Ficus

10-le aoga o fale i luga ole fale ma ata ma faʻamatalaga

O fugalaau fugalaau atonu e le gata o se faaopoopoga sili i le mamanu o lou falemautotogi, ae o se mea aoga foi e maua. O nei laau toto e fausia ai se siosiomaga manaia mo lou fale, faaopoopo lanu i totonu ma fiafia i mata i soo se taimi o le tausaga. O le taua faapitoa o fugalaau ia e mafai ona aoga i le soifua maloloina o tagata. Tatou faamasani ma nisi oi latou.

Chlorophytum

Le tele otaota le lelei ma sili ona lelei mo le amataina o togalaau o chlorophytum. O se laʻau laʻau laufanua lanu meamata lanu lauusiusi lauusiusi ma lau fusi o le ea, o loʻo i ai ni tamai vao o se fale fou. E mafai ona ola le chlorophytum i soʻo se eleele, i soo se potu: i le la, i le paolo, i le vevela poʻo le malulu, i luga o le pusaaisa, i luga o le laulau. E fetaui lelei o ia ma se ipu. E manaomia e le laau le tele o le suāinu, a leai o le a mou. O se fugalaau matutua e oʻo atu i le 50 cm le umi ma e tutusa lona maualuga. E tupu le ola umi mai le 80 i le 100 cm. O le Chlorophytum o loʻo mafai ona faʻamalosia lelei ma faʻamalosia le okesene mai mea leaga ma carbon monoxide. O le tele lava o taimi e tuʻuina i totonu o le umukuka, o loʻo i ai se ogaumu o le kesi, ona o le fugalaau e vave ona faʻaaogaina mea e afaina ai tagata mai le ea.

Aloe vera

O le fugalaau e tatau ma tatau ona i totonu o fale uma o aloe. O se faʻalaʻau faʻauʻu, laʻau lauulu, 'auʻau saʻo. O laulaau, i ona pito o nifo fetolofi, e oʻo atu i le 40 cm ma maua ai se meaʻai suamalie. Aloe, pei o soʻo uma, e fiafia i le malamalama ma e le manaomia le masani ona inu. E tatau ona faʻamamaina le eleele o le ipu 1-2 taimi i le vaiaso i le taumafanafana ma le silia ma le tasi i le masina i le taumalulu. O le sua o le aloe e faʻaaogaina e fai ma fofo lelei i togafitiga o siama o le staphylococcus ma streptococcus, abscesses ma le phlegmon. O lenei fugalaau sa masani ona faaaoga i fomai nifo i le togafitiga o stomatitis, o le pisapisao ma le maʻi pipisi. E le gata i lea, o maso aloe o loʻo i ai ni mea faʻasaina, fesoasoani i le paʻu ma le paʻu o le paʻu. Faatasi ai ma le fesoasoani a le aloe, e mafai ona taofi le toto, e pei o tannins ma catechins faʻapupulaina le toto.

E te iloa? Alesana o Macedon na manumalo i le motu o Socotra na o le fiafia o aloe, lea na ola ae tagata nonofo ai. Na i ai faatasi ma le malulu o lenei laau lea na togafitia e le au manumalo ia fitafita manua ina ua mavae le manumalo.

Geranium

Geranium o se fugalaau totonugalemu aoga ma matagofie, lea e iloga i lona le mautonu ma le tele o ituaiga meaola. Mo le tuputupu ae lelei ma le maturation o le geranium, e tatau ona tuu i le vevela vevela, e aunoa ma ni kopi. E manaomia e le laau se aofaiga tele o le susulu o le la, e aunoa ma se mea e mafai ai ona oti. Soo se fugalaau fugalaau. Manaomia le masani ona faʻafeinu. Geranium o se tasi lea o laau e sili ona lauiloa i totonu o le au togafitiga masani. E faʻafefeina ai le toto, faʻamaopoopoina le fatu o le fatu, faʻasaʻo le ita. Fugalaau e meafaigaluega sili mo le rhinitis, tale ma tiga tiga, aoga mo le otitis media. I le faʻaopoopoga, o le geranium o loʻo faʻaaogaina ai mea faʻapitoa, faʻasegasega, diuretic, antibacterial ma antidiabetic properties.

