Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona tupu le tala o le tala i totonu o se mea faʻapipiʻi

Ua leva ona tuua e le faifaatoaga o manufasi i aso nei ni metotia masani o le tuputupu ae ma le fafagaina o moa, e filifili ai mo ni tau e sili atu le tau ma taugofie. O le tau o le incubator i le gaosiga o oloa gaosiga o meaola ma i totonu o le aiga e faigata ona faʻamaualuga, o le mea lea, e aunoa ma le lisiina o aoga uma ma lelei, o le a vave ona tatou liliu atu i taiala faʻapitoa.

Filifiliga ma le teuina o fuamoa

O le "saʻo" fuamoa e tatau ona fetaui ma nisi o mea e mafai ona iloilo i le taimi o le asiasiga muamua (uiga lelei o le atigi, lapoa, fou ma le teuina o tulaga) ma le taimi o le numera o ovoskom (tulaga o le potu vaalele, suauu, le i ai o microcracks ma yolks). Faʻalogo lelei i:

  • Faʻavae o le Shell. O le atigi e tatau ona lamolemole, palasi, e leai ni faaletonu vaaia. O laumei maʻalaʻau, o le faailoga lea o le le lava o le palasima, o pene i luga o le fogaeleele e faʻalauteleina ma e mafai ona faʻaogaina i siama faʻamaʻi ma fatuga. A faʻapipiʻi faʻatasi ia fuamoa, e tatau ona i ai se leo tatagi. O se leo lemu o se faailoga o le faaleagaina o le atigi.
  • Tele. O le fuamoa o le kuluni e tatau ona mamafa mai le 140 i le 190 g, ia saʻo lelei. E le gata i lea, o le telē e aʻafia ai le taimi o le faʻaalia mai o goslings: mai tala laiti laiti e muamua mai pe a ma le aso. E tatau ona e aloese mai le laʻitiiti (e oo atu i le 120 g), lapoa (sili atu i le 230 g) fua, faʻapea foʻi ma mea e lua.
E taua! E taua tele le faʻatonuga o le lafu o le kusi mo le gaosia o fuamoa e talafeagai mo le faʻaaoga. Lafoaʻi mai manufelelei i le matua o le 2-4 tausaga e sili ona lelei, ma o le sao saʻo o le itupa i le lafu e pei o le 1 gander / 3-4 siusi. O le tele atu o geese o le a taʻitaʻi atu i se pasene tele o le leai o se totogi, ma se numera laitiiti - e tau i totonu o le lafu.

  • Malosi E le tatau ona aoina muamua laumei mo le susunuina i le aso muamua nai lo aso e 15 ao leʻi tuʻuina i totonu o le incubator, ma sili atu - 5-12. E tatau ona mamā le atigi, e aunoa ma se faʻaogaina o sisi ma isi mea leaga. Tuuina atu e faapea o soʻo se taumafaiga e faʻapipiʻi le atigi pupuʻu e mafai ona faʻaleagaina ai le mea e puipuia ai le puipuiga, o le faamamaina e tatau ona tausia muamua. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e maua ai le tele ma mama mama ma mea lelei e gaosi ai. Laʻau (e aunoa ma ni manogi mataʻutia), sisi, kuki, meli salu e lelei mo moega.
  • Tulaga o le teuina E mafai ona e teuina i totonu o le pusaaisa, pe afai o le vevela i totonu o le potu e i le lautele o le 6-12 ° C. Afai o le vevela o loʻo i lalo - e tatau ona e suʻe se isi potu malulu, mafiafia e maualalo le maualalo.
  • Le tulaga o le potu vaalele. O le potu malulu e tatau ona tu i le pito o le paʻu, o se laititi laʻititi i le itu e faatagaina.
  • Avanoa o le Yolk. E le tatau ona manino le ata o le isu, o ona itu e tatau ona faanenefu. O se otootoga manino o loʻo faʻaalia ai le le talafeagai mo le faʻaaogaina.
  • Microcatch. E mafai ona maua mai siama ma fatugi e ala i microcracks i le ogatotonu, e mafua ai le faʻalavelave poʻo le faaletonu i le atinaʻeina o le pepe.
E te iloa? E le gata i lea, e lua ni moa e tatau ona atiae mai luga o le lagi, ae o le faaosofiaina o nei fuamoa ei ai ni taunuuga le lelei, e aofia ai le maualalo o le ola o le latency ma le le mafai ona gafatia o moa.

