Apple laau

Auala e taulimaina ai le paʻu i luga o apu

O le Scab o se faʻamaʻi masani lava lea e mafai ona aʻafia ai laau apu. E faigata tele i se tagata mafanafana ona nofo i lenei faʻamaʻi, ae mafai. I le tusiga o le a matou tuuina atu fautuaga aoga ma fautuaga aoga mai le aufaatoaga poto masani oeo le a tuuina mai le malamalama i le auala e aveese ai le paʻu i luga o apu.

O le a le mea matautia ma o fea e sau ai

E matua seasea lava ona mamae ia laau mai le apu o le apu, ae o fua e masani lava ona matua tigaina lava. O fua e leaga, ma laiti. E leai ni meaʻai ma vitamini i totonu. O le a le tala e uiga i le tofo ma le setete o le faʻasaoina. O laau Apple e le taliaina le malulu malulu, ma o laau e le fiafia.

O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o lenei faʻamaʻi o se manua marsupial. E taatele i luga o le fesuiaiga o le tau, aemaise lava le fiafia i se vai malulu ma malulu, talu ai ona o ia tulaga e mafai ai ona tupu feeseeseaiga. O le gaosiga o fualaau aina e afaina ai ua pau lelei, o le atinaʻeina o fualaau aina e leai se aoga. E taua tele le galo o apu ia latou tofo e le gata i le tausaga oi ai nei, ae faapena foi ile 2-3 tausaga e sosoo ai.

E taua! Faʻafeiloaʻi paʻu faʻasaʻo faʻafefe tulaga leaga. E ono mafai ona faʻaaogaina seia oʻo i le isi vaitau, i luga o le paʻu o laʻau paʻu ma le paʻu o le fatu i le taimi o le taumalulu.

Faailoga o foliga vaaia

O le mea pito sili ona faigofie ona afaina o lau laititi pito i luga. E masani ona tupu i le amataga o Me. I luga o laulaau i le amataga o loʻo i ai ni lanu malamalama e le o taimi uma e iloagofie ai. I le aluga o taimi, o le pito i luga o nei mea e foliga mai o lanu enaena lanu enaena-olive. Pedicels ma ovaries e faasolosolo ona aafia. Atonu o le a magogo ma pauu le lau. Faʻapitoa i luga o le fua, o le faʻamaʻi e aliali mai o ia lava i le tulaga o le vaʻaiga o le mafiafia o le lanu. E mafai e le 'apu apu ona fao.

Puipuiga

E tatau ona amata le puipuiga o faamai i le tautoulu ma faaauau pea i le tautotogo. E tatau ma sili atu le tāua, o le tausia lelei o fua o fualaau aina e fesoasoani e puipuia ai le faʻamaʻi poʻo, i ni tulaga ogaoga, faʻaititia faʻaitiitia lona aʻafiaga leaga.

E te iloa? Faʻamasino le umi o le i ai o le paʻu i Europa e mafai ona avea ma ata "Dinuga i Emaus" Caravaggio, tusia i le 1601. O le ata o loʻo faʻaalia manino ai se ato o fua. I luga o le apu, lea o loʻo faʻaalia iina, o le leaga o le uiga o le paʻu e manino lava ona iloa.

I le tautoulu

E tatau ona amata puipuiga i le vaitaimi o le tautoulu. O le laasaga muamua lava o le tipiina ma aveese uma lau paʻu, lala ma fua mai le saite. E le gata i lea, e mafai ona e faʻamamaina le paʻu i luga o laau, aua e mafai ona maua ai le afu malulu. O lenei paʻu o le a manaʻomia ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai se vaifofo o le copper sulphate poʻo le faʻamaʻa. Mulimuli ane e tatau ona eli i luga luga o le eleele matala, ina ia le tupu ai feeseeseaiga i tulaga lelei mo i latou lava.

I le tautotogo

E talitutusa lava le taua o le mataituina lelei o le gaosiga o gaosi o le apu. Manatua o le palapeti spores e tupu lelei i tulaga o le faateleina o le pala ma pe a mafiafia le togalaau, e tatau ona totō lelei laau. O laau Apple e tatau ona ola i se nofoaga o loo lava ai le susulu o le la. Mai lea taimi i lea taimi e tatau ona faia le faamamaina lelei o togalaau.

E taua le matauina o le tele o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o loʻo faʻaaoga i lalo o le laau, poʻo le isi itu, o le le lava o ofu e afaina ai le salalau o le faʻamaʻi. I le avea ai o se mea e puipuia ai, e mafai ona pamu apple trees ma le 'oloa Agat-25K', e faʻatagaina e fai lenei mea e oʻo lava i le taimi o le tuputupu ae. E mafai ona e togafitia le togalaau Bordeaux vai (1%), ae tatau ona faia lenei mea aʻo leʻi fuga mai pua. Afai e tatau ai, o sea ituaiga taualumaga e mafai ona toe faʻaleleia pe a maeʻa le apu.

Auala e tau ai

Afai e faʻaalia pea le paʻu i luga o le apu, e tatau ona e iloa le auala e taulimaina ai.