Laura

O le matagofie ma le aoga o teuteuga o lou fale o le laumua - o se tamai laau, o loʻo ufitia i laulaau lanu lanu meamata ma se lanu susulu ma se manogi uiga ese. O le totonugalemu o lenei fugalaau e oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 2 m. E sili ona lelei le toto laula i totonu o se tamai fugalaau, faateleina lona tele pe a manaʻomia. O le laau e mafai ona faʻafetaui i soʻo se tulaga ma e le manaʻomia ai le faʻamalosi masani, ae manaʻomia le lava o le malamalama ma le ea. O le Lora e iai le gafatia faʻaleleia le 'ai, faʻamaonia le faʻamaʻiina. O phytoncides e faʻasaoina ona laʻau e afaina i le pulou puʻu. Suauu na maua mai le laurele ei ai antiviral, antibacterial ma anti-inflammatory properties.

Faamasani oe lava i sui sili ona lelei o le fugalaau mo se faamalama lanu ma se potu pogisa, potumoe, vasega pepe, tofi, ma ia iloa ai po o fea laau e le mafai ona teu i totonu o le fale.

Ficus

Mafaufau pe oa fugalaau e tatau ona i totonu o lou fale, aua nei galo e uiga i ficus. I le fale, o laulaau o lenei laau e mafai ona oʻo atu i le lapisi e oo i le 70 cm. Ficus e fetaui lelei i se nofoaga lelei i le vevela vevela e aunoa ma le susulu o le la, i le paolo e mafai ona faʻagesegese ai le tuputupu aʻe ma lafoaʻi lau. Pe a faʻaleleia lenei fugalaau e manaʻomia le faʻasusu masani ona faʻapalapala le pito i luga o le faʻapalapala palapala. Ficus e aoga tele mo potu faʻapipiʻi, aua e faamamaina le ea mai mea leaga o le benzene, trichlorethylene ma le phenol. O vailaʻau ma mea faʻafefiloi o lenei laau e fesoasoani e tetee atu i mastopathy ma puipuia ai le faʻaalia o maʻi mama.

E taua! O le faʻateleina o le faʻamaina o ficus e mafai ona oʻo atu ai i le pala o le aʻa.

Kalanchoe

O se faʻailoa taua i lou fale o Kalanchoe, lea e taugata mo lona aoga ma aoga. O lenei fugalaau e le lelei, e manaʻomia ai sina laʻititi o le susulu o le la.

Aoao pe faapefea ona tupu ituaiga Kalanchoe eseese ile fale: Blossfeld, Kalandiva, Degremona, Cirrus.

Kalanchoe e tumau i le vevela, e oo lava i le 10 ° C e mafai ona faʻaalia i le ea fou. E tatau ona faʻaauau pea le faʻaleleia, ae leai se tulaga e le lolovaia ai le laau, e mafai ona oʻo atu ai i lona maliu. O lau lau Kalanchoe e mafai ona faʻaleleia le susu, lea e mafai ona faʻaaoga e le fugalaau e ola ai i taimi o le lāmala. O se tasi lea o nai fale ole fale ole faʻaleagaina le ea i totonu o le fale ma faʻamafunaina ai microbes, faʻafesoʻotaʻi lelei le siama faʻamaʻi. O le tele o le lautele o Kalanchoe na taliaina e fai ma fofo mo togafitiga o malulu ma rhinitis. I le taimi lava e tasi e maua ai le malosi ma le malosi, fesoasoani e fafagu faʻavave i le taeao.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i mea tau togafitiga a Kalanchoe Cirrus ma Degremona.

Chrysanthemums

E leai lava se tagata e leʻi faalogo i se fugalaau aoga ma lauiloa mo le fale, pei o se chrysanthemum. O lenei laau ua matua fesuisuiai i le olaga i le fale, e fiafia i se malulu lelei o le 15-18 ° C ma aso pupuu. Taofi ese mai le la susulu. Mo chrysanthemums ma le faʻamamaina o le palapala ma le aʻa e le taliaE manaomia ai le masani ona susu ma fufulu. O le laau ei ai lona aoga aoga ile plasma, toto, gaʻo ovi. E faʻaaogaina mo le ulu o le ulu, tiga o le faʻaʻoʻo, mata o le tino, maʻi o le ate ma galu.

