Pear

Auala e totoina ai se pi i le tautotogo: faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

O le faapipiiina o le fatu o le vao o se togalaau manaia togalaau lelei, faatasi ai ma le fesoasoani e mafai ona e faʻalauteleina ai lau togalaau ma au meaʻai, maua le avanoa e aveese ai fua o fualaau mai fua masani po o isi laau. I le faaiuga, atonu o le fia iloa e taumafai se mea fou. O mafuaaga atonu e ese, ae e le afaina ai le suesue i le mafaufau, aʻo lei amataina le galuega fiafia a le au faifaatoʻaga - tui puipui.

O le tui o le tautotogo e sili ona masani mo pears, e ui lava e mafai ona faia i isi taimi. Faatasi ai ma lenei faiga, e mafai ona e toe faaolaola se laau oti, faasaʻo mea leaga o le palealii, faʻaleleia meatotino o le laau ma le lelei o fua, ma e oʻo lava ina aumaia se aganuu fou!

Sauniuniga mo le tuiina o tui

O le faapipii mo le faapipiiina o laau e seleseleina i le taimi muamua, talu mai le autumn. E mafai ona e faia lenei mea i le tautotogo, ae o le togi o le autumn e manatu lelei o se mea sili ona lelei, talu ai e le mafai ona e iloa mai le seleseleina i le tautotogo pe na ola mai le malulu malulu.

O le a leai se aoga pe a fai o le meafaitino mo le solo ua faaleagaina. O le faatalitali mo le iʻuga o le lau, pau le tafe o le paʻu ma le ulu atu o laau i le malologa malolo, ua vavae ese tototi taʻitasi.

E mafai ona e faʻapipiʻiina lenei faiga i le teuteuina o le autumn. Mai laulaʻau laiti ua tipiina oti, lea ua filifilia mo le fusi.

E taua! Aua e le faʻaaogaina e le sikiona le vaega pito i lalo o le fana - o iina e sili atu le mausali o le paluga ma e leai se malosi o le tafe o le sua. E le tatau foi ona ave le pito i luga - o ona mata e lei atoatoa ona atinaʻe. O le vaega totonugalemu o le paranesi 5-6 mm ma se umi o le 10-15 cm. E aofia ai le 3-4 ata e lelei ona atiaʻe, o le pito i luga o luga o luga o le fatu fatu.

'Otiʻoti tipi e fai ma fusi, fusi. O loʻo faʻafefiloi paʻu i totonu o se atigi pusa poʻo oneone, ma le pusa - i totonu o le pulou.

O le teuina o le vevela e tatau ona tusa ma le 2 ° C. I le leai o se pu, e mafai ona teuina ni fusi i le pusaaisa, i luga o se fata i luga o le faitotoa, afifi i totonu o se ie susū ma se ato cellophane.

Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona asiasia le meafaitino, siaki le masini o mea inu o le masini ma faʻamamaina pe a manaʻomia. Afai e teuina ia mea i totonu o le pusaaisa, pe a pala, e tatau ona tausia ma faʻafeiloaʻi i le taimi nei i se nofoaga ma se vevela talafeagai.

E te iloa? Pear - Tagata Asia i Saute. I le tele o afe tausaga talu ai, na sau mai iina i Europa, ma i konetineta Amerika - na o le 4 seneturi talu ai.

O a laau e mafai ona toto ai se pi

O le mea masani lava o le faapipiiina lea o se pine. luga o le painatupu aʻe i lenei tau.

E taua! E sili atu le faʻaaogaina o ituaiga faʻalakalami e pei "Severyanka", "Svetlyanka", "Tonkovetki." O le kulupu e tuʻuina atu i le Uarsuri pear o le ai ai le maualuga o le taumalulu, peitaʻi, ina ia maua, e tatau ona e taumafai - e le o aʻafiaga uma o loʻo ola i luga o lenei faʻatau.

Ae ui i lea, o mea uma e sili atu ona faigata pe sili atu ona faigofie, fuafua i le auala e te tilotilo ai i ai. O loʻo i ai le tele o filifiliga, e aofia ai mea faʻapitoa, faatasi ai ma le fesoasoani lea e mafai ona e faʻaleleia ai le fiafia i lau togalaau ma faʻamalosia.

