Vailaau faʻapitoa

O le a le aoga comfrey?

Comfrey - vao masani e ola i vaomatua.

I lenei tusiga, o le a matou saunia se ata ma se faʻamatalaga o le comfrey, faʻapea foi ma le iloa po o fea e tupu ai, seʻi o tatou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o le aʻa ma le faʻasaʻoina o nei mea.

Faʻamatalaga

Comfrey (poʻo le zhivokost) - vao umi. I le vaomatua, e tupu aʻe i luga o se lautele lautele mai Peretania i Iapani. E sili ona fiafia i vaomatua susu i le eleele lelei o loʻo tumu i minerale. E ui lava o se vao, ae o le vao e toetoe lava a le tupu.

O Zivokost ei ai lona malosi malosi, e oʻo ile tasi mita le maualuga. E i ai laʻau lapopoa. Fuga toto, foliga tutusa i foliga, piniki.

O le mea pito sili ona taua i le comfrey o lona aʻa ma malosi. I fafo o le uliuli, o totonu e paʻepaʻe ma e manaia, manaia i le paʻi.

E te iloa? Igoa "comfrey" i le Rusia o loʻo fuafuaina e le nofoaga e sili ona fiafia i ai le ola o laau - eleele maualalo, vaitafe, vaʻa. O le isi igoa lauiloa - "zhivokost", masani i isi gagana Slavic, faʻamatalaina le faʻamalolo o meatotino o aʻa - fesoasoani i le ponaivi i luga.
Fugalaau e tupu ia Me, ma ia Iuni e i ai fua - nati, fa i luga o laau taʻitasi.

Vailaau faʻamaʻi

O aʻa e aofia ai:

  • alkaloids - faʻaleleia le togafitiga;
  • tannins;
  • glycosides;
  • kulupu - tuʻuina atu le faʻamalosi-inflammatory effect, faʻaleagaga faʻaleaga;
  • gom;
  • resins;
  • taua o suauu;
  • Allatoin o le vaega aoga autu lea o le larkspur. Talu ai ona o le maualuga o mea o lenei vailaau e faʻamalolo lelei ai manuʻa, vaeluaina ponaivi.
  • vitamini B4, B12, C.

O le a le aoga tele?

Comfrey e tele mea aoga. O vailaau faʻataʻitaʻi e faʻavae i luga o ia mea o loʻo i ai le malosi o le tino, faʻaleleia le manava ma faʻamalo faʻamaʻi fua. Faʻasilasila i gaioiga o le antimicrobial.

E te iloa? O faʻamatalaga e uiga i le comfrey e mafai ona maua i le gagana Eleni anamua o loʻo galue i luga o meaʻai ma vailaʻau. Na faaaoga e fitafita Roma lenei laau e faamalolo ai manuʻa ma fusi. Sa talanoa lelei e uiga ia te ia ma Paracelsus.
Ae sili atu le taua o le ola-ponaivi mo ona tomai faʻafouina - faʻamālōlōina o manuʻa, faʻamalosia o ponaivi. E mafai foi ona taofi le tafetoto, ei ai lona aoga aoga i luga o le paʻu ma lona tulaga.

Faʻaaogā i vaega eseese

O ia vaega taua o meatotino aoga e le mafai ona le amanaiaina. I luga o le faavae o le zhivokost na fausiaina ai meafaigaluega e tele mo le faʻaaogaina i vailaʻau ma le cosmetology. O le comfrey e sili ona lauiloa o se vailaʻau faʻaaoga mo sooga.

I faʻamaʻi o le sooga lacunosa, scorzonera, aniani lanumeamata, uʻamea, lanu, uʻu, alokaziya, agave, hops, gentian, cranberries, thuja, crocus autumn, roseum vao e aoga.

I vailaau

  • Faʻaaogaina e togafitia ai le masukulekelet system, i faʻamaʻi o sooga.
  • Fesoasoani faʻamalosi i faʻamaʻi, faʻamaʻi, gout, arthrosis.
  • Le taofi o le toto. E talitutusa tutusa ma fafo (allantoin ma kulupu) ma i totonu (gaioiga malosi e ala i le neurohumoral mechanism) le toto.
  • O le teuteuina o aʻa e aoga mo le bronchitis masani - talu ai ona o le tetee-inflammatory ma faʻamoemoega.
  • Pe a oʻo mai faafitauli i le faʻaogaina o meaʻai e pei o le lapisi o rhizomes.
  • O le faʻafefe o le susu o se vaega o togafitiga o le ponaivi.
  • O le suauʻu i luga o le faavae o le totoina o loʻo faʻataʻitaʻiina mo le edema, o manuʻa eseese, o le maʻi. I ia tulaga, o le faʻamaloloina o aafiaga o le laau e atoatoa.
Aconite, musipolo susu, afiafi muamua, miti tiniti, fafo, levali lanu, wheatgrass, fesoasoani a le heather i le maʻi.

I le cosmetology

O le Comfrey extract ua faʻaaoga e fai ai le taele. O lenei togafitiga faʻamalositino e togafitia, faʻamamaina ma faʻamaluluina le paʻu, faʻavave ona toe faʻafouina sela, faʻamalolo le paʻu.

I le dermatology, zhivokost na faʻaaogaina ona o ana meatotino e faʻamalolo ai le psoriasis, siama ma isi paʻu o le paʻu, e oʻo lava i paʻu. O loʻo fautuaina e le au togalaau le inu o le sua suamalie e faʻamalolo ai le mumu, togafiti o siama ma nai paʻu paʻu.

I fomaʻi

Zhivokost ua faʻaaogaina i fomai nifo mo le togafitiga o maʻi. Ina ia faʻaumatia palotosotis, e faʻaaogaina le stomatitis mai mea faʻafefiloi ma le comfrey. Ua faʻamaonia i le togafitiga o caries.

Contraindications ma afaina ai le comfrey

Larkspur e le gata e lelei, ae e afaina foi. Aua le faʻaaogaina comfrey i ia tulaga:

  • Tina ma le lactation.
  • Faʻasalaga tagata taʻitoʻatasi i le fualaau faasaina.
E taua! Comfrey oona! Alkaloids o loʻo i totonu o le comfrey (cinoglossin, consolididin, ma laziokarpin) e mafai ona mafua ai le maʻi pipili o le tino. E le gata i lea, ei ai o latou tino kolakene ma mafua ai suiga ile tino.

Sauniuniga ma le teuina o mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi

O le vaega pito sili ona taua o le laau ua mafaufauina aʻa. I le tautotogo po o le tautoulu, eli ma fufulu aʻa. Ona tipiina lea i ni fasi fasi pepa 15-20 cm ma agavale e faʻagogo. O le faʻamagoina o loʻo faia i nofoaga mafanafana ma lelei. O le faʻamago mulimuli e faia i le vevela e le maualuga atu nai lo le 40 ° C.

Teu i potu vevela i ato, atigipusa poʻo isi koneteina mai mea masani.

E taua! Faatasi ai ma le teuina lelei, o faʻamalologa o mea totino o le laau e tausia mo le tolu tausaga.
Fugalaau, laʻau ma laulaau e aoina i le taimi o le vavao ma faʻagogo. O le isi, faʻaoga e tusa ai ma fua.

Larkspur ua aloaia o se vaifofo mo le fiaselau o faamai. E tutusa lava le lauiloa i vailaau ma togafitiga masani. O le mea autu i le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻatau ai le comfrey, o le mulimulitaʻi mulimuli i le tui ma talanoa i se fomaʻi.