Cherry

Cherry "besseya": auala e taulimaina ai faamai ma meaola faalafua o le oneone

Faatasi ai ma le tele o ituaiga ma ituaiga o laau e faigofie ona maua i soʻo se fasi fanua, e faigofie ona vaʻaia ni kerupi oneone, pe, e masani ona taʻua, cherries "Bessey". E le pei o isi ituaiga, o lenei laau e tuʻuina atu i le tulaga o le tele o ogalaau e afu i le 1.5 mita le maualuga. E faalagolago i le matua, o le foliga o le pale e eseese, e ui lava o le fomaʻi, o lala o le laʻau talavou, o loʻo lanu mūmū, e pei o le paʻu, laʻau vaivai, e masani ona iloa mai le tele o vao o le togalaau. O le vaega pito maualalo o laulaau e ufiufi i se fugalaau paepae-paʻepaʻe, ma i luga o le laupepa lapisi ei ai le lanu lanumeamata. I le taunuu mai o le autumn, e maua ai e le oneone oneone o laʻau ni ata mataʻina o se paʻu moli-lanu mumu, lea e maua ai le togafiti ma sili atu ona teuteuina.

Po o le a lava, ae o le tulaga o le laau ma ona fualaau e faalagolago tele i le tetee atu i faamaʻi eseese ma meaola faalafua, ae o le mea e faanoanoa ai, o le Bessey cherry e masani ona pau i lalo o la latou faatosinaga ma o le a oti e aunoa ma le fesoasoani a le tagata. Sei o tatou vaai po o le a le mea e tatau ona saunia pe a tupu aʻe lenei ituaiga o cherries.

Sand Cherry Diseases: O le ā e aʻafia ai se Laʻau

Cherry "Bessey" ua lava le puipuiga i faʻamaʻi, peitaʻi, o loʻo aʻafia foi i nisi o faʻamaʻi uiga.O le mea lea, o le laau e masani ona aafia i moniliosis, coccomycosis, anthracnose, ma e masani foi ona mafatia mai nodules, o le mafuaaga e taua tele ai le lava o faamatalaga e uiga i nei faamai o le oneone pele, lea o le a fesoasoani i le tetee atu ia i latou.

Moniliasis (mumu moli)

Monilioz - o se faʻamaʻi faʻaleagaina mo le tele o ituaiga o cherries. O lenei faʻamaʻi matautia e aafia ai e le gata o fualaau aina ma laulaau o le laau, ae e aʻafia ai foʻi le tulaga o le fafie o lala. Moniliosis e iloa lava ia lava pe a uma le fuga o le laau ma e faʻaalia i le vela, faʻapogisaina ma le faʻamagoina o vaega na aafia.

E foliga mai o le i ai o le faʻamaʻi o le a e matauina ai se numera tele o laʻau enaena enaena i totonu o le lanumeamata. I na fai togalaau e lei feagai muamua ma se faafitauli e tasi, atonu e foliga mai o lala o le vao na o le malulu lava i le taumalulu, ae e aunoa ma le aveeseina ma le gaosia vave o laau, e manino lava o le tulaga e sili atu ona ogaoga.

E te iloa? O lala ua aʻafia e foliga mai o afi mumū, o le mafuaaga lea na aliali mai ai le isi igoa mo le maʻi - mumu o le monilial.

E taua le maitauina e tusa lava pe i lenei setete, o laulaau e le paʻu ese, ae faigofie lava ona enaena, faʻaauau pea ona tautau i luga o lala. E ala mai ia i latou na ulu atu ai le pala o le galo i le fua (e ala i le faʻaaogaina o masini i le paʻu), mafua ai se galu fou o le maʻi.

O cherries Monilioz e taʻitaʻia ai le vave faʻavaveina o vine ma lo latou faʻamalama, o lea afai o le seleselega e taua mo oe, ona aoga lea e filifili pe faʻapefea ona e togafitia lenei maʻi le lelei. Muamua lava, o lala uma e aʻafia e tatau ona aveeseina ma susunuina, ma o le laau lava ia e tatau ona togafitia i se mea e maua ai le uʻamea (e pei o le copper sulphate). E lelei tele i le maketi faʻaonapo nei e tele vailaʻau e mafai ona fesoasoani i le foia o lenei faafitauli.

