Faatoaga faatoaga

O le faʻasalalau mo moa ua tumu i le leai o le vitamin R!

Avitaminosis o le le lava lea o vitamini i totonu o le moa.

O vitamini taʻitasi e taofiofi lona sao i soʻo se metabolic process, o lea e taua tele ai le maua e le moa le sili ona lelei o nei meaʻai.

E oʻo lava i le le lava o le vaitamini PP e afaina ai le tulaga lautele o le manulele.

Sei o tatou tilotilo i lenei autu i nisi auiliiliga ma vaai pe aisea ua i ai le vaivaiga gaioiga, o le a le mea e aafia ai ma mafai ai ona taofia lona tupu?

O le a le PP apitaminosis i moa?

Vitamin PP, po o le acidic nicotinic, o loʻo faʻaauau ona aafia uma i gaioiga faʻasolosolo i le tino o le moa. E faʻaaoga lenei mea i le carbohydrate, protein ma le mineral metabolism.

E le gata i lea, o le eletise o le nicotinic e faʻapupulaina ai le malosi o le mucosa o le intestinal i vailaau eseese ma toxins e mafai ona tutupu i le siosiomaga. O le mafuaʻaga lea e le vave oti ai manu felelei, pe afai ei ai se mea oona i le fafaga.

Vitamin PP foi ei ai sona aafiaga lelei i le ate, e fesoasoani ia te ia e taulima ai soʻo se toxins e ulu ai i le tino o le manulele. E tatau ona galo e uiga i le lelei o le aafiaga o le vailaau nicotinic i le tuputupu ae o moa. Faatasi ai ma lona fesoasoani ia vave ona latou mauaina le tele ma ua sili atu ona vave saunia mo le toe gaosia.

O le le lava o lenei vaitamini e vave ona tupu ai le faʻavevesiina o gaioiga faʻavaomalo uma, o lea la e tatau ona mataituina lelei le taumafa o moa. E le gata i lea, e le mafai ona tupu le toesea o le vaitamini i soo se ituaiga o moa. Ona o le leai o lenei mea taua, o le a tuputupu ae lemu le tamaititi, ma o le a sili atu le faigofie o manufelelei matutua i fualaau eseese.

Tetele o mea matautia

O le aʻafiaga o le le lava o vitamini ma elemene o loʻo suʻesuʻeina talu ai nei lava.

Na o le taimi nei ua mafai e saienitisi ona faʻamautuina o fualaʻau taʻitasi e nafa ma faiga faʻapitoa i se tino ola. O le mea e leaga ai, o le avitaminosis e le faʻaaliaina lava i le taimi lava lea, o lea e faigata ai ona fuafua pe o mafatia le lafu pe leai foi.

I le averesi leai se vaitamini PP e mafai ona matauina pe a mavae ni nai masina o le le lelei o le fafagaina o moa.

Aʻo lei oʻo i lenei mea, atonu e le masalosalo le faifaatoʻaga e le o maloloina lelei lana lafu. Ae ui i lea, e malie tele le felelei o manulele mai le beriberi e le tele lava nai lo siama ma isi faʻamaʻi.

O vaivaiga o le vailaʻau e mafua mai i le le lava o le suauu nicotinic, e tatau ona e amata amata, ina ia mafai ai ona afaina. O lenei mea e mafai ai e le faʻatoʻaga faʻatoʻaga ona togafiti manu ma toe faʻafoʻisia le paleni na leiloloa o vitamini i le tino o tagata taitoatasi.

Mafuaaga

Avitaminosis faʻapupula ona o leai o le suauu nicotinic i totonu o le fafagalea e maua ai le manulele.

I le avea ai o se tulafono, o lenei faʻamaʻi e vaitau. E tele taimi e le maua ai e lekini le vitamini PP i le taumalulu, pe a latou le toe 'aina meaai fou.

E le gata i lea, o le mafuaʻaga o le leai o lenei vaitamini e mafai soʻo se faʻamaʻi pipisi.

A o faagasolo lenei vaitaimi, o le tino o le moa, aemaise lava i fua e sili ona aoga, e manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le aofaʻiga o mea taua ma fualaau. I le avea ai o se tulafono, e le maua e le manulele le manaʻoga e manaʻomia ma amata ona mafatia mai le atinaʻeina o beriberi.

O le sili atu le taua o le aʻafiaga e mafai ona aafia ai le mea o iai le vitamin PP i le tino o se moa o le tulaga faʻaleleia o le itulagi o loʻo i ai le faatoʻaga moa. O le mea lea, i nofoaga sili ona eleelea, o le a tele lava ina pagatia moa mai le le lava o vitamini.

