Laʻau

Douglas Phlox: Fale Ufi

O se faʻamatalaga e le mafai ona suia o soʻo se togalaau ma togalaau fugalaau o loʻo i ai le laʻau o le ufiufi. O se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona matagofie o lenei faʻalapotopotoga o faʻailoga o Douglas Phlox. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o foliga matagofie e faigofie ona fausiaina, ma o se tamaoaiga matagofie o ata e tatalaina ai le tele o mea mo suesuega.

O masani masani i le togalaau

Filifiliga e le tumau pea ma o ituaiga fou o puipuiga o eleele e masani ona aliali i luga o le maketi. Faatasi ai ma ituaiga eseese o Phlox Douglas, o loo i ai le tele o tagata lauiloa e faigofie ona maua i le faatauina atu. O lo latou lalelei e le faʻaumatia e tusa ma le tausiga sili ona tauagafau.

Douglas Phlox (Phlox douglasii)

O le faavae mo le fausiaina o ituaiga fou o se fugalaau, o le mea na fanau mai ai o mauga mauga o Amerika i Matu. Na maua i le 1927 e David Douglas, o le na tuʻuina atu le laau i lona igoa. O sosoʻo malie lemu o le phlox suamalie e faʻaleleia ai le sua e avea o se teuteuga matagofie o mauga maualuluga ma vai teuteu.

Phlox douglasii

Faatasi ai ma mea iloga: o le maualuga o le vao e le sili atu nai lo le 8-10 cm, o isi ituaiga uma o le phlox e sili atu le maualuga. Fugalaau fugalaau i le sefulu tausaga muamua o Iuni ma e le toe fuga mai seia oʻo ia Setema. O le manogi manogi e faʻaleleia i le timuga timuga ma le po. O le "mat" e taamilomilo e siomia ai le palapala e pei lava o le gaʻo ma e puipuia i le solia.

O ogalaau e matala - tatala. O lanu lanumeamata lanumeamata lanumoana e umi le 1-1.5 cm. O fugalaau e aoina i ni mea laiti laiti o 1-3 vaega. I le taimi nei, e tusa ma le 150 ituaiga o loʻo taʻua i totonu o faʻamaumauga, e aofia ai le mea fou - Douglas Luchsjuvel phlox, ae o lenei fuainumera e faʻafouina i taimi uma ma ni laau fou e iai ni fugalaau eseese.

Taua! Siʻitia o le kiona - e oo atu ile -34 ° C.

Phlox subulata - Douglas e foliga tutusa, ae o loʻo i ai le maualuga o vao - e oo atu i le 35 cm (faʻasolo le umi e oo i le 1 m).

Palemia White

O se uiga iloga o le ituaiga o fugalaau paʻepaʻe papaʻe. Faatasi ai ma le moli susulu malamalama, o le lanumeamata lanumeamata o tipu ma laʻau o loo vaeluaina ma pulupulu. E sili ona fiafia i nofoaga la, ae e mafai ona faapalepale i le paolo malu. O le maualuga o le vao e le sili atu nai lo le 10 cm, ma o le togavao fautuaina e oʻo atu i le 9-11 laau i le 1 m2.

Phlox Douglas White Admiral

Uma lanu mumu

E pei ona taʻu mai i le igoa, o fugalaau o lenei ituaiga e mumu ma se kulimi vine. O le tele o le faʻavaeina o le taamilosaga e matua maualuga lava pe a uma ona fuga lau laʻau ma tipi e toetoe lava a le vaaia. Auā o lenei ituaiga e sili ona taua i le mamanu.

Phlox Douglas Red Admiral

Lilac cloud

O le telē o fugalaau o lenei ituaiga e laʻititi tele nai lo isi. O le susulu mai o se malamalama mumulu le paolo malulu. A o latou fuga, o uluaʻi uluaʻi lauulu e susulu, ma o le fou o loʻo i ai se leo sili atu. O lenei mea e maua ai le aafiaga o se aluga ululala poʻo se ao. E masani lava ona fuga mai ia Me-Iuni, ona toe amata ona totoina ia Setema.

