Fua o le gaosiga

O le a le mea e fai pe a mumu, sui lanu samasama pe afu fualaʻau

E toʻatele le au fai togalaau e iloa o le eggplant o se mea e matua manaʻomia e tausi ma totoina fualaʻau. Ae ui i lea, latou te taumafai pea e totoina i totonu o la latou togalaau, feagai ma faafitauli o le ufiufi, mimilo ma faaleagaina le fualaau faisua. I totonu o lenei tusiga o le ae iloa ai pe aisea e lanu samasama ai, lafoaʻi pe pala, e pei foi o le faamasani i mafuaʻaga mo le alualu i luga o fualaau ma foliga vaaia o lanu paepae i le fualaau faisua.

E le ola tupu laau toto

A maeʻa ona piki eggplant seedlings mai le pusa masani i totonu o ipu taitasi, atonu e iai se faafitauli, ona o le a amata ona mamae le laulaau.

E mafua mai i le faaleagaina o aʻa i le taimi o le gafa. I lenei tulaga, o le fualaau faasaina "Kornevin" o le a laveaiina ai oe. Ae ao le i faia le taualumaga, siaki aʻa. Afai latou te liu enaena, e sili atu ona lelei le totoina o le isalaʻelu i totonu o se koneteina tele ma faaopoopo i ai le fualaau. O fualaau e masani ona faatatau i le matagi, e oo lava i le moli. O le mea lea, e sili atu ona lelei le tuʻuina ese mai o faʻamalama. Afai e leai se nofoaga faapena, ona oʻo lea i le taimi e lele ai e sili atu ona lelei le siitia o le pusa ma fualaʻau i se isi nofoaga mafanafana.

I luga o fonotaga e mafai ona e masani ona feiloai i se fesili e pei o le "Aiseā ua paʻu ai ulugaelu?"O lenei faafitauli o le matagi tonu lava lea. A o leʻi totoina le laau i luga o le eleele, e tatau ona vevela I lenei vaitaimi, aua nei galo e uiga i ofu e faamalosia ai fualaau mo le" olaga "i le auala. ma masima masima.

E taua! Faʻaopopo le tonisi mulimuli i le suʻega ma faatonuga.

Mafuaaga o le pala

A oʻo ina faʻaleleia fualaau faisua i le laufanua, e feagai le au fai togalaau ma se faʻafitauli pei o faʻamaʻaina laulaʻau eggelu. E tupu tele lenei mea i le ao i le susulu o le la, ma o le taeao ua toe faʻaleleia.

O mafuaʻaga o lenei faafitauli e toaitiiti:

  1. Suavai mai le inu tele, e mafua ai le ulaula. I lenei tulaga, o le ae lagona se manogi manogi e lata i le pusa. Aveese lenei faafitauli faigofie E lava le tuʻuina atu o le isalaʻelu ma faʻaopopo le fanua i ni ipu tetele. E masani ona faʻaumatia le faʻafeinu masani;
  2. Eseesega o le tau. O le malulu o le ea e amata mai i le malepe o le faamalama poʻo le matala. I le taimi nei, o la o le la e pau i luga o laula ma faʻafefe ai le susu. E i ai se eseesega i le vevela. E mafai ona e foia lenei faafitauli e pei ona taua i lalo - sii i luga pusa ma vanu 20 cm i luga faʻaaoga se pesini;
  3. Leai se ea mo aʻa. I totonu o se atigipusa, e vavalalata puʻi pupuʻu, o lona uiga e le pa'ū le okesene i aʻa. E mafai ona faasaʻo lenei mea e ala i le tatalaina o le pito i luga ole palapala ma faʻaopopo le faʻavaivai;
  4. Malosiaga. I le taimi o le faʻamaligiina o le isalaʻelu e mafai ona faʻafiafiaina. O le mea lea, ao le i faʻamamaina laau toto e manaʻomia le sasaa o le vai mafanafana;
  5. Lanu uliuli. O lenei maʻi e tupu ona o le tele o le susu. O lau ua mamae, ma le pogisa ua aliali mai i luga o pou. E faasolosolo lava, e mate fua. E tatau ona aveeseina ia laau toto e aafia, ma fufuluina lelei le pefu ina ia mafai ai ona aveese le tele o le vai. A maeʻa lena, e mafai ona e faia se meafaigaluega "Previkur."
E te iloa? A e ai i le eggplants, e mafai ona e faʻaumatia le tagofia o le nicotine.

O le a le mea e fai pe a maua ni lanu paʻepaʻe

O se faʻafitauli faapena e masani lava ona tupu mo tagata amata o loʻo uuina se atigipusa ma vine i luga o le windowsill. Muamua, tilotilo i lalo o le tioata tetele mo le i ai o parasite.

