Tincture

E faʻafefea ona kuka ma o le a le aoga aoga o pine pine i vodka

O le natura na faia uma tuutuuga mo le soifua maloloina o tagata. E tusa lava po o faafitauli uma o le siosiomaga o tatou taimi, e mamao ese mai aai tele, o fanua fou e tumau pea, e le o ausia e le malo. O se tasi o nei "motu" o loo tumau pea i le Siberian taiga, lea e masani ona tufatufaina atu ana meaalofa. Ma o le sili ona taʻutaʻua oi latou o fua o arasi.

Faʻaaoga lelei ma meatotino o pine pine

O nei fatu e tatau ona mafaufauina o se tasi o fua sili ona taua. Latou te nofo aitalafu i le tele o uiga aoga i la latou tulaga tulagaese. O le oloa ua tumu i le tele o vitamini ma minerale, e tofu lava ma ia lava "faapitoa", e aofia ai:

  • Vitamini A, B1, B2, B3, ma le E faʻafoʻosaʻoina le gaosiga o le gataifale, o le gaioiga o le tino ma le ate. O lo latou faatasi ai e manaʻomia mo le faʻavae toto ma le lagolago o neu;
  • paluka, lea ei ai sona aafiaga aoga i le fatu o le fatu;
  • phosphorus, lea e faamalosia ai ponaivi, liga ma nifo;
  • magnesium, lea e taua mo le fausiaina o mea vaivai ma le faia o ponaivi;
  • elemene elemene i le ituaiga o le uʻamea ma le manganese, apamemea ma le zinc. Latou te faʻatulagaina le maualuga o le hemoglobin ma le paleni o le hormonal, o le faagasologa o le gaʻo gaʻo ma le faʻavaeina o lela mumu;
  • zinc, lea e faʻateleina le faʻamaloloina o manu ma faʻateleina le tuputupu aʻe o le skeletal;
  • uʻamea gaʻo - kulūkose ma le suauu, pentose ma le maso, faasaʻo le maualuga o le cholesterol i le toto;
  • arginine. O lenei vailaau e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma le tino.

E taua! O fualaau aina ua faʻailoaina o meaai maualuga-calorie: 673 kcal mo le 100 g. O tagata e vave ona maua le tupe maua e tatau ona matua faʻaeteete i le latou taliaina.

I le faaopoopo atu i nei vaega, o isi o loʻo i ai isi mea (tusa lava, i vaega laiti laiti). Ae o lenei lisi ua lava lea e faʻamaonia ai le aoga o fatu o arasi.

E le o se mea e ofo ai, o lenei oloa e faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi:

  • ma le malulu ma le ARVI ma faʻafitauli;
  • mo le puipuia o le atherosclerosis ma le anemia, maʻisuka;
  • i le togafitiga o faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai (pancreatitis chronic, gastritis, pulu, itiiti ma sili atu ma le faaeteete - pe a galue i le maʻi o le peptic);
  • pe a tuʻuina atu faʻamaʻiga o faʻamaʻi o le fatu fatu i le tua o le le lava o le toto i le fatu;
  • e faʻafetaui urolithiasis;
  • i le taimi o le aveeseina o le neurosis ma le maʻi tigaina tumau;
  • e pei o se anti-inflammatory ma le analgesic o loʻo mafai ona faʻataʻitaʻia le faʻaalia o le oona, rheumatism ma le osteochondrosis;
  • afai ei ai se manaoga faanatinati e faʻamamā ai le tino (fatu e fai ma faʻamaʻi masani);
  • ua aofia ai i le faagasologa o le toe faʻaleleia o mea vaaia.

E te iloa? O fualaau pine na aofia i totonu o le "fua matagogo" o fitafita Roma i le taimi o latou sopo.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o faʻamalo o loʻo faʻamaloloina. O le aʻoaʻoina e uiga i le "malosi" faʻapitoa o se oloa faʻapitoa, o le a talafeagai le suʻe pe faʻapefea ona faʻapipiʻi i luga o ia ituaiga meafaitino.

Tulafono mo le faʻatauina o vailaʻau faʻasaina

O le mea moni, o le sili ona aoga o fua ia na aoina i le natura, e ui lava e le o tagata uma o loʻo maua lenei avanoa. Ma o iinei o maketi po o matagaluega faapitoa o faleoloa e sau i le laveai. Ae i soo se tulaga lava, e manaʻomia le manatuaina o vaega autu o mea sili ona maualuga.