Siaki ia ituaiga o cherries e pei o le "Chocolate", "Youth", "Kharitonovskaya", "Black Large", "Vladimirskaya", "Turgenevka", Felt cherry.

Coccomycosis

Coccomycosis o se isi faʻamaʻi faʻamaʻi o ituaiga eseese o cherries.. O le mea lautele, o le afu parasitic e aafia ai na o laupepa o aganuu o fualaau aina, e ui lava e masani ona afaina ai fua o loo faia, ma le suamalie ma le suavai i le taimi muamua, ma mafua ai ona malogo.

O tulaga lelei mo le faasalalauina o lenei maʻi afaina o se taumafanafana mafanafana ma le mafanafana.i le taimi e vaivai ai le fale, ma i le i ai o malulu malulu ma le malulu e mafai ona oti.

E mafai ona e fuafua le i ai o le faʻamaʻi ile na o le tilotilo i laulaau o le oneone: o loʻo ufiufi i ni manulele lanu enaena, lea e iu lava ina tuputupu ae i ni mea e manaia tele. O le vaega pito i lalo o le laulau laʻau o loʻo ufiufi i se fugalaau lanu paʻepaʻe, o loʻo i ai le pala o le fuga. I se taimi e le o toe mamao, pau uma lau paʻu ua paʻu.

I nisi tulaga, o le faʻamaʻi e salalau atu i fua o le chersey Bessey, lea e ufitia i ni tamai pogisa ma amata ai ona pala. E moni, o nei laʻau e le toe faʻaaogaina.

I le fuafuaina o le auala e taulima ai coccomycosis, e tatau ona tatou manatua le mataupu o moniliasis, lea na taʻua i luga. O lona uiga, talu ai ona ua maua faailoga o le maʻi, e tatau ona aoina vaega uma o loʻo aʻafia i le vao ma susunuina, ma o laʻau paʻu e faʻalagolago foi i ia faiga faʻavae, pei o mushroom spores pei o le faʻaaogaina mo se malulu mafanafana. Afai e te le amanaiaina lenei fautuaga, ona oʻo lea i le tautotogo e sosoo ai (faʻapena o loʻo vaivai le laau vaivai).

O togafitiga o cherries mai lenei faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le tele o isi faʻamaʻi pipisi, e faʻavaeina i luga o le faʻapipiʻiina o le vao ma mea faʻapipiʻi faʻamaʻi: faatasi ai ma le 1% o le faʻafefiloi o Bordeaux, copper chlorine poo Oxyhom, lea e sili atu ona lelei, talu ai o nei tapenapenaga e leai se mu . O le pulumu muamua e faia i foliga vaaia o laulaau muamua, ma le lona lua - 15-20 aso talu ona tupu aʻe. O le togafitiga lona tolu e tatau ona faʻatinoina pe a uma le seleselega.

Mo togafitiga ma le puipuia o nei faamaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina e pei o le sulfate uʻamea, palu Bordeaux, bactericide "Gamair", fungicide "Abiga-Peak".

Anthracnose

O le faʻaopoopoga, o fuga vine, e aofia ai cherries oneone, o loʻo i ai se faʻamaʻi le lelei e pei o anthracnose, lea e aʻafia ai le fua. O le mea lea, i luga o vine, e foliga mai e le o se mea itiiti e foliga mai, o se mea e faʻaogaina, ona fai ai lea o patina piniki. Afai ua vevela le taumafanafana, e vave ona amata ona vevela ma paʻu le sua i le la, ae i le mataupu pe a timuga ma malulu le vaitau o le taumafanafana, e mafai e le anthracnose ona faaleagaina e oʻo atu i le 80% o le fua.