Vasega ma faailoga

I le taimi muamua, e toetoe a le mafai ona malamalama pe o le a se mea e afaina ai le moa ma pe tiga.

O le avitaminosis e le vave ona aliali mai, e pei ona manaomia e le tino o le manulele ona "malamalama" e le lava le malosi o le nicotinic acid. E faasolosolo lava, e amata ona atagia le soifua maloloina lautele o moa.

O le tele lava o beriberi ona o le leai o le vailaʻau PP faʻaalia i manu felelei. E i ai lo latou faʻatuai tele i le atinaʻeina ma le alualu i luma lemu.

O nei moa e faasolosolo malie ona leai so latou manaʻo, lea e faʻaumatia ai o latou tino. O lena tuputupu ae talavou e foliga manaia, e le mafai ona tumau ona vae.

Afai na amata ona ia maua nisi meaʻai, o le gastrointestinal tract "e musu" e suʻesuʻeina lelei, lea e mafua ai le manava faʻafuaseʻi poʻo le faʻamalosi.

E le gata i lea, o lagona moa leai se aʻafiaga o le nicotinic, e le maua le malosi e faʻamama ai fuluo le mea lea latou te nonofo ai i taimi uma i foliga le mautonu.

Paʻu paepae e latalata ane i mata, lea e oʻo atu i luga o le gutu ma i vae o le manulele. Faʻatasi ai ma le faʻasolosolo taimi umi i manu laiti, o fulufulu i luga o le ulu, tua ma vae e le toe tupu.

E le gata i lea, ona o le le lava o le kulicotic acid i moa, o le laulaufaiva ma le vavao uma o redry. O le fulufulu lava ia e liu mumu, ma o le selu ma tautaliga e lanu moana.

Faʻailoga

E mafai ona faia na o se faʻamaʻi pe a maeʻa le suʻe toto mo le auʻiliʻili mai moa. O le faʻaaogaina o meaola o meaola e suʻesuʻeina auʻiliʻili i le fale suesue. E mafai foʻi ona fuafua le faʻamaʻi e ala i suʻesuʻega o meaʻai e maua e manufelelei.

Afai e le lava le malosi o le suauu micotinic i totonu, ona mafai ai lea e tagata veterinaria ona mautinoa, o loʻo tupu mai ai le tuputupu ae o le autalavou.

Togafitiga

Togafitiga o le vailaau o le vailaʻau PP e faigofie tele. I le taimi muamua, o moa e suia uma a latou meaai.

I le taumafataga o loʻo tui fatu mago, pi, sana, buckwheat, pateta, aniani, kāloti. O nei mea faigofie e faʻapenaina ai le taumafa o moa, ma faʻaogaina atili ma aoga.

Ae ui i lea, i tulaga maualuga o avitaminosis, pe a moa amata ona leai se malosi ma se maso maso, e tatau ona e popole e uiga i togafitiga ma fualaau e faʻavae i lenei vailaʻau.

E masani lava ona faaopoopoina i meaʻai, ae i nisi tulaga, e tatau ona tuʻuina atu i le moa taitasi ia moa mo le lelei atili o le tino.

Puipuiga

O le puipuiga lelei o le beriberi o le meaʻai.

Mo le fafagaina o moa e tatau ona suʻeina ia ituaiga meaai, lea e aofia uma ai vitamini ma minerale talafeagai. O lenei mea o le a fesoasoani i manulele e faʻaauau pea ona faʻamautu uma faiga faʻavae i le tino i le tulaga talafeagai.

O le isi auala o le puipuia o le fafagaina faavaitaimi o moa. mea faaopoopo faʻamalosi. E mafai ona tuʻuina atu i manulele taʻitasi pe faʻapipiʻi i le meaʻai i se fomu eleele.

Faaiuga

Avitaminosis ua mafua ona o le tele o taunuuga le lelei, o lea e tatau ai ona e taumafai e fafagaina le moa ina ia le lagona e lona tino le leai o se vitamini patino po o se elemene.

O lenei mea o le a fesoasoani i le puipuia o lafumanu mai faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi ma isi faʻafitauli le lelei o vaivaiga. O le manulele lelei ma le soifua maloloina o le ki lea i le manuia o soʻo se faatoaga moa.

E le faigofie tele ona maua ile Initaneti se faʻamatalaga lelei o poumoa Legbar ... Ae leʻo luga o la matou 'upega tafaʻilagi!

Ina ia maua mea uma e uiga i le leiloa o le oviduct i moa, alu iinei: //selo.guru/ptitsa/kury/bolezni/narushenie-pitaniya/vospalenie-i-vypadenie-yajtsevoda.html.