Cherry

Faamaumauga o le manuia o le galueaiina o le "Cherry Frost"

O Morozovka o se fualaau suamalie o le peleina lauiloa i le au faifaatoaga. O le aganuu e faʻaalia i le maualuga o le teteʻe i le kiona, o le seleselega tele ma le tofo lelei o vine. Matou te fautua atu ia te oe ia faamasani i mea taua o Morozovskaya cherry, faapea foi ma faʻaaliga o le totoina ma le tausiga o lenei fua.

Faʻasologa o talaʻaga

Cherry "Morozovka" - o se fualaau laititi talavou ma fualaau suamalie, na fafaga i le Michurinsky Scientific Research Institute i le 1997. O le tusitala o le cherry T.V. Morozova - o se faifaatoaga lauiloa, o se tagata tomai faapitoa i le galueaiina o fualaau maa.

"Morozovka" na faia i le amanaia o le umi ma le malulu o malo. O le au faʻatoʻa feagai ma se galuega faigata o le fatuina o se meaola e mafai ona tuʻuina ai le maualuga o le malosi o le kiona ma le lelei o le tofoina o fua o laau, le maualalo o le tuputupu ae o laau ma le tetee atu i faʻamaʻi. Ina ia maua se ituaiga lautele, o ituaiga o cherries "Lyubskaya" ma le "Vladimirskaya" na faaaogaina e fai ma faavae.

Eseese "Lyubskaya" sa fiafia ona o le maualuga o lona gaosiga, o le tamaoaiga o le tagata lava ia, faapea foi ma le tele ma le suamalie o fua. O le tele o "Vladimir" ua lauiloa ona o le maualuga o lona tetee i le maualalo o le vevela. Sa filifili e sopoʻia nei ituaiga meaola e lua. O galuega filifilia na toeitiiti atoa le 3 tausaga. O le vaaiga na maua mai na auina mai mo le suʻega. Talu mai lena taimi o le ituaiga "Morozovka" e le aveesea lona lauiloa.

Faʻasalaʻau oe lava i le faʻatoʻaga o isi ituaiga o cherries: "Molodezhnaya", "Kharitonovskaya", "Turgenevskaya", "Shokoladnitsa", "Black Large".

Mataʻutia o meaola

E le gata i lea i le tusiga o le a tatou tilotilo i foliga o meaola o le talone a Morozovka, o se faʻamatalaga o ituaiga eseese, ata, faʻapea foʻi ma iloiloga o le au fai togafesa faʻapitoa ma le aufaipisinisi masani. Mo le suamalie le peleni "Frost" o uiga eseese eseese eseese e ese mai ai.

Laʻau faʻamatalaga

O le laau e maualuga le maualuga, e foliga mai o se polo i foliga. O le ogalaau e ufiufi i le paʻu enaena lanu enaena. O le pale o se laau e lautele lona lautele.

O laʻau e faia i lālā malolosi. I le tulaga lautele, o se laau e i ai le laititi o laulaau (laʻau laʻau). Laʻau uʻamea, lauulu-lanu meamata. O se numera toalaiti o tamai tubercs e faia i luga o lauʻau. O le taʻavale e matua faʻasaʻo ese mai luga o le pu ma ua i ai se foliga ovovo. O fua e tupu i luga o le tuputupu aʻe o le bouquet, ma i luga o lālā taʻitasi (i le pito mulimuli - i se tulaga sili atu). Lafoaʻi "Morozovka" laʻau malamalama lanumeamata. O laulaau e le maua mai i le pubescence ma maua se lamolemole i le paʻu o le lima. Pepa faʻasalalau e sili atu nai lo le tau. I le pito o le pepa, e mafai e se tasi ona maua ni faʻamatalaga e lua. I le pito i lalo o loʻo faʻatutuina ni nai lanu mumu mumu. O laulaau e teu i petioles laiti. I luga o petioles ei ai foʻi lanu lanumumu.

O le taunuu mai o le tautotogo i luga o le laau e fuga mai ai ni paʻepaʻe paʻepaʻe. O fugalaau e telē tele ma o loʻo i ai i foliga o rosa. O petals e lapotopoto.

E te iloa? Mafai lava, e mafai ona e faʻafefeteina le cherries. Ae le o le pulupulu o vine, ae o mea o fatu ma fatu. E aofia ai le amygdalin. I le tino o le tagata, o lenei vailaau ua liua i se mea matautia matautia o le hydrocyanic.