E tolu taimi o le pulumuina o laau o Bessei ma sauniuniga kemisi (mo se faʻataʻitaʻiga, Poliram) o le a fesoasoani e taulimaina le faʻamaʻi. O le togafitiga muamua e faia aʻo lumanaʻi foliga mai o fugalaau, o le lona lua e faʻatinoina vave lava pe a maeʻa, ma le tolu vaiaso mulimuli ane i le lona lua. O fua uma ua faaleagaina e tatau ona vave aoina ma vave faʻaumatia.

Klesterosporiosis

E pei o mataupu talu ai, o le mafuaaga o le klesterosporia o se mea malie e afaina ai vaega uma o le laau: tumutumu, fugalaau, laʻau, mama ma fua.. I luga o laulaau o se laau afu vaivai, o lanu enaena ma se lanu pouliuli ua fausia, lea e mulimuli ane avea ma ni pu laiti. E mafua ai ona faʻagogo ma paʻu i lau o loʻo aʻafia. Afai e te le faia ni fua ma e le fofoina le maʻi, o le a tumau pea i totonu o le paʻu o lala lala o lala ma o le a toe tulai mai i le isi vaitau.

I le taua faasaga i le faʻamatalaga, o aʻafia ma laʻau e aʻafia ma seleseleina, e ui lava o nisi faifaatoaga latou te fai mai e fesoasoani foi le paʻu. I soʻo se tulaga, e le lava lea, ma pe a faʻaalia mai le maʻi, e tatau ona toe fesili le tagata: "O le a le mea e tatau ona sosolo i fatulaʻau leai se fatu?". O le fesoasoani muamua ma le tumau o le Bordeaux e tasi lava, e ui o le togafitiga o le 2-3% vaifofo o le uʻamea sulphate e manatu e leai se aoga. Togafitiga o manua e faia i le amataga o le togafitiga.

O aʻa uʻamea, e aʻafia e klyasterosporioz, i luga o le tau mafanafana le tele o laʻau, lea e oʻo atu ai i le faʻavaivaia o le laʻau ma ona taumalulu leaga.

O faʻalavelave tuga o le 'au "pele"

I le faaopoopo atu i faʻamaʻi faʻamaʻi leaga, o pine o Bessey e tele lava ina mafatia i meaola faalafua, o mea sili ona taʻutaʻua o mea nei.

Cherry aphid

O meaola faalafua o manu e masani ona fai ma sui o se aphid cherry, o se tamai lele ma se lanu samasama-samasama, o se ufifatafata samasama ma tolu fasimea mataga ua faatulagaina i luga o apaau manino. E masani lava o le iniseti e aliali i luga o le laau i le amataga o le valivaliina o le fualaau aina ma lele i latou mo le tusa o le masina, ma tuu ana fua i fua.

Aoao foi e uiga i auala e mafai ai ona e manumalo i aphids i le fesoasoani a metotia faa-Iutaia ma auala lelei.

O le taimi lava e fua mai ai fua, o vaega papae papaʻe e fafagaina ai le tino o fualaau aina suamalie e maua mai fua. A maeʻa le 8-10 aso, latou te lafoaʻi fua ma pauu i le eleele, pe a oʻo atu i totonu o le eleele ile 1-3 cm ma amata ona taʻavale. O fua afaina o le a sili atu ona pogisa, pala, ae le pa'ū i le eleele. Ua pala le laʻau ma ua le toe tupu, o le ola o le ola o le ola mama, ua le mafai ona onosaia le taumalulu.

O lenei fasi meaʻai o le oneone e lamatia foi i le vave gaosia, ma o le mea lea, o le tau faasaga i ai e tatau ona vave amata. O sauniuniga aupito sili ona lelei mo le togafitia o laau toto o Karbofos, Ambush, Rovikurt ma Aktellik. E mafai foi ona e togi pine ma lala i fua ua faailoaina (mo se faataitaiga, i se 50% fofo o Karbofos).

O lenei vitio o loʻo faʻamatalaina ai le metotia o le tagofiaina o aphids e faaaoga ai celandine.

Cherryvilvil

O le pine pepe o se tasi o meaola masani e sili ona pele.. O loʻo tuʻuina atu i le foliga o se tamai laulaʻau lanu meamata ma se fusipaʻu-bronze, e 9 mm le umi.