Phlox Douglas Lilac Cloud

Crackerjack

O le fugalaau fugalaau pupula o lenei filifiliga Scottish ua i ai le maualuga o le 1.5-2 cm. O loʻo faʻaalia mai i se siʻosiʻomaga vave o le vaʻaiga - May ma Iuni. Afai e lava meaʻai mo laau, ona amata lea o le faʻavaeina o taʻavale e oʻo lava i le faaiuga o Iulai.

Phlox Douglas Crackerjack

Faʻalauiloa phlox solve i le togalaau togavao

Phlox Blue Paradise

O le taulimaina o togafitiga o togafitiga e manuia tele i le mamanu o le laufanua. O le vao na totoina nai lo le faatumu vave o avanoa avanoa, e puipuia ai vao mai le ola ai i luga. O le fugalaau e matua tele lava e leai ni fuʻa e mafai ona vaaia i tua, lea latou te foliga lelei.

O le faʻaleleia o le phlox e masani lava ona totō i luma o togalaau, togalaau, i le tele o mixborders. E mafai ona latou faʻatumu avanoa i le va o maa o auala i totonu o le togalaau, totoina i luga o puipui puipui, i totonu o pusa. O loʻo siomia e se lanu lanu meamata, o le "mea" o le fuga o le dwarf phlox e foliga matagofie.

Faʻailoga Phlox i le mamanu o le togalaau

Toe faʻaleleia o le palapala phlox cover

Drummond Phlox: tupu mai fatu pe a totō

O metotia uma o le totoina o laau e talafeagai mo le toe faʻavaeina o lenei meaola: fatu, vavae, rhizomes. I luga o le faatauina atu o ni fatu laau i totonu o pusa e mafai ona totō i soo se taimi mai ia Me ia Setema. O fatu e i ai se vaitau puupuu o le germination (1-2 tausaga) ma o loʻo faʻatusalia e ituaiga ma hybrids (F1).

Taua! Afai e te manaʻomia se laau e le ola vave, ona faʻatauina lea o fatu o le varietal, ma o loʻo i ai i le hybrids se paolo matagofie o lanu ma se maualuga o le tuputupu ae.

Faʻasolo mai le phlox mai fatu

O fatu e masani ona totoina i totonu o le laufanua i totonu o se nofoaga lelei i le sefulu lua o tausaga o Aperila, pe a pala le palapala. Latou te faʻapotopoto faʻatasi ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O fualaau o phloxes e ufiufi ai eleele e totoina pe afai e selesele mulimuli ane i totonu o pusa, togalaau, fugalaau.

O le eleele e manaomia ai le maʻa. Clay, mamafa i le tele o humus - e le lelei. E sili atu ona lelei le eliina o se vaieli eleele 35 cm le loloto, ma faʻatumu lona pito i lalo i se laulau pe a ma le 10 cm mai le faʻafefiloi o maa mafiafia ma oneone. O le isi, o le faʻafefiloi o le efuefu o le fafie, eleele lafulemu, le oneone ma le iliili o le vaega itiiti i le fua faatatau o le 1: 4: 1: 1 ua sasaaina i totonu o le uamea.

O le luluina e faia lelei e aunoa ma le loloto. Ua fautuaina e le au fai togalaau togalaau le faasalalauina o fatu i le auala e te manao e vaai ai i laau o le phlox i le lumanaʻi, ona fufuluina ai lea i se vaega o le mea sili ona laitiiti mai le sawdust, nila, mutia vao i luga. O malosi malolosi e faʻafefeteina ai lenei pa puipui ma o le a le maeʻa pe afai e le mafai ona faʻafeinu i latou i le taimi.

Taua! I le taimi atoa o le taumafanafana, e tolu mea e faʻamaʻiina ma soʻo se faʻalauteleina o minerale faʻapitoa mo fualaau aina e ufiufi ai eleele. I le tautotogo ma le autumn, e mafai ona e faia se mullein, lea e fafaga i se vaega o le 1:10.