O le a se isi mea e mafai ona faapipiiina ai se uʻu ina ia mauaa ai le fusi ma fua mai?

  • O le faapipiiina o grafting ua manatu lelei. pears i luga o se pear-game poʻo se apu. O le tulaga ese o lenei filifiliga o le le tatau ona e faʻaaogaina se laau vao ua saunia-o le a le umi le ola o le kulupu ma o lona fua o le a le eseese i le tele. E tatau ona totō le aʻa i luga o le laau lava ia na tupu mai fatu o fualaau vao, ona mafai ai lea e le kulupu ona atiina ae atoatoa, o le a ola umi ma fua tele.
  • Faʻapipiina o se pi i le tautotogo i luga o le laau toto - tagata masani o le ituaiga: o laau o ituaiga lava e tasi, latou te tutusa lava le taimi e atinae ai. Faatasi ai ma lenei filifiliga, o le taunuuga e tumau pea le manuia, lea e faamaonia ai le i ai o le lautele o laau o le apple i totonu o togalaau a le au faifaatoʻaga.
  • Quince laau E masani ona faʻaaogaina e fai ma faʻatauga, ae o loʻo i ai ni mea faapitoa. I le avea ai ma se itu i saute, o le quince e le eseese i le teteʻe faʻafefe. O le faʻaolaina o se ituaiga o kulupu o le a le umi, ae o le a vave. O le laau e laʻititi, e mafai ona mafua i itu lelei o se faʻataʻitaʻiga faapena. E tatau ona manatua i le mafaufau e na o nisi ituaiga o paina e pipii atu i le quince.

E te iloa? O le pine pi e umi lava le tumau ma tumau lona foliga ma foliga mo le tele o seneturi. E talafeagai mo le fausiaina o meafale tumau, mea fai musika, pule malosi mo inisinia, o ipu e mafai ona tatalia le fufuluina i totonu o le tanoa.

  • O le a lagona e Pear le lelei i luga o le vao ma O le a maua ai fua sili ona lelei. E lua ituaiga laau e ola lelei.
  • Rowan e pei o se faʻatauga e mafai ona mafaufau lelei i ai, ae o loʻo i ai le tele o itu. E televave le vave o le paina o le paina nai lo le laau, ma o le lala o le lili o le a mamafa tele i ni nai tausaga pe a faatusatusa i lona tina. O le lelei o le fualaau aina e suia ai foi i le taimi, faʻamalosia o le mago, gaʻo, ma le astringency mai mauga.
  • Ona o le eseesega i totonu o le ogalaau, o le a tulai mai lava faafitauli e tasi ma le fusi luga o le irgu. E le gata i lea, o le faʻamoemoe o le ola o sea ituaiga o mea laiti e laiti.
  • Aronia o le a tuʻuina atu le faafitauli lava e tasi ma le eseesega o ogalaau, e ese mai i ituaiga eseese o le a na o le pau.

Atonu o le ae fiafia e faitau e uiga i le faapipii vine.

Metotia ma taimi o tui

O le igoa lautele "faapipiiina" o lona uiga o le faateleina o le tasi laau i le isi. Tekinolosi eseese e faʻaaoga mo lenei.

E manatu e sili atu le sao i le tooculate o le pi i le tautotogo, talu mai le fuʻaina o le autumn ma le suamalie o le paina e maua ai se avanoa e le nofo ai ona o le malulu malulu. Mo le faʻamoemoe o le faʻamaoni, e taua le matauina o le autumn ma oʻo lava i tui puipui o le taumafataga o loʻo faʻatino lelei e le au amateurs ma tagata tomai faapitoa.

E te iloa? O le pine o Saina - o se faailoga o le tino ola pea, masalo ona o le malosi o le fafie. Ae ui i lea, latou te manatu foi o ona fua o se faailoga o le vavaeeseina. Gagana Eleni ma Roma na latou fua mai fua o le pia e fai ma meaalofa i atua fafine o le alofa - Aphrodite ma Venus, faʻapea foi ma le fale ma le tulaga faatina - Hera ma Juno.