Afai e leai, o le mea laititi i luga o lau ma laʻau - e mu mai se moli po o le la. E lava le na o le toe vavaeeseina o le laau mai le moli poo le paolo o pula mai le la ma le fesoasoani a tulle. E mafai ona foliga mai ni fasi laupepa ona o le tele o fomaʻi, aemaise lava le potassium-calcium nitrate. E mafai ona e foia lenei faafitauli e ala i le faʻaaogaina o se vaivaiga vaivai o le palatini ma le togafitia o laʻau faatasi ai ma le faʻafefiloi o le sulfate ferrous ma le citric acid.

Faamasani oe lava i tulafono mo le tausiga o fualaau ma isi fualaau faisua, e pei o le okra, pepa, zucini, kale, roqueball, tamato faapelepele, zucini.

Aisea e lafoaʻi ai

O laʻau e mafai ona faʻaleagaina ona o mafuaaga eseese:

  • suauu le talafeagai;
  • leai se malamalama;
  • sili masima i le eleele;
  • toʻilalo e ala i parasite;
  • leai ni minerale.
Seʻi o tatou talanoa e uiga i faafitauli taʻitasi.

E fiafia tele Eggplant i vaio le mea lea, ona o le leai o se suavai, o la latou laulaau e ono mafai ona fai. I lenei itu, ua fautuaina e suavai laau i le 3 taimi i le vaiaso faatasi ma vai vavae ese i le vevela o le potu. E tatau foi ona e siakiina i lea taimi le pito i luga o palapala. Afai ua matutu - vai vai. Le lelei le moli e taʻitaʻia ai foʻi le faʻaogaina o laulaau o fualaau. O le mea lea, e tatau ona e faia se fuafuaga o le ao. O le seedling e tatau ona tu i lalo o le la mo le 12 itula, a maeʻa ona tatau lea ona auina atu i se nofoaga pogisa.

Spider mite e mafua ai foʻi lau laʻau. Mo le fuafuaina o lenei mea, suesue ma le totoa ia laau toto ma se moliuila ma le faalautele. Afai e maua le parata, tape laulaʻau i vai manogi pe fufulu foi i le vailaau eletise. E mafai foi ona e faʻaaogaina fualaau faasaina e faasaga i miti.

Le lava o minerale afaina ai le isalaʻelu. O le le lava o le nitrogen, magnesium, phosphorus ma le paselaka e taʻitaʻia ai i se setete faapena. E mafai ona toe faʻatumu le faʻasologa o minerale ma faʻamaʻi. O le mea autu e le o le faʻaaogaina.

Sini salini. O sea faʻafitauli e tulaʻi mai pe a iai se faasiliga o faʻamaʻi. O le laau e amata ona vevela, ma o laʻau e faʻafefe ma faʻagogo. Ina ia aveesea lenei faafitauli, ua lava lea e fufuluina ai le eleele i vai mama.

E te iloa? E fesoasoani le sua o le eggplant e aveese le tootai ma le toto toto.

Laʻau samasama

O fualaau e piki mai i le eleele meaʻai talafeagai mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina. Ae ui i lea, o le tele o pepe fou latou te le iloa pe aisea ua lanu samasama. E tupu lenei mea ona o le mea moni o fualaau faisua e manaomia se ituaiga elemene e pei o le molybdenum. E mafai ona e faʻatumu le faʻatauga ma le fesoasoani o le faʻamaina "Sudarushka" mo faʻatau meaʻai. O luga o laʻei e lelei le aʻafia o fatu ma o fua o le a le toe liliu samasama.

Taumafai foi e faʻaaoga ia faʻaopoopoga: "Plantafol", "Crystal", "Zircon", "Fuavale", "Kemira", "Ammophos".

Faʻaleaga mea totino

O fualaau aina suamalie e masani ona faaleagaina. O le mea lea, e masani lava e tatau ona siaki laulaau mo le i ai o se meaola. Whiteflies, aphids ma namu mushroom e masani ona afaina ai.

White susu e inu le sua mai le pito i luga o le lau. E fiafia foʻi Aphi e 'ai le laʻau o le laau, ma tuʻu ai se auala sosoʻo i tua atu o latou. O namu moa e tu i le eleele ma 'ai aʻa fualaau faisua. Ina ia faʻamalo ese meaʻai, e tatau muamua ona e fufuluina fualaʻau i le fasimoli ma le vai. O lenei mea o le a faʻaumatia ai le sipi soʻo lea e atiina ae i le fanua o aphids ma le whitefly.

O le laau e tatau ona faʻafeinuina ma Aktara pe faʻapipiʻiina i Flyoverm.

E aʻafia le namu o le mushroom i le "Dichlorvos".

E taua! A faʻaaogaina vailaʻau, fai laʻei puipui ma mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina.
O faafitauli uma o loʻo taʻua i luga e masani lava ona tupu pe a tupu mai fualaʻau eggplant. Mulimuli i a matou faʻatonuga ona e faʻapupulaina lea o se seleselega lelei ma le lelei o le seleselega.