Lafumanu

E faʻafefea ona gaosia le pefu o lapiti i le fale?

E le o tagata uma o le lapiti lapiti e liliu atu e suʻe se tagata tomai faapitoa e mafai ona faʻaleleia lelei le paʻu.

O le mea lea, o loʻo i ai se manaʻoga mo laei o le lapiti i le fale ma o le toʻatele e fesili i le auala e tipi saʻo ai le paʻu lapiti. Ma o le mea lea o le a talanoaina i le tusiga.

E faʻapefea ona aveese le paʻu?

Ina ia mafai ona aveese lelei le paʻu, e tatau ona amata lenei faiga i le tautau o gaʻo e vae vae i le fatafata. O le paʻu o le manu e tatau ona aveese mai vae vae. Ina ia faia lenei mea, ia tipi faataamilo i pito, ona tipi ese lea mai le pa e paʻu i luga o le laina laina ma aveese le siʻu.

Ona tatau lea ona e aveese le paʻu, toso i lalo i le ulu, ma faʻaoʻo maso i nofoaga o latou sooga ma le paʻu. A oo mai i le ulu, e tatau ona faia ni tipi faataamilo i taliga ma mata ina ia faigofie ona aveese le paʻu.

O fua o le lapisi e taugata mo fuga faʻapitoa, e pei o Rex, Angorka, Butterfly, Baran, Black Brown, Kalefonia.

Faʻapitoa

O le isi laasaga ina ua maeʻa le paʻu, ua gaosia - aveeseina o maso maso ma gaʻo gaʻo. Ma afai e manaʻomia, faʻaauau le faʻasaoina.

Fasioti le gaosiga pe a uma le fasiga

A uma ona aveese le faga mai le manu, o le mea muamua lava e fai o le faapipiiina lea o le paʻu i luga o se laupapa laupapa, ona aveese lea o toega o maso ma gaʻo, fufulu ese i luga ma se pelu malosi e amata mai i le siʻusiʻu.

I lenei faagasologa, e tatau ona faia le naifi i le taumatau saʻo. E mafai foi ona e aveese mea na totoe ma le lima, faia ni gaoioiga faifai pea.

E taua! E tatau ona vave aveese vave tino, aua mai le paʻu paʻu o le gaʻo ma maso ua aveeseina vave.

Faasao ma le faasaoina

Ae a leai se taimi ao leʻi fufuluina le paʻu o le lapiti, e mafai ona puipuia i le fale. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaʻomia se tulafono faʻapitoa lea o le a faʻapipiʻi ai le fulu, e tatau ona pei o le pepe "A" i foliga.

O le uʻamea i lenei mamanu e tatau ona faʻafeiloaʻi ina ia mafai ai ona fetuʻunaʻi le lautele o le tulafono i vaega ole manaʻoga. Ae e mafai ona e faʻaleleia le paʻu ma luga o le laupapa, ae e tatau ona faʻamalosi ina ia leai ni laʻau, e pei o nofoaga o fulufulu mamoe e mafai ona paʻu i fafo. A uma ona faʻapipiʻi le paʻu e tatau ona faʻafefe.

O le tulafono e tatau ona tuʻuina i totonu o se potu ma le vevela e tusa ma le 25 ° C ma le faʻaleleia lelei. Afai o le ae faʻaputuina se tele o paʻu, e sili ona teuina i totonu o se pusa pusa, i totonu o se potu e maualalo le vevela ma le maualalo o le pala.

E te iloa? O le faia o ni lavalava, taʻitasi e fasioti le silia ma le 1 piliona le lapiti.

Le talafeagai lelei o laei i le fale (i laasaga)

Ina ia mafai ona lelei le paʻu o le lapiti i le fale, e tatau ona e faia ni laasaga taua.

Soaking

Sook le mea faigaluega i se vaifofo faapitoa, lea e te manaʻomia:

  • vai - 1 l;
  • "Borax" - 30 g;
  • gaʻo kulolic (tioata) - 2 g;
  • laulau mama - 50 g;
  • "Furacilin" - e tusa ma le lua papa (o le aofaiga e faalagolago i le tele o le manu).