Fualaau Faʻamatalaga

O fua o le "Morozovka" e lapotopoto, ae tele ma mamafa. O le mamafa o le mamafa o se tamaʻi tasi e fesuiaʻi 4.8-5.0 g. I luga o le manava o siaki taitasi o loʻo i ai se sima e leai se faʻaaliga. I lalo o le fetus na tusia ai se mea e le mafai ona iloa.

O le paʻu ma le pulupulu o le fua o loʻo i ai se lanu mumu sesega, o loʻo i ai se numera itiiti o ni mea laiti laiti. O le aano e manaia, e le o se mea e sili ona leaga. O le ponaivi e lapotopoto, laititi, ma faigofie ona vavae ese mai le pipi. O fua e teuina i luga o lala ma le fesoasoani o le umi ma le manifinifi stalks. O le vaeluaina o se mea e tuʻuina i le va o le peleni ma le aʻa.

E te iloa? O se ulugalii lua o vine mamago e suitulaga ia latou aafiaga se meaola aspirin.

Faʻasalaga

Eseese "Frost" o se vaega masani siaki e leai ni mea. O se uiga iloga o le laau o le le mafai lea ona faʻafefeteina e ala i le faʻavasegaina o fugalaau. O le mea lea, ina ia ola le laau ma fua mai i fua masani, o se aganuu le totoina o ni mea e ola ai i autafa ane.

Mo talone o Morozovka, o ituaiga o cherries o loʻo i ai e sili ona lelei eleʻele: Zhukovskaya, Griot, Lebedyanskaya, Michurinskaya. O nei pollinators e matua aoga ma atoatoa ona suia iniseti.

O lenei vaega o le "Morozovka" e le o se mea e le lelei, ae o se avanoa. O le gaosiga o se laau e masani ona le fesoʻotaʻi ma tulaga tau. O le soloia o fugalaau e faia lava e tusa lava pe i ai tulaga o se tautotogo manaia, faapea foi ma le leai o ni pi - tagata eletise faalenatura o laau.

Gestation period

E tusa ai ma le tulaga masani, "Morozovka" e vave ona amataina. I le tulaga o le mafanafana o le tau, o le seleselega e seleseleina i le amataga o le taumafanafana. Ae ui i lea, o se seleselega tele o fualaau aina suamalie ua maeʻa faamoemoeina 3-4 tausaga ina ua maeʻa ona faimalaga mai.

I le faaopoopo atu i le manaia o le vine o le tino sili ona lelei. O le elemene o fua o lenei ituaiga e matuā faʻaitiitia, o le mea lea e faʻaalia ai le suamalie o cherries i se mea malie ma malie.

Tuuina atu

Eseese "Frost" o loʻo faʻaalia ai se fua maualuga. Faʻasalaga lelei ma lelei tulaga fesuiaiga, o le fua o fua o cherries 50-65% i le hectare poʻo le 35 kilokalama i le tagata matutua.

O fua e maua mai ai, e maualalo le faʻavaveina i le vibration, o lona uiga, lelei le felaʻuaiga. O le mea moni lenei ua avea ai Morozovskaya ma mea e fiafia i ai e uiga i le auina atu vave o oloa i maketi taufaatoaga.

O le faigata o le taumalulu

O le laau o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia ai le lelei o le ola (maualuga maualuga o le taumalulu ma le malulu). Ae ui i lea, e taua le iloa o le faigata o le taumalulu e le o iai i vaega uma o lenei peleni. O tumutumu ma fugalaau o le laau e mafai ona malolo ma mou atu i le taimi o se taumalulu malulu ma e oʻo lava foi ile malulu malulu. O lenei mea moni e sili atu ona leaga le faigata o le taumalulu o le cherry Morozovskaya.

Talosaga

Fai mai meaʻai e uiga i aoga sili o le 'aina o fua fou "Frost". O lenei fualaau suamalie e aoga tele mo le tino o le tagata. I le paluga o ona fualaʻau o loʻo i ai le tele o elemene o le toto (copper, cobalt, iron), lea e fesoasoani i le ania.

Berries e mauʻoa i meaola faʻasaina, fuamoa o siama faʻamalosi ma vailaʻau taua tele. I le faʻaopoopoga, o vine tipi o loʻo i ai ni mea pectin e nafa ma le aveesea o mea faʻaleagaina mai le tino.

