Fatulaʻau

Auala e faʻaaoga ai le togalaau "Zenkor" e tau ai vao leaga

O tausaga taʻitasi, e feagai ai le fai togalaau ma le fai togalaau ma le mea moni e faapea, i vaega e ese mai i fua na totō e latou, o ituaiga uma o vao e amata ona ola, ma maua meaʻai mai laau totō. Mo le puleaina o vao, na faia ai togalaau, o le tasi - o le fualaau faasaina "Zenkor" - o le a talanoaina i lenei tusiga.

E te iloa? O le vaovao o lona uiga o le "fasi le mutia", mai Latina. herba - vao, caedo - ou te oti.

Faiga faʻapitoa ma sauniuni

"Zenkor" ua gaosia i le tulaga o paluga suavai suamalie, o lona gaosiga o le metribini (700 g / kg).

Fuataga ma le faiga o gaioiga o le fualaau faasaina

O fualaau o le "Zenkor" o loʻo i ai se faʻaoga lelei, e faʻaaogaina i le taimi aʻo lumanaʻi ma le maeʻa o vao vao e ola i luga o le totoina o tamato, pateta, alfalfa, fua o le suauʻu. O le fualaau faasaina e ulu atu i vao, taofia le faiga o photosynthesis.

E foliga mai e le o vao leaga uma tatou te maua i totonu o le togalaau e leaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le meli e faia i laumei, e mafai ona faʻamalolo manuʻa, ma o le mutia vao e faʻaaogaina mo faafitauli o le tino.

Fualaau Vaʻalele

O fualaau faasaina ei ai ni mea taua taua:

  • le tele o ituaiga o gaoioiga - lelei i vao mutia ma i luga o faasalalauga faaletausaga;
  • o le malosi o le tino e faʻaalia mo le tele o vaiaso talu ona uma le talosaga;
  • talafeagai ma le tele o vailaau e tineia ai manu faalafua
  • puipuia mea totō e tusa ma le 6-8 vaiaso;
E taua! Le faʻaleleia lelei o le vailaʻau faʻasaina e tatau ona susu.
  • e leai se teteʻe poʻo se masaniga o vao i lenei meafaigaluega;
  • aoga i eleele eseese ma vaega o le tau;
  • sa faʻaaogaina muamua ma pe a maeʻa le tupu mai o vao ma mea totō.

Auala e faʻaoga ai: metotia faʻaaoga ma le faʻaaogaina o fua faatatau

A faʻaaogaina le togalaau "Zenkor" ua fautuaina e mulimuli i faatonuga mo le faʻaaoga tonu. O le eleele aʻo leʻi faʻaleleia le togavao o lona uiga e tatau ona tatalaina. Toto e leai ni fualaʻau na faʻapipiʻiina i se vaifofo pe'ā uma ona faʻatulagaina le 2-4 lau. Mo le totoina o tamato na totoina le eleele aʻo leʻi totoina fatu i le eleele. 7 g o le fualaau faasaina ua faaitiitia i le 5 lita o le vai, ua lava lenei aofaiga mo le galueaina o le 100 sikuea sikuea o le fanua.

E taua! O le fualaau faasaina "Zenkor" e le mafai ona faaaogaina i greenhouses.
O le faʻaaogaina o le "Zenkora" i luga o pateta e faia foi e ala i le pulupuluina o le palapala, ae ao le i amataina le fua. Ina ia gaosia le 1 lalaga, e tatau ona faʻaumatia le 5-15 g o le vailaʻau i le 5 l o le vai. O le soya e faʻapipiʻi tutusa ma le pateta, o le taumafaina o le 0.5-0.7 kg / ha. O le tausaga lona lua o le alfalfa o loʻo salalau seia oʻo ina tupu le aganuu, o le taumafaina e 0.75-1 kg / ha.

Fesootaiga ma isi vailaau e tineia ai manu faalafua

E ui lava e fetaui ma Zenkor le tele o vailaau e tineia ai vailaau faʻasaina, e talafeagai le siakiina o vailaʻau faʻasolosolo ao leʻi faʻafefiloi. E fautuaina e aloese mai le faʻafefiloi o mea taumafa e aunoa ma le faʻafefe muamua i vai.

E te iloa? I totonu o vaomatua o le Amasone o loo ola i "vaovao" - omoni. O le apalai latou te faʻaumatia e faʻaumatia ai laau uma sei vagana ai Suroia. O le mea lea, o le "togalaau a le tiapolo" e aliali mai - o vaomatua o vao ma na o le tasi le ituaiga laau.

Togiaso

O fualaau faasaina "Zenkor" e le afaina ai fua o laau totō. O nisi o faailoga o le phytotoxicity e mafai ona matauina i ituaiga taʻitasi.

Taimi ma taimi e teu ai

Tausia 2 tausaga mai le aso o le gaosiga i se nofoaga puipuia mai tamaiti.

O le mea lea, o le fualaau faasaina "Zenkor" - o se vailaau lelei e faasaga i vao leaga, i le noatia ma le fai fuafua i faatonuga, e mafai ona e ausia lo latou faaumatiaga mo se vaitaimi umi.