O le tekinolosi ua filifilia mo le taimi o tui puipui e taua tele:

  1. Budding. Mo le faapipiiina, o le moe poʻo le fafagu mata e faʻaaogaina. E mafai ona e faʻaaluina le tautotogo ma le taumafanafana, amata mai ia Me ma faaiuina ia Setema.
  2. Faʻasalalauga. Faʻapipiʻiina o laʻau tutusa tutusa. E faʻatino pe a oʻo le tafe o le sua o le a amata pe o le a amata, ia Mati poʻo Aperila.
  3. Stalk i le vavae. E mafai ona faia i le eseʻese o le scion ma rootstock. O faaupuga e tutusa ma le kopiina.
  4. Shank i le itu tafatafa. Faʻaaogaina mo manoa lamolemole ma fasi oloa tetele. E faia ia Aperila ao le i taamilomilo le sua.
  5. Shank i tua o le paʻu. Le auala sili ona taatele ma faʻaaogaina, faʻaalia i le maualuga o le ola ola. E talafeagai le faʻaaoga pe a amata le gaioiga o le suamalie, ia Aperila ma Me.
  6. E ala i le alalaupapa Faʻaaogaina pe a manaʻomia se faʻamalolo - e leai se paʻu i se lautele lautele. E faia ia Me ma Iuni, pe a faʻamalosia le faʻamalosi o le sua.
  7. Faʻalavelave. Le tekinolosi o le liua o lala e lua lata ane. E aoga i le taimi e tafe mai ai le sua mai May ia Setema poʻo Oketopa.

Aʻoaʻo atili e uiga i ituaiga ituaiga meaʻai e sili ona matagofie e tusa ai ma iloiloga a le au fai togalaau pei "I le manatuaina o Yakovlev", "Duchess", "Moskvichka", "Just Maria", "Avgustovskaya dew", "Veles".

Faʻapipiina o le pears i luga o le paʻu: aʻoaʻoga taʻitasi taʻitasi

O le tele lava o taimi, ona o le faigofie o le faʻatinoga, faʻatuatuaina ma le maualuga o le ola, e faʻaaoga uma e le au faifaatoʻaga ma le au fai togafiti poto le auala o le faapipiiina o mea mo le paʻu. Mafaufau pe faʻapefea ona toto se pi i le tautotogo, laasaga i lea laasaga.

Meafaigaluega ma mea e manaʻomia

E tatau ona maitauina e mafai ona amataina le faiga o le faapipiiina pe afai ua saunia mea uma.

E taua! O le le faʻaeteete i le pisinisi o le filifiliga o se mea e leai se aoga. E le taliaina le lafoai o le maua o mea talafeagai ma mea faigaluega, faapea foi ma latou uiga lelei. E mafai e lenei mea ona faalēaogāina taumafaiga uma ma tuʻuina atu se taunuʻuga le lelei poʻo le le faamalieina.
Ma, i le taimi e amata ai le tui, e tatau ona i ai:

  • tipi, teuina pe tipiina e tusa ai ma tulafono;
  • matua mataʻutia, ma sili atu - se naifi faʻapipiʻi faapitoa;
  • pito sili ona mamafa ma le maamaa hacksaw;
  • faʻamaʻi ma se fagu mata;
  • ogalaau togalaau, vailaau palasima po o vailaau suauu;
  • faapipiiina pe faapipii faʻamau;
  • paʻu palasitika ma le twine poʻo le votch.
A uma ona saunia mea uma, e pei o mea faigaluega a le fomai tipitipi aʻo leʻi faia le taotoga, e mafai ona e faʻaauau le taʻaloga.

Sauniuniga o meaʻai

I se aso ao lei faia le tui, e tatau ona aumai i totonu o le potu, ona malolo mo le afa itula i Epin po o se isi stimulator, pe na o le vai. Manatua e tatau ia i latou taʻitoʻatasi ona atiaʻe le 3 po o le 4.