O le a aoga mo oe le iloa atili pe o ai le alofilima ma le auala e taulimaina ai.

I le tele o tulaga, o le iniseti e na o le ituaiga o peleie na taia, o fua o le mama o loo sasaa i luga o le eleele. E osofaia e le pine anufe le laau i le taimi e tupu ai, ma fafaga i luga o fugalaau fugalaau. I se taimi mulimuli ane, na ia sosolo i totonu o le pusa o le ovary ma tuu ai fuamoa iina.

A mavae le vaiaso o latou foliga mai anufe, lea e amata ona fafaga mea o loʻo ivi. O le taimi lava latou te matutua ai, latou vave paʻu'ū i le eleele, pupate ma sauniuni mo le taumalulu i totonu o le vavao poʻo le tagata matutua. Faʻaleagaina e le paʻu o le paʻu e taofi le ola ae e le tupu, ma o se osofaʻiga tele a iniseti, o le fua atoa o le isu o le oneone e mafai ona mou atoa atu.

O le taua faasaga i le vao e amata vave lava pe a uma le fuga o laau, togafitia le laau ma Karbofos, Ambush, Rovikurt po o Aktellik. Faatasi ai ma le toe suʻesuʻeina o nofoaga ua faaleagaina, e faia ai se isi togafitiga.

O le aoina masani o pīsiti e fesoasoani i le faʻaitiitia o le aofaʻi o kerupi, ma o le oliina o le eleele o le a fesoasoani e faʻaumatia ai aʻa. E mafai foi ona faʻafetaui le osofaʻiga o vevela e ala i le faʻapipiʻiina o fusi paʻu i le amataga o le paʻu o le pua. E siakiina i isi aso uma, e faʻaumatia ai pusi na faʻapotopotoina iina.

Ina ia lūlū iniseti mai pupuvaga o loʻo i lalo ifo o se peleni, o loʻo afifiina le afifi palasitika lea e paʻu ai. A maeʻa lena mea, o faʻaputu uma ua faʻaputuina ua faʻaumatia.

E taua! O lenei faiga e sili ona faia i le malulu (mo se faʻataʻitaʻiga, vave i le taeao), talu ai o le taimi nei e sili atu ona telefoni feaveaʻi meaola.

O auala lauiloa e taulimaina ai se ata o le peleni, i le taimi lava e uma ai ona totoina, totoina se teuteuga o tamato, ma saunia mo le 1.4 kilokalama o pito o laasaga i le 10 lita o le vai, e masani ona faʻaaogaina.

O le mea e tupu mai ai ua faʻafefiloi mo le 30 minute, pe a maeʻa ona tuʻuina atu le 40 kalama o le sapalai tagamea i le tuufaatasiga ma pe a maeʻa ona faʻapipiʻiina le mea e paʻu ai. E pei o se isi mea, e mafai ona faʻaaogaina se togitogiga o le oona oona: o le laau mamago o le eleele, faʻaogaina mo le 24 itula i le vai, ona kuka ai lea mo le afa itula ma le 40 kalama o le fasimoli. A maeʻa, ona faia loa lea o se faiga faʻapipiʻi masani.

E taua! Mo le 10 lita o vai, 350-400 g o laau mamago e tatau ona ave. O lea faʻaleleia o le a faʻaumatiaina e le gata o meaola, ae o aphids, faʻapea foʻi ma isi iniseti leaga.

Laʻu moli

Mumu o le Plum - o se laʻaulele e sili atu le fiafia i ai plums ma apu, e ui e le faatuai i cherries. O lenei meaola e foliga mai pe a uma le fugalaau, ma o le averesi o le kalena o lona osofaʻia e pa'ū i le afa lona lua o Me - le amataga o Iuni.

E amata e tamaʻitaʻi ona lafoaʻi fua ile 3-5 aso talu ona tuʻuina le red, faʻaauauina pea le latou taamilosaga mai le 4 i le 15 aso (le umi o le ola). Mo se meaʻai i le oneone, o le pepe e le matautia e pei o ana anufe, lea, pe a 'aina e le aano, aua le suia le foliga o le fua ma e matua faigata lava ona iloa.