E te iloa? A o leʻi oʻo mai le tele o vailaau faʻaonapo nei, na faatonuina e fomaʻi tagata gasegase i le maʻi oona e 'ai ai vine sili atu, ma i le taumalulu - ave se teuteuga o laulaʻau mamago. O lenei mea na taofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le faʻatautaia o latou ala.

Cherry "Morozovka" - oloa taua. Pe a faʻaumatia, faʻaleleia le manaʻo, fia inu le fiainu, o le galuega o le iniseti ua faʻamautuina.

I le taimi o togafitiga vevela, o uiga o le tofo o le cherry Morozovka e le leiloa. Mai i cherries Morozov sauniuni faʻapipiʻi aoga aoga, jams, jams. O fua o lenei laau e masani ona faʻaaogaina e saunia ai le tele o meaʻai, mea inu ava malosi (lanu, ava malosi).

Tulafono mo le totoina o fatugogo

O le tausisia o tulafono uma o le fausiaina o le cherry Morozovka o le a faafiafiaina ai oe i se fua tele o vine manogi ma taua. Ae ui i lea, e tusa ai ma le tele o faifaatoaga tomai ma tagata masani a le aufaasese, o le Morozovskaya cherry e faigofie lava ona tupu.

Taimi sili ona lelei

E fautuaina e le au pule le totoina i le tautotogo (i le masina o Mati) po o le tautotogo (amataga o Setema). I le taimi nei, e le faʻaalia le laau i le malulu ma le lāmala, ina ia mafai ai ona mauaa aʻa. Taumafai ia maua se lua tausaga le matua, aua ua uma ona atiaʻe le laʻau o lenei laau. Ae ui i lea, o le fua o le tasi tausaga le matua e talafeagai foi.

E i ai se ituaiga o peleina ei ai le foliga o se vao - lagona pele. Ua manuia le ola o tagata fai togalaau ma fua mai. Aoao e uiga i faʻalavelave o le faʻatupulaia o lenei laau e le masani ai ma lona puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Filifilia se nofoaga

Nofoaga o le tulaueleele e tatau ona i ai le la susulu o le fanua. E manaʻomia le leai o se matagi e mafai ona mafai, ma e le o latalata atu le palapala i le eleele.

Aʻo leʻi amataina galuega toto, o le nofoaga filifilia e tatau ona saunia ma le faʻaeteete mo le tagata matua i le lumanaʻi. Filifili se vaega 3 i le 3 mita mo se laau e tasi. I totonu o tuaoi o sea fasi fanua, o le rhizome o se laau e mafai ona tupu ma atiina ae masani.

Faʻasologa ma fuafuaga

O le eleele i le nofoaga e tulaueleele ai e tatau ona aofia ai le faʻaaogaina o le eletise, oneone oneone ma le oneone.

Laasaga i luga:

  1. I le ogatotonu o le togalaau mo le totoina o sieri, eli se pu 50 cm loloto ma 80 cm lautele. O le eleele e aveeseina mai le lua e le tatau ona lafoai: faʻafefiloi i le fua tutusa ma le humus, ona faaopoopo ai lea o le pefu, superphosphate ma le potassium chloride.
  2. Tuu se pine 130 cm le umi i le ogatotonu o le lua.
  3. Fai se faaputuga 15 cm le maualuga mai le mea ua saunia i le pito i lalo o le lua.
  4. Seti le fatu laau i luga o le pulou. O le aʻa o se laau e tatau ona i ai ni nai centimita i luga ae o le eleele.
  5. Faʻasalalau le fatu o le fatu, ona faʻatumu ai lea o le lua.
  6. Ia faʻapalapala le eleele ile tamaititi, ona eli lea o se mama i se mamao e 30 cm mai le laau ma sasaa 30 l vai.
  7. A lelei le suavai, ia ufiufi le laulaʻau lata ane i le mulch (eleele fou, kiliva, peʻa).
  8. Tipi luga le fatu i le pua. Tuu le pollinators i se mamao o le 2.5-3 m mai le laau.

Faʻapitoa togafitiga mo cherries

A maeʻa le totoina o le laau e manaʻomia le tausiga atoatoa. O tausiga faʻamaonia masani e aofia ai le faʻafeinuina masani, palapala palapala ile laau, faʻamaʻiina, teuteu taimi, ma le puipuiga mai maʻi ma pala.