Tuutuuga ma aiaiga mo le susunuina

O le fausiaina o fuamoa nifo e 30 aso i le vevela o le 37.5-37.8 ° C, ma i le fale, e faʻaaogaina ai le siʻosiʻomaga mai le 30 i le 100 fasi pepa e faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe. O le tuʻuina i totonu o se mea faʻapipiʻi e faʻalagolago i lona ituaiga: faʻaputu (faʻatasi ai ma se pito i luga) poʻo le taʻavale. O le pre-cabinet e vevela i le vevela ua faamaotiina, e ui lava o nisi faifaatoaga o manufeʻai e fautuaina le setiina o le maualuga o le vevela mo le uluai mafanafana - pe a ma le 38.5 ° C.

Aoao pe faʻapefea ona e faia le masini komepiuta mai le pusaaisa.
I le tautala e uiga i vavao i le va o le pa, o manatu foi e eseese. Mo le faʻaolaina manuia o fuamoa, o le a lava lea e faʻafa i le aso, e naʻo le uiga o tagata tomai faapitoa i lea vaitaimi.

O nisi e mafaufau i le faaopoopoga i le ono itula e pei o le maualuga e taliaina, o isi e mafaufau i le fa itula le umi, ma le ono itula itulagi.

Tuputupu ae tala

E masani ona vaevaeina i le laulau, e taʻitasi ma tusia i luga o le laulau e mataʻituina ma mataʻituina le atinaʻe o moa. O le vaitaimi muamua e 1-7 aso. O le puʻu ma le tele o totoga o le popolega, digestive ma endocrine o loʻo tuʻuina i totonu o le pepe. A o faagasolo lea vaitaimi, ua amata ona paʻu le fatu. E oʻo i le aso lona fitu, e oʻo ile 1.5 cm i le lapoa.

Lua taimi - 8-14 aso. O le pepe e atiaʻe ma tupu. O le tuputupu aʻe fou o lenei vaitau o eyelids, fulufulu, faʻamalosiniina o le gutu ma le pipiʻi, faʻasologa o le skeleton, le amataga o le galuega a le māmā.

O le ae fiafia e iloa pe faapefea ona ola poults pou, salu, moa ma le pato i totonu o se afi.
Le tolu tausaga - 15-27 aso. I le faaiuga o le vaitau lona tolu, o le isumu o loʻo faʻapipiʻi atoa i totonu o le manava o le manava, ma mata o le pepe ua tatala. Afai o le taimi lea e tuu ai le fuamoa i totonu o se atigipusa vai, o le a taapeape faʻasalalau mai ia mea, e pei o se vaʻa. O le taimi lona fa - 28-0 aso. Faʻamatala Mai le aso 28 aso ua uma ona aoga atoatoa le gosling ma sauni e tuua le atigi.

Fuga meaai fou

E taua tele le faʻatinoga o fuʻa fuʻa. E sili lava mea uma e aʻafia ai le lelei o tamaiti, mai le tausaga o le gaosia o le manu i le ea ma le numera o taʻavale i aso uma.

Siaki fuamoa aʻo leʻi faʻapipiʻi le masini, e mafai ona e faia se mea e faia e le tagata lava ia.
O se mea lagolagosua lelei e fesoasoani e pulea ai le faagasologa o se faasologa faʻatasi ma se faʻamatalaga o le taimi, o le tulaga tutusa o le vevela ma le susu.

I le tulaga o le susunuina o kusi, e foliga mai:

VaitaimiUmi le umiLuluTotogiAofaʻi o le liliuFaʻafiafia
11-7 aso37.8 ° C70%4 taimi / asoLeai
28-14 aso37.8 ° C60%4-6 taimi i le asoLeai
315-27 aso37.8 ° C60%4-6 taimi i le aso2p / aso mo le 15-20 minute
428-30 aso37.5 ° C80-85%LeaiLeai

E fautuaina e tuʻuina atu se faʻamau e tusa ai ma le polokalame na faʻatūina e le kamupanī o le masini faapitoa. O se mea taua e le tatau ona le amanaiaina o le eseesega o le vevela lea e faʻaalia ai fuamoa. Afai e te tuʻuina se fuamoa na teuina i le vevela o le 10-12 ° C i totonu o le incubator e vevela i le 38 ° C, o le a taʻitaʻia ai le susu i luga o le atigi.

E tatau ona tatau i le 3-4 itula le faʻataʻotoga muamua. O le fausiaina o fuamoa nifo o se faagasologa malosi lea e manaʻomia ai le tausisia o suiga fou o pulega, lea o loo manino ona faaalia i le laulau.

