Laʻau

Peony Karl Rosenfield - totoina ma le tausiga o fugalaau

Peony o le tupu o le togalaau. E i ai sona laʻau lapopoa ma lanu e iai se manogi matagofie ma le manaia. O Peony Karl Rosenfeld e lauiloa mo lona totoina vave ma le maualuga o le toʻa.

Peony Karl Rosenfeld - o le a le ituaiga ituaiga eseese, le talafaasolopito o le foafoaga

Luga i saute o Saina. Latou te teuteuina le tagavai a le malo ma faʻaaogaina o se mamanu i luga o ie. I le Latina, ua tusia le peony e avea ma paionia, ma o le tele o tagata o Karl Rosenfield o loo taʻua e Rosenfield "ae le" Rosenfield ".

Peony Karl - teuteu togalaau

Short description, uiga

O le fugalaau e tupu mai i se vaovao malolosi, e liliuina le vao, e oo i le 100 cm le maualuga. O laau e mamago, e malolosi ma lamolemole ma lamolemole o se vine olive. O le puaa e susulu, pulupulu lanumoana, ma i le tau o le tautoulu e aliali mai ai le ruby ​​hue. Ituaiga o aganuu: vao ma mutipo-flowered.

Faʻalogo lelei! Faafetai i aʻa malolosi, e le manaʻomia ona nonoa le vao, ae o le teuteuina e manaʻomia mo le teuteuina ma le atoatoa.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

E pei o so o se mea totō, o le peony Karl lactiflora Rosenfield o loʻo i ai lona lelei ma le pala. Faʻapitoa:

  • faʻamafanafanaina;
  • malosi malosi ma aʻa;
  • tuputupu aʻe i soʻo se eleele;
  • e le mafua ai ni faʻafitauli faʻapitoa i le taimi e tulaʻi ma tausi.

O le faʻafitauli o le le tupu lea i le North North.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Peony-flowered peony (lactiflora) ma herbaceous Karl Rosenfeld ei ai ona foliga matagofie. E faʻaaogaina e teuteuina ai fugalaau, mo togalaau, sikuea ma paka. E matua tupu lelei ma faʻafefiloi ma isi fugalaau, ae o laʻau lauti-kulimi e sili ona talafeagai.

Peonies i le faʻaogaina o fanua

Tuputupu ae o se fugalaau, pe faapefea ona totō ile laufanua

Peony Monsieur Jules Elie (Paeonia Monsieur Jules Elie) - pe faapefea ona tupu ma tausi

O le malamalama i tulafono faavae o le totoina ma le tuputupu aʻe, o le a fesoasoani e oʻo lava i se mea fou e taulima ai le galuega.

Totoina i aʻa

I lenei auala, o le a totogo i le 2 pe 3 tausaga. O seleni mai le 3-4 tausaga le matutua ua sili ona talafeagai. O le tulaga autu o se laau toto ma aʻa malosi. O se vaega o aʻa (a itiiti ifo ma le 10-15 cm) ua vavae ese mai le togavao ma o le paranesi, lea e le itiiti ifo i le 2-5 buds e totoe, toe amata ona faalagolago ile tausaga o le laau.

O le a le taimi e tau ai

E fautuaina e toto laau i le faaiuga o Aukuso po o le amataga o Setema.

Filifiliga nofoaga

E tatau ona faʻatinoina le filifiliga o le 'upega tafaʻilagi:

  • Karl e alofa tele i le malamalama. E le fautuaina e toto laau e latalata i pa uumi, laau ma isi pa puipui e le faatagaina ai le susulu o le la.
  • O le kulimi, laufanua leaga ma le leaga o se mea e faamuamua. I luga o le maa, o le a tupu vave fugalaau, ae o le a le fetaui ma le faʻamatalaga.
  • E le faatagaina faʻataʻitaʻiga ma le maualuga o le ea. E fautuaina e tuʻu i tafatafa o togavao laʻitiiti. Latou te puipuia mai le sasaina.
  • E le fautuaina le totoina o vao i se eleele maualalo lea e faʻafefe ai le vai, ma i luga o se lauʻeleʻele o le a faʻavaivai ai.

Peonies o se elemene o le laufanua o le laufanua

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

O isi faʻaupuga e vavae ese i luga o laau toto ma faʻamaʻupuʻu le aʻa i le 15 cm. O faʻamaʻi e faʻamaʻi i le paluga pāmaʻi, ona fufuluina lea i le koala paluʻu pe faʻapipiʻiina ile lanu meamata.