O le mea lea e sasaa atu ai le faʻafefiloi i totonu o se ipu silasila mama, tuʻu le paʻu i totonu ma taomi i lalo i se mea mamafa. O taimi taʻitasi latou te manaʻomia le faʻanoanoa ina ia tufatufa atu le fofo.

O le tuai na amata mai le tele o itula i ni nai aso. E faʻalagolago i le setete o le mea faigaluega, pe a fai o le paʻu ua uma ona talatalanoa talu ai nei, o le a sola vave lava, pe a le lelei pe faʻamamaina, ona toe umi lea.

Faitau foi e uiga i le tele o fua o lapiti.

Tuli

A maeʻaeʻa, e tatau ona e aveeseina ma le faaeteete le vai ma solo le meaʻai mago, ma na o le aveeseina o le mea autu. O lenei faiga e tatau mo le faʻaopoopoina o gaioiga ina ia sili atu ona aoga.

Muamua e tatau ona e aveeseina toega o musika ma le tino o le tino mai le ogatotonu, ona togiina lea o le mea autu i soo se mea ma se naifi i se mafiafia. Ona toe taia lea o le paʻu i le itu o le naifi.

E taua! O lenei faiga e tatau ona faia ma le faʻaeteete, a faʻapea e te ono lamatiaina aʻa o le fulufulu mamoe.

Pickling

Le malosi o le paʻu, e manaʻomia ona faʻatautaia i vailaau oona ma vailaʻau.

Mo lenei mea o le a e manaʻomia:

  • vai -1 l;
  • sipuni tele o le vineka;
  • masima - 30 g

O mea uma e tatau ona faʻafefiloi, ona tuʻuina lea i le faʻafefiloi ma le pito i totonu o le paʻu i fafo, i le taimi lava lea e masani ona i ai i le ala. E tatau ona teuina le pepa i le vaifofo seia oʻo i luga o le mezdra le paʻu papaʻe pe a gaugau, ma e sili atu ma le 10 sekone. O lenei faiga e mafai ona tumau mai le tele o itula i ni nai aso.

Tuʻu i lalo

O le isi laasaga o le gaosiga, o le moega. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e lolomiina avanoa ma faataatitia i luga o le tasi ma le isi, ona taomi lea i lalo ma se mea mamafa.

O lenei faiga e tumau mai le tasi i aso e lua. A maeʻa lenei faagasologa, e fautuaina le tuʻuina o paʻu i totonu o se vaifofo eletise e faʻaitiitia ai gaʻo o le suka.

Ia faamasani i ituaiga ituaiga o lapiti.

Tanning

Tanning lalafi i le fale o se faiga faigofie. O le tanning e tatau ai ina ia sili atu le malosi o le paʻu ma itiiti le faʻafitia i aʻafiaga leaga o le vai.

Mo lenei faiga e te manaʻomia: faʻapipiʻi le paʻu mai le seleselega mo le tusa o le afa itula, ona faaopoopo lea o le tolu sipuni tele o le masima i le 1 lita o le vai i le mea e maua ai le palu ma faʻamalolo. Ona faʻapipii lea o le paʻu i le paʻu i luga o le tino ina ia aua le afaina ai le fulufulu mamoe. Pe a uma lena, e tatau ona tuu e moe mo le 24 itula, ona faʻagogo lea. Pe a faʻapipiʻi le mea faigaluega, e tatau ona gaosia le paʻu i le nusipepa.

E te iloa? E sili atu ma le tasi le selau ma le limasefulu ituaiga o fusi lapiti.

Faauma

I le laasaga mulimuli o le tanning, e tatau ona togafitia le paʻu i le isumu ma le glycerin na maua i le aofaiga tutusa. O lenei faʻafefiloi ua ufiufi ma le fatu, mafai ona faʻamago mo le tele o itula ma faʻamago. Ona tatau lea ona lelei le maanuminumi o le paʻu ma ufiufi i le penisina ina ia gauai ai mea totoe o gaʻo.

E masani lava, o le taimi muamua atonu e le mafai ona e faia le laei sao, ae afai e te toe faia le faiga, mulimuli i faatonuga i ni nai taimi, o le a faʻapipiʻi lou lima ma o le a atili ai ona teʻi oe.