Siaki suʻega lauiloa mo tinctures i luga o le strawberries, currants curig, feijoa, sabelnik, apu.

Tutoatasi

O le seleseleina o nati i le togavao e amata i le amataga o Setema (Mo nofoaga o mauga, o aso e suia i le ogatotonu o le masina). I le taimi nei, ua matua maeʻaeʻa uma lava - latou te pauu i le eleele mai se matagi malolosi pe mai sina luluina o se paranesi.

O le vaitau o le faʻaputu autu e muta i le amataga o Oketopa. E le gata i lea, e faia foi i le tautotogo (May-Aperila), ae naʻo papa e taʻoto i luga o le eleele e aoina, o latou foi o ni alo. I lenei vaitau, e le mafai ona vavaeese fua mai lala - latou te le i maua le taimi e "faʻalelei ai." E le gata i lea, o sea maelega e mafai ona faasalaina i le pulega: afai o le vaomatua po o le faʻaupuʻega o loʻo osofaia faʻatasi ma se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona alofia le faasalaga.

O nofoaga autu o le aoina o laau arasi o le pito i lalo o Siberia i Saute, o mauga papaʻe o lona itu i sasaʻe ma sisifo. O le itu i Sasaʻe Sasae e le tele sona lautele.

E taua! O le laupapa pine laupapa Cedar e matua leaga lava. Afai o le ae alu i luga o se paranesi maualuga, ia mautinoa o loʻo i ai sau maea faʻafaifeʻau ma se nailo mo le tupu. E le leaga, pe afai ei ai foi ni "manoa" (e pei o le mea e sili ona lelei) o le a fesoasoani e faimalaga i luga o le ogalaau.

O le faagasologa o sauniuniga lava ia e manaomia ai se tele o le poto masani. O le suʻeina o laau lelei e tatau ona ufiufi mamao i le taiga. Ona o lenei mea, e tatau ona e galue ma ni mea taua (e le gata i lea, e tatau ona e ave ma ave se meaʻai, se faleie, ma mea faigofie).

Sueina o le arasi arasi, o le auala pito sili ona faigofie e maua ai le taʻavale, ae i le tautoulu e le faigofie tele. Ona faʻaaogaina lea o isi metotia. - mai le aʻeina o laau ma lūlū lala i le faʻaogaina o se mea faʻapitoa (o le ogalaau tele lea, o loʻo sasaina i luga o le ogalaau).

O mea gaosia na aoina ua pasia i totonu o le pamu i le ituaiga o uila ma nifo, ma ua uma ona taʻe ma sie siega nutimomoia i totonu o se sieve, ma na o le taimi lava lea ua mamago i luga o le vevela vevela.

Aoao e uiga i mea aoga o pine pine ma le auala e aafia ai le tino o se fafine.

Filifiliga o fatu pe a faatau mai

Mo i latou e leai ni arasi arasi "i le mea e nonofo ai", i le sailiga o ni'oti e lava lea e alu ai faʻatau poʻo maketi.

Pe a asiasia se ituaiga o oloa e tatau ona gauai atu i nuanuga nei:

  1. Toto E matua taua lava le mumusu e faʻatau faʻasolo (o le nucleoli o loʻo latou pala vave) ma se oloa faʻatasi ma mea faʻaopopo e pei o le susulu. O le filifiliga pito sili ona lelei o le fatu atoa pe leai foi.
  2. Tele O ia fua e tusa ma le tutusa ma le tutusa i le lapoa ma se atigilima i luga o le tamaʻi lima.
  3. Le lanu o le atigi ma le fatu. E tatau ona laugatasia, e aunoa ma ni auala e gaosia ma pala. O fua maualuga e mafai ona iloa e se lanu enaena. I le tulaga o fualaau e le togafitia, o se tamai pogisa o le a faaopoopo faatasi (e taʻu mai ai le i ai o se nofoaga maloloina). Ae o le pito pogisa o le oloa mama ua faʻamaonia ai le solia o tulafono o le teuina.
  4. Smell. E tatau ona le mafai ona iloa (ma, ioe, e aunoa ma ni faʻamafanafanaga o le mu poʻo le fulufulu).
  5. Mata. O kulimi lelei atoatoa o kulimi uma lava e faʻamago, e leai ni mea e faʻaaogaina. E tutusa foi lea mea i le nucleoli, lea e sili atu pe itiiti le lamolemole. A maeʻa ona vaʻavaʻai i faʻala, o le a sili atu le lelei o le oloa.

