuʻuina atu ia i latou ni liʻo maloloina.
  • E taua tele le filifilia o se nofoaga e fausia ai. Mai lenei mea o le a sili lava ona faalagolago i le mafai ona ausia e le atiae faʻamaumauga e manaʻomia:
  1. o le nofoaga e tatau ona matutu;
  2. maualalo le maualuga o le eleele, eleele malulu;
  3. le i ai o se malulu - e le itiiti ifo i le 5 cm le 1 mita, mo le aveeseina o le sami;
  4. manaomia - auala talafeagai, auala e maua ai le vai ma le eletise.
Saili po o le a le mea taua pe a filifilia se masini mo le fausiaina o mamoe.

Leoleo Mamoe

A maea le tusiaina o le poloketi, e tatau ona e tusia se lisi o mea talafeagai. O le mea pito sili lea ona taugata o tupe faʻaalu pe a fausiaina se mamoe mo mamoe. Ina ia fausia ou lava lima o se paketi, e tatau ona e mafaufau i mea uma e ala i le taimi muamua ae aua le faʻaaluina se tupe i tupe faasili.

Mea e manaomia ma meafaigaluega

O le tele o taimi mo le fausiaina o sea fale e faʻaaoga ai piliki poʻo fafie. Faʻalagolago i le nofoaga o le nofo ai e mafai ona fausia mai le 'eleʻele ma vaomago poʻo suauu.

E te iloa? I aso anamua, o peni na faia i maʻa. O mamoe e iloga i le malosi malosi, aemaise lava alii, ma e faigofie lava ona faʻaumatia nisi fausaga fesuisuiai.
Mafaufau i mea talafeagai mo ituaiga masani o fale, e pei o le laupapa laupapa poʻo le piliki. I le tulaga muamua, o le a e manaʻomia ni meafaigaluega e fai ai laupapa:
  • planer ma jigsaw,
  • siosioli,
  • screwdriver ma sikilima
  • hama, fao, mea fua fua,
  • se laau.
O le faʻatinoina o le filifiliga lona lua o le a manaʻomia:
  • sima, oneone,
  • spatula,
  • pusa mo le sauniuniga o le vaifofo
  • piliki
E tatau ona amanaʻia mea e faʻaaogaina mo le teuteu i totonu:
  • faʻamafanafanaga
  • faletalimalo,
  • telefoni
  • plumbing,
  • faitotoa,
  • faamalama faamalama
  • le taualuga.

Laasaga i lea laasaga

O le fausiaina o le fale puipui e faia i ni nai laasaga faigofie, e tofu lava ma ona lava nuances.

Faavae Mo le malosi ma le tumau o le fausaga, tatou te amataina le faagasologa o le fatuina o le faavae i le tulaga o koluma sima. Liligi le sima sima i luga o le laupapa, fai muamua i totonu o se paʻu papaʻu. I le taimi lava lea tatou te faʻaofiina ai se pine faʻamau i pou taitasi, ma o le a tumau ai le fola i le lumanai.

O le a manaia le iloa pe faapefea ona tausia tamaʻi mamoe.

Faʻavaa Matou te tuʻuina se vaega o le faʻamamaina i luga o le faavae, ona faia lea o se faʻavaa o laupapa faʻapipiʻi.

Pa puipui, faamalama ma faitotoa O le isi laasaga o le fausiaina o puipui - o loʻo tuʻuina se piliki po o se laupapa laupapa i luga o pou uʻamea (i le tulaga o puipui laupapa), lea e ufiufi i laupapa mai fafo.

E taua! A faʻaaoga soʻo se mea, e tatau ona mafanafana mai totonu. O le fagu paʻu e lelei mo lenei mea.
I totonu o le lafu mamoe, e le tatau ona paʻu le vevela o le malulu i lalo ifo o le +3 ° C, ma i le taimi o le taamilosaga - lalo ifo o le +8 ° C. Aua nei galo e uiga i le faamalama faamalama, e tuu i le maualuga o le 1.5 mita mai le fola i se aofaiga e lava mo le malamalama lelei i soo se taimi o le aso, a leai o le a oe tausia se isi malamalama malamalama. O Windows e mafai ona faʻamalamalamaina pe na o le faʻamalamaina i ata tifaga. O le filifiliga lona lua e faʻaaogaina i le leai o se faʻaogaina o le ea mo le sili atu o le fesuiaiga o le ea. Ae i lenei mea e taua le aua le faʻaaogaina ma faʻatulaga avanoa ina ia leai se ata. O faitotoa i totonu o le fale na tuʻuina faalua, e faʻatele ai le gafatia. O le faitotoʻa o le pito sili ona umi o le fale, e faia i laupapa malosi, ma o ni faitotoa pito i luga o le faitotoa e faʻaaoga e faʻapipiʻi ai. E sili le tuʻu ese o le fola o le fola, faʻatumu i le palapala poʻo se mea tuʻufaʻatasi - sasaa faʻatasi ma ia, ma tuʻu i laupapa i luga.

E taua! Pe a faia se fola laupapa, e faia le tele o le centimita le maualuga ma i seisi itu. O lenei mea e aofia ai i le vave faʻavaveina o otaota ma ona alavai.
Taualuga Mai i luga aʻe o puipui o loʻo ufiufi i luga o faʻailoga e felafolafoaʻi ai luga o le fale. E fautuaina le mafanafana o le taualuga (o le filifiliga lelei o le vaovao) e faʻaitiitia ai le vevela o le vevela.

Faʻafefea ona tuʻuina atu se peni mo mamoe

A maeʻa le fausiaina o le fale, e tatau ona faatulaga le avanoa i totonu mo le nofo lelei o le nofo o mamoe i le taimi o le pa. I lenei foi, o le tele o le galuega e mafai ona faia e le lima:

  • se fuainumera ole fafaga ma mea inu inu e tatau ona faapipii i le pusa mamoe. O le umi o le fagafaʻau o loʻo faʻailoaina e faʻatatau i le mea e manaʻomia mo le fafagaina e tutusa ma le 300-400 mm mo le mamoe e tasi;
  • fale ma fale e tatau ona vaevaeina i ni sone e tusa ai ma tausaga, tafaoga a manu ma faʻailoga avanoa. I le avea ai ma mea e valavala ai e faʻaaogaina ai faʻataunuʻu masani e oʻo i le 1 mita;
E taua! O le fausiaina o mamoe i lafu mamoe o loʻo faia i fale uamea faapitoa. E tatau ona faia i totonu o se nofoaga atoa ina ia aloese mai le susu o le fulufulu mamoe ma lona eleelea mai le pefu.
  • O le lapoʻa ua faʻasalaina mo le paʻu, o le mea lea, o le faʻaleleia o le ea o se manaoga faanatinati, e ui i lea, o le ufiufi o le fola i se vaega o vaovao ua faʻafefiloi ma le ufiufi, matou te totogiina i se isi vaega le susu mai le eleele.
Faʻasalalau ma faʻaaliga o le fausaga o le lafu mamoe, filifili ni mea e faʻasaoina ai le lafu, faʻateleina le fanau, puipui mai le malulu, anufe ma faʻamaʻi, lea o le a mautinoa ai le tamaoaiga o lau pisinisi o lafumanu i le tele o tausaga.