Tupe teu

E faʻafefea ona kuka kuka i le fale ma mea e tatau ona e faia

Mead - o se mea inu ua iloa i tagata talu mai taimi o Rusia Anamua. Na saunia e o tatou augatuaa, ma i le taimi nei e leʻi leiloa lona lauiloa. O le taimi nei e faigofie lava ona e faatauina se vaiinu i totonu o soo se faleoloa, ae o loʻo i ai i totonu ia i matou le tele o tagata fiafia i le fiafia moni i le fale.

I luga o le faʻaogaina o le kuka kuka, o le fua lea o loʻo tuʻuina atu i lalo, o le a taʻuina atu ai lenei tusiga, faʻapea foi ona e aʻoaʻoina le tele o fautuaga aoga.

Feiloai i le inu

O Mead o se meainu malosi o le meli ma le vai, na maua e ala i le fafagaina o le meli. O le malosi o le meli masani o le 5-10%.

O le tuufaatasiga, i le faaopoopo atu i vaega autu, e aofia ai le moa, le fefete, mea eseese o mea e 'ai. I aso anamua, o vine ma mea manogi e pei o le rose vao, cherry, kirini, thyme, cardamom, ma le togafiti sa faaopoopo i le vaiinu.

Faʻasoa lenei meaʻai ma tekonolosi faʻaonapōnei e sili atu ona faigofie. O le faagasologa atoa e oʻo atu i le ono aso, ma o le tofoina o lenei ipu matagofie e le o se mea e itiiti ifo nai lo lona tulaga anamua.

O le fua mo le kukaina o le meadamatua (e aunoa ma le vodka) i le fale

Medovukha o se mea lauiloa, e tele naua fesuiaiga, ae o le a tatou ofoina atu se fua masani mo le kuka i le fale.

E te iloa? I foliga faaonaponei nei o le vao na foliga mai ma maua ai le lauiloa i le seneturi lona luasefulu. I taimi o Soviet, o le "meli matua" e masani lava ona pamu, e le mafai ona teuina mo se taimi umi ma e le fetaui mo le faatauina atu. O nisi o tausi pipi na latou faia se metotia o le lafoaia - faʻafefe ma faʻafefeteina i le fefete. Na maua ai le ava, lea na maua i le tele o taimi o se lauiloa tele i tagata.

Igoa ole Igoa

Ina ia faia le meli e aunoa ma le faʻaaogaina o le ava malosi, o le ae manaʻomia vaega nei:

  • vai - 2 l;
  • meli - 300 g;
  • moli hop - 5 g;
  • o le fefete mago - 1 sipuni, patipati - 25 g;
  • afamona - ia tofo;
  • nutmeg - ia tofo.

Sauniuniga ma le filifilia o le meli

O le meli e talafeagai mo soʻo se mea, ae o le mea sili ona suamalie e maua mai le meli maualuga o ituaiga malamalama - lime poʻo le acacia. E fetaui lelei foi le meli o le Buckwheat - ona liua lea o le meli i se lanu matagofie o karameli, ma le fiafia tele.

Siaki i isi ituaiga o meli, e pei o le phacelia, paukini, rapeseed, coriander ma le meli vao.
Muamua e te manaʻomia le kukaina o le vai ma faʻalūlūina le meli i totonu, faʻaleleia malie le paluga ma se sipuni. I le faagasologa o le kukaina, o le a faʻafefete le puao i luga o le vai - e tatau ona aveeseina ina ia maua ai se lanu manino manino.

E taua! I le faagasologa o le kuka e le mafai ona tuua le sipuni e le o faʻamoemoeina, e pei ona mu vave le meli.

Faaopopo meaʻai

Fufulu le paluga, faʻaosooso pea i se sipuni, seia oʻo ina taofi le pulu (e tusa ma le 5 minute le aofaʻi). A maeʻa lena mea, faʻapipiʻi i luga o le paʻu (pulou), se pine o le kulumu ma se pine o le kinamona i lou tofo. Faʻafefiloi malie le pusi manogi, aveese le pani mai le vevela ma ufiufi i se tapuni.

O mea manogi uma e te manaʻo e faʻaopopo i le inu e mafai ona faʻatauina i le faleoloa, ma faigofie ona maua i le falemaʻi. Soo se tasi e fiafia e kuka kuka i le fale, iloa e mafai ona ese meaʻai. O le filifiliga o mea e 'ai a oe.

Fermentation

Faataga le paluga e faʻamaʻi ma malulu i le tusa ma le 50 tikeri. A maeʻa lena mea e mafai ona e faʻafefete le fefete i le pusa.

Ina ia faia lenei mea, faʻafefe le fefete pe a ma le 200 ml o le vai mafanafana, suamalie ma tuʻu mo se itula. Aʻo luga i luga e te vaʻai i afifi - o le fefete "na maua", ma ua oʻo i le taimi e faaopoopo ai i le pusa masani.

E taua! Liligi le fefete ua faʻafefeteina i totonu o le vai malulu manava. Afai e te sasaa i totonu o le vai inu - o le a fefete le fefete, ma o le a le aoga se mea inu suamalie.
Tuu le fagu i se nofoaga e le maualalo ai le vevela i le vevela o le potu, aʻo leʻi faʻamalosi. O le mea moni e amataina le faagasologa o le a uunaia e se pulu i luga o le vai. A maeʻa lena, sasaa le mea lauiloa i le lumanaʻi i totonu o le paʻu ma se pulou mo le faʻavaveina o le ea. E mafai ona e faʻaogaina le metotia faʻamaonia tuai - tuʻu le totini lima i le ua o le tane, o le a "faailo" ia te oe e uiga i le faʻamalosi malosi o le vai, faʻapea foʻi ma lona maeʻa.