E te iloa? O le tulaga lelei o faʻamaoniga o mea e faʻaogaina ai e mafai ona vave oʻo i le moa (i le aso lava e tasi), pe afai e le saʻo le tulaga - e faʻatuai le taimi e faʻaolaina ai.
I le aso 10 (i le amataga o le vaitau lona lua) ua faʻaopoopoina se faʻamafanafanaga taualumaga. E tatau ona faʻaliliu fuamoa faalua i le aso i le vevela o le 28-30 ° C, aveeseina mai le incubator mo le 15-20 minute. O nisi punavai e fautuaina le faalauteleina o le faagasologa i le 45 minute, ae atonu e foliga mai o le manava e aunoa ma le toesea mai le incubator, lea e tele se taimi e faamafanafana ai.

E taua le maitauina o le umi o le faʻaalia i le maualalo o le vevela i lenei vaitau e ono mafua ai le faʻalavelave atinae ma o nisi taimi e taʻitaʻi atu ai i ona vaivaiga.

O le ae fia iloa e uiga i ituaiga ituaiga o geese e pei o Linda.
I le taimi o le faʻaleleia o le natura, e masani ona fafagaina e manulele i luga o vai vai, ma o le aofaiga tatau o le susu e faʻaputu i fulufulu o le kusi.

Mo lapisi o geese mai le incubator, o mea e manaʻomia e puipuia, i le fale, e tatau ona faʻamamaina le pipi i le vai e faʻaleleia ai. Ina ia faia lenei mea, i le taimi lava e maeʻa ai le sefululima minute le "faʻaleleia", e faʻafefeteina i latou i se vaivaiga vaivai o le paluga pati poʻo le malulu, ona tuʻu ai lea i fafo o le incubator mo le isi 3-5 minute. I le vaitaimi lava e tasi, faʻateleina le taʻaloga o le ea.

O le pulega na faʻatuina i le vaitau lona lua e tausia pea i tala o goslings, ae i le vaitaimi lona tolu, ua fautuaina ina ia faateleina le numera o fouvalega o fuamoa.

E ono taimi - o le numera aupito i maualalo, ae o le faʻaaogaina o le faitioga na latou matauina se sootaga lelei i le va o le tele o paopao ma tamaiti laiti. Faʻaopopo faʻamalosi e oo atu i le 10 taimi i le aso e mafai ai ona e maua 15-20% sili atu mea laiti nai lo le ono taimi. Goose e fesuiaʻi fualaʻau i le 50 taimi i le aso.

I le aso 27, e tatau ona faʻanofoina fuamoa (i se tulaga faʻavave) i pusa oloa faʻapitoa.

E taua! E taua tele le faʻafefeteina o fuamoa mai itu uma. E leai se vevela o le a aʻafia ai faʻafitauli o le tuputupu aʻe (tasi le itu, tuputupu aʻe i le atigi) poʻo le oti o moa.

Vaitaimi o moa

O le goslings na totoina i totonu o le incubator manaʻomia se eseesega o le ea (55% i le pito i luga ma le 80% mo le aveeseina o le mamafa) ma le mafanafana o le temperature o le 37.5 ° C. I le fale, o nei taamilosaga o loʻo pulea e le tagata faʻapitoa. O le naklev amata i le aso 28, o aso atofaina mo ituaiga tele o geese e 31-32 aso. I le taimi o le pulou, e manaʻomia e le goslings ona malolo.

E tatau ona tape le moli, ma tapuni le tauaso. O le asiasia o moa faʻamalo e tatau ona faʻatino, e le aofia ai le moli autu.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faapefea ona e filifilia se telefoni mo se mea faʻapipiʻi.
O fata faʻavevela mo le gaosiga e tatau ona tuʻuina i totonu o le potu, e tusa lava pe le lava au fuamoa e faʻatumu uma. Afai e te tuʻuina ia fata i se auala maʻoti, o le a faʻalavelave i le lelei o le ea. O le gase ua manatu o se tasi o manulele e sili ona faigata ma faʻatauvaʻa i tulaga o le faʻasusu ma le faʻaleleia.

Gusevody i tausaga o le poto masani e ioe e tusa lava pe i ai mokesi taitasi, 10-15% o fuamoa ua teena.

O ia faʻamaumauga e faʻaalia ai se faiga faʻapitoa e manaʻomia ai le mataʻituina ma le faʻaleleia pea. Faʻaeteete ma o le a mautinoa lava oe ausia taunuʻuga lelei.