Fualaau

O faʻamanuiaga ma metotia aupito sili ona lelei mo le faʻamaina o strawberries mo le taumalulu

Strawberry o se tasi lea o vine sili ona pele. E tele mea lelei: suamalie, suamalie, manogi, mauoa i vitamini, micro ma macro elemene. O fualaau e lagolago le puipuiga (faʻapitoa mo tamaiti ma tagata matutua). O sina vaega tele o kalori e mafua ai ona fiafia lenei tama i meaai. O le mea e leaga ai, o le vaitau o le saito e le tumau, ma o vitamini e manaʻomia i le tausaga atoa. O le tatau lelei o le seleselega o strawberries mo le taumalulu (faʻaleaisa) o le a mafai ai ona e faalauteleina lenei vaitau ma 'ai i fualaau lelei ma maloloina seia oʻo i le seleselega fou.

E te iloa? O le otaota, lea na matou faʻaaogaina uma lava o le strawberries talu mai le tamaitiiti, o le mea moni lava o se faʻasaga vine (pineapple) strawberries. Pineapple Strawberry (Frafria ananássa) ma o tatou masani masani ma manogi o se uʻu na maua i Holani i le ogatotonu o le XYIII seneturi ona o le sopoia o fualaau ma taupui vine. O le upu "fugalaau" (mai Staroslav. "Club" - "polo", "lapotopoto") o loo maua i le Rusia, Belarusian, Iukureini talu mai XYII-XYIII seneturi. O lea ua taʻua o le vao vao Fra Fraria moschtata. A oʻo mai le pineapa strawberries i lenei vaipanoa (i le ogatotonu o le 19 seneturi), na faʻaumatia ai le tagata laititi ma le muamua, ma na amata ona taʻua e tagata o le "strawberries".

O faʻamanuiaga o sisiva tioʻi

Afai tatou te mafaufau i le aoga o fualaau aina tioisa, ona tatau lea ona manatua pe afai o fualaau aina ma fualaau faisua ua malolo, sili atu vitamini ma meaʻai e teuina nai lo le kukaina, faamamaina, faamamaina, ma isi mea faapena. ma fou. A maeʻa ona faʻamalo le strawberries e faʻaaogaina i le auala lava e tasi e le maluelue: e mafai ona e 'aina fua o vine, e mafai ona e faʻaopopo i isi ipu ma meainu, faʻaaogaina e pei o ni meaʻai mo pies, teuteu foliga matapule, ma isi mea. O le 100 g o le strawberries e aofia ai le fualaau o le vitamini i aso taitasi. E tusa ai ma mea o vitamin B9, o vine e sili atu vine, vine ma isi fua. Fugalaau fou ei ai lona aoga aoga aua ua latou:

  • anti-inflammatory and antiseptic properties (e fesoasoani tele i le malulu ma le faʻaogaina o gaioiga o le nasopharynx, ma cholelithiasis, faʻamaʻi o sooga, ma isi);
  • mafai ona faatonutonu le suka o le toto;
  • maualuga iodine mea (aoga mo le togafitia o le lauroid);
  • maualuga o mea (faʻaaogaina togafitiga o le anemia);
Fugalaau fou, malogo e aunoa ma le faaopoopoina o le suka, taofi le mea lava e tasi o le caloric e le maluelue - 36-46 kcal mo le 100 g. O fualaau aina e lelei le aveeseina o le manogi manogi mai le gutu.

E taua! A maeʻa (aemaise lava le vave), o le vitamini i fualaau fou e toetoe lava a le faʻaumatia. Teu ni oloa malulu e le tatau ona sili atu i le 10-12 masina (pe a mavae le tausaga e teu ai pe a faʻamalo, o nisi vitamini ua leiloloa).

Filifiliga o strawberries mo le maalili

Mo le faʻamaʻiina e taua tele le filifilia lelei o fua. E le afaina pe o le a faapefea ona e togiina le strawberries mo le taumalulu (atoa, i le ituaiga o vine mamae, ma le suka, ma isi mea), e le afaina pe e te faatauina ni strawberries i le maketi pe aoina i lau togalaau, o tulafono lautele e le tatau ona e tuulafoaia aoga. Latou te faʻamautinoa oe o le a suamalie ia strawberries o le aisa, ma o aoga o le - o le maualuga. Mo le maalili e tatau ona filifilia strawberries:

  • 'aʻai, ae le o le televave ma e aunoa ma le vevela (o le a salalau le salalau o fualaau aina pe a pala, atonu e maua ai se mea "inu." I se isi itu, o fualaau siliva (ae leai ni fusi pala) e fetaui lelei mo le faia ma le mamago fualaupapa puree);