Faʻasalaina ma faʻamalo

I le taimi lava e uma ai ona totō, faʻaleleia le fale 3 pakete mafanafana le puipuia o vai. Talu ai ona o le "Morozovka" e faigofie ona faapalepaleina le lamala, maua atili ai le susu pe a manaʻomia.

Faʻatoaga le faʻavaivai pe a maeʻa le totoina o le laau, ina ia maua e le laau ni fua lelei, ma o le a suamalie fua. Suafa le tasi tagata matua 4 taimi i le masina, 1 le pakete vai i le taeao ma le afiafi.

E taua! Ia mautinoa o le susu e le pala i luga o le palapala, ae ulu i le loloto o le 45 cm.

A maea vaiinu uma, tatala le eleele. O lenei faiga e fesoasoani e faʻamautinoa ai le maua o le ea i aʻa o le laau. Muamua, faʻamalamalama le lio mai le vao mai vao o loʻo 'ave meaʻai mai le eleele. Ona eli lea i luga o le lio faataamilo i le liʻo o se liʻo 10-15 cm loloto. E tatau ona liua le taamilosaga i le faapaleniina o le pale. O loʻo i totonu o lenei vaipanoa lata ane i le vai e maua ai vai.

Faʻatauga

O le lelei o le seleselega i le lumanaʻi e faalagolago lea i le usitai i le tekonolosi saʻo o le fafagaina o le laau o le vine.

Uʻu le eleele i luga o le susu ma se laʻau o mulch e aofia ai le sawdust ma le humus. O le maualuga o le maualuga ole maualuga ole palapala ole 2 cm.

O le fitu tausaga muamua na faʻamafanafanaina le laau i tausaga taʻitasi. I le lumanaʻi, ia maitauina nisi vavao i le va o ofu. O meaʻai mo meaʻai e 2 tausaga talu ona totoina, ma fugalaʻau faʻasaina - i le 4 tausaga.

Feteenaʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le pusaaisa e masani lava ona tetee atu i maʻi faʻamaʻi. Ae peitaʻi o loʻo i ai se numera o faʻamaʻilea e tatau ona puipuia ai le laau:

Coccomycosis (O le sui faʻamaʻi o le maʻi o le Sossomuse s hiemalis mushroom). Faʻasalaga faʻapitoa, o le lau o loʻo ufiufi i lanu mumu. E le o toe umi ae maeʻa le laʻau ma paʻu vave. E vaivai le laau, e le mafai ona 'ai masani ma mate vave. Mo le togafitiga o cherry coccomycosis, ia faia togafitiga e fa tolu i togavao. Faia muamua le togafitiga muamua aʻo lei tupu le pisa; le lona lua - i le pito tonu o le vaega o le fuga; o le taimi lona tolu, faʻamalolo le laau i le 2-3 vaiaso i le maeʻa ai o le fugalaau.

Anthracnose. I luga o le paʻu o fualaau aina suamalie e foliga mai e leai se mea e faʻafefeteina. E vave ona ola le afaina, ma tatuʻi le peleni atoa. E le pine ae liliu le tino i le enaena. O le 'ai o fualaau e afaina e le mafai. I le isi itu, e mataʻituina ai fasi lanu uliuli i luga o le lau. E le malogo laulaau, ae faasolosolo lemu ese. O le puipuia o le anthracnose o loo pulupuluina i se vaifofo o le 0.2% zinc poo le tuufaatasiga o le sulphate manganese. Afai ua maʻi le laau, ia lafo vave le fualaau ua afaina. Ona togafitia lea o le fafie ma se malie ("Poliram", "Topsin-M", "Topa", "Horus"). Faʻaleleia na faia muamua pe ua maeʻa. E tatau ona toe faia le faʻasalaga pe a uma le 12-14 aso.

Vaʻavaʻa faʻapipiʻi. O lanu enaena o le Brown e faʻapipiʻi i pito. Ina ia puipuia, ia aoina e le aunoa ma faʻaumatia laʻau oti, ona eliina lea ma le faʻaeteete eleele. A o leʻi oʻo i le taimi o le fugalaau, ia togafitia le laau ma le fungicide "Hom", toe fai pe a mavae le 15-20 aso.