Faʻamamaina ma le sasaaina o meaʻai inu

O le faʻagasologa o le faʻamalosi e masani lava e lima i le ono aso. I le pito i tua (e mafai ona e siakiina i se mea e fetaui ai: afai e alu ese le paʻu pe a aumai i le vai - e le uma le fugalaʻau) e tatau ona e inu le vaiinu, pasi atu i le tele o lanu papaa i se lanu manino ma sasaa i totonu o ipu tioata poo fagu palasitika. O lenei fiafiaga o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa poʻo i se isi nofoaga malulu.

E te iloa? E le gata i le faʻaaogaina o le moa ua faʻaaogaina. O loʻo i ai ni nai pati e aofia ai le 'ava lenei: kuka i luga o le kuka (saunia i luga o le tuʻufaʻatasiga o le pulu ma le pia), o le isi cocktail - "Wedding" (aofia ai le meli ma le kvass), ma i aso Soviet o le cocktails "Kolomensky" (mead) + kefir).

Isi suʻega masani

O le meli e mafai ona faia e faʻaaoga ai so o se mea faʻafefete: faʻagogo, pipi poʻo le kuka. Ae e tupu e leai se fefete i le fale. E le o se faafitauli lenei.

O le tapenaga o le meaʻai i le fale e aunoa ma lenei elemene e matua moni lava, o se fua faigofie faigofie o loʻo lisi atu i lalo.

O le a e manaʻomia:

  • vai - 1 l;
  • meli - 2 kilokalama;
  • cherry - 4 kg.
Ae sili atu i le auala e kuka ai falaoa e aunoa ma le fefete:

  • Saunia le sipuni, faʻamaʻapeʻa le meli i le vai vevela, faʻapipiʻiina mo le 15 minute. Aua nei galo e aveese le pulu mai le inu, e mafai ona aafia ai lona lanu ma lona tofo.
  • Pe a maua e le paluga le tutusa lelei, ia faʻamalieina i le 50 tikeri.
  • O peleti e paʻu ma tumu i le sipuni. Tuu le fagu i se nofoaga mafanafana mo nai aso.
  • A maeʻa le 2-3 aso, sasaa le ava i le lumanai i totonu o le fagu ma tuʻu i totonu o le pu. E mafai ona e faʻataʻitaʻi lau foafoaga pe a ma le 3 masina.
O se tasi lea o faʻataʻitaʻiga o le faʻaogaina o le otaota, o lona fua e le aofia ai le fefete. O le a e manaʻomia:

  • vai - 1 l;
  • meli - 80 g;
  • vine - 50 g
Tatou amataina le tele o kuka:

  • Faʻafefiloi le meli i le malulu seia oʻo ina lamolemole
  • Tui vine mama i le vai vevela malulu, tuu i totonu o se nofoaga mafanafana aʻo leʻi faʻauluina (2-3 aso).
  • Manoa ma sasaa i totonu o se ipu malamalama po o se fagu palasitika. Tuu le meaʻai i le lumanaʻi i totonu o le pusaaisa poʻo le pulou mo le 3-4 masina. Ona mafai lea ona e taumafai.
E taua! E toatele tagata e fautuaina e aua le fufuluina ni cherries poo vine i le kukaina, ina ia aua le fufuluina le fefete masani, lea e nafa ma le faʻamalosiina, mai o latou luga.

E faʻafefea ona fai se sua suamalie

E mafai ona faʻaoga e tagata faʻatau o le carbonated mead fautuaga nei:

  1. I totonu o se fagu mama mago, (tioata poʻo le palasitika) e paʻu ai le meli i le maualuga o le 1.5 tsp. i le lita o meainu. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le toe faʻamalosia, lea o le a faʻatumu ai le moa i le carbon dioxide.
  2. Faatumu le koneteina i se vaiinu, e le oʻo i le 5-6 cm i le pito. Faʻamalo lelei.
  3. Mo le 7-10 aso, tuu fagu i se mea pogisa i le vevela vevela, siakiina taimi ma faʻasaʻo le mamafa o le mamafa.
  4. Aʻo le i faʻaaogaina, taofi le paʻu carbonated i totonu o le pusaaisa mo aso e lima e "ripena".

Faigamalo ma togafiti

O fautuaga taua o loʻo mulimuli mai o le a le sili atu le le mautonu:

  1. E mafai ona faʻapala le Mead i le taimi lava e uma ai le kuka, ae sili atu le faʻafetaia mo le tusa o le lima aso e faʻamalie ai le tofo.
  2. O le tofo o le meli masani e mafai ona faʻateleina e le tele o fualaau eseese ma mea manogi, mea manogi ma fua. E faʻalagolago lava i lou tofo ma le atamai.
  3. O lenei vaiinu e matagofie tele le manaia, e le gata i taimi e malu ai, ae mafanafana.
  4. O fualaau aina suamalie (vine, laulaau, apples, tilo) e taua o se meaai masani, ma o le sliced ​​lemon is perfect for it.
E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le faia o meaʻai i le fale e faigofie ma faigofie. O le mea autu o le mulimuli i tulafono faigofie, aua e te fefe e faʻataʻitaʻi, ma o le a le pine ae e maua se vai inu lelei e saunia ma ou lava lima.