  • mea manogi ma mago (itiiti le vai - itiiti le aisa, lea o le a faʻafefe ai le sua o le faʻasalalauina pe a afaina, o le a aafia ai le tofo);

  • tele le tele (vave vave ma lelei);

  • manogi ma suamalie (pe a maeʻa ona e maua uma le fiafia ma le suamalie). O le faʻamoemoeina o lenei mea e le faigata - e te manaʻomia le sogisogi ma taumafai;

  • fou. O le faafouina o loʻo faʻaalia mai e le galasticity o vine, luster, laulaʻau lanumeamata i luga o fua ma fualaʻau. O tagata e umia tachas ma togalaau e fautuaina e piki vave vave le taeao i le taeao (seia pa'ū le sau) pe i le afiafi i le goto o le la.
E taua! O fualaau faʻasusulu e faigofie tele (e le mafai ona afaina ai fualaau aina ma mea aoga o strawberries), o lea e tatau ai ona e iloa pe faapefea ona faʻaleagaina i latou. E matuā faigata lava ona faʻamalo le strawberries i luga o le microwave (faʻaumatia meaola ma fasiotia vitamini) poʻo le vai vevela (o le a mafatia le vaitamini C). Faʻafefe faʻaleagaina, e muamua i totonu o le pusaaisa (luga o le pito i luga), ona oʻo ai lea i le vevela o le potu.

Saunia sauniuni aʻo leʻi faʻamaisa

Aʻo leʻi faʻamalo le strawberries e tatau ona saunia: lapisi, pala ma faaleagaina fatu e filifili ai. Tumau - ia mulumulu. O nisi o fai togalaau ua fautuaina e aua le fufuluina le seleselega i luga oa latou lava faufauga, ae ia sasaina i latou i se lauulu lauulu, ina ia le faaleagaina ai le ata puipui i luga o fualaau aina e puipuia ai strawberries mai siama. Ae peitai, o le mea moni o le sili ona matautia e le o le siama, ae o fuamoa helminth, lea e mafai ona i ai i le eleele ma maua pe a fafaga pe a timu i luga o fua. E tatau ona fufulu fuālaʻau i vai paʻu, i totonu o se pesini tele (fufulu i totonu o se meaʻai i lalo ole tapuni e le manaomia - o le a faʻamaina vine, o le sua o le a alu) i ni vaega laiti (ina ia aua nei faʻasomomo le tasi). A o fufuluina, aveese le aʻa. Afai e te fuafua e faʻamalo le kulimi atoa, ona lelei lea ona tuʻuina - o strawberries o le a tumau lelei lelei o latou foliga ma o le a le aveesea le suavai.

O lapisi laʻau e sili ona lelei le tuʻuina atu i luga o se fulufulu pepa / solo pepa poʻo le pepa plywood e faʻagogo (i luga o pepa poʻo laupapa e sili atu le tuʻuina o se afifi palasitika).

Filifiliga ma le sauniuni o ipu mo fualaau mama

O ipu mafolafola e sili ona fetaui lelei mo le faʻamaloina o strawberries (o le tele o ituaiga o ipu o ituaiga eseese ma luga o le faʻatau). Cellophane poʻo le polyethylene foi e fetaui, ae e faigofie ona vaʻaia mai le malulu. O le mea e manaʻomia mo ipu:

  • leai se manogi;
  • mama;
  • mago.

O le tele o ipu e faalagolago ile numera o tagata faʻatau. E manaʻomia le faʻaalu o meaʻai - i totonu o le pusa e tasi e tatau ona aofia ai le tele o strawberries, lea e mafai ona 'ai i le taimi. E le faatagaina le faʻaoʻoina o le kiona.

Strawberry Freeze Methods

Frog Frost - E le faigofie e pei ona foliga mai: gaugau strawberries i totonu o se ato ma tuu i totonu o le pusaaisa. O le mea moni, e mafai ona galo i lenei auala, ae o le taunuuga o le a le tutusa ma le mea tatou te mananao i ai. E tele auala e faʻafefe ai strawberries, faatasi ai ma le fesoasoani lea e taofi ai e le vine o latou foliga, oa latou mea taua, manogi ma le tofo.

E te iloa? I le lalolagi o loo i ai le afe ma afe o ituaiga o strawberries (200 tausaga o le le galue malosi a le au faifaatoʻaga e lei taulau). O nei ituaiga eseese uma e maua mai i se laau toto se tasi - fugalaau fugalaau.