E te iloa? Tala e uiga i laau e masani ona sasaa i fualaau aina e na o se vaega moni lava. E tupu lenei mea, ae tasi lava i le 10-15 tausaga.

Ma le mea mulimuli, o le aso o le aoina mai e taua. O nei faʻamaumauga e masani lava ona tuʻuina i luga o le afifi, ae afai o aʻa e sau mai le maketi, aua nei faatuai e fesili atu i le tagata faatau.

E faʻapefea ona faia se vodka faʻatasi ma le vevela

O se tasi o togafitiga aupito sili ona aoga i tagata e faavae i luga o pine pine o le ava (poʻo vodka). Maua lenei oloa e faigofie tele, o le a le mea o loʻo e vaʻaia nei.

Mea e Manaʻomia

Mo le sauniuniga o le nutcilcker o le a manaʻomia:

  • se luʻu o fatu (pe a ma le 40 g);
  • moli lanu (2-3 g);
  • laʻau uliuli lanu uliuli (3 vaega e lava);
  • vanillin;
  • suka (1 tbsp. l.);
  • vodka poʻo le ava malosi, faʻaitiitia i le 40-45% (0.5 l).

Aoao e uiga i aoga o le paina, cashew, Manchurian walnut, almond, hazelnut.

Laasaga i lea Laasaga i lea Laasaga

Vaega mo le lumanaʻi o le fomaʻi o loʻo i ai lima, faʻaauau:

  1. Muamua fufulu 'oga i le vai inu, tuʻu i totonu o se ipu uʻamea. Faʻamama le vai, o se "taele" e toe faia i le isi 3-4 taimi. O lenei mea ia mautinoa o le resin e sau mai le oloa.
  2. Ona tuu lea o le fua i se fagu. A uma ona fufuluina i latou i le suka, moli moli, laʻau fua ma le vanilla o loʻo tuʻuina i le nofoaga e tasi (leai se isi i le pito o le naifi).
  3. Faatumu le avanoa i vodka, faʻafefiloi ma tapuni le fagu i se tapuni ufiufi.
  4. A maeʻa ni nai minute ona toe gaoioi lelei lea o fatu i le ava malosi - o lenei mea e manino mai le lanu uliuli o le vai. Matou te tuu le fagu i se pogisa, mafanafana lea o le a teuina mo le 10 aso.
  5. Aua nei galo e fafaguina le fusi malosi i le 2-3 aso.
  6. A maeʻa lenei taimi, o le a faʻapogisaina le faʻafefiloi (pei lava o le brandy). E tatau ona filiga. I lenei laasaga, e toatele e aveese lau o fuamoa.
  7. A uma ona filifili le oloa tuʻu i se pogisa, ae o se mea malulu mo 3-4 aso. Ona amata lea ona e mauaina.

E taua! O se apa o le faʻafefiloi e tatau ona faʻamaonia.

E tatau ona maitauina o le tofo o le nutcosina sauniuni e pei lava o le tast citrus (o lenei aafiaga e tuuina mai e le leai o ni pati ma le mea e teu ai).

Vitio: nutcracker, fua faʻatatau i luga o pine pine.

Talosaga talosaga: fuafuaga

O le taliaina o le tuufaatasiga i luga o le ava malosi e manaʻomia ai le sao atoatoa ma le sao i togi lea e fuafuaina e le natura o le faʻamaʻi e manaʻomia ai togafitiga.

O le mea lea, ina ia faʻamalosia le faʻaogaina o le tino ma le tino vaaia, faʻapea foi ma le faʻafefe o le cardiovascular poo le urolithiasis, e fautuaina le tolu tolu vaega. 1 tsp dilu i le 50 ml o le vai ma faʻauʻu 20-30 minute aʻo leʻi 'ai.

E le gata i lea, o le puipuia o le puipuiga o le tino, e mafai ona aafia i le: faila, pala, lau, paina, aloe, almonds, paʻu paʻepaʻe, viburnum, dogwood, magnolia vine, mint, basil, melissa.

Afai e faʻasauā tiga i sooga, o le meaʻai e faʻaitiitia i le 2 taimi i le aso (ao leʻi faia le taumafataga, 15-25 gogo o le nutukerisi ua faʻaitiitia i le tele o le vai).

O le umi ole togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi. E masani lava e 1-2 masina, pe a manaʻomia, e toe fai, ia mautinoa e faia se malologa o le 1 masina.

