Tomato ituaiga

Mongolian dwarf: faʻamatalaga ma uiga o le ituaiga

O Tomatoes o loʻo i totonu o fualaau aina e sili ona fiafia iai i le lalolagi. O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa i lo tatou eria - "Mongolian Dwarf".

I le taimi lava e tasi, o manatu ma iloiloga e uiga i ai e matua feteenai lava.

O fea na e sau ai?

E faʻapefea ona iloa lenei ituaiga o tamato, e leai se tasi na te iloa mautinoa. Ua na o le iloa e le o faamauina i le resitala o le setete, ma ua aʻafia i Siberia. O le mea lea, e mafai ona tatou faʻauʻuina o le "Mongolian Dwarf" o se ituaiga faʻataʻitaʻiga, e sili atu, na maua mai e saienitisi Siberia, atonu mai Novosibirsk.

Vaʻaia ituaiga o tamato sili ona lauiloa: "King", "Star of Siberia", "Rio Grande", "Honey Spas", "Gigolo", "Rapunzel", "Samara", "Miracle of the Earth", "Pink Paradise", "Volgograd" , "Red Red Red" ma le "Cardinal".
E masani ona tupu e aumai e le au faʻatoʻaga faʻatoʻaga ituaiga eseese tomato poʻo hybrids mai fafo poʻo le faʻatulagaina o ituaiga fou i luga o le Initaneti. Ona latou aoina lea, fetuunaʻi i lo latou nofoaga, faʻasalalau ma faʻatau atu. Masalo, o le ituaiga Mongolian Dwarf Tomato na foliga mai foi i le auala lava e tasi, o lona uiga o faamatalaga e uiga i ai ma le mea e faatau mai ai e mafai ona mauaina e ala i le femalagaaʻi i le lautele o le lautele o le Initaneti.

Faʻamatalaga

"Mongolian dwarf" - o se mea e matua lelei, e sili ona lelei, e pupuu ma i le taimi lava e tasi e fua tele ai.

E te iloa? Toeitiiti lava o ituaiga o tamato uma e maualalo le maualalo e vave ona matutua.

Busu

O le igoa "dwarf" tomato na maua ona laʻititi laʻitiiti. Ae le o se mea le lelei, ae o se uiga mama. Ona o le pupuu, e le manaomia e le vao ona nonoa ma fusi. E le fausia e le laau se tasi o laina tutotonu tutotonu. Mai le aʻa e tupu ai le 4-5 gaʻo i le taimi e tasi. O le ausia o se maualuga o le 20 cm, latou te amata ona afifi i lalo. O le tuputupu ae i luga o paranesi, o fanau laiti foi o loo afifi i lalo. E aliali mai e le o ola le vao, ae i le lautele. O lala tetele ma laasaga e fausia ai se "aluga", lea e oʻo atu i le 80-100 cm le lautele. I le faagasologa o le tuputupu ae, o se aʻa malosi e maua foi. Lafoaʻi tele, vaapiapi ma malosi malosi.

Fua

Fualaau tetele (100-200 g), lapotopoto, lanu mumu. Latou te foliga mai o le tele naua tele i luga ifo o ia vao vaivai ma e taoto i luga o le eleele. O le mea lea, o le puipuia o tamato mai le pala ma anufe, o le au fai togalaau masani e mulumulu le eleele i lalo o vao ma le ata tifaga po o le agrofibre. O tomato muamua e selesele ia Iuni. Latou te maua se tofo lelei o le tōmato: e suamalie, suamalie ma inu. E ui lava e vaeluaina manatu e uiga i le tofo: o nisi fuamoa, o fua nei e suavai tele, mo isi - e matua suamalie lava. O tamato matuʻatoʻa e le mafai ona momotu, e teuina mo se taimi umi ma mafai ona faʻafetaia le femalagaaiga. E mafai ona e faʻaaogaina i ni fomu eseese: e lua fou ma faʻafefe. Latou te faia sauniuniga matagofie mo le taumalulu, vai, ketchups. Tomato e faʻaaogaina mo salakeke, sau sau ma tafe ma isi fualaau faisua.