Fualaau fuisui uma

O le mea pito sili ona talafeagai o le faʻaaogaina o le muaʻi faʻamago: o vine ua saunia ua faʻasalalauina le tasi vaega i luga o se fata poʻo se ipu (e le tatau ona latou faʻafesoʻotaʻi). Ona tuu lea o le fata mo le 2-3 itula i le faleisaisa i le faiga o le malulu vave ("Super Freeze").

A maeʻa lena mea, e mafai ona tuʻuina vine i totonu o ato poʻo ni koneteina ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le faʻamaʻi ma le teuina. O na fua o le a le maumau o latou foliga.

Afai e te manaʻo e teu se ipu faʻataina poo se vine, e mafai ona e togiina atoa le pusi i le aisa. O le saunia o laʻau e tatau ona tuʻuina i aisa, sasaa sua mama ma faʻamago.

Fualaʻau ma le suka

Aʻo leʻi faʻamalo le strawberries ma le suka, e tatau ona e filifili le filifiliga lea e te taliaina (i le taimi, malosi le galue, le maualuga o le suka):

  • faʻamaʻi uma fua o suka i le suka. O le kilo kilokalama o vine o le a manaomia 300 grams o suka (paʻu lemu i totonu o se mea e gaosia ai le pata poo le kofe) poʻo le paʻu. O vine ua saunia (e aunoa ma se mea) e tatau ona faataatia i totonu o faapipii i lalo o le fagu, sasaa i le suka. Alu mo 2-3 itula i le pusaaisa ma faʻafeiloaʻi le strawberries i se isi atigipusa, sasaa le siva i totonu o le mea e tasi. A maeʻa lena, tapuni le pusa ma faʻaalu i totonu o le pusaaisa;

  • tutusa lava le filifiliga, ae aunoa ma le siva. Liligi suavao i le paʻu ma vave faʻafefe;

  • Fualaau faʻasusu faʻasusu ma le suka. O le fua o le strawberries ma le suka e 1 x 1. O le seleselega (o vine e sili ona suamalie e talafeagai mo lenei fua) e sasaa mai i le suka ma nutimomoia i se masini toto.

O le faʻafefiloi e tuʻuina i totonu o pusa (ipu palasitisi, moli tio) ma faʻamaʻi. E tatau ona manatuaina o le taua o mea taumafa o strawberries faʻamaʻi i lenei auala e faateleina i le 96-100 kcal.

E taua! O le vevela aupito sili ona lelei mo le faʻamaina o strawberries o le -18 i le -23 tikeri Celsius. O fualaau tioisa i lenei vevela e teuina mo le 8 i le 12 masina. Pe a faʻamaʻi i le va o le 5 i le 8 tikeri i lalo ifo o le zero, e teuina ia vine mo le tolu masina.

Strawberry Puree Frost

Mai i le strawberries e mafai ona kuka ma faʻamalo le fuʻa mamae. O le saunia o strawberries (e aunoa ma ni fualaau suamalie) e tatau ona faʻamautuina i se mea e faʻafefiloi (miti, olo i totonu o se sieve, ma isi). O le mea e maua ai le masini e tuʻuina i totonu o pusa (ipu) ma faʻafefe. E mafai ona faaopoopo le suauu pe a maeʻa. Mo se suiga, latou te faia le sasaa o fuālaʻau mama i luga o ia pateta pateta ma faʻamaisa. O le mamae faʻasuamalie e lelei tele mo foliga mata, masini ma fusi.

E te iloa? I le tulaga aloaia, o le faʻamaʻiina o oloa na toe foʻi mai i le 1852, ina ua tuʻuina atu i Egelani le uluai pateni mo le gaosiga o aano o manufasi i le vai masima-masima. O fua na amata ona malolo i le 1908 i Amerika (Colorado) ma pusa i fale tele. I le 1916-1919 O le saienitisi Siamani K. Verdsey na atiina ae le metotia o fualaau mama i tamai pusa faatau. I le 1925, o le Iunaite Setete o se auala pateni o le "faateia" i le malulu, lea na ofoina mai ia K. Berdsay (na ia "vaʻaia" o ia mai le Eskimos, o le e malolo le iʻa i lalo o le 35 tikeri Celsi i se matagi malosi). I le 1930, na amata faʻatau ai e lana kamupani, Birds Eye Frosted Foods, le faʻatau atu o aano o manu, fualaau aina ma fualaau faisua ua malulu i lalo o se auala fou. Talu mai le 1950. Faatasi ai ma le oʻo mai o pusaaisa i totonu o le fale, o meaʻai faʻamaisa ua avea ma mea lautele.