Faʻaleleia eleele:

  1. Ole vaeluaga ole 75 × 75 cm eli ile mamao ole 60-100 cm.
  2. E matala le eleele i le loloto o le 30 cm, a maeʻa ona faʻafefiloi lea i le paluga o peat, superphosphate, salu, fasi ponaivi, humus ma le faapalaga.
  3. E lelei ona faʻafeinu ma tuʻu na o ia mo le itiiti ifo ma le masina ao lei totoina.

Taua! I le taimi o loʻo moe ai, o le a tupu ai le palapala, o le mea lea e faʻaopopoina ai faʻasusu ma faʻafeinu ai e le taofia.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

Ina ia mafai ona fugalaau fugalaau ma fuga, e taua le mulimuli i faatonuga o lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Tata le palapala ile lua ma fausia se pu 50 × 50 60 cm loloto.
  2. Liligi le humus, 200 g o le superphosphate ma le efuefu. Faafefiloi le paluga.
  3. Faatumu le 50% o le lua i eleele palapala.
  4. Tuu le fatu i le ogatotonu ina ia mafai ai ona i luga o le eleele. A maeʻa le mimilo o le eleele, o le a faʻalolotoina i le 2-3 cm.
  5. Ufiufi i le eleele ma le vai.

Manatua! Afai e le fetaui le loloto o le totoina o le tulaga, o le peony o le a malolo pe leai foi.

Fatuina fatu

Peony e mafai ona tupu mai fatu. O le metotia e sili atu ona fetaui mo tagata e faia faʻatoʻaga ma o loʻo i ai ni faʻafitauli:

  • puaʻa amata i le 5 tausaga talu ona totoina;
  • manaomia le filifilia ma le faaeteete ma le saunia o fatu mo le totoina;
  • peony e le mafai ona fetaui i le faʻamatalaga o le ituaiga;
  • o se vaega o fatu o le a oti.

E le o faʻatoʻaga uma e saunia mo ia faigata.

Peony fatu

Tausiga o togalaau

O le a le aʻafia le laʻau e aunoa ma le fafaga vave, fafaga ma isi togafitiga.

Faʻaiga ma fafaga

Peony Buckeye Belle (Paeonia Buckeye Belle) - uiga o le galueaina

Mo laau taʻitasi, e faʻamaunu ai se pakete vai poʻo se vai inu. I le taimi o se lāmala, o le faʻavaveina o le fafaga e 1-2 taimi i aso uma 7, i le tau masani - tasi taimi i le 1.5-2 vaiaso. O le mea autu o le taofia lea o le faʻamamaina atoatoa o le eleele.

O luga o laei e faia vave pe a uma ona totō, ona oʻo lea i le vaitau ao lei tupu.

Lauina ma le totoina

O lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina le susu ma fafaga ai le vao. O le amataina o le taamilosaga e amata ile tautotogo Sili atu pe a maeʻa. E pei ona faʻaaogaina mulch:

  • sulu;
  • peat;
  • humus;
  • pau paʻu.

Faamatalaga faaopoopo! Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi, o le mulch o loʻo taoto i se vaega o le 0.5-1 cm. Faʻaaogaina le tatalaina, o le a mafai ona aveesea vao le talafeagai, faʻatumu ai aʻa ma le okesene.

Faʻatau togafitiga

O loʻo faʻatinoina aʻo lei tulaʻi. O fualaau o loʻo faʻaaogaina i le paluga faʻasalalau, o pusa e ufiufi i malala pe ufiufi ile lanu meamata. Ole aʻa ole aʻafia e togafitia ile sua ole Bordeaux. I le taimi o le tuputupu aʻe ma le atinaʻega, e aoga le faʻasaina o vao ma vaifofo mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Lafoaina o se fatu laau aʻo lei totoina i le eleele

Blooming Peony Karl Rosenfield

Peina Coral Charm (Paeonia Coral Charm) - ituaiga faʻalautelega faʻalauiloa

I lalo o le numera o tuutuuga ma le tausiga lelei, o le Karl Rosenfield peony e amata ona fuga i 2-3 tausaga. O le umi o le totoina e 2-3 vaiaso. Faʻamatalaga o le fuga o le tupu:

  • fugalaau e faigofie ma taʻitoʻalua-faalua, tasi;
  • lapisi o mea mamafa e tusa ma le 18 cm;
  • o le lanu lanu e eseese, e mafai ona e maua se lanu mumu sesega ma se lanu violē, paepae ma le piniki; e masani ona oʻo mai i le lanu piniki ma se lanu mumu;
  • o le pito i lalo o peti tetele o loʻo faʻafefeteina, o loʻo i ai foliga.

