Fua o le gaosiga

Fautuaga mo le totoina ma le tausia o fetu lanumoana i le togalaau

E masani lava ona faʻaaogaina e tagata mamanu laufanua le matagofie o laau coniferous - juniper Blue, ua matua, teuteu matagofie o latou musika matagofie. O lenei aganuu lauiloa iloga ua ola i aso nei i fale taumafanafana, i paka, togalaau ma isi togalaau totō.

Blue Star: faʻamatalaga

Na maua e Juniper Blue Star lona igoa matagofie ona o le tutusa moni ma le fetu lanumoana, ina ia malamalama i lenei mea, e tatau ona e faʻafofoga i lona faʻamatalaga. O se laau vao vao e pei o se vao ma se pale paleni paleni, e iai se lanu siliva-lanumoana ma sikulani e pei ole nila.

E te iloa? Juniper, pe afai e le noatia i se ituaiga faapitoa, o loʻo i ai se mea atoa o igoa matagofie: afi, veres-yalinets, faʻi, vaipuni, mozhuhaha, faʻatau vine.

O le gaogao o le va o nila o le Blue Star e na o le vaitau o le taumafanafana e matauina, i le taumalulu e suia ai lona lanu i le lanu violē po o le violet.

Mo le sefulu tausaga, e ola na o le afa mita, ma le siʻitia o tausaga e 5 cm ma le 10 cm (taʻitasi, maualuga ma lautele). O fualaau e pei o pine (cones) o le pogisa, pogisa uliuli, e toetoe o le lanu uliuli e pe a ma le 5 mm le maualuga. O le manoa o le Emerald coniferous e maualuga le phytoncidal, mea iniseti ma faʻamaʻi pipisi.

O le a sili ona manaia mo oe le aʻoga e uiga i laau faʻasolosolo e pei o myricaria, foxtail, cryptomeria, larch, thuja sisifo, sikeni Nordman.
O ona vailaʻau vaivai (meaola faʻasolosolo) e faʻalavelave ai le tuputupu aʻe o siama faʻamaʻi ma nisi ituaiga o fuamoa microscopic, faʻaumatia le ea i le 20-30 pasene.

E taua! O nila o se fetu lanumoana e foliga mai oona, o lea e tatau ai i se tagata ona aloese mai le vavalalata vavalalata ma nei togavao.

Faʻafanua

O uiga o le totōina o le lanu moana lanu moana e pei ona taua i lalo:

- E tatau ona totoina i na o le laufanua, e pei o le paolo e tupu ai le vaivai ma le lafoaʻi ma ua matua leiloa foliga vaaia; - Afai e te fuafua e totō faʻatoʻaga i le taimi e tasi, e tatau ona e mautinoa le mamao o le 0.5 m i le va o latou, o le filifiliga pito sili ona lelei e 2 mita;

- E tatau foi ona manatuaina o lenei ituaiga e le mafai ona faapaleniina eleele palapala.

Manaomia o le eleele

O lenei ituaiga e le lelei i le palapala. E mafai ona totōina i le suamalie ma e oʻo lava i le suamalie. E tatau ona tausia le palapala Clayey e ala i le faʻaleleia o alavai, ma isi ituaiga o le eleele e tatau ona faʻaalu i le paluga o peat. O le eleele aupito sili ona lelei mo Blue Star o se mea manogi, o le suamalie.

Nofoaga e ola

E pei ona taʻua i luga, mo se fetu lanumoana e manaʻomia ona e filifilia na o nofoaga lanu. E tatau foi ona lelei lelei.

O le vao o le a avea o se teuteuga manaia mo se tafaoga alpine, o se togalaau papaʻe, o se maa papaʻu, ma o le a tuʻuina atu foi se lauulu lanu meamata i le fanuatanu. Mo lona faʻatoʻaga o loʻo i ai ni pusa faapitoa talafeagai.

Faitau foi e uiga i nei ituaiga o vine: taupou, Siberia, Saina, faataatia.
Afai e pulea e le fai togalaau le Blue Star mo se vine, o le nofoaga sao mo le totoina ma le mataʻituina o mea uma e tatau ai, o le a mautinoa lava le faʻafetai tele o le laau ona o ona lanu e le masani ai ma laau matagofie.

E faʻapefea ona toto le lili

Pe a totoina se lanu lanumoana i se oneone oneone po o se palapala papaʻe, e tatau ona e faʻamavae muamua le eleele faʻafefiloi ma le palapala poʻo le humus.

E tatau ona faʻatulagaina le avanoa i le mutia mowed, paʻu pine pe faʻasalalau faʻatasi ma tagata paʻu. Le isi mulimuli i laasaga o loʻo i lalo:

- I le pito i lalo o le lua ua saunia e taoto ai se mea lautele (e oo i le 0.2 m) o piliki gau, ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e suia i le oneone;

- O le aʻa aʻa e manaʻomia ina ia tuu i le maualuga o le eleele, o lona uiga, e le faʻaloloto atili ai;

- E tatau ona faia alavai faʻafefeteina pe a fai e latalata le suavai i le totoina.

E taua! O le eleele aupito sili ona lelei mo se vaomatua teuteu pe a totoina o oneone, paʻu ma le eleele e fefiloi i tutusa tutusa.

Faʻapitoa o le tausiga

Juniper Blue Star e le fiafia i le tausiga tele. Ae ui i lea, i le taumalulu e manaʻomia pea ona tausia.

