Fua o le gaosiga

Tulafono o le totoina ma le tausiga o le nila

Iglitsa e le sili ona lauiloa i tagata fugalaau ma e seasea lava i le fale.

Ae ui i lea, o lenei laau e le masani ai e tatau ona gauai i ai - ia tatou iloa lelei.

O le uiga o le fatu

Ruscus, po o le iglitsa prickly, e patino i le ituaiga Asparagus. O se laʻau faʻalelei lenei, o laau totō, o lona lauʻeleʻele o le Caucasus, Crimea, ma le Metitirani. Iglitsa ei ai se mea saʻo e toto ai, o lona maualuga e mafai ona oʻo ile 1 mita. O le aʻa o le tino e le maualuga, ituaiga fetolofi. O laulaau e foliga lelei, i le pito i luga e mafai ona i ai ni vaovao, e sili atu i le fausaga, lanu lanumoana.

E te iloa? O laʻau Ruskus e moni lava o le pīlēlaina - o se ituaiga ituaiga o fana. O laulaau moni o loʻo i le totonugalemu o sea ituaiga pu ma e tutusa ma fua.
O se uiga iloga o le nila o lanu mūmū mūmū ma le lautele e tusa ma le 1 cm. Ae paga lea, i le fale, o le avanoa e foliga mai ai vine e itiiti lava, talu ai o le Ruscus o se lala dioecious (o tamaʻitaʻi ma tamaʻitaʻi e manaʻomia mo le ovary).

Tulaga tuputupu ae

Mafaufau i tulaga e tatau ona faia mo le lelei o le atinaʻeina o le laau.

Lafoga ma le susu

Iglitsa e fiafia i se vevela lelei i le va o le 18-20ºС, i le taumalulu e mafai ona tuʻu ifo i le 12-14 º, ae e le manaʻomia lenei tulaga. E mafai e le laau ona tatalia le vevela e oʻo ile 0º. Ona o lona malulu malulu, o Ruscus e talafeagai mo le teuteuina o fale puipui, alalaupapa, fale.

E taua! I le taumafanafana e fautuaina e ave le laau i le ea fou.
O Ruscus e manaia tele le susu, o le mea lea e manaʻomia ai ona faʻaosoosoina i taimi uma, ma e lelei foi le fufuluina o laulaau mai lea taimi i lea taimi ma se omomi pamu.

Growing Lighting

Ruscus ua solia i totonu o le susulu o le la - e te manaomia le susuluina o le malamalama, e te mafai ma le pogisa. I le taumalulu, o le itu i saute e fautuaina mo vao; i le taumafanafana, o le itu sisifo poʻo le itu i sasaʻe e sili ona lelei.

I le vao vao e aofia ai le chamelacium, tabernemontana, toga yucca.

Manaomia o le eleele

I le eleele, o lenei laau e le o faigata, i le natura e mafai ona ola ae i papa. Ae ui i lea, o le eleele e tatau ona saʻo lelei ina ia puipuia ai le vai mai le faaputuputu. O le mea sili o le a avea ma sui o le oneone, turf ma lau lauʻeleʻele (1: 1: 3).

Tulafono mo le totoina ma le fafagaina o le iglytsy

E lua auala e toe gaosia ai le Ruscus: ile vaevaeina o le rhizome ma le fatu.

Auala fua

Faʻavalea, o lona uiga, e ala i le vaevaega, e faʻalauteleina le fai meaʻai i le taimi o le totoina o le tautotogo. O rhizomes o vao tetele ua vavae ese ma se naifi po o se fagu ma totō i fagu fou. E vave lava ona tupu, ae pe a mavae ni nai vaiaso, e aliali mai ai pine fou i luga o laau.

Fanauina o fatu

I totonu o le Ruscus berries, poʻo le togi, o loʻo i ai fatu, ma e mafai ona faia le toe gaosia e ala i le lūlūina i totonu o se faʻafefiloi oneone-peat. O le taimi talafeagai mo lenei Fepuari.

E taua! O fatu toto e totogo lemu, o nisi fatu e tutupu aʻe i luga i le tausaga.

Ina ia faatelevaveina le faagasologa, latou te tauaveina le malulu malulu. I le gasologa o le vaiaso, e teu le pusa pusa i le maualalo o le vevela (mai le 0 i le 10ºС), pe a uma ona tuu le fagu i se nofoaga mafanafana. E faia se palu pe a oʻo mai ni totogo i le maualuga o le 7-8 cm.

Ruskus tausi

Iglissa e faigofie tele ona tausia, faigofie ona fetuunai i tulaga leaga. E tatau ona taulai totoa i le laau i le tautotogo, i le vaitau o le alualu i luma tuputupu ae.

Faʻasa

I le taimi o le tuputupu ae malosi e manaomia ai le faʻavainuina masani. E fautuaina le vai e vavaeese. A uma ona taofi le tuputupu ae, e talia lelei e le iglitz le fafagaina o le suavai.

E te iloa? O le tagata Ruscus ua lauiloa o le "fafasi fafie" po o le "kioti liliu".

Fertilizer

Ruscus faʻamaʻaina i le taimi o le tuputupu aʻe ola e tusa ma le tasi i le masina. E faʻaaogaina fomaʻi faʻapitoa e fai ma laʻei pito i luga. I le taumalulu, e amata ai e le iglitsa se laasaga o le malologa, ma e le mafai ona fafagaina i fugalaisa.

Suiga

Suʻeina o loʻo faʻatinoina i le tautotogo pe'ā manaʻomia, pe a tupu malosi le vao. Faʻalagolago i le ipu ua filifilia, e mafai ona e faʻatulaga foliga o le laau. Afai e te manaʻo e maua se vaomatua, e tatau ona e filifilia se potoa tele: i totonu, o aʻa fetolofi e tupu mai ai ni laau fou. I totonu o se vaiti vaapiapi, o le a fai si mea itiiti.

E taua! O fua e mafai ona mafua ai le vevela matautia.

O mea matautia ma mea aoga o le fale

O mea faʻamalolo e maua ai Ruscus aʻa. Aʻo leʻi faʻaogaina, ua faʻamago ma faʻapalaina i le paʻu. Iglitsa ei ai sona aoga aoga i luga o vaʻa vevela, e puipuia ai le faʻateleina o le toto vevela i pito, ma fesoasoani i le afaina.

Peitai, e ui lava i mea aoga o rhizomes, o le nila o se fale oona. I lenei tusiga, na matou iloa ai le mea o Ruscus. O lenei laau e le mafaamatalaina e foliga mai e pei o se Kerisimasi: o laau talatala, ma teuteuga i foliga o vine susulu - ma le gata i lea, o loo i ai foi ni mea e malolo ai.