I luga o se tasi poʻo le sili atu avanoa e tatau ona siaki faigofie pe a vavae ese le paʻu mai le fafie. I kulupu taʻitasi i le faʻatoʻaga faʻatasi ai ma le faʻatau, o le tipi faʻataʻavaleina (25-30 °) e faia i se hacksaw, lea e tatau ona fufulu i se naifi malosi i se mea lamolemole. O le maualuga pito i luga e tatau foi ona faafou.

Sauniuniga o faʻatauga

I luga o le faʻatau, e tatau ona e siaki ma le faaeteete le nofoaga o le tui ua fuafuaina. O le paʻu e tatau ona maloloina, e aunoa ma le faaleagaina. Le lapoa o le fale e 3.5 cm.

Oti ese le pito i luga o le ogalaau, faamama le tipi i se naifi malosi.

Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le paʻu i le 4-5 cm ina ia faigofie ona vavae ese lona pito i luga, ma e leʻi faaleagaina le fafie.

Faʻapipiʻi le faʻamaʻi

Faasolosolo ma le faʻaeteete le paʻu i luga o se naifi, faʻapipiʻi le tipi sauni mo ia i se auala e 2-3 mm o le tipi e le mafiafia, faʻasolo faʻamau.

E faʻamafa le vavae ma tipiina le vaʻa ma le faatoaga vine, afifi ma le inoculum poʻo le faʻamalo faʻamau ina ia leai ni vaʻa e totoe.

Mausali le pito i luga o le pusa paʻu atoa: o le a puipuia mai le matagi ma le timu ma faʻaauau le maualuga o le tulaga manaomia o le susu.

E taua! E tatau ona nofouta o le tui puipuia e faatatau i taotoga, lea e tatau ona faatumauina ai le mama. E faʻatagaina ona paʻi i se tipi fou pe tuu i lou gutu ma lima pisi. Afai na e faʻafuaseʻi faʻapalaina se tipi, e tatau ona toe tipiina. Soʻo se efuefu po o se fasi palapala e mafai ona mafua ai le suluina le faʻamaina.

Faʻaauau le tausiga o tui

O le 2 vaiaso e sosoo ai e tatau ona siakiina e le aunoa. Ua lava lenei taimi mo le gaosiga ma le fulafula o fatugaʻo.

Afai e le tupu lenei mea, e mafai ona e taumafai e tosoina i se isi nofoaga o le laau, pe afai e le faʻaaogaina, poʻo le tosoina i se isi auala ile taimi talafeagai.

O fugalaau e siʻitia ai meaʻai, faʻapena foʻi laʻau e poloka ai le malamalama, e tatau ona aveese i se taimi tatau.

Faatasi ai ma le tuputupu ae malosi o le fusi teuteu, ua vaivai le fusi ina ia aloese ai mai le fausia o le mafiafia, ma o lona pito i luga o loo faapipiiina.

O le avega ua aveeseina i le faaiuga o le vaitau, i le tautoulu, ma sili atu i le tautotogo, pe a uma ona tosoina le laau ae solo le kiona.

Faʻamatalaga sese

E ui lava i le mea moni e faapea, o le faʻamalositino talafeagai ma le aoga, ole tui e le o se galuega faigata e oʻo lava ile amataga, o mea sese na mafai e le au fai togalaau ona faia:

  • meafaigaluega mataga;
  • mea eleelea;
  • o lo o iai ni vaeluaga poʻo ni ofu laei;
  • ma le le faʻaaogaina o Vara i luga o le oti;
  • o le faʻaaogaina o le vevela, mūmūina poʻo le mamago;
  • mamanu po o pupuʻu atoa i luga o se sulu;
  • tuiina o le fatu laau i luga o le maa ma le isi itu;
  • faapipiiina o laau tuai i luga o le vave o togalaau ma vice versa.

I fua o fualaau aina, o le faapipiiina o se ala taua tele lea e mafai ai ona ausia sini e tele: aumai se mea fou pe faasao se ituaiga eseese, faaumiumi le ola o laau tuai, faamalolo manuʻa i luga o se laau, suia ma faaleleia le lelei o fualaau aina ma sili atu.

O pipi vine i le tautotogo o se auala lauiloa i tagata tomai faapitoa; e talafeagai foi mo le au fai togalaau e fiafia i le totoina o togalaau ma saili e ausia le manuia i lenei vaega.