Latou te aliali mai i le 5-7 aso i le tuʻuina o fuamoa i luga o lau o cherries e fafine, ma e oʻo lava i le 15-20 aso mulimuli ane latou te o atu i nofoaga malulu. O anufe o le moa paʻu o loʻo i luga o le paʻu o paʻu o laau ma laau afu, faapea foi ma lalo o laʻau pa'ū.

E taua le fuafua i le taimi o le pepe ma le anufe, lea o le a fesoasoani i le taulimaina o manu i le amataga o lona taamilosaga o le olaga.. O le tauivi o anufe e masani ona amata pe a ulu i totonu o le fua. O loʻo totoina le laau i sauniuniga faʻapitoa, e aofia ai Ambush, Anometrin, Rovikurt i le maualuga o le 0.1%, ma Tsimbush, Tsitkor, Shepra i le maualuga o le 0.02%. Afai e le mou ese atu anufe ma meaʻai i luga o le fua, ona maeʻa lea pe a uma le 10-15 aso ona toe faʻaleleia lea.

E faʻafefea ona faʻafefe ai le oneone mai meaola faalafua ma faʻamaʻi, puipuiga

O faʻamaʻi o le chersey Bessey, ma a latou togafitiga, ei ai o latou lava uiga - o se mea moni. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai, o le faʻasaoina o fuataga o nisi foi o eseesega eseese. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, o le puipuia o coccomycosis, moniliosis ma klyasterosporioz e faʻamuamua i luga o le seleseleina vave o lau paʻu ma le aveeseina o vaega uma o le tino ma le faʻaleagaina mulimuli ane.

Peitai, i le tulaga o moniliosis, e taua tele le eliina o le eleele i pristvolnyh circles. O fualaau aupito sili ona aoga e faʻaaogaina mo togafitiga o laau totő ma mo le suaina o le palapala, copper oxychloride, Mancozeb, Zineb, Horus, Skor, Rubigan ma le Bordeaux e tatau ona iloga. E le gata i lea, aʻo lei fuga mai le fugalaau, e togafitia i se vaifofo o le sulfate ferrous (300 kalama i le 10 lita o le vai).

E taua! I le vaitau fou, o siaki na afaina i le tausaga talu ai, e tatau ona i ai se vaaiga faapitoa. O loʻo totoina le laau i le "Fundazole" i le fua faatatau o le 10 kalama o le vailaau i le 10 lita o le vai (o le togafitiga e faia i le amataga ma le ogatotonu o le fuga). I lona toesea, e mafai ona e faʻaaogaina se isi fualaau faasaina - "Topaz".

I le faʻaopopo atu i le susunuina o fomaʻi, o le puipuia o faʻamaʻi o le siaki oneone o le:

  • e masani ona teuteuina i le vaitau i le faaiuga o Mati (ua aveeseina lala ma ua mamago, lea na ufitia le pale);
  • toe faafouina o laau tuai e ala i le tipiina i se maualuga o le tolu i le fa tausaga le matua;
  • taimi faʻamamaina ma le susunuina o lau paʻu;
  • aveeseina mai lala ma le faʻaumatia o fua māgogo, fua faʻamaʻi ma gaʻo-afaina;
  • faʻasaina masani ma faʻafeusuaʻi vao.

E te iloa? I le tau faasaga i nisi o siama, o le soloina o lala mamaʻi ma le sua o le sorrel e maua ai se aafiaga lelei.

A oʻo mai uluaʻi faailoga o soʻo se maʻi, aua le faatuai le togafitiga. Ae peitai, e taua le faʻaaogaina na o le tasi le mea na faamaonia, ae le o le tuufaatasia o fualaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuufaatasiga o le copper sulphate ma le bordeaux vai o le a faʻapupulaina ai le vevela o le mea faʻalua lua.

O tulafono lava ia e tasi e faatatau i le puipuia ma le pulea o meaola faalafua o le oneone.