E tatau ona faʻamautu vai masani, ae le tatau ona faatagaina le vai. Ina ia faia lenei mea, o le eleele e tatau ona i ai le tele o vaega e tatalaina. O aʻa o le fugalaau pe a faʻafefete le vai. O le nofoaga e tulaʻi mai ai e filifilia i taimi uma ina ia oʻo i le tautotogo pe a liusua le kiona e le maua ai ni puddles.

Faʻapenaina o le phlox e ala i lanu meamata

O se totoa ma ni paipa o laulaau o se mea e sili ona totoina. Toeitiiti lava i soo se taimi o le taumafanafana, e mafai ona seleseleina ma faʻaaogaina ni lapisi mo le faʻaleleia. I le nofoaga ua filifilia, latou te faaopoopoina le kulutū i le maualuga, ona faʻafeinu ai lea i taimi uma. E masani ona tupu i le 2 vaiaso.

E mafai foʻi ona maua aʻa i le vai. Ina ia faia lenei mea, tipi lau laau lanumeamata ma tuu i totonu o ipu, faatofuina i le vai mo le 2-3 cm. I le averesi, o aʻa e tupu i le 2-3 vaiaso, ae e tatau ona e faamautinoa ma le faaeteete le toe faafouina o le vai i tane i aso uma e faamama ai. E mafai ona faʻataunuʻu vave le lauʻeleʻele i se nofoaga fou.

Autumn Phlox Care

Phlox awl: totoina ma tausi ile eleele

Ia Setema, e faia ai le teuteuina o le tuai. Aveʻese fuā tele, pulupulu ua afaina, ma faʻaauau foi le faʻaleleia e rhizomes. Ua lava le eliina o aʻa ma ave i se nofoaga fou, o le a tulaʻi mai ai i le isi tau totogo le toto fou o phlox.

Taua! E leai se malutaga e manaʻomia mo le faʻafanua. E faigofie ona faʻafeiloaʻi gutu ile -34 ° C.

Puipuia o Pest ma Disease

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu i le pito i lalo ole phlox e tutusa ma isi ituaiga:

  • Faʻailoga o mama (Tomatto ringsport virus). E sili atu ona matauina i luga o laulaau laulaau uumi, ma i luga o laʻau lanu o le lago e foliga mai o motu o mumu mumu. O le faʻamaʻi o le Nematode, o le mea lea, o togafitiga autu o togafitiga o le eleele i le tautotogo ma nematicides (Carbation, Chloropicrim, Nemagon).
  • Le lapisi. Eseesega o fugalaau ma lanu violē e sili atu ona faigofie ia te ia. Faʻaalia i foliga o mumu mumu i luga o laulaʻau ma pu, vave ona tupu ma e oʻo atu ai i le oti o laau. O le auala aupito sili ona aoga o le pulea o le Bordeaux liquid poo le 3% o le sulfate.
  • Powdery Mildew Faʻaalia pe a matauina le tele o le nitrogen i le palapala. E tupu lenei mea pe a faʻaopoopo le totoga. Le fuataga aupito sili ona puipuia, usitaia o fautuaga i luga o le faʻamamafa o le faʻamalosiina, faʻapea foʻi ma le faʻapipiʻiina o eleele. E fesoasoani faʻasolosolo faʻamalosi i le tolu taimi ma le vaeluaga o le 1 vaiaso o le lapisi lanu meamata atoa ma le 1% o le fofo o le paluga o soda.
  • Slug. O le faʻagasolo malie o le tuputupu aʻe o phlox, o nei meaola vevela e mafai ona faʻaleagaina ai le faʻaleagaina. Mo le faʻamalosi, e fautuaina e pefu le tele o laau i luga o le fafie, lea e avea foi ma mea sili ona lelei.

Taua! O le matagofie o le Douglas groundcover phlox e faapitoa. Latou te maualalo, ae e lelei tele.

O matai sima e lalaga i lanu eseese - o se tala matagofie mo fugalaau uumi, mo se faataitaiga, o le phlox faaletausaga, o le mea latou te faaaogaina e fatu ai togalaau, moega fugalaau ma moega fugalaau.