E ui lava i le mea moni o le taumalulu-faigata, o le vao e sosolo i se pausaga 10-centimita, ma o le tuputupu ae o loʻo ufiufi i lala paʻu. O lenei vailaʻau e mafai ona pagatia mai le kiona mamafa, o lea la i le tautoulu, e tatau ona paʻu lala i le ogalaau ma se maea poʻo se lipine. I le faaopoopo atu i le tausiga i le taumalulu, e fiafia tele le fetu lanumoana, aua e faatelevaveina ai lona tuputupu ae ma mafai ai ona maua avanoa faaopoopo i le aʻa i le susu.

Aʻo le i faia, o loʻo faʻamamaina lelei le nofoaga mai otaota ma vao leaga. Mulch should consist of stones or gravel, o lona laulau e masani lava 6-8 cm.

E faʻafefea vai

A maeʻa ona totoina mo le vaiaso, e fautuaina le tele o vaiinu i le vaomatua, ona faʻaitiitia lea o le masani i le 1 taimi ile 1-2 vaiaso. O lenei laau e le faʻafefeteina e faʻasusu ai le fale, e le faʻafefeina se siosiomaga malulu, o lea e tatau ona fufuluina i taimi uma, e aunoa ma le faʻamamaina o le palapala. E faia lenei mea i le taimi o le goto o le la.

Fertilizer ma laei

E le mafai ona faʻagaloina le faʻaaogaina o le suauʻu ma le faʻaleleia o le eleele i le taimi o le tausiga o le togavao. O le faʻafefiloi e aofia ai meaʻai paleni, mea faʻalavelave ma minerale o loʻo faʻalauiloaina i le vaitaimi o loʻo fufula ai fatugaʻo (mai le faaiuga o Mati ma le masina atoa o Aperila). O loʻo tuʻuina i totonu o le laau, o le loloto e mafai ona ese mai le 5 i le 10 cm. A uma ona fafaga, o le eleele e matua malulu.

E taua! E le tatau ona tuʻuina faʻamaʻi i lalo o lala pe saʻo i lalo o le aʻa, e sili atu le faia o lenei mea, ma alu ese pe a ma le 15 cm mai.

Totoina laau

O le pale e le manaʻomia se teuteuga faapitoa, ae i le tautotogo e sili atu ona lelei le faamamaina o le vao mai lala vevela ma le le lelei.

Toe faʻaleleia o le Blue Star Blue juniper

O conifers uma o lenei meaola e leaga, o le mea lea o loʻo maua uma le vegetative ma le toe gaosia o fatu. Ae o meaola matagofie mai fatu e masani ona faigata pe le mafai ona maua, o lea e mafai ai ona e liliu i le faapipiiina. Mo lenei mea, o se toeaina matua o le 8-10 tausaga o le a faia; e seleseleina ia tamaiti (10 cm) ma se fasi laau (mulivae) mai i le ogatotonu o Mei. Ona faʻamamāina lea o le afa pito i lalo o nila, e seleseleina le paʻu ma seleulu, ma o le tipiina o loʻo tuʻu i le stimulator tuputupu aʻe ua filifilia mo le aso.

A maeʻa lena, e mafai ona totoina le paranesi i totonu o le oneone (1: 1), ufiufi i se ata tifaga ma tuʻu i se mea paolo mo le tusa o le masina ma le afa. E sili pe afai o le vevela o le ea e 15-20 tikeri.

Heather, thuja, spruce lanumoana, geyhera e toe gaosia foi e ala i le tipi.
A oʻo ina faʻalauteleina le aʻa, e mafai ona totoina le vaipuni i totonu o le eleele avanoa. Pe tusa ma le tolu tausaga, pe a toe faʻafouina, e filifilia se nofoaga tumau.

E te iloa? I totonu o le asu mai anamua mai afi, lea na susunuina ai laupapa laupapa, puipuia mai le salalau o le mala.

Maʻi ma faʻamaʻi

O ituaiga uma o vaomatua e mafatia i lenei faʻamaʻi - lapisi. O meaʻai i lenei tulaga o manu e leʻi faʻaalia, lea e faasolosolo malie le masima o le eleele, mai lea mea, i luga o luga o pana e foliga mai lanu mumu, ma i le aluga o taimi na faʻagogo atoa lala. O le isi laau e mafai ona lanu samasama ma e "vaivai" ona o le le lelei o le siʻosiʻomaga ma eleele susu. I uluai faailoga o le faamai, Blue Star ua teuina, ma ua aveesea uma pusa ua faaleagaina. O togafitiga e masani ona faia i microfertilizers ma immunostimulants.

E taua! O le meafaigaluega a Arceride e fesoasoani tele, e manaʻomia ona latou faʻamalolo le fatu faʻamaʻi faatolu. E tatau ona toe faia le togafitiga pe a mavae aso e sefulu.
O moth mining, miti vaʻavaʻa, vaʻa ma aphids e mafai foi ona avea ma meaola faalafua. Mai le mulimuli, e mafai ona e faʻaaogaina le "Fitoverm", mai le moth "Decis", e le taliaina e le talipupuni karbofos, ma o le sauniuniga "Karate" e fesoasoani tele i le maka.

I le faʻaaogaina o nei fautuaga ma auala faigofie o le faʻasologa o le laufanua, faʻaaogaina o se vavega faʻafeferous, e mafai ona e liliu lau togalaau tutotonu i se tulimanu ola o natura emerald ma fiafia i le taunuuga o lau galuega i aso uma.