Fofo faʻapitoa

E mafai ona faia togafitiga a le Apple e faʻaaoga ai metotia masani:

  • Faʻamatalaga o le Mustard. O lenei meafaigaluega e mafai ona faʻaaogaina e faʻaleleia togalaau i le tele o taimi i le vaitau: i le vaitau o le lanumeamata lanumeamata, i le faagasologa o le fugalaau, aʻo leʻi amata ona fua mai le laau, ma o le taimi lava e amata ai fua. Ina ia saunia le fuatini o le sinapi, o le ae manaʻomia le 80 g o le paʻu o le sinapi mo le 1 pakete vai.
  • Saline solution. O se fofo mo le paʻu i luga o apu o le a aoga. O le mea moni, o le masima e mafai ona toe tuleiina i tua le amataga o le tuputupu ae o le apu, e fesootaʻi atu i ai e le o aʻafia ai le paʻu. O le fufuluina o laau e tatau ona faia i le amataga o le tautotogo, ae o le laau o loo malolo. I luga o le pakete vai e tasi le 1 kilokalama o masima.
  • Faʻataunuʻu o le atunuʻu. O lenei fua o le a fesoasoani pe afai e te faʻaaogaina pe a maeʻa lau lau. O se mea e puipuia ai. E tatau ona faʻatumu le pakete i le 1/3 o se atunuʻu, faaopoopo i ai le vai ma faʻamalosi mo aso e tolu.
E te iloa? O le apu mili suamalie e aofia ai le uʻamea, lea e mafai ona faateleina le hemoglobin i le toto. O lo oi ai nei o masima o le magnesium ma le potassium, lea e talafeagai mo le gaioiga masani o le muso o le fatu.

Vailaau Mataʻutia

O sauniuniga faʻapitoa mo le paʻu i luga o apu o laau e filifilia e faʻatatau i le taimi o le tausaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, aʻo leʻi oʻo i le taumalulu ma le amataga o le tautotogo, e faʻaaogaina ai ni mea e sili atu ona malosi, ae pe a oʻo i le vaitau ma i le vaitau o loʻo fua mai ai le togalaau, e tatau ona faʻaaogaina sauniuniga.

  • I le tautoulu, a maeʻa ona paʻu'ū lauʻau ma faʻaputuina fua, e tatau ona faʻamalolo le apu apu i le paʻu suauu sulfate, e faʻavae i luga o le faʻatusatusaga o le 1 lita o le vai - 3-5 g suauu sulfate.
Auala masani o le taulimaina o aphids, pulu, le Colorado potato beetle, vao, lago aisa, kāloti e lele, o slugs o nisi taimi e le maualalo i vailaau vailaʻau, ma o le leaga e itiiti ifo.
  • Amataga o le tautotogo, ia mautinoa, ao leʻi amataina le ala mai, e tatau ona taʻalo apples ma le Bordeaux (3%). Afai e leai ni paʻu laau, ona avea lea o se mea puipuia e mafai ona suʻeina i le taimi e tasi i le tolu tausaga.
  • Pe a ma le 2-3 vaiaso pe a uma le fugalaau., e tatau ona faʻaogaina ia i latou i le maʻi mama. E aofia ai "Chorus", "Rajok", "Skor".
  • Mafaufau i lena mea siaki e mafai ona faʻaaogaina i le mea lava lea e tasi e galue malosi ai, e manaʻomia le suia o fomaʻi. "Fusi", "Zircon", "Kuprazan", "Fitolavin" ma le tele o isi e talafeagai foi.
  • Faatasi ai ma isi mea eleele i lalo o apu o laau i le autumn mafai ona faʻamatuʻu le 10% o vaifofo o le kulimi poʻo le urea.
E taua! O le fua o le laau o le a itiiti ifo i le faʻaleagaina o faʻamaʻi, pe afai e lava le phosphorus ma le potassium, ma afai e leai se sili atu o le gaʻo.

O ituaiga eseese

O se filifiliga lelei lea o le a fesoasoani e aloese ai mai sea ituaiga faafitauli e pei o se paʻu o le filifilia ma le totoina o se ituaiga gafatia. Ae o iinei e tatau ona manatuaina o le tasi ituaiga i tulaga eseese fesuiaiga atonu e ese le amio. E iai ituaiga eseese e masani ona le aafia i le paʻu. E i ai i latou e vaivai. Ma ei ai i latou e toetoe lava o taimi uma e mafatia ai i se maʻi le lelei.

  • O laau Apple e matua puipuia lelei i le paʻu: "Jonathan", "Ligol", "Pepin Saffron", "Orlovy", ma isi.
  • Eseesega e afaina i maʻi i tulaga e le masani ai: "Orlik", "Welsey", "Antonovka Zolotaya", "Mleevskaya Beauty", "Lobo", "Anis Scarlet", "Renet Kursky", ma isi.
  • O laau Apple, e faigofie lava i le paʻu: "Papirovka", "Snow Calvil", "Melba", "Rennet Semerenko", "Borovinka" ma isi.
E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le feteʻenaʻiga e moni lava. Faatasi ai ma lenei faʻamatalaga, e mafai ona e puipuia laʻau apu mai se maʻi le lelei ma aoina mai se seleselega mauoa ma le lelei i tausaga uma.
O le faʻafitauli pe a tupuina se apu e mafai ona avea ma aphid ma anufe, moli Codling, paʻu, moa, moa.