E taua! O nisi ituaiga o chrysanthemum e malosi tele le manogi ma e mafai ona afaina ai se tagata, mafua ai le tiga matuitui. Ia mautinoa ia faʻamalosi le potu i lenei fugalaau aʻo lei moe.

Cactus

Masalo, o le toʻatele o tagata i totonu o le fale e iai lenei ituaiga laau talatala. Cacti ua fesuisuiai i tulaga o potu, talu ai o lenei tau e latalata i le latou vaitau o le vaeluaga eleele. E matua malamalama lava-e manaʻomia ma e le talafeagai i le fua o le vevela lea latou te ola ai. I le tau mafanafana, latou te manaʻomia le fausua i le 3-5 aso aʻo faʻamago le pito i lalo. I le malulu po o le timu timuga weather cacti e le manaʻomia le susu. O le tulaga ese o lenei laau o ona laulaau ua faʻaaogaina i ni vili o ituaiga uumi ma lanu eseese. O Cacti e iai sona aʻafia, e faʻaaogaina mo manuʻa faʻamaʻi, i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, cardiovascular system, ma neurological diseases. O galu mai le fatu o le cactus e fesoasoani lelei i togafitiga o malulu.

Pelargonium

O se mea e sili ona feteenaʻi o le pelargonium, o le manogi patino lea o le faafeagai e aafia ai tagata eseese. O lenei laʻau faʻapitoa, o nisi ituaiga o mea o loʻo faʻatusalia i le ituaiga o subshrub. E mafai ona mafanafana ma malolo, faʻapena foi ona mafua ai le ita poʻo se mea e faʻafefe ai. Pelargonium manaʻomia le tele o le la ma le vevela o le potu. E tatau ona faʻafeinu i aso uma e 3-4 e pei ona magoto le pito i lalo. O le fugalaau e sili ona lelei antidepressant ma togafitigafaʻaaogaina mo manuʻa faʻamalolo. O le pelargonium e sili ona lelei le toning ma le faʻaleagaina o meatotino mo le paʻu. O le mea lautele, o lenei potu "fomaʻi" ei ai lona aʻafiaga i le tino.

E te iloa? Ua talitonu saienitisi o le talafaasolopito o le totoina o laau i le fale ua silia ma le 5,000 tausaga.

Sansevia

O se tasi o le au siamupini i le gaosiga o le okesene ma le faʻaaogaina o mea leaga mai le ea o le sansevieriya, poʻo le "fusi uʻu". E le mautonu o ia i le tausiga, foliga sili i totonu. O Sansevieria e lanu lanumeamata lanumeamata, e aoina i lapisi ma ola saʻo mai rhizomes. I luga o le pito o laulaau o le fugalaau ei ai se mea itiiti e le mafai ona gau, a le o lea o le a mafua ai ona faasolosolo i le tuputupu ae. Ina ia faatumauina le matagofie o le laau, e tatau ona maua i le susulu o le la ma le vevela mafanafana o le vevela mai le 16 i le 28 ° C. O Sansevieria o le malulu o le lāmala, e manaʻomia sina faʻavaivai aʻo faʻapalapala le palapala. O lenei fugalaau e mafai ona faʻatamaoaigaina lou fale. tele le okesene, faʻamama le ea mai benzene ma formaldehyde. E aʻafia ai le osofaʻia o streptococci, staphylococci ma isi togafitiga, ei ai aʻafiaga o antimicrobial ma antiviral.

Aʻo filifilia po o le a le matagofie o fugalaau i totonu, ma sili ona aoga, ia tumau i lou fale mautotogi, taumafai e taulaʻi atu i le a le matua taua e te manaʻo e maua mai ia i latou. Afai e te manaʻomia ni "fufulu vaʻa" faalenatura, taofi lau filifiliga i le chlorophytum, cactus poʻo le gasegase. Afai e te manaʻo e tupu lau lava "fomai" mai maʻi eseese, e mafai ona e faʻaaoga le aloe, kalanchoe, laurel poʻo le pelargonium.