Faʻalogo lelei! I le vaitau muamua o le fugalaau, e 1 le pi, e tatau ona tipi le isi. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamalosia ai taʻalo nei, ma o le a atili faʻaleleia le fugalaau.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

Gaoioiga e amata i le amataga po o le ogatotonu o Aperila. Lactiflora Karl Rosenfield tosina atu le gauai i le sogi. Mai ia Novema e oʻo atu ia Mati, ua maeʻa le taimi malolo.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

Vaega o le faʻaaogaina o faʻamaʻi:

MasinaVaitaimiFertilizers
1AperilaMuamua tisiNitrogen-e aofia ai le 70 g i le vao
2Me, IuniBuds foligaPaʻu o vaifofo o manulele manu poʻo mullein
3Iulai, AokusoFaaiuga o le fugaPhosphoric Potash
4SetemaI le 10-15 kilokalama o le humus faʻaopopo le 50 g o le superphosphate
5OketopaSauniuniga mo le malologaE lelei le eliina o le eleele. Faafefiloi le 30 g o le potassium phosphate fertilizers ma le 15 kilokalama o le faapalaga po o le pala

Saunia mo le taimi o totoe i le tautoulu

O le a le mea e fai pe afai e le fuga, mafuaʻaga mafuaʻaga

O se fualaau aina e le mafai ona tupu i le taimi mo mafuaʻaga nei:

  • itiiti le malamalama;
  • tele le susu;
  • ua afaina ai le laau i faʻamaʻi ma faʻalavelave tuga;
  • mūmū lanu o le palapala poʻo le le lava o meaʻai.

Ina ia faasaʻo le tulaga, e tatau ona e iloa le mafuaaga. Afai e le fesoasoani le togafitiga ma le faʻamalo, o le peonies e faʻapipiʻiina.

Manatua! A maeʻa lona lua lona gafa, o le a totogo le laau ile 2-3 tausaga.

Peonies pe a uma ona tupu

O le faaiuga o le vaitau o le vavao e le o se mafuaaga e malolo ai. Tausia le vao e tatau ona faaauau, ma e tatau ona saunia le laau lava ia mo le totoina, teuteu ma le taumalulu.

Suiga

E sili atu le lelei o le gafa i le tuai o Aukuso poo le amataga o Setema. A o le i amataina muamua fulufulu, o le ai ai taimi e maua ai aʻa ma ola ai i le taumalulu.

Teuteu

E faia i le masina ao leʻi oʻo i le taumalulu, e tusa o le ogatotonu poʻo le faaiuga o Oketopa. Ua tipiina le vavae ina ia le toe sili atu le 20 cm i luga o le palapala.

Sauniga o le taumalulu

Ole ufiufi o laau talavou e ufiufi i le palatini mataga po o le solo seia oʻo i le tautotogo. O ogalaau matutua e le faʻafefe mo le taumalulu.

Mo faʻamatalaga! I le pitonuʻu i saute, e le manaʻomia le puipuia o se laau ona o le maualuga o le malulu o le fugalaau.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O se mea matautia i le peony o anufe, siaki, aphids ma thrips. O faʻalavelave faʻavavevave le tuputupu aʻe, fugalaau, o loʻo faʻapipiʻiina le vevela ma faʻamaʻi pipisi. Ua aveesea i latou i le fesoasoani a iniseti ma isi fofo e faasaga i iniseti. O le fugalaau e mamaʻi i le lauulu enaena, otaota ma foliga. Ina ia puipuia faʻamaʻi, e tatau ona faʻamalolo vaifofo o le baseazole poʻo le kopa o le chloroxide. O fugalaau e le mafai ona togafitia e sili ona lelei ona tipi ma susunuina.

Peony maʻi - o se taimi e mafaufau ai e uiga i le suia o tulaga o le laau

<

Peony Rosenfeld e le mautonu i le tuua, e le mafua ai ni faʻafitauli faʻapitoa i le taimi e tulaʻi ai. Faʻaaogaina e fai ai ni falafe, teuteuga o nofoaga, ala poʻo paka.