Taumafa

E faʻapefea ona fasia ma tipi le 'oti

O le gaosia o 'oti i totonu o le fale e aofia ai lo latou toe fasia ma tipi. O le mataʻituina o tekinolosi saʻo o fasiga manu e mafai ai ona faʻamauina lona paʻu ma le fulufulu ufiufi i se tulaga lelei, ma o le ai ai foi se aafiaga lelei i le tofo o aano o manu. E faʻapefea ona fasia saʻo se 'oti ma vaevae le tino oti, seʻio tatou vaʻai.

Galuega sauniuni aʻo leʻi fasia

O fasi fasipolo e manaʻomia ai le sauniuni ma le faʻaeteete, o laasaga autu o loʻo iloiloina:

  1. Vaʻaia. Afai o le manu fasi manu ua fuafuaina e faʻatau i luga o le maketi, ona muamua lea o le tui, pe tusa o le 3 vaiaso mulimuli ane, o tui ma togafitiga faʻatasi ma fualaau oona ma iniseti e tatau ona faia. O na gaoioiga o le a puipuia ai aano o manu mai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese, e leai se mea e mafai ona maua i totonu ma meaola faalafua mai fafo.
  2. Mana. O le aso ao lumanaʻi le lumanaʻi, e tatau ona taofi le fafagaina o le 'oti ina ia mafai ai ona faʻasaʻo lana gastrointestinal tract. O le manulele e tumu i meaʻai e le lelei le tosoina mai le paʻu o se manu mate. E le gata i lea, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻaleagaina o le inumaga ma le tuʻuina atu o ana mea i totonu ole aano o manu.
  3. Suavai Nai lo le fafagaina, o le 'oti e tuʻuina atu i ai le tele o le vai, lea, e tusa ai ma tagata poto masani, e sili atu le agaalofa ma le manaia o le aano.
  4. Toto I le taimi lava lea ao leʻi fasia se 'oti matua, e fautuaina e lafoina, a le o lea o lana aano o manu o le ai ai se manogi manaia, ma le manaia, o le a avea ma faʻafitauli e faʻaumatia ai.
  5. Nofoaga E talitutusa foi le taua o le mama o le nofoaga o le a fasia ai le manu. E taua tele le sailia o se tulimanu "faalilolilo" ma se moli susulu malamalama, e ese mai isi meaola, teuteuina lelei, faasaoloto mai mea mai fafo, faapipiiina se faasatauro faapitoa mo le taofiofia o tino maliu. O le faasatauro e tatau ona faʻatulagaina i se auala e vavalalata ai vae o vae o le 'oti ma tumau mausali.
  6. Meafaigaluega. E tatau lava ona taulai atu i le filifiliga o meafaigaluega mo le fasia. O le filifiliga lelei o se naifi faʻamaʻi, ma se mea lelei, leai se paʻu, manoa maʻaleʻale lelei lea e mafai ona faʻamautuina i lou lima ma e le paʻu ese i le taimi o le mea na tupu.
E fautuaina e auai i le fasia o povi i le malulu, pe a maua e ana aano le gaʻo sili atu ma le suamalie. I le avea ai o se tulafono, e fasi le 'oti i le 6-12 masina, pe a oʻo lona mamafa i le 15 kg.

E taua! I le taimi o le fasiga, e taua tele le siakiina o le tulaga o le ola maloloina o le manu. I nai faʻaaliga itiiti o maʻi, e tatau ona tolopoina le faʻasalaga.

E faapefea ona fasia se 'oti

O le mafuaaga o le fasia o se 'oti o le maua lea o ni meaʻai lelei ma maloloina. Ae ui i lea, ao faagasolo taualumaga e le tatau ona galo ia i tatou ona tagata. E i ai le tele o tekinolosi faʻapitoa o le fasiga, ma o loʻo tatou matauina le sili ona lauiloa.

Ma le ofoofogia

O se tasi o metotia aupito sili ona lelei i le fasiga o se mea e sili ona matagofie i se 'oti ma se toʻi po o se samala. O le mea sili ona faaletonu o le faigata lea i le faagasologa o le faʻasaʻoina o le toto. I le avea ai o se tulafono, i faleoloa tau faleoloa poʻo luga o faatoaga tetele, ua paʻu i le faʻaaogaina o eletise.

E taua! I lenei tulaga, pe a maofa le manu, e tatau ona e vave galue vave ma mausali - paʻu, tatala le aluga ma vave ona tautau i lalo o vae. O le a vave ona tatala le tino mai le toto.

Tekinolosi a le fale e faigofie lava:

  1. Faatasi ai ma se toʻi, faʻamaʻi poʻo se isi mea faʻafefeteina na matua aʻafia i luga o le ulu.
  2. Tipi le ua.
  3. O le tino ua tuulafoaʻia mai le pou, ma faʻafetaia uma le toto.

Faatasi ai ma le muaʻi taina

Mo le fasia o se 'oti e ala i le auala o le tautau muamua e fautuaina ai e faʻaaoga se pelu mataʻutia, e pei o le naifi masani, lea e mafai ai ona e faia se pupuʻu laitiiti ae saʻo.

O taualumaga e aofia ai laasaga nei:

  1. Faʻaauau le ola o povi i luga o le taʻavale agai i lalo, vae vae vae.
  2. O le mata matala e mafua ai le pupu i le uaga i le ua.
  3. E totoe le tino i le limbo seia oʻo ina uma le toto.
A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, ona aveeseina lea o le manu na fasia mai le pou ma maua ai le faʻamaʻi.

E te iloa? O le 'oti o se mea atamai tele ma le malamalama, lea e matua lagona e le itiiti ifo o suiga i amioga ma lagona o le tagata. O le mea e leaga ai, o le a le mafai e le faifaatoaga ona fasia se 'oti mai lana lava faatoaga e aunoa ma le tuʻuina atu o ona lagona, o lea e fautuaina ai e le au atamamai le faʻaaogaina o auaunaga a isi vaega e taofi ai se mea faʻapitoa.

Taofiofi puipui

O le auala o le fasia ma le faʻaogaina o le manu e faʻavae i vaega nei:

  1. O le pito i luma ma tua o vae o se povi o loʻo fusifusia lelei.
  2. E tuʻuina le 'oti i luga o se laufanua i luga o le tasi itu ina ia oʻo atu le ulu ma le ua i tua atu o le pito o le faavae.
  3. O le pito i lalo o le ulu e mafai ona maua ai le malosi mo le aoina o le toto, mo se faataitaiga, o le lautele.
  4. Faatasi ai ma se manoa maamaa, o le mea saʻo lava na taina ai le faai.
A uma ona fasia le manu, e tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa ai e le faaputuputuina ni paʻu o le toto toto i nofoaga o meaola.

Faatasi ai ma le faʻanoanoa

O le tasi metotia o le fasia o se 'oti e faavae i luga o lona faʻailoga muamua.

O le faagasologa o loʻo faia i lenei auala:

  1. O le povi o loʻo faʻaofuofu i le pito i luga, i se tulaga tutusa e faʻapipiʻi ai le ulu i le va o tulivae, faʻaeʻe le ulu, pipiʻi le gutu i le lima.
  2. O le mea e sili ona lelei, o le faʻamalosi o le gasegase o le toto toto i totonu o le faai.
  3. E taofi mau le manu seia maeʻa ona alu.
  4. O le tino ua tuʻuina faʻapitoa i luga o se faasatauro ma maua ai le toto e leai se totogi.
O faila masani a lafumanu e fautuaina, i le faatinoga o le fasia i lenei auala, e tipi ai le faai e le o loloto, ae na o le faigata tele e tatala ai le tala.

E te iloa? O aano o manufasi o se ituaiga o manufasi masani, sili ona lauiloa i Aferika, Asia ma Amerika. O iinei i mea uma o aano o manufasi e sili atu i le 70% o le 'oti.

E faʻapefea ona tipi le tino oti

O le isi laasaga mulimuli ane ina ua uma ona fasia le manu. E sili atu le faigata ona faia lenei faiga nai lo le fasia o se 'oti, talu ai o se mea na tupu e manaomia ai le tomai, o se lima mausali ma saʻo.

O le seleseleina o Carcass e faia e tusa ai ma le algorithm o loʻo mulimuli mai:

  • fevaevaeaʻi fevaevaeaʻi, fai laʻititi i luga aʻe o le laina o le tuuga o le tuuga, faʻataʻamilo i atigivae ma i totonu o vae;
  • faia le ulu umi umi, e amata mai i le ua, e ala i le paʻu ma faʻauʻu i le aus;
  • tipi i totonu o le siʻusiʻu i se liʻo;
  • faʻaaoga lima e lua, le paʻu mai le tino maliu i le itu "mai luga i lalo";
  • i le faagasologa o le paʻu, o lona uiga, paʻu, fesoasoani i se naifi e mafai ai ona e vavae ese le paʻu i totonu o sooga;
  • pe a uma ona aveeseina le paʻu, e tipi ese le paʻu i luga o le laina moli, e tosoina totoga i fafo: o le vevela, genital, intestines, ate, splinen, etc. I lenei faiga, latou te gaoioi ma le faaeteete e aloese mai le sasaa o mea o le inumaga ma le vevela i aano o manu. E taua tele le pipii i le faasologa o le aveeseina o le okeni: Muamua, o le vevela, anus, genitals, le lua - o totoga o le digestive tract (intestines, esophagus, stomach), le tolu - gallbladder ma gland, o le ate - fatu (gaʻo, ate, fatu);
  • pe a uma ona aveeseina totoga, ona fufulu lea o le pito i totonu ile vai malulu, mago i se mea mamago, solo mamā, ma toe faʻaoʻo toto ma puʻu.
Aʻo leʻi faʻanoanoa le tino maliu mo aano o manufasi, e tatau ona lelei lelei. Afai e te le amanaiaina, ona maeʻa lea o le aso o le a amata ona pala. Tipi le aano o manufasi e tatau ona vavae ese mai isi vaega. O gaioiga i totonu e le fetaui mo le faʻaaogaina e tatau ona lafoaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, tanumia i le eleele.

Aoao atili e uiga i fautuaga ma fautuaga mo uluaʻi 'oti.

O le a le mea e fai i le paʻu

A maeʻa ona aveese le paʻu mai le tino, e fautuaina e faʻasaoina.

Mo lenei:

  • e tuʻuina i luga o se fale mamā, faʻamaʻi, faʻapipiʻi tele i le masima;
  • o le paʻu i luga e faʻasusu i le masima i totonu o se mea papaʻe;
  • masima lemu i totonu o le paʻu, ona tosoina lea i luga o se lisi o le pito i totonu i le ogatotonu;
  • Faʻasalaga faʻasalalau saʻo, lapisi faʻasusu i le masima.

I lenei fomu, taofi le paʻu mo le vaiaso e tasi. O le saunia o le mea e mafai ona faigofie ona fuafuaina e suiga o le lanu: o le paʻu mai totonu e mauaina se lanu apamemea manaia. O le teuina o le vevela o le mamafa e tatau ona le itiiti ifo i le 8 ° C.

E taua! Afai o le auala mo le faasaoina o le paʻu e faia i le taimi malulu, ona tatau lea ona e mautinoa e le malolo, ona o lenei pepa o le a amata ona malepe ma pala.

Meaʻai gaʻo manu

E ui lava i le mea moni o faleoloa e tumu i ituaiga o meaola o manu, e faigata tele ona maua ni gaʻo gaʻo i le lautele. O le aano o manu e le mafua ai le tele o manaoga i tagata faʻaonapo nei, ma e le aoga, aua o loʻo i ai le tele o vaega aoga e mafai ai ona e faʻasalalau le galuega o le tele o tino totonu o le tino o le tagata.

Tatau

E ui lava i le mea moni o loʻo i ai se faʻamatalaga o le tofo faapitoa ma le manogi o aano o manu, o loʻo i ai se manogi lelei ma le manogi le taua. O se manogi le lelei e mafai ona tupu i gaʻo o se 'oti pe afai e le mulimulitaʻia ia tulafono faavae mo le tipiina o manu, pe a paʻu i luga o le tino mea o loʻo i totonu o le vevela poʻo le intestine i le taimi o le aveeseina o aano o manu. O le tofo le lelei ma le fausaga lapopoa o le aano o se manu tuai pe leai foi. Faatasi ai ma le paʻu lelei o le paʻu, o le tamaʻi'oti o le 'aʻano e matuā suamalie, vaivai, matua manaia ma, i se faaopoopoga, suamalie. 100 g o le oloa e aofia ai le 216 kcal.

O lona tau aoga e faapenei:

  • pulu - 18-20%;
  • gaʻo - 16-18%;
  • carbohydrates - 0%;
  • vai - 80%.
E faʻatusatusa i isi ituaiga o aano o aano o manufasi, o aano o manu o loʻo i ai se mea e maualalo le gaʻo, lea e mafai ai ona faʻaaogaina i le lisi meaai.

O le ae fiafia e iloa le tele o susu o se 'oti e aumaia i le aso.

O faʻamanuiaga

O le vailaʻau oona o le 'oti e fuafua ai le tele o ona uiga lelei.

E aofia ai:

  1. Vitamini: o se vaega o vitamini B, A, E, PP.
  2. Amino acids: valine, lysine, leucine, threonine, tryptophan.
  3. Micro- ma macronutrients: phosphorus, sodium, sulfur, magnesium, zinc, chlorine.

Ae ui i lea, o le sili ona taua o le protein, lea e silia ma le 20%. O le tuufaatasiga o le porotini o loʻo faʻatusalia e le tele o puipuiga faʻapitoa lea e faigofie ona ufiufi e le tino o le tagata.

O le 'ai e le aunoa o lapoʻa, e mafai ona e:

  • faʻamaonia le faʻatinoina o totoga o meaola: o le mea oona, o le inumaga;
  • faamalosia le puipuiga o le tino, faateleina ai galuega puipui a le tino;
  • toe faʻafoʻisia galuega o le faʻaleleia o le tino, aemaise lava, le gutu o le prostate;
  • faaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol i totonu o le toto;
  • faamalosia puipui o toto toto, faaleleia le galuega o le cardiovascular system;
  • faaleleia le tulaga o le paʻu, lauulu ma fao;
  • faʻamaonia faiga faʻavae.
Ona o le maualalo o le kalori ma le hypoallergenicity aano o manu e fautuaina mo tagata o loʻo i ai le tele o meaʻai, o le maʻisuka o loʻo mafatia i faʻamaʻi faifai pea.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

E leai se faʻailoga faapitoa i le 'ai o aʻano o manu. Pau lava le faasaina mo le mauaina o aano o 'oti o le tagata e le faʻalogo. Ae ui i lea, e tusa ai ma fuainumera, o le tele o le tali atu i manu o manu e matua le lava lava.

Faitau foi le auala e fuafua ai le maitaga i se 'oti i le fale.

O peleti e maualuga lona taua i totonu o le aiga ma o se punavai e le gata o meaʻai gaosi susu, ae faʻapea foi ma aano o manu. A e ui i lea, ina ia mafai ona maua se aano fou, fafagaina o aano o manu, e aunoa ma se manogi faapitoa, e tatau ona mulimulitaʻia e se tasi ia mataupu faavae o le fasia ma le fasiotia o le tino oti pe a fasia se manu.