E te iloa? O Tomatoes e aofia ai vailaau faʻasaina, pectins, vitamini ma vailaʻau e faʻaleleia ai le fausia o le hemoglobin.

Eseese uiga

  • O se uiga iloga o le eseesega e le na o le tuputupu aʻe puupuu o le vao, ae o loʻo iai foʻi aʻa, e tele se avanoa i totonu o le togalaau. O le mea lea, e tatau ona totoina i se mamao tele mai le tasi ma le isi.
  • O se mea manaia o le "dwarf" - fualaau aina umi. O fua e liʻa i le vavao toetoe lava ina ua uma ona totoina i le eleele avanoa. O lenei faagasologa e faaauau pea seia oo i le faaiuga o le tautoulu.
  • Talu ai ona o fanau laiti, pe a tutupu ae, e faapena foi ona punou i lalo, e pei o lala, ua totoina tamato ma matutua i totonu o se togavao. E ufiufi i laʻau, o le mea lea latou te le faʻaumatia mo se taimi umi, tumau pea i luga o vao, ma o latou tofo e le faʻaitiitia.
  • "Mongolian dwarf" e le fefe i le malulu ma e mafai ona tupu i le itu i matu, o le mea e malulu ai le tautotogo ma le autumn. O matagi malulu faʻatasi ai ma le vevela o le tau e talafeagai mo ia pe afai e le masani ai le paʻu.
Afai e te manaʻo i au tumato ia maloloina, faitau e uiga i togafitiga lelei o tagata mo phytophtoras i tamato.

Malosiaga ma vaivaiga

O tulaga lelei e aofia ai vaega nei o le ituaiga:

  • O se "swarf" e leai se mea e latalata i le eleele, o le mea lea o le a le motusia e le matagi malosi.
  • O pasi e le manaʻomia le nonoa ma le pine, lea e teu ai taimi ma taumafaiga.
  • O le togalaau e sili ona teteʻe: e faigofie ona tatalia suiga faʻafuaseʻi i le vevela i aso taitasi, le lava le tele o vai e faʻavaivai, faʻaitiitia le tumau o le vevela ma le tele o le sau i le taeao.
  • Tesema o lenei ituaiga e seasea lava ona tuai. Ma afai latou te maofa, e vaivai ma na o le tuai o le tautoulu, pe a amata le tau malulu.
  • Le matua ma le umi o le fuaina mai: mai le amataga o le taumafanafana i le muamua gisua.
  • Maualuga maualuga: e oo atu i le 10 kilokalama e mafai ona aveesea mai le tasi vao.
Aoao pe faapefea ona filifili tamato mo le tuputupu ae.

E i ai nai faʻafitauli, ae o:

  • O le "dwarf" e le fiafia i le oona, eleele mamafa. O le a le maua ai se seleselega lelei i nofoaga ei ai se tau malulu, pe a vevela tele.
  • O le vaega muamua o le atinaʻe e matua fufusi: Muamua, o laau toto e "nonofo" mo se taimi umi, ona amata lea ona tuputupu ae i le lautele.
  • "Mongolian dwarf" e le o lisiina i totonu o nusipepa lautele, o lea e le mafai ai ona faatau i faleoloa.

Faʻafanua

O le totōina o tamato e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: lūlūina fatu ma totoina fatu ile fanua tatala.

1. Lauina o fatu:

  • Ua tuuina mai e le au atamamai fautuaga eseese e uiga i aso o le totoina: o nisi ua fautuaina lenei mea ia Fepuari, ma isi ia Mati. O le lelei o le luluina o le lulu o le a totoina i le eleele tatala i Me, ma o le a saunia fua muamua i Iuni.
  • O pusa mo laau e manaʻomia ona faʻatumu i se faʻafefiloi o eleele vavao ma humus, poʻo le eleele ua saunia mo ni fatu mai le faleoloa.
  • E tatau ona i ai ma le foliga mai 2-3 laulaau moni.