Mea aoga o le atigi

O lapisi o le Cedar e masani ona iloa o otaota. E ui lava o lenei atigilima e tatau ona le itiiti ifo i le igoa o se oloa-oloa, e le sili atu ona itiiti i le kesi.

E te iloa? I le gasologa o le vaitau, o se tasi o fesuiaiga o le vevela sili ona leaga e matauina i le taiga: o le eseesega i le va o le tau malulu ma le maualuga o le taumafanafana e maualuga atu i le 100 tikeri.

O lona uiga autu o se tele, e pei o le "ofutau", o le fiber content with a minimum of fat (o lona vaega e mafai ona oʻo atu i le 70-75% o le aofaiga atoa). O le paleni e pa'ū i luga o vitamini ma le afa sefulu o amino acids, e aofia ai mea taua. O nei elemene e maua ai faʻamanuiaga manino i le tino:

  • siitia le galue galue ma faaleleia le soifua maloloina (ona o le auai i le tuufaatasiga o mea amino);
  • faamalolosia ponaivi ma sooga;
  • ulu i totonu o le siaki, faʻagasolo malie le faagasologa o le matua o tisiputi autu;
  • faʻaʻeseʻese faʻamaʻi ma microbes ulufale i totonu o le tino;
  • galue e avea o se antioxidant, aveese toxins ma totoga masima;
  • faʻamamā le mucosal mumū ma le paʻu o le tino.

O le suka o le Tibet, o le mariya paʻepaʻe, o le suka mamago, o le fale, o le laaria, o le meaʻai, broccoli, amaranth, horseradish, kapeti Saina, nectarine, plums ma tamato o le a fesoasoani e aveesea ai toxins mai le tino.

O nei mea totino uma o loʻo i ai se faʻavae i luga o 'ie. Ua saunia faigofie lava:

  1. 150 g o le atigi mulumulu e fufulu i le vai inu, ona faamamago pe solo i se solo.
  2. Ona tuu lea o le meaʻai i totonu o se fagu ma sasaa vodka pe faʻafefe i le ava malosi (0.5 l).
  3. Tara e ufiufi ma se tapuni ma tumau i se nofoaga malulu mo le 1.5 vaiaso.
  4. Ona tumau ai lea i le suʻeina o le vai e ala i se mea mamafa, sasaa i se fagu ma se tapuni, ma sauni.

E taua! O le tapulaa o le masani i aso taitasi o le nutimomoia mo se tagata matua o le 50 ml (o le aofaiga faatagaina o tolu tootoo e tasi).

E manaʻomia le taofi o le fua na maua i lenei auala i le vevela o le 5 + +30 ° C.

Faʻaleleia: 3 taimi i le aso ao leʻi 'ai, 1 tbsp. l fefiloi ma le vai.

Contraindications ma le afaina

Faatasi ai ma isi mea, o laupe pine e lauiloa foi mo sina numera itiiti o faʻailoga. Faatasi ai ma i latou e foliga mai:

  • afaina ma le le mautonu;
  • afaina o le manava o le tino;
  • taimi o le maitaga ma le susu (i le tulaga o tinctures). E tutusa foi lea mea i tamaiti o latou tino ua solia i soo se fualaau o le ava malosi.

Faitau foi, pe mafai ona faʻaaoga honeysuckle, tipi, polu paʻu, pikiapu Beijing, nectarine, blackberry, walnuts, letus, gooseberry, letus, gooseberry i le taimi o le maʻitaga.

O aʻafiaga ma ona aʻafiaga i foliga o aʻafiaga itu e faʻaalia i le tulaga o se mea sese i atopaʻu poʻo le galo (o nisi taimi e galo ai e faʻafefiloi le tincture i le vai). O ia ituaiga faʻamaoniga e masani ona i ai se lagona malosi o le oona i le gutu, o se faʻagesegese lemu, e le tele taimi - faʻavauvau, vailaina poʻo le manava faʻavave.

E te iloa? E le pei o le tele o laau, o cedarisa e le o sulufaʻi, ae na o le faʻaitiitia o latou gaioiga.

Ina ia aloese mai na faʻafitauli, e tatau ona faʻamaopoopo faʻatasi ma le fomaʻi.

O lenei ua e iloa le auala e faia ai le tincture o pine pine ma le mea e taua tele i lenei meafaigaluega. Matou te faʻamoemoe o le a faʻatautaia e le au faitau le faʻaaogaina, ma o le mea moni o le a aoga. Soifua maloloina lelei ma agaga lelei i tagata uma!