Monilioz. Faailoga o faʻamaʻi o se faʻafuaseʻi le fesuiaʻiina o laulaau talavou. E foliga mai e susunuina vao. O fua o loʻo ufiufi ma totogo. O le faʻaleleia o le tautotogo o le fafie ma le eleele i lalo ifo o le 3% Bordeaux vai o le a fesoasoani e aloese mai le faʻaleagaina. I le taua faasaga i le moniliosis ao lei fuga o fatuga, o togafitiga ma se vaifofo o le sulfate ferrous (3%) o loʻo faʻatinoina. Aʻo le i oʻo i le vaitau o le fugaina o fuga "Horus", "Fundazol", "Azofos", "Zircon". I le faaopoopo atu i faʻamaʻi, o nisi o taimi e osofaʻia ai kerupi. iniseti faʻamaʻi. Mafaufau i mea sili ona taatele:

  1. Aphid. O lenei fili laitiiti o le laau o le vine e maofa ona lala ma lala. Afai o le amataga o le tautotogo e te seti ai fusi paʻu, ona mafai lea ona aloese mai foliga o aphi. O lenei mea na tupu o le a le mafai ai ona gaosia ni manulele aphid i luga o se peleni. E mafai foi e oe ona faʻafefe ese pipi ma le suavai malosi o le kalaka.
  2. Se lele - O le meaʻai lona lua ma sili ona matautia o le peleni. O tagata matutua e tosoina i lalo o le laau, tanumia i le eleele. O laʻau o lago e mafua ai le tele o mea leaga - latou te ulu atu i le ovary ma i le vaega o le matua o le fomaua ua liua i se anufe paʻepaʻe e oo i le 1 cm le umi. E tele auala aoga e tau ai le feʻau pele. Ia mautinoa e aveese fua uma na pauu mai lalo o le laau ma eli i luga le ogalaau. O le eliina eleele o le a faʻavaivaia, ma o le a mate faʻafuaseʻi ia laumei.

E taua! Taumafai e faʻataʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu i luga o laau peleti i auala e saogalemu ai le siosiomaga, e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

Cherry "Frost" e manaʻomia ai foʻi le teuteu masani ma le faʻavaeina o le pale. O le faʻasolosolo taualumaga e fautuaina i le amataga o le tautotogo ma le autumn. Mo le teuteuina, o le a e manaʻomia se silasila, vaʻai, naifi, ma le togalaau. Faatoaga le vailaau - o se vailaau masani e mafai ona puipuia ai le laau mai meaola faalafua ma faamaʻi. Ina ia saunia le taua o le togalaau o le a e manaʻomia:

  • meaola manu (1 vaega);
  • fafie ash (1 vaega);
  • fafie (5 vaega);
  • alcool denatured (2 vaega);
  • rosin (10 vaega).
Faʻatau le faʻatau i totini tapuni.

E taua! Afai e te le amanaiaina le teuteuina, o le fuainumera o pine e leai ni taʻavale o le a matua faateleina, lea o le a aʻafia ai le aʻafia o le laau o le cherry.

Trimming scheme:

  1. Faʻateʻa uma lala paʻu o le pale.
  2. Tuu 5 puʻe malosi i luga o le laau. O ia lālā e tatau ona i ai i ni laina se tele (3 togi i luga o le laina muamua, 2 lala i le lona lua ma le 1 i le tolu).
  3. A maea le fausiaina o laina uumi, o le teuteuina mulimuli ane e aofia ai le aveeseina o vaovao e matua fufusi tele.

Puipuiga mai le malulu ma rodents

E ui lava o le "Freezer" o loʻo faʻatulagaina e pei o se vailaʻau o le malulu, e taua le taulimaina saunia le laau mo le tau malulu:

  • ao mai uma laʻau pa'ū ile laʻau laau;
  • perekopyvayte ma mulch le lalolagi i peʻa, vaomago po o otaota pe a maeʻa faʻavaivai taitasi;
  • fufulu le pito i luga o le ogalaau ma lala o skeletal o le paʻu oti, ona faamamaina lea;
  • i itu i mātū o le shtamb, e manaʻomia le afifiina o pepa poʻo le teuina.

O nei faiga o le a fesoasoani e puipuia le laau mai aʻafiaga o le tau leaga.

Mai i meaola, faʻaleagaina o le paʻu ma lala o le laau, laveaʻiina le afifiina o le ogalaau ma se upega fagota poʻo se isi lava mea eleelea.

E pei ona tatou vaʻaia, o le cherry Morozovka o se vailaʻau 'aina lautele ma faʻamaonia lelei uiga lelei o fualaau' aina. Ina ia mafai e lau laau faapelepele ona ola maloloina ma ia e fiafia i mea totō, aua nei galo e mulimuli i fautuaga uma o loʻo i luga.