E taua! Ole laʻititi laʻititi o le dwarf seedlings e le o se faailoilo o le le lava o meaʻai, ae o se uiga iloga o le ituaiga.

2. Totoina o laau:
  • I fualaau e maua vave ai le seleselega, e mafai, e aunoa ma le fefe, ona totoina i luga o le eleele avanoa i se taimi vave e mafai ai. E le fefe o ia i le malulu. I le tulaga o fulufulu, e faigofie ona ufiufi fasi vao i se ata tifaga po o se isi mea.
  • A o malosi le toto, e manaʻomia tele le avanoa. O le mea lea, e tatau ona totō vao i se mamao talafeagai mai le tasi ma le isi: a itiiti ifo i le 60-80 cm.
  • E le tatau ona afaina le eleele. I le taimi o le totoina, e mafai ona e fufuluina le palapala: liligi le lima o le humus ma le 10 g o le superphosphate i pu taitasi.
  • E taua tele le mulumuluina o le eleele mo fualaau ina ia le taoto le fua i luga o le eleele, ae i luga o le "moega", o le a avea ma puipuiga mai slugs ma pala. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le ufiufi ufiufi po o le ata uliuli mo lenei faʻamoemoe. Ae o le mulch e mafai ona avea ma isi mea o loʻo i ai i le taimi nei: otaota, vaomago, vao vao. Ma e mafai ona e faʻaaoga laupapa ma fasi fasi plywood e ala i le tuʻu tonu i lalo o fualaau aina suamalie.
E taua! Vaovao "Mongolian dwarf" atiae lelei ma fua mai i le eleele, ae le o totonu o le kiona, lea e masani lava ona matua susu. Ma o le le lava o le fausiaina o le kiona o le a na ona faaumatia i latou.

Toto Tomato

"Mongolian Dwarf" - ituaiga eseese. E fiafia o ia e ola i le 'au faitaʻaga, "aua e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Latou te tausia le "pupuʻu" i le auala lava lea e pei o isi tamato: latou te suavai i taimi uma, vele, aveese vao, fafagaina i fugalaʻau maona. E le pei o isi tamato, o lenei ituaiga e le manaʻomia ona fusifusia ma faapipiiina, ona o le vao e puupuu lava.

O fea e faʻatau ai fatu?

E pei ona taʻua muamua, o le tomato "Mongolian dwarf" e le o faamauina i soo se mea, o lea e leai se faleoloa faʻapitoa e mafai ona e faʻatau ai fatu o lenei ituaiga. E mafai ona faʻatau mai na o na o tagata e aoina, ae ua faia se poloaiga i le Initaneti. Ae e tatau ona e faʻaeteete, aua o loʻo i ai tagata faʻatau faʻatau faamaoni o loʻo ofoina atu masani ituaiga o tamato, ma taʻua i latou "Mongolian dwarf". O le mea lea e aoga ai le faia o se faʻatau mai na o loʻo faʻatau atu i latou na faʻamaonia ma faʻamaonia. O le mea autu o lenei "dwarf" o se mea itiiti o vao, o ona gaʻo i le maualuga o le 15-20 cm le malosi e punou i lalo. Isi ituaiga tomato e le oi ai lenei meatotino.

Tomato "Mongolian Dwarf" ei ai Ata mataʻina ma foliga ae naʻo le faʻamalamalamaina faʻapitoa i le faʻamatalaga o le ituaiga, e le mafai ona fausia lou lava manatu e uiga i ai. O le faʻatau mai o fatu ma totoina, o le auala sili lea e iloa ai pe lelei tele lenei ituaiga, e pei ona fai mai isi.