Faʻatoʻa totoina laau toto

Budley: o togafiti leaga o le tuputupu ae o le masiofo o fualaau faiva

Budley o se sui o le aiga o Norwich. Tufatufaina i le vaomatua, o se laau toto i vaega mafanafana o Aferika i Saute, Asia ma Amerika.

O le togavao o se faʻaopoopoga sili lea i lau mamanu laufanua. Mo le taimi muamua sa matauina ai lenei laau e le tagata failaʻau Igilisi o Adam Baddl, o le na mauaina lenei ituaiga i le faaiuga o le 17 seneturi ma tuuina mai le igoa o loʻo faʻaaoga nei.

I le taimi muamua, o lenei fugalaau sa taua o le "moli moli". O lea ua i ai i tagata le igoa "butterfly magnet" poʻo le "moth tree", ona o le susunuina o le lafu i le manogi o le manogi o fugalaau o le pala.

O le fugalaau e tele ituaiga o ituaiga ma ituaiga - e tusa ma le 100. O lenei laau e fuga tele ma e tutusa ma le lalac. O le togavao e oʻo i le maualuga o le 1.5 i le 3 mita, o laʻau e umi - e oo i le 30 cm. O fugalaau, vaevaeina i le 4 lobes, e paʻu i lanu eseese: lanu papaʻe, piniki, mumu, moli, samasama.

E le faigata le tupuina o se pa: o le a matou faamatalaina tulafono mo le totoina ma le tausiga ia matou tusiga.

Vaʻalele budeli i le fale

Budley o se fugalaau lauiloa i le faʻasologa o le laufanua. E masani ona ia tosina atu i ai le fiafia ma le naunautai e uiga i tagata pasi, ma o le mea lea e masani ona maua e le aufaifaatoʻaga auala eseese o le fausiaina o lenei laau. Fugalaau e mafai ona faʻalauteleina i laau - otaota, faʻapea fatu.

Faʻataʻitaʻiina o le gaosia o le Budley

Faʻatoagaina e ala ile tipi o se auala sili ona lauiloa ma faigofie. Laʻau e selesele i le tautoulu, pe a uma le fale. O le tipi e faʻaaogaina talavou, tausaga.

E mafai ona toto vave i le eleele, pe faʻatali ma fai i le tautotogo. E sili le lelei o le eleele i le eleele i le tautoulu. I luga o le tasi auʻau e tatau ona le itiiti ifo i le 3 alavai: 2 oi latou e loloto loloto i le eleele.

Mo le teuina o tipi i le taumalulu, o pusa ma laau totō ua tuʻuina i se malulu, ae le o se mea malulu. O koneteina faʻatasi ai ma afifi e ufiufi mo le taumalulu ma teuina seia maeʻa le vevela.

O taimi taʻitasi, e tatau ona faʻavevelaina ma vavalalata le tipi pe a maeʻa le palapala. A lelei le tau i luga o le auala, o le togavao o le a suia i se nofoaga tumau.

E faʻapefea ona tupu aʻe budleyu ma fatu

O le totoina o fatu e faʻaaogaina fatu o se filifiliga lelei mo i latou e fiafia e fiafia i le faʻatupulaia o le faagasologa.

E te iloa? Pe a faʻatupuina fatu, e mafai e le fugalaau ona fesuiaʻi nisi o uiga varietal.

O faifaatoaga fugalaau e faia le tele o mea sese i le fatuina o le fatu, talu ai o fatu o lenei togavao e laiti, "foliga o le pusa", ma pe a totoina e le mafai ona fufuluina i le eleele.

O lea la, o le mea muamua e te manaʻomia mo le luluina - tane ma le susu susu. Tatou te lūlū fatu i luga o le eleele ma ufiufi le fagu i tioata poʻo ata.

O le tuʻuina o atigipusa ma mea totō e mafai ona vave i luga o le windowsill, ona o fatu e manaʻomia ona malamalama lelei mo le tuputupu ae vave, ae tatau ona puipuia mai avega saʻo. O pi muamua na aliali mai i le 4-5 vaiaso.

O le taimi lava e aliaʻe mai ai pine muamua, e tatau ona puipuia le eleele mai le faʻamamaina (i le tasi lima) ma le faʻavaivai o le vai (i le isi lima). A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona e faʻaogaina se mea vavalaʻau - mea e le o lalagaina, lea o loʻo faʻaalia e le vavalalata.

Afai e leai se tasi, e mafai ona e faʻaaogaina le ata tifaga, ae e le tatau ona e tosoina i totonu o le pusa lava ia, ae i luga o le faavaa na faapipii muamua i ai. O le a tafe le condensate o le vai i le puipui o le polyethylene, ma faʻamamaina ai le palapala. E le mafai ona faʻasalaina le laau i le masani, ona o loʻo i ai se faʻafitauli o le maʻi "vae uliuli".

Afai e te matauina 2 lau lau laulaau, e tatau ona e amata pikiina laau. E masani lava ona mafiafia le tipu, ma latou te le o se mea e tasi, ae o se vaega e pikiina.

Afai e tupu tele le laau, o le sili ona vaivai "o le vaivai" e aveesea ma lafoai. O le faʻagasologa o le pikiina e faigofie: o se fasi eleele ma vanu e filifilia i se tui laupapa poʻo ni palasitika ma o lenei vaega ua totoina i se pusa eseese. E mafai ona sili atu i le tasi le faʻatinoga o le togiina, e faʻatatau i le saoasaoa ma le maualuga o le fatuina o fatu.

Tuutuuga ma le tausiga mo le tatalaina

O lea la ua tatou iloa e uiga i metotia o le toe gaosia, e tatau ona tatou aoao e uiga i mea faigata o le tausiga o le laau. Budley - o le laau e matua le lelei ma e "lagona" lelei i togalaau aina, ae ui i lea, ei ai ni nai togafiti i le tausiga, ma o le a tatou talanoa e uiga ia i latou.

O fea e sili atu e toto ai se togavao i totonu o le togalaau

E talafeagai le totoina o le togavao pe a uma le mafanafana o le eleele, ma toe faʻafefe ai le malulu. O le eleele mo openley e le manaomia ai ni mea faapitoa faapitoa, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga o lau lauʻeleʻele, humus ma le eleele uliuli.

E taua! O le eleele e tatau ona faʻamalosia lelei ma faʻaputu lelei!

Nofoaga mo le totoina o laau toto e tatau ona filifili se laʻau lelei ma malulu mai matagi malulu ma faʻataʻitaʻiga.

E mafai ona e totoina vao "tasi i le tasi", i se mamao tele lava mai le tasi ma le isi, aua o le aʻa o lenei laau toto o loʻo atinaʻe malosi, pe mafai foi ona e faʻatupuina se vaega, totō 2-3 fugalaau i totonu o le lua.

O le lua mo le totoina e tatau ona 40/40 cm le tele. A o lei totoina, e tatau ona tausia lelei le alavai o le nofoaga o le a ola ai le togavao.

O le alavai e tatau ona le itiiti ifo i le 10 cm, e pei o se alavai, e mafai ona e faʻaaoga sauniuni, faʻatau i le faleoloa, pe mafai ona e faʻaaoga tupe meataalo, malala poʻo peʻa.

Faʻafefiloi o le eleele ma le humus o loʻo taatia i le pito i luga o le fagu, e mafai ona faaopoopo faʻamalaʻau minerale. Ua tuu se laau i luga o lenei maupuepue, lea ua ufitia i le eleele i luga. O le loloto o le totōina e tatau ona pei o le aʻa o loʻo aʻafia i le eleele.

O le taamilosaga i luga o le vaomatua e tatau ona faʻatulaga ma faʻafeinu. E taua le faia o le mulching o le eleele eleʻele ma le faapalaga Afai e te faia mea lelei uma, o le a amata le togavao i le 2-3 vaiaso ma i le tausaga muamua lava o le a e fiafia ai i lona lanu.

Suʻega o le budley o loʻo faʻatinoina i luga o le mataupu faavae lava e tasi, ae muamua e tatau ona e maua ma le faʻaeteete le laau mai le "nofoaga e nofo ai" muamua e aunoa ma le faaleagaina o aʻa.

E faʻafia ona tatau le vai i le vao

E sau mai le itulagi i saute, o le mea lea e avea ai ma se mea e sili atu ona malulu. E tatau ona faʻaleleia se togavao i na o le taimi o se lamala faapitoa. E tatau ona tele le faʻasaga, e manaʻomia lou faʻaaogaina o vai vavaeese, ae e le malulu.

1 pakete mo se tagata matua matua o le a lava. E tatau ona sasaa le suavai i luga o le togavao, ae i totonu o se tamai togavao faataamilo i le togavao.

E sili atu le faigofie o le suasite i le suavai i lenei ituaiga o vai, aua o le aʻa o loʻo faʻasaina. Ina ia faʻaleleia atili le fale, e mafai ona e fufuluina laʻau i le vaiaso.

Laʻei pito i luga ma fuga

Fafagaina e faia i le tele o taimi i le vaitau. E lelei tele le fafagaina o le vao i fugalaʻau. O le uluai fafagaina e tatau ona faia i le taimi lava e uma ai foliga o uluaʻi ulu ile pulupulu.

Manua po o le humus e talafeagai lelei mo lenei laasaga. A o leʻi fugaina ma aʻo fuʻa, e mafai ona e fafagaina le laau i fugalalaʻau minerale, mo lenei mea, o mea faʻamaʻi faʻasamaʻi ma mea e maua i le potassium ma fulufula e fetaui lelei.

E taua! O laʻei pito i luga o le vao ma lefulefu o le a lelei ona aʻafia, ae ui i lea, e tatau ona faʻaaoga i ni vaega laiti.

E masani lava, ma sili ona taua - sao, o le laei pito i luga o le togavao o le a fesoasoani i le teuteuina o lau laau, faaumiumi le fugalaau, faʻapea foʻi ma faʻaleleia ona uiga ma mea teuteu.

Laʻau faʻamalosi

O le fesili o le teuina o se vao e faigata tele, aua e tele fugalaau fugalaau e finau pe e tatau ona teuteuina le fuga mo le taumalulu. E manino le tali, e fautuaina e fai ina ia lelei le toe totoina o le fale, peitaʻi, o lenei teuteuga e le o faʻatatau i le teuteuina o le fugalaau.

O le teuteuga e sili ona lelei ona faia i le amataga o le tautotogo ina ia aveesea ai otaota, faʻamaʻi ma faʻalautele. O le teuteuina o le a na o le aoga, aua o le a faʻaleleia atili ai le fugalaau, faʻateleina.

O ituaiga eseese o vao ua teuteuina i auala eseese: i vaovao mama ua faapuupuuina i le 30 cm ma i luga o laau e maualuga atu i le 90 cm. O se foliga matagofie, teuteu matagofie ma foliga matagofie, foliga vaaia e faia i le teuteuina.

E faʻapefea ona saunia se togavao mo le taumalulu

O le amataga o le Budley ua faailoa mai ai o le malulu o lenei laau toto e le maualalo, o le mea lea e tatau ai ona saunia lelei le laau mo le taumalulu. Faatasi ai ma muamua matagi, o le a amata ona pogisa laulaau - o se faailoga mautinoa lea e te manaomia e sauniuni mo le taumalulu.

O le mea muamua e fai o le vave vaʻaina lea o le laau e aloese ai mai le afaina o le tipu. Mo le puipuia o lau laau toto, e tele auala, ae o le sili ona lelei o ia mea o le fausiaina "fale malulu".

E faigofie tele ona fai: i luga o se uamea poʻo le laupapa, e manaʻomia ona e faʻalauteleina soʻo se mea e leai ni mea i le 2 laulau ma fai se mea e vaʻaia i le va oi latou e faʻaaoga ai lau lauʻeleʻele.

O le pito i lalo o le fale e tatau ona faʻamautuina i se mea: piliki, uʻamea mamafa, ina ia aua nei faʻaumatia le faavaa e le matagi. E tatau ona lelei le fale, mo lenei mea, e mafai ona faia ni nai pu laiti i le "taualuga" mea. O se fale e sili ona lelei e faʻaaoga ai le taualuga, ma pei o se faʻavaa - o se fafie laupapa.

E te iloa? O le telē o le faʻavaa, o le sili atu lea o lau laau toto o le a ola i le taumalulu.

E masani ona fautuaina e le Faatoaga le viliina o se laau ma le humus poo le peʻa ao le i oʻo i le taumalulu, ae o lea mauga e ono afaina ai se laau, aua afai e tele le kiona, o lona aʻa o le a susu.

E tusa lava pe o pito i luga o le paʻu o se mea malulu, e le tatau ona e popole, e vave lava ona toe faaleleia. Ae ui i lea, o le malulu mai lea tausaga i lea tausaga o le a taʻitaʻia ai le mea moni e le itiiti ifo le ola o le budley.

Faatoaga togalaau

Moli manogi, ituaiga ma lalelei o le lanu - o le a le mea e sili ona manaia ai le au fai togalaau. E leai se isi e pasi i lau togalaau pe a fuga.

E ese le lelei i le totoina o laau i luga o se mutia lauulu lanumeamata, ma afai e tele ni laau fugalaau i se tasi togavao, e foliga mai o vaitafe o se vaipuna.

E ui lava i le mea moni o le vao e lava lona tele, e mafai ona faʻaaogaina i togalaau laiti, faʻafetai i le teuteuga o le tausaga.

E taua! E faigofie ona tupu le budleya i oga, e faigofie lava ona e aveeseina mo le taumalulu i se potu talafeagai.

Budley e foliga matagofie lava i le ogatotonu o le moega o fugalaau, e sosoo ma rosa togalaau, poʻo le faʻatasi ma le lilac. E tele taimi e maua ai o se pa puipui, e faʻaaogaina e faʻasolo ai laina o paka ma sikuea.

Pe a totoina ma teuteuina se togalaau, e sili atu le toto i tafatafa ane o ona tuaoi, oe ua maualalo ifo nai lo lona maualuga, o lea ua i ai le laau i le totonugalemu o le mafaufau. O ituaiga laiti o budley e foliga matagofie tele, totoina taitoatasi e avea o se foliga tutusa, e pei o "moliuila".

Faʻafitauli i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E seasea osofaia le Budley e meaola faalafua po o faamaʻi, ae i totonu o iniseti o loo i ai "tagata e fiafia" i laau. Faatasi ai ma i latou - vavave mite ma whitefly.

Ina ia tau ma iniseti, e mafai ona e faʻaaogaina iniseti: "Plant Pin" poʻo "Etisso". E le gata i lea, mo le puipuiga, e mafai ona e togafitia laulaʻau i le ava po o le moli - o le a faʻafefe ese ai meaola.

E te iloa? E le aoga le faʻamaluluina o le ava po o le vodka, aua o le a faʻalavelaveina ai le saoasaoa o le faʻaosoosoina o gaioiga, ma e mafai ona mu i luga o laulaʻau.

E le gata i lea, i le avea ai o se puipuiga, e tatau ona faia se faamamaina faifai pea o laulaau mai lalo o le togavao, talu ai o le ogatotonu o le apogaleveleve e mimilo i totonu, ma le whitefly i luga o le pito i luga o le palapala.

O le masani ona taatele i Bubley o le lauulu enaena, lea e mafai ona faʻaumatia ma le fesoasoani a fomaʻi. O le auala lava e tasi o le a aoga i le taua e faasaga i le "lanu uliuli" - o se maʻi e aliali mai o se taunuuga o le suavai.

O le puipuiga aupito sili i lenei tulaga, e le o le fafatiina o le laau ma faʻamalo le palapala mai lea taimi i lea taimi ina ia le faaleagaina le aʻa, lea e tupu aʻe i se tulaga faʻavave.

E ui o le tuputupu aʻe o le budley i totonu o le togalaau e manaʻomia ai sina faʻalavelave, peitaʻi, a e vaʻaia le matagofie o le lanu, e galo ia te oe faafitauli laiti uma e ono tulaʻi mai